'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Повторне зауваження щодо фіксування судового засідання технічними засобами  (Прочитано 2332 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

 

Повторне зауваження щодо фіксування судового засідання технічними засобами

Це вже вдруге Шевченківський райсуд порушує вимоги КАС щодо фіксування судового процесу технічними засобами. Попередні зауваження поки-що не розглянуті.



Шевченківський районний суд м. Києва
вул. Смирнова-Ласточкіна, 10-Б, м. Київ, 04053

Суддя – Притула Н.Г. Справа № 2а-166/07
Копія – голові суду Гулько Б.І.

Позивач:
Куля Віктор Іванович,
вул. Індустріальна, 46-А, кв. 261, м. Київ, 03058,
тел. 457-40-72, acdc@voliacable.com

Відповідачі:
1. Суб\'єкт владних повноважень -
Голова Київської міської державної адміністрації
Черновецький Леонід Михайлович,
вул. Хрещатик, 36, м. Київ, 01001
2. Суб\'єкт владних повноважень -
Київська міська державна адміністрація,
вул. Хрещатик, 36, м. Київ, 01001


20 січня 2007 р.


Повторне зауваження
щодо фіксування судового засідання технічними засобами

У провадженні судді Шевченківського районного суду м. Києва Притули Н.Г. знаходиться адміністративна справа за моїм позовом до суб\'єкта владних повноважень – голови Київської міської державної адміністрації Черновецького Л.М. про визнання недійсними та скасування розпоряджень КМДА про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Під час розгляду справи ухвалою суду було залучено Київську міську державну адміністрацію другим відповідачем.

Відповідно до ст. 41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. Цей обов\'язок ст. 63 того ж Кодексу покладає на секретаря судового засідання, який забезпечує контроль за повним фіксуванням судового засідання технічними засобами. Відповідно до ч. 3 ст. 49 КАС України особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з технічним записом та журналом судового засідання і подавати письмові зауваження до них. Ст. 126 КАС України вимагає від секретаря судового засідання повідомляти про здійснення повного фіксування судового засідання, а також про умови фіксування. Ст. 44 КАС України передбачає право особи, яка бере участь у справі, отримати копію інформації з носія, на який здійснювався технічний запис судового засідання.

Повідомляю, що 20 січня цього року продовжувався судовий розгляд зазначеної вище справи. Після закінчення судового засідання на мою вимогу секретар судового засідання та судовий розпорядник спільними діями забезпечили мене копією носія, на який здійснювався технічний запис судового засідання. Однак жодного разу вимоги ст. 126 КАС України не виконувалися.

Крім того, незважаючи на запевнення зазначених інших учасників адміністративного процесу (у розумінні цього терміну за визначенням ст. 62 КАС України), отримана мною копія технічного запису судового засідання на компакт-диску виявилася непридатною для прослуховування фонограми, оскільки остання не була взагалі записана на цей компакт-диск.

Повідомляю також, що 15 січня 2007 р. я подав через канцелярію суду Зауваження до технічного запису судового засідання по даній справі, яке відбулося 10.01.2007 р. Приводом для зауваження була відсутність читабельних файлів звукозапису на компакт-диску, долученому до матеріалів справи, а відтак і на отриманій мною копії з первісного носія. Однак, мої зауваження від 15.01.2007 р. на час написання цього процесуального документу не були розглянуті судом, та не була постановлена відповідна ухвала.

Я сподівався, що виявленим мною порушенням норм процесуального права головуючий суддя дасть належну оцінку та застосує заходи для недопущення подібних порушень принаймі у подальшому. Однак, цього не сталося. Складається враження, що головуючого суддю не бентежать можливі наслідки. Ніхто навіть не вибачився за скоєне.

На підставі вище викладеного заявляю протест у зв\'язку допущеною недбалістю працівників суду, відсутністю контролю з боку головуючого за їх діями, та повторно прошу негайно розглянути ці та попередні зауваження і постановити по кожному випадку окремі ухвали.

Прошу повторно надати читабельну копію технічного запису судового засідання від 20.01.2007 р. на компакт-диску, причому для цього можна використати наданий мені по суті пустий диск, на якому відсутня будь-яка інформація, на відміну від диску за 10.01.2007 р., де записаний протокол судового засідання та 8 аудіо-файлів внутрішніх шумів апаратури.

У стислому викладі зміст моїх вимог полягає у наступному:

1. Повторно надати мені копію інформацію з носія, на якому здійснювався звукозапис судового засідання 20.01.2007 р.
2. При наявності технічної можливості відновити втрачені звукові файли (8 шт.) технічного фіксування судового засідання 10.01.2007 р.
3. Постановити відповідні ухвали з приводу моїх зауважень від 15.01.2007 р. та від 20.01.2007 р.
4. Застосувати усі можливі заходи для недопущення подібних порушень вимог КАС України у подальшому при розгляді даної справи.


Позивач – Куля В.І.



2007-01-20
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email