'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Чому міліція відмовляє в реєстрації місця проживання?  (Прочитано 3564 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Чому міліція відмовляє в реєстрації місця проживання?

ПОЗОВ про оскарження відмови у реєстрації за місцем проживання: Зобов’язати суб’єкта владних повноважень – Солом’янське РУ ГУ МВС України в м. Києві зареєструвати позивачку за місцем проживання за адресою: м. Київ, вул. Борщагівська 145, кв. 179.

Солом’янський районний суд
м. Києва
03113, м. Київ, вул. П.Шутова, 1

ПОЗИВАЧ: Білозерова Наталя Сергіївна
03056, м. Київ,
вул. Борщагівська 145, кв. 179
засіб телефонного зв’язку та адреса електронної пошти відсутні

ВІДПОВІДАЧ: Солом’янське РУ ГУ МВС України в м. Києві
03151, м. Київ,
пр-т. Повітрофлотський 49
засіб телефонного зв’язку та адреса електронної пошти невідомі

ТРЕТЯ ОСОБА: Голова правління Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Політех»
03056, м. Київ,
вул. Політехнічна 16, кім. № 010-Б
засіб телефонного зв’язку та адреса електронної пошти невідомі

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про оскарження відмови у реєстрації за місцем проживання

Відповідно до Договору купівлі-продажу квартири від 23.10.2006 р., укладеним між Науково-виробничим колективним підприємством «МІТІС» та Кобилкіним Сергієм Костянтиновичем, останній став власником квартири № 179 по вул. Борщагівській 145 в м. Києві. Це також підтверджується витягом з Державного реєстру правочинів від 23.10.2006 р. та реєстраційним посвідченням № 020046 виданим 26.10.2006 р. Київським міським бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна.
Я, Білозерова Наталя Сергіївна, являючись дочкою Кобилкіна С.К., виявила бажання та отримала згоду батька проживати та зареєструватися за даною адресою.
20.01.2007 р. мною Голові правління Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (вул.. Борщагівська 145) «Політех» Кальному Костянтину Євгеновичу подано письмову заяву встановленого зразка про реєстрацію місця проживання. Але останній відмовився взяти дану заяву на облік і передати її до органу реєстрації.
У зв’язку з цим 05.02.2007 р. я звернулась з письмовою заявою до Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві із проханням допомогти вирішити проблеми з реєстрацією. Працівникам відповідача також були надані всі передбачені законодавством для проведення реєстрації документи.
05.03.2007 року Солом’янським РУ ГУМВС України в м. Києві було надано відповідь № 50/5-661, згідно із якою мені відмовлено у реєстрації місця проживання. Аргументовано це було тим, що моя заява про реєстрацію місця проживання має обліковуватись та бути затвердженою в житлових органах за місцем проживання.
Проте, ч. 2 ст.. 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» встановлено, що для реєстрації місця проживання особою має бути подано письмову заяву. Частиною 4 вказаної статті регламентовано, що заява про реєстрацію місця проживання є єдиною підставою для реєстрації місця проживання особи. При цьому Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» не передбачено жодних вимог щодо «затвердження» в житлових органах заяви для подальшої реєстрації місця проживання.
Крім того, ч. 3 ст. 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» гарантована заборона вимагати від особи, яка бажає зареєструватися будь-яких інших документів.
Аналогічними являються і положення Настанови з питань оформлення документів та контролю щодо реєстрації місця проживання та перебування фізичних осіб в Україні, затвердженої Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 571 від 26.05.2004 р. Пунктом 6 вказаної Настанови зазначено, що оформлення реєстрації місця проживання проводиться на підставі поданої заяви, двох примірників талона реєстрації та паспортного документа, без жодних інших застережень.

Таким чином, відмова відповідача зареєструвати мене за місцем мого проживання являється такою, що не відповідає чинному законодавству. Тому, на підставі ст.. 14 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», ст.. 162 Кодексу адміністративного судочинства України така відмова має бути визнана протиправною, а відповідача – зобов’язано здійснити реєстрацію місця проживання.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 55 Конституції України, ст.ст. 6, 14 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», положеннями Настанови з питань оформлення документів та контролю щодо реєстрації місця проживання та перебування фізичних осіб в Україні (Наказ МВС України № 571 від 26.05.2004 р.), ст.ст. 104 -106, 162 КАС України,

ПРОШУ:

1. Визнати протиправною відмову суб’єкта владних повноважень – Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві провести реєстрацію мене за місцем проживання у кв. 179 по вул. Борщагівській 145 в м. Києві.
2. Зобов’язати суб’єкта владних повноважень – Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві зареєструвати мене за місцем проживання за адресою: м. Київ, вул. Борщагівська 145, кв. 179.
3. Стягнути з відповідача на мою користь понесені судові витрати.

Додатки:
- 2 копії позовної заяви;
- квитанція про сплату судового збору;
- 3 копії договору купівлі-продажу квартири від 23.10.2006 р.;
- 3 копії витягу з Державного реєстру правочинів № 3060049 від 23.10.2006 р.;
- 3 копії реєстраційного посвідчення Київського міського бюро технічної інвентаризації № 020046 від 26.10.2006 р.;
- 3 копії талону зняття з реєстрації місця проживання;
- 3 копії заяви про реєстрацію місця проживання від 20.01.2007р.;
- 3 копії заяви до Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві від 05.02.2007;
- 3 копії відповіді Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві № 5015-661 від 05.03.2007р.

«__» квітня 2007 р. Білозерова Н.С.

2007-04-26
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email