'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Нарис про те, як суддя Солом\'янського райсуду м. Києва О.Б. Калініченко змагалася з відповідачкою.  (Прочитано 2283 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю


190 x 140, 9 кБ
Голова суду Побережний В.І.

Нарис про те, як суддя Солом\'янського райсуду м. Києва О.Б. Калініченко змагалася з відповідачкою.

Це фрагменти повідомлень на Форумі сайту http://gro-za.io.ua (без купюр і коментарів).



Нарис про те, як суддя Солом\'янського райсуду м. Києва О.Б. Калініченко змагалася з відповідачкою за позовом КП УЖГ.
Це фрагменти повідомлень на Форумі сайту http://gro-za.io.ua (без купюр і коментарів).
=======================================================================================================
виктор андреевич - киев - Ukraine 2009-08-04 20:56:41
Уважаемый.Виктор Иванович и Татьяна Асаdemia как продолжалось и чем закончилось сегодняшнее с/з,в Соломенском суде после 14.30. Виктор Иванович спасибо за советы по расчетам за тепло .Я так понимаю,что мой способ расчета в принципе правильный.
1 gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-04 22:22:56 1 дн назад
Скориставшись Вашою відсутністю, після обідньої перерви суддя Калініченко О.Б. залпом видала мені 3 зауваження, а потім видалила з залу судового засідання за неповагу до суду. А до того відхилила кілька клопотань, поданих Тетяною Іванівною, після чого відмовилась розглядати подальші клопотання, попередньо дізнавшись, що є ще 2 клопотання у Т.І. та 2 у мене. Після нетривалої суперечки погодилася розглянути мою заяву про відвід секретаря судового засідання. Відхилила навіть без виходу до нарадчої кімнати. А до того було чинно і благородно, ми навіть обмінялися з суддею взаємними компліментами.
Далі вона почала імітувати процес дослідження доказів. Це був перелік макулатурних матеріалів, які чомусь суддя вирішила вважати належними та відповідними доказами. Її невиразне бурчання на порозі чутливості людського слуху та апаратури звукозапису позитивного враження не справило. А потім по сценарію повинні були відбутися дебати. Раптом до судді дійшло, що не всі учасники процесу виступили з поясненнями. Розпочалося слухання пояснень та запитань-відповідей. Це вже після стадії дослідження доказів. Потім суддя передумала, і вирішила надати слово Тетяні Іванівні для клопотань. Якийся сумбур!
Після мого видалення (це окрема пісня, краще прослухати фонограму, якщо вона буде читабельною) суддя вирішила, що слухати більше нічого, і оголосила перерву до 07 жовтня 2009 р. для вручення одному з відповідачів копії заяви про зміну позовних вимог КП УЖГ. А до того я також вимагав оголосити перерву, але клопотання з цього приводу залишилося поза увагою.
В решті-решт можна дійти до висновку, що сценарій судді Калініченко О.Б. провалився, вона вже й сама це почала якщо не усвідомлювати, то відчувати. А мій сценарій дав необхідну паузу для більш фундаментальної підготовки Т.І. у плані захисту/нападу. Крім того, на суддю вже накопичився достатній "компромат" для звернення до вищих інстанцій з приводу порушення нею присяги судді. Звісно, комариний укус, але кількість згодом переходить у якість.
Моє враження - суддя Калініченко О.Б. до цього часу не зробила належних висновків щодо манери проведення судового поцесу, відносно якої у мене з нею залишився давній невирішений спір. А також, щодо ухвалення нею раніше неправосудних рішень, які негативно вплинули на долю кількох осіб, яких вона своїми рішеннями виселила з гуртожитків ПТЕМ.
На даний час ситуація виправляється через суди інших юрисдикцій та інстанцій. Принаймі, одну сім\'ю вдалося відстояти всупереч позиції Олени Борисівни та дякую чи позиції ФДМУ. Дай Бог їй здоров\'я і творчого довголіття! Вона також ще не сказала останнього слова у судочинстві. Все попереду.
Про решту доповість Тетяна Іванівна, сподіваюсь на це. А потім ми опублікуємо процесуальні документи.
2 gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-04 22:24:42 1 дн назад
Відносно Вашого підходу, Вікторе Андрійовичу, до розрахунків за тепло - початок правильний. Але попереду ще багато роботи.
3 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-05 09:34:23 1 дн назад
Вражень від с/з дійсно багато. Здебільшого - негатив. З позитивного - тепер маю трошки часу.
Звіт про події, з дозволу шановного панства, буде трошки пізніше. Зараз дуже зайнята.
4 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-05 09:36:04 1 дн назад
Окрема велика подяка Віктору Івановичу і Віктору Андрійовичу. За підтримку. За допомогу.
=========================================================================================================
Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 12:25:24
Продовження виктор андреевич - киев - Ukraine 2009-08-04 20:56:41
Доповідь про перебіг судового засідання 03.08.09. під керівництвом НЕшановної судді Калініченко.
1 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 12:27:25 1 час назад
Преамбула:
З осені 2008 КПУЖГ стягує борг за ЖКП. З КПУЖГ витребовуються докази,доказів нема, а мотлоху до справи накидано на 300 сторінок з гаком.В лютому 2009 завершено попереднє засідання, на березень - розгляд по суті. Тут КП Дирекція теж забажало стягнути борг за ЖКП, тільки з 01.04.2008. Все це об"єднуються в одне провадження. І починається витребовування доказів, доказів нема, залучається третя сторона -КП "Чоколівське". Вимагаються документи бух. обліку витрат, табуляграми, Акти звірки нарахувань за теплопостачання... Все стандартно, по Розпорядженню 3206. Витребувані докази все ніяк не надходять. Отак на етапі заяв і клопотань дійшли ми до нашого засідання.
2 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 12:32:04 1 час назад
Епізод 1 (якщо хронологія сплутана - прошу поправити) КЛОПОТАННЯ про зупинення провадження у справі. Через наявність справ по скасуванню тарифних розпоряджень КМДА.Перед цим позивач надав доказ, що він нараховує плату згідно розпоряджень КМДА №641 від 30.05.2007, №978 від 30.07.2007, №229 від 27.02.2009.
Прошу зупинити провадження. Позивач заперечує. Віктор Іванович поруч. Повідомляє, що не можна слухати справу. Що з цієї підстави зупинено десятки справ.
Суд постановляє ухвалу - немає підстав для зупинення провадження. Причина - представник позивача не погоджується. Ну не бачить найчарівніша пані Калініченко зв"язку між тарифом і вартістю послуг. Таке її внутрішнє переконання...
Хоча в цьому епізоді формальні вимоги ЦПК виконані. Слід зауважити, що дотримання вимог ЦПК суддею на цьому закінчились. Ліміт законності вичерпано.
3 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 12:39:04 1 час назад
Епізод 2. Дякуючи Віктору Івановичу, знайшла в справі гарний документ - Довіреність представника позивача КПУЖГ. І дійсний він до 31.12.08. І нової довіреності - катма. Зовсім нема. А засідань з початку року - десь сім-вісім вже пройшло. І представник позивача старанно КПУЖГ представляє, з непідтвердженими повноваженнями.
Що робити відповідачу в цьому випадку? Подавати клопотання про залишення заяви КПУЖГ без розгляду в зв"язку з повторною неявкою позивача. Так я і зробила.
Як каже ЦПК? Є клопотання - воно обговорюється і постановляється ухвала. Але не так сталося, як гадалося. Суддя з представником позивача починають разом шукати довіреність. Нема. Засідання іде - а у представника позивача довіреності з собою нема. І навіть копії завалящої нема. Нічого нема.
Оголошуться перерва 10 хвилин. Представник позивача бігає по поверхах суду, приностить якийсь папірець. Суддя каже: - "Довіреність без печатки"...
Відповідачу ніхто того папірця оглянути не дає.
Далі - ще веселіше. Суддя оголошує перерву на 2 години. Для пошуку і надання довіреності представником КПУЖГ. Отак ми розійшлися на обід. А після перерви вже був суцільний цирк. І навіть з клоуном. Але то вже наступний епізод.
4 Олександр - Київ - Ukraine 2009-08-06 12:47:13 1 час назад
Не розумію, чому "Через наявність справ по скасуванню тарифних розпоряджень КМДА", а не "Через те, що тарифні розпорядження КМДА 640-643 СКАСОВАНІ у судовому порядку!"
5 Олександр - Київ - Ukraine 2009-08-06 12:53:56 1 час назад
Знов незрозуміло - який сенс вже в тій довіреності, якщо сім засідань суду НЕЛИГИТИМНІ?
6 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 12:55:40 1 час назад
Епізод 3. Післяобідній.
Представник позивавча передає голові суду два папірця. називає їх оригіналом і копією довіреності. Що там було насправді - одному Богові відомо. Суддя відмовляє представнику відповідача у клопотанні оглянути оригінал довіреності. Причина - заперечує так званий "представник позивача". Хоча чого боятися, якщо документ законний? не зрозуміло. Суд виходить до нарадчої кімнати. Клопотання відповідача про залишення позовної заяви КПУЖГ без розгляду відхиляється.
В цій справі з боку позивача спостерігається маніакальна традиція - відмова надавати для дослідження бодай малесенький документ в оригіналі. І суддя цю традицію радо підтримує.
7 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 12:59:40 1 час назад
Шановний Олександре! Э такі вже культові фільми: "Особенности национальной охоты", "Особенности национальной рыбалки".
До Вашого відома, опис цього судового засідання - ілюстрація до тези "Особливості національного судочинства". У виконанні судді Калініченко О.Б.
8 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 13:18:32 46 мин назад
Епізод 4. "Представник позивача" знов надала уточнення своїх позовних вимог. І копії відповідачам. І знову з порушеннями вимог ст.119,120 ЦПК України. Але це вже такі дрібниці!
Відповідачів троє. В засіданні представлені двоє. Третій не повідомлений належним чином. Віктор Іванович просить оголосити перерву для повідомлення відповідача про наявність уточненої позовної вимоги до нього. Суддя не бачить необхідності в цьому, відхиляє клопотання. Я звертаюсь до суду, повідомляю, що в матеріалах нема жодного підтвердження, що відповідач повідомлений належним чином. І тут нова перлина:"То він просто не хоче
забирати листа". Перерва, виходить не потрібна, йдемо далі.
І в цьому епізоді, і далі, коли пішла вже справжня маячня - ще і ще раз моя подяка Віктору Івановичу. Він відслідкував всі ті нюанси, які за недостатністю досвіду я була пропустила.
9 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 13:32:28 32 мин назад
Епізод 5. Я прошу оголосити наступне клопотання. І тут щось сталося. Мабуть у пані Калініченко вичерпався ліміт не тільки законності, але й розуміння того, що відбуваєтья.
"Відмовити в оголошенні клопотання". Підготовлені ще клопотання?
"У всіх відмовити. Взагалі пізно оголошувати клопотання зараз будемо досліджувати докази".
Відвод? Відхилити. Нема чого справу затримувати.
Ті бурмотіння і шурхіт аркушів яскраво зобразив Віктор Іванович в попередньому дописі. Воно називалось дослідження доказів.
10 gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-06 13:51:20 13 мин назад
Жалкую, що не маю у своєму розпорядженні кольорового фотопортрету судді Олени Борисівни Калініченко. Може хтось допоможе отримати, або розмістить в Інтернеті. Україна, повторюсь, повинна знати своїх героїв. А продовження епопеї призначене на 07 жовтня ц.р. Тема не закрита, подробиці будуть ще викладені (поступово) у "Нарисах".

11 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 13:53:47 11 мин назад
Епізод 6. Як вже повідомляв Віктор Іванович, після дослідження доказів - пояснення учасників. Це був окремий цирк на дроті. Це просто потрібно було чути.
12 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 13:56:53 8 мин назад
Епізод 7. Надання представником КП "Чоколівське" витребуваних доказів.
Це була окрема пісня. Юрист КП "Чоколівське" - дуже, дуже талановита людина. Він примудрився, тягаючи за собою страшенних розмірів торбу з якимись "макументами", засмітити справу ще мінімум на сотню сторінок. При цьому не надав суду ЖОДНОГО з витребуваних у нього доказів. Були розкриті договірні відносини КП Чоколівське з іншими підприємствами, надано звіти по окремим видам господарської діяльності підприємства. Якісь довідки по сміттєвим контейнерам по місяцях, по всіх вулицях (кому пторібна інформація про всі сміттєві баки - звертайтесь!)
А от первинні документи бухгалтерського обліку на підтвердження витрат по конкретному будинку - ну ніяк. І табуляграми щомісячного відпуску теплової енергії - ну ніяк.
Так само і щорічні Акти звірки.
Дякуючи Віктору Івановичу до справи не потрапило ще кільканадцять сторінок юридично нікчемної макулатури.
13 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 13:58:25 6 мин назад
На сьогодні - все. Якщо десь помилилася - нехай інші учасники цього сміху крізь сльози мене виправлять.
14 gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-06 14:02:40 2 мин назад
Коли отримаємо фонограми судового засідання (якщо будуть читабельні та не будуть знищені, у Солом\'янському райсуді це здійснюється запросто), тоді Тетяні Іванівні доведеться попрацювати над їх розшифровкою та роздруківкою. Робота не простіша, ніж з відомими записами майора Миколи Мельниченка, які розшифровуються вже сім років. До речі, я повторив подвиг майора і свого часу з подібним диктофоном під диваном підслухав сам себе та диктора одного з телеканалів. Уявіть собі, розбірливість була достатньою, все було зрозуміло. Можливо, той запис десь зберігся, я його навіть оприлюднював в Інтернеті у іншому ресурсі. Олена Борисівна переплюнула Мельниченка, Кучму, прокуратуру, іноземних спеців. Її записи тяжко піддаються розшифруванню.
15 gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-06 14:29:12 29 мин назад
http://io.ua/s79782 - Нарис про те, як суддя Солом\'янського райсуду м. Києва О.Б. Калініченко змагалася з відповідачкою. Це фрагменти повідомлень на Форумі сайту http://gro-za.io.ua/journal.php (без купюр і коментарів).
16 gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-06 14:58:26 1 сек назад
http://ua.glavred.info/archive/2008/01/30/141731-0.html - Голова Солом\'янського райсуду м. Києва Валерій Побережний: Наші судді - забиті, залякані.
17 gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-06 15:10:53 6 час назад
Рік тому назад розмовляв з Валерієм Івановичем. У мене не склалося враження, що судді у нього забиті і залякані. Навпаки, деякі з них безстрашні, як наприклад, О.Б. Калініченко. А щодо його коментарів відносно судді В. Скорика, то тут я з ним не погоджуюся. Його рішення були правильними, але тиснули на нього після цього з усіх боків.
18 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 19:31:18 1 час назад
Як кажуть в теленовинах: повідомлення з полів і ферм.
Диск забрала. Фонограма цілком читабельна. Мова судді - як завжди, за межею розбірливості. Мені б трошки часу та натхнення - розшифрую та опублікую і цю фонограму. Після закінчення цієї справи я навчусь розуміти і мову дельфінів :-))
19 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-06 20:18:32 55 мин назад
Спитала секретарку - чи перевірила вона запис? Бо якщо записано білий шум - доведеться скаргу писати.
Дівча не мене ображене - але така вже її доля. Зате люб"язно повідомила, що справа ще не в канцелярії. Приймальні години завтра зранку. А час здавати справу - після обіду. Доведеться таки спілкуватись з головою суду стосовно того дикого режиму роботи канцелярії.
20 gro-za - Київ - Ukraine 2009-08-06 21:14:18 1 сек назад
Саме цій секретарці я заявив відвід, на який суддя Калініченко О.Б. навіть не відреагувала належним чином, тобто не постановила ухвалу з виходом у нарадчу кімнату. Бо нічим було заперечити. Ось текст моєї заяви:
=================================
Солом\'янський районний суд м. Києва,
вул. М. Кривоноса, 25
Суддя - Калініченко О.Б . Справа № 2-119/09.

Позивачі:
1) КП УЖГ Солом\'янського району м. Києва,
вул. Соціалістична, 6, м. Київ.
2) КП "Дирекція з управління та утримання
житлового фонду Солом\'янської районної у м. Києві ради.

Відповідач:
Кікоть Тетяна Іванівна, вул. Ушинського, 19, кв. 25,
м. Київ, 03151

Представник відповідача:
Куля Віктор Іванович, вул. Боткіна, 4, кв. 18,
м. Київ, 03055, тел. 457-40-72. http://gro-za.io.ua

04 серпня 2009 р.

Заява про відвід секретаря судового засідання

Заявляю про відвід секретарю судового засідання у зазначеній справі.
Підстава для відводу - секретар судового засіданн грубо порушує Інструкцію про порядок фіксування судового процесу технічними засобами, затверджену Наказом ДСА України 21.07.2005 р. № 84, яка зареєстрована Міністерством юстиції 08.08.2005 р. за № 868/11148 і є нормативно-правовим актом, обов\'язковим для дотримання у суді.
Внаслідок недбалості, а можливо - відсутності належної професійної підготовки секретаря, технічні записи, здійснені під час судового процесу у даній справі, непридатні для використання за призначенням. Цифрові файли фонограм характеризуються недостатнім рівнем запису звуку, недостатньою словесною розбірливістю і не піддаються однозначній розшифровці. Тестові файли, які повинні записуватися на носію перед початком кожного судового засідання, відсутні.
Вважаю неможливим продовжувати судовий розгляд даної справи до заміни секретаря та забезпечення суворого дотримання Інструкції.

Представник відповідача за довіреністю Куля В.І.
==================================================================================================
Читайте також попередній нарис - http://io.ua/s78784 - ЗАЯВА про ВІДВІД головуючого в судовому засіданні.
Згідно п.2 статті 22 ЦПК України відповідач і позивач за зустрічним позовом заявляє відвід судді Калініченко О.Б.



2009-08-06
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email