'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: \"Добігли домофонщики і до нашого будинку\"  (Прочитано 2280 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

 

"Добігли домофонщики і до нашого будинку"

Матеріали форуму сайту gro-za.io.ua



МАТЕРІАЛИ ФОРУМУ САЙТУ gro-za.io.ua

Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-28 19:13:00
Звіт на тему: "Добігли домофонщики і до нашого будинку"
Найголовніше враження останніх двох тижнів. Що, закони України не відомі нікому і не виконуються ніким? Жжжжжах!

Про право безперешкодного доступу до власності та згоду всіх співвласників я вже пояснювала:
1. Сусідкам-пенсіонеркам (повірили, але не дуже. "Нам би по одному безплатному ключу")
2. Ініціатору (зовсім не повірила. "Та не дадуть тобі на фірмі тих ключів. Як хочеш, а я завтра договір підписую. І роботи починаємо")
3. Фірмачам ("Ну як виняток, один ключ ви отримаєте. І не більше. Будемо писати Вам відповіді. Згідно законодавства")
4. Міліції! Дільничий цілком серйозно розповідав мені про право 51% городити двері. І про дозволений всього один ключ.

Моя сусідка, яка працювала з "приймальнею мера", "захистом прав споживачів", "юристом громадської приймальні депутата", отримала такі ж результати.
Що тут казати! Коли юристи і захисники прав споживачів радять їй: "Вам треба домовлятися з фірмачами, щоб вони вам один ключ дали. А ставлять двері законно. Домовляйтесь".
1 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-28 19:17:32 15 час назад
А тепер звіт. 1 етап.
Домофонщикам подана "ЗАЯВА про безоплатне надання ключів для забезпечення доступу до власної квартири" від мого імені.
В під`їзді наклеєна ІНФОРМАЦІЯ незаконність домофону
В під`їзді наклеєне ПОВІДОМЛЕННЯ – хто не згодний з домофоном, може в мене взяти бланк заяви на безкоштовні ключі.
Домофонщикам подано 4 "ЗАЯВИ про безоплатне надання ключів для забезпечення доступу до власної квартири" бабусь-пенсіонерок.
Домофонщикам подана ЗАЯВА про заборону здійснення монтажу домофонної системи (5 підписів)
2 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-28 19:19:32 15 час назад
Директору ТОВ Укрбудсвіт
Юрченко С.М.
вул. Дмитрівська, 96/98, м. Київ, 01135

___________________________________________________________

вул. ХХХХХХХХХ, 19, кв._____, м. Київ, 03151, тел. _______________

_____ _________________ 2009 року

ЗАЯВА про безоплатне надання ключів для забезпечення доступу до власної квартири

Повідомляю, що 14.08.2009 року був укладений договір № 2 651 між ТОВ Укрбудсвіт та частиною мешканців 4 під`їзду будинку 19 по вул. ХХХХХХХХХ в м.Києві про монтаж домофонної системи. Представник мешканців в договорі - Ініціатор Ірина Болеславівна.

Повідомляю, що на укладання договору про монтаж домофонної системи не було надано згоди всіма мешканцями під`їзду № 4 будинку 19 по вул. ХХХХХХХХХ.

Нагадую Вам, що договір на монтаж домофонної системи, укладений за наявності згоди на цю угоду у 51 % від загальної кількості власників квартир є незаконним. Надаючи потенційним споживачам ваших послуг неправдиву інформацію, Ви спонукали їх на порушення вимог статей 369, 382, 383 Цивільного Кодексу України, статті 150 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

При укладені зазначеного договору Вами були порушені вимоги статей 41, 68 Конституції України (право на свободу пересування, право на користування власністю, право на житло, обов’язок виконувати Закони України), статей 19, 21 Закону України «Про захист прав споживачів» (нечесна підприємницька практика), статті 9 Житлового кодексу України (право на користування житлом), статей1000, 1007 ЦК України (особливі вимоги до особи, що укладає договір від імені інших співвласників). Ваші дії можуть розглядатись як такі, що містять ознаки кримінального злочину згідно статті189 Кримінального кодексу України (вимагання).

Повідомляю, що я, як співвласник будинку 19 по вул. ХХХХХХХХХ, не давав(ла) згоди на укладення зазначеного договору. Я не замовляв(ла) послугу по обмеженню доступу до 4 під’їзду будинку 19 по вул. ХХХХХХХХХ. Встановлення домофону створює перешкоди для доступу до квартир будинку службам екстреної допомоги, перешкоджає доступу до житла мені, моїй родині, моїм родичам та знайомим.

Виходячи з зазначеного, з метою безумовного додержання вимог чинного
законодавства, пропоную Вам надати мені безоплатно ____ (_____________) ключів від замка домофону для моєї родини. Прошу надати мені ключі, які не містять рекламної інформації про ТОВ Укрбудсвіт.

У випадку відмови задовольнити мої законні вимоги, залишаю за собою право звернутись до суду з позовом про скасування договору № 2 651, здійснювати захист своїх порушених прав у будь-який інший, дозволений чинним законодавством, спосіб.


Заявник ________________________
3 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-28 19:20:38 15 час назад
Директору ТОВ Укрбудсвіт
Юрченко С.М.
вул. Дмитрівська, 96/98, м. Київ, 01135

власників квартир за адресою
вул. ХХХХХХХХХ, 19, м. Київ, 03151

ЗАЯВА про заборону здійснення монтажу домофонної системи

У відповідності до вимог статей 41, 68 Конституції України, статей 369, 382, 383 ЦК України, статей 19, 21 Закону України «Про захист прав споживачів», статті 9 Житлового кодексу України, власники квартир 4 під`їзду будинку 19 по вулиці ХХХХХХХХХ у м. Києві заявляють Вам, що вони не давали згоди на укладення договору з ТОВ Укрбудсвіт на монтаж домофонної установки. Власник квартири 131 Ініціатор Ірина Болеславівна уклала договір з ТОВ Укрбудсвіт на встановлення домофонної системи від імені інших співвласників, не маючи на це необхідних повноважень.

Власники квартир 4 під`їзду будинку 19 по вулиці ХХХХХХХХХ як співвласники цілісного майнового комплекса вимагають від ТОВ Укрбудсвіт припинити роботи по встановленню домофонної системи обмеження доступу за адресою: вул. ХХХХХХХХХ, 19, 4 під`їзд.

Власники квартир заперечують проти використання місць загального користування частиною співвласників будинку 19 по вулиці ХХХХХХХХХ без отримання згоди всіх співвласників. Як співвласники місць загального користування в цьому будинку, власники квартир забороняють здійснювати будь-які роботи по встановленню домофона за адресою: вул. ХХХХХХХХХ, 19, 4 під`їзд.

Питання надання дозволу на установку і монтаж домофону може бути розглянуто власниками квартир після того, як всі мешканці, які не погоджуються на установлення домофона і купівлю в ТОВ Укрбудсвіт ключів, отримають безоплатно необхідну їм кількість ключів.


Заявники:

№ квартири Прізвище, ініціали Підпис Дата

___________ ________________________ _________________ _________


___________ ________________________ _________________ _________


___________ ________________________ _________________ _________


___________ ________________________ _________________ _________


___________ ________________________ _________________ _________
4 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-28 19:21:19 15 час назад
ИНФОРМАЦИЯ

Устанавливать домофон без согласия 100% жильцов нельзя. Вот по каким причинам:
- ограничивается право пользования квартирой - человек не должен платить (даже стоимость ключа), чтобы проходить в свою квартиру в любое удобное для него время;
- ограничивается право пользования вспомогательными помещениями (подъездом, лестницей и т.д.);
- ограничивается право совместной собственности на вспомогательные помещения и техническое оборудование дома, поскольку одни совладельцы (инициаторы подъезда) распоряжаются общим имуществом без согласия остальных совладельцев.
- ухудшаются условия проживания несогласных с домофоном жильцов (даже купив или получив бесплатно ключи, люди будут испытывать серьезные неудобства – каждый раз нужно спускаться в подъезд, чтобы открыть двери пришедшим в гости друзьям или родственникам)
- будет заблокирован вход для представителей аварийных и экстренных служб. Кто возьмет на себя ответственность, когда приедет «скорая помощь» по срочному вызову одинокого больного человека и не сможет к нему попасть? А как быть при пожаре, утечке газа?

Все собственники квартир является совладельцем всех вспомогательных помещений и технического оборудования дома в соответствии со ст.382 Гражданского кодекса Украины. В ст. 369 Гражданского кодекса Украины указывается, что распоряжаться общим имуществом можно только при согласии на это всех совладельцев, т.е. 100% жильцов.

Фирма-установщик, информируя жильцов подъезда о том, что 51% согласия жильцов достаточно для установки домофонной системы вводит их в заблуждение, так как такого закона нет. Вводя в заблуждение жильцов подъезда, она подталкивает их на нарушение ст.369, 382 Гражданского кодекса Украины, ст.150 Кодекса Украины об административных правонарушениях. При этом создаются конфликтные ситуации. Также при этом нарушаются ст.41, 68 Конституции Украины (право владеть, пользоваться и распоряжаться собственностью), ст.19, 21 Закона Украины «О защите прав потребителей» (навязывание, принуждение продавцом приобретать товары и услуги не нужные потребителю), ст. 9 Жилищного кодекса Украины (никто не может быть ограничен в праве пользования жилым помещением), ст.189 Уголовного кодекса Украины (вымогательство).

Нет в Украине закона, который бы разрешал фирме-установщику выдать несогласным жильцам бесплатно только по одному ключу. А есть Конституция, и в статье 41 указывается, что каждый имеет право владеть, пользоваться и распоряжаться своей собственностью. Если в квартире живет 2-3-5 человек, 1 ключ не обеспечивает право пользоваться собственностью (квартирой). Даже если в квартире живет 1 человек, то выданный 1 ключ не обеспечивает права пользоваться совместной собственностью (входные двери в подъезде).

Когда несогласившиеся жильцы пытаются найти виновника, то “крайним(ей)” оказывается старший(ая) по подъезду, так как договор заключал(а) он(а) и вся ответственность лежит на нём(ей).

Если большинство жильцов хотят установить в подъезде домофон (то есть ограничить доступ в помещение), они обязаны учитывать права остальных. В данном случае никто не может заставить жильца согласиться на установку домофона. В этом случае возможно достижение компромиссных вариантов:
- необходимое для несогласных, их семьи, родственников, друзей количество ключей (5-10-15, а не один) бесплатно предоставляет домофонная фирма;
- несогласным жильцам сообщают код, позволяющий открывать входную дверь (коды открытия существуют для всех видов домофонов, но фирма-установщик категорически отрицает его наличие, так как признав наличие кода она лишится продажи специальных ключей).

Наиболее информативные ресурсы в Интернете на тему незаконности домофонов:
http://www.antidomofon.narod.ru/index.html
http://www.prava.net.ua/
http://gro-za.io.ua/story.php

Соседи не должны становится врагами из-за фирмы, пытающейся таким образом заработать!
5 Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-28 19:29:26 15 час назад
2 етап Тетяна Academia - Київ - Україна 2009-08-27 10:32:57
Звернення до різних органів державної влади з метою позасудового захисту прав і свобод громадян.



2009-08-29
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email