'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Ухвала Солом\'янського райсуду м. Києва від 12.10.2009 р. про залишення позову без розгляду.  (Прочитано 6165 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

 

Ухвала Солом\'янського райсуду м. Києва від 12.10.2009 р. про залишення позову без розгляду.

За позовом КП «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» до Бреничів Р.М., Т.С., О.Р., Р.Р.,та Луцького С.К. про стягнення заборгованості.



Справа № 2-3454-1/09

УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2009 року Солом\'янський районний суд міста Києва в складі:
головуючого - судді Мельника В.В.
при секретарі Стасюку Р. О.,
розглянувши цивільну справу за позовом комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом\'янської районної у місті Києві ради до Бренич Романа Михайловича, Бренич Тетяни Сергіївни, Бренич Олександра Романовича, Бренич Романа Романовича, Луцького Сергія Карповича про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

У серпні 2009 року КП «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом\'янської районної у місті Києві ради звернувся до суду із зазначеним позовом, в якому просило стягнути з відповідачів на свою користь заборгованість по платі за утримання житла та платі за користування комунальними послугами у розмірі 3483,10 гривень.
Під час судового засідання від представника відповідача надійшло клопотання про залишення позову без розгляду на підставі пункту 2 частини 1 статті 207 ЦПК України.
У судове засідання представник позивача та відповідачі не з\'явилися, про час, день та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, про причини неявки суд не повідомили.
Заслухавши пояснення представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає залишенню без розгляду, з таких підстав.
Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 207 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо заяву від імені заінтересованої особи подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.
Згідно роз\'яснень, викладених у Постанові Пленуму Верховного Суду України №2 від 12.06.2009 року «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» у випадках, установлених законом, до суду можуть звертатися органи та особи, яким надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб, або державні чи суспільні інтереси та брати участь у цих справам
Звернення до суду за захистом прав, свобод та інтересів іншихосіб у випадках, не передбачених законом, розгляду не підлягають. У разі надходження такого звернення суддя повертає заяву на підставі пункту З частини 3 статті 121 ЦПК, а якщо такий характер звернення встановлено у попередньому судовому засіданні або під час судового розгляду - суд залишає заяву без розгляду з підстави, передбаченої пунктом 2 частини 1 статті 207 ЦПК.
Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що позов КП «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом\'янської районної у місті Києві ради підлягає залишенню без розгляду, оскільки заяву подано особою без наявності належних повноважень.
Керуючись статтями 207, 209, 210 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

ухвалив:

Позов комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом\'янської районної у місті Києві ради до Бренич Романа Михайловича, Бренич Тетяни Сергіївни, Бренич Олександра Романовича, Бренич Романа Романовича, Луцького Сергія Карповича про стягнення заборгованості - залишити без розгляду.
Заява про апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції подається протягом п\'яти днів з дня винесення ухвали.
Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя: Мельник В.В.

Ухвала набрала законної сили 19.10.2009 р.
З оригіналом згідно.
Суддя (підпис)
Секретар (підпис)



2009-10-28
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email