'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Звернення вкладників УКРПРОМБАНКУ до одного з інвесторів.  (Прочитано 7013 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

 

Звернення вкладників УКРПРОМБАНКУ до одного з інвесторів.

To Cargill’s Headquarters and Management. Cargill AT & Enterprise Inc, Mechnikova Str 3, 4th floor, 01023 Kiev, Ukraine.



Новини з сайту http://fcn.com.ua/forum/viewtopic.php?f=8&t=111&start=50&sid=9975d213ee8d705f1ea391c6b1f9cb32 про УКРПРОМБАНК
======================================================================================================
Morgana Заголовок сообщения: Re: ПИСЬМО В МВФ
Добавлено: 08 окт 2009, 22:42

Зарегистрирован: 22 фев 2009, 14:27
Сообщения: 281
Откуда: Киев yanch писал(а):
"Юлія Тимошенко весь час говорит,ь що в уряду не має 7 млрд. гривень для рекапіталізації Укрпромбанку, і в той же час легко знаходить навіть більше коштів на рекапіталізацію інших банків, які знаходяться у більш скрутному становищі. "
- а что есть банки в более тяжелом положении, чем УПБ???
Надо бы разобраться какой смысл мы вносим в понятие "рекапитализация".
Ведь тогда Айк может прийти и сказать: отлично, я ж остался собственником... Банк перед этим надо национализировать как минимум.

Согласна, автор хотел намекнуть на "Надру", которую обещают рекапитализировать, но предложение было построено неудачно. Его переделали. Вот окончательный вариант письма (изменения выделены жирным):
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

«7» October 2009

To Cargill’s Headquarters and Management;

Cargill, Incorporated
PO Box 9300
Minneapolis, MN
55440-9300
United States;

Cargill Europe Limited
Knowle Hill Park
Fairmile Lane
Cobham, Surrey KT11 2PD
United Kingdom;

Cargill AT & Enterprise Inc
Mechnikova Str 3, 4th floor
01023 Kiev
Ukraine.

Re: Situation around Corrupt attempts to bankrupt UKRPROMBANK” –
«УКРПРОМБАНК», Ukraine.

Dear Sir/Madame:

Ми, ініціативна група власників депозитів і кредитори «УКРПРОМБАНКУ».
Ситуація, що склалася навколо Укрпромбанку, спонукала нас звернутися до "Каргіллу" у спробі об’єднати наші зусилля і зняти шари брехні, які навалили український уряд, Національний банк і президент. Ми хочемо висловити нашу високу повагу до Cargill - одного з найбільших інвесторів в Укрпромбанку. Ми - кредитори / власники депозитів також вважаємо себе інвесторами Укрпромбанку. Згідно з офіційними заявами, уряд планує ліквідувати Укрпромбанк, перевести депозити фізичних осіб до іншого банку і кинути на гроші всіх юридичних осіб і інвесторів. Ми не віримо цьому уряду, і в нас не залишилося іншого вибору, як запропонувати Вам об\'єднати наші зусилля, щоб врятувати Укрпромбанк і наші інвестиції.

Наше бачення ситуації є наступним:

1. Укрпромбанк активно займався кредитуванням інсайдерів на протязі 2007-2008. Власникам Укрпромбанку належить(ала) компанія «Альфа Нафта» - компанія якій належить мережа заправних станцій ANP. Акціонери та управління Укрпромбанку спрямували основну частину кредитного портфелю на розвиток і обслуговування заправних станцій ANP.

2. Коли світова криза вдарила, вона сильно вплинула на нафтовий бізнес Альфа Нафти, власника ANP.

3. Власники/акціонери Альфа Нафти і Укрпромбанку (один з них Айк Нуриджанович Памбухчян), з тим, щоб уникнути їх особистого банкрутства, намагалися продати банківські активи Ігорю Коломойському і його промисловій і банківській групі "Приват". "Приват" відмовився купувати весь "Укрпромбанк" і тільки придбав найцінніший актив - Альфа Нафту з ANP мережею.

4. Мережа ANP була придбана і побудована Альфа Нафтою за допомогою іпотечних кредитів і індивідуальних кредитів, виданих Укрпромбанком під заставу мережі АЗС ANP, і, крім того український Національний банк дав у 2008 році в якості рефінансування 1,3 мільярда гривень (260 млн. дол. на той час) Укрпромбанку. В якості застави для забезпечення кредиту, Національний банк використав мережу АЗС ANP.

5. Усі згадані вище дії було зроблено Укрпромбанківськими акціонерами/менеджментом за участю "Привату" під "суворим і скрупульозним" наглядом органів державної влади та банківських регуляторів: Національного банку, уряду, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ і президента. Всі вони замішані в корупції, тому що дозволили Укрпромбанку виводити грошові кошти, які були отримані банком від інвесторів і власників депозитів на рахунки інсайдерам та власні потреби інсайдерів.

6. Ігор Коломойський і його група «Приват» зараз активно використовують корумпованих посадових осіб в уряді прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко, з якою він давно має міцні відносини, та корумповану українських судову систему з метою звільнити Альфа Нафту і ANP від будь-яких зобов\'язань перед Укрпромбанком, намагаючись визнати всі контракти з іпотеки/договорів позики недійсними. З допомогою судових махінацій у нього це виходить – вже є Рішення суду на користь «Привата»: http://palm.newsru.ua/finance/02jun2009/anp.html

7. Тим часом ANP і "Група Приват" припинила обслуговування свого іпотечного кредиту та зобов\'язань перед "Укрпромбанком". Це привело "Укрпромбанк" до втрати ліквідності. В "Укрпромбанк" була введена спеціальна "тимчасова адміністрація".

8. Хоча "Укрпромбанк" і тимчасова адміністрація приклали чимало зусиль для того, щоб підтримати фінансове становище, але очевидно, що без однієї з двох речей: (а) Приват/ ANP відновлять виплати по кредитах/іпотеці; (б) Національний банк і уряд рекапіталізують банк - Укрпромбанк не зможе відновити свою ліквідність і почати функціонувати в нормальному режимі. В такому разі Укрпромбанк попаде під банкрутство. Банкрутство Укрпромбанку залишить Каргілл з повною втратою інвестиції, а крім того, в моральному сенсі покаже людям, що злочинці можуть обдурити і залишитися переможцями.

9. Незважаючи на давно обіцяну рекапіталізацію, Юлія Тимошенко та її уряд робить все можливе для банкрутства Укрпромбанку. Чому?! Відповідь багато обговорювалася в українській пресі. Кожному очевидно кому це вигідно. З банкрутства Укрпромбанку отримають вигоду його колишні власники та акціонери, хто у свою чергу продав найцінніші активи - Альфа-Нафту" і ANP групі Приват Ігоря Коломойського. Тоді виходить Ігорь Коломойський і Приват виступають основними особами, що отримають найбільшу вигоду від банкрутства Укрпромбанку. Але чому Юлія Тимошенко допомагає Ігорю Коломойському?

Ігор Коломойський є колишнім соратником і довгий час близьким другом і діловим партнером Юлії Тимошенко - українського прем\'єр-міністра (колись вони вдвох були правою рукою сумнозвісного шахрая - Павла Лазаренка, який сидить у в’язниці в США). Тому нікого не дивує те, як Юлія Тимошенко весь час говорить, що в уряду немає 7 млрд. гривень для рекапіталізації Укрпромбанку, і в той же час виражає свою готовність рекапіталізувати банк «Надра», який знаходиться у більш скрутному становищі і потребує ще більше коштів, ніж Укрпромбанк.

Як вона бреше міжнародним організаціям, обіцяючи рекапіталізувати Укрпромбанк, тільки щоб отримати кредити і незабаром після цього не дотримує своєї обіцянки. Чому вона так діє? Тільки тому, що Приват і Коломойський хочуть бачити Укрпромбанк банкрутом. Для них було б набагато простіше і дешевше боротися за виведення ANP з Укрпромбанку, якщо той є банкрут.

Ігор Коломойський був і є одним з головних політичних донорів Юлії Тимошенко. Президентські вибори мають відбутися в січні 2010 року.

Президент Ющенко, хоча тепер є лютим ворогом Юлії Тимошенко, але все ж намагається не втручатися в ситуацію з Укрпромбанком, тому що Ігор Коломойський має тісні стосунки з ним теж.

Хто, як не ці два найвищих урядовця України, заборонили розслідувати Генеральній прокуратурі, Міністерству внутрішніх справ корупційний зговір між власниками Укрпромбанку і їх пособниками в уряді і притягти їх до відповідальності?! Ігорь Коломойський не приховує свої дії і наміри і розповідає про них у власному інтерв\'ю, дивіться наступні статті:
http://www.crime-research.ru/interviews/depo50/
http://www.epravda.com.ua/news/49382d6967d93/
http://news.finance.ua/ua/orgtrg/~/1/1/141/155264
http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2009/08/31/169838
http://www.pravda.com.ua/news/2009/8/25/100346.htm
http://t-pravda.net/ru/economy/business/1779-komu-potrben-ukrprombank.html

Наше бачення того, що необхідно зробити для того, щоб зберегти і повернути наші і Каргілла гроші:

А. ми повинні визначити нашіх ворогів;

B. ми повинні зкоординувати наші зусилля. Якщо це прийнятно, представники компанії "Каргілл", краще, якби не українські громадяни, могли б зв\'язатися з нами, щоб створити єдиний комітет власників банківських депозитів і інвесторів шляхом підписання меморандуму про співробітництво. Єдиний фронт злякає наших ворогів.

C. Ми повинні направити наші майбутні дії на обидві речі: а) змусити уряд рекапіталізувати Укрпромбанк, б) змусити ANP та групу "Приват" платити по кредитах та іпотеках або допомоги Укрпромбанку повернути контроль над ANP.

D. Як ми можемо цього досягти? Разом ми зможемо виробити стратегію, щоб чинити систематичний тиск на Юлію Тимошенко та український уряд, український Національний банк, українське правосуддя, і українського президента, домагатися щоб була відкрита кримінальна справа за фактами корупції навколо Укрпромбанку. Ми могли б спробувати подати цивільні позови з метою повернути активи назад в банк. Почати кампанію в українській та зарубіжній пресі, критикуючи корупцію в Україні, пов’язану з Укрпромбанком. Українські державні лідери зараз дуже чутливі до критики перед майбутніми виборами. Якщо "Каргілл" не зможе підписатися під коментарями в пресі, члени нашої ініціативної групи зможуть. Ми могли б організувати мирні акції протесту та демонстрації, якщо би це було б корисним. Тиск має застосовуватися за допомогою українських, міжнародних та іноземних організацій та державних органів.

E. Ми зібрали кілька тисяч підписів власників депозитів. Якщо необхідно "Каргіллу", ми можемо разом підписувати будь-які документи, спрямовані до будь-якої іноземної держави чи міжнародної організації, які мають справи з Україною у фінансовому секторі.

F. Як частина тиску, ми можемо розглянути разом з "Каргілл" перспективи подання позову до федерального суду штату Нью-Йорк, щоб зупинити Ігоря Коломойського і його «Приват» від участі в коррупційних діях в Україні. Ігор Коломойський є членом ради директорів американської публічної сorporation - Central European Media Enterprises. Він несе відповідальність за свої дії у будь якій країні світу і має дотримуватися більш високих етичних стандартів. "Каргілл" також може порушити кримінальну справу проти нього в США. Він є нашим головним ворогом. Коли він би припинив втручатися у справи Укрпромбанку тоді б банк вижив. Ми твердо віримо, що наші спільні дії будуть більш ефективними!

Будь ласка, дійте швидко, і ми переможемо!

З повагою і надією на досягнення спільної мети,

Ініціативна група інвесторів "Укрпромбанку.

P.S. Цього листа ми написали наприкінці вересня 2009 року.
Але найсвіжіші події, що були оголошені в засобах масової інформації та урядом в період з 3 по 6 жовтня, спонукали нас доповнити листа.
Перш за все – Platinum bank запропонував зберегти Укрпромбанк, що було б найкращим сценарієм для всіх нас. Два дні потому корумповані чиновники міністерства фінансів спішно направили листа до корумпованих прем\'єр-міністра і уряду, рекомендуючи перевести фізичних осіб - власників вкладів в «Родовід банк». Цей лист чітко означає, що урядові злочинці прийняли остаточне рішення обманути всіх інвесторів і корпоративних власників рахунків. Вони були налякані сміливою і розумною пропозицією Platinum bank, яка могла би знищити їх злодійські плани.
Ми всі пам\'ятаємо численні заяви корумпованих Юлії Тимошенко та інших урядових чиновників, що уряд не має грошей для рекапіталізації Укрпромбанку, оскільки це було б надто дорого і не справедливо, щоб український народ витрачав їх на цей банк. Але тепер, коли з\'явився інвестор, який погодився взяти цей тягар повністю або частково на себе, вони відхилили його пропозицію, таким чином, ясно показуючи їх корумповані мотиви по знищенню Укрпромбанка і розкраданню наших і ваших грошей.

Будь ласка, дійте швидко і рішуче. Якщо можливо, доведіть обставини цієї справи і наведені аргументи до Президента України, Генерального прокурора України, сенаторів/конгресменів США, чиновників уряду США, посла США в Україні, Світового банку, МВФ, Федерального суду США, (Міністерства юстиції США, ФБР, SEC, Nasdaq, Central European Media Enterprise, Time Warner Inc – до цих державних і корпоративних органів і організацій слід звертатися у зв\'язку з тим, щоб вони дали оцінку або розслідували участь одного з ради директорів Central European Media Enterprise, Ігоря Коломойського, в корупції).

Від імені 800 вкладників ТОВ «Укрпромбанк», контактна особа:

Morgana.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Письмо вышло сильное и содержательное. Каргилл точно не "в доле" с нашей властью, поскольку сам попал с Укрпромом, а возможностей влияния у Каргилла побольше, чем у вкладчиков. Если Каргилл даже не хотел реструктуризировать долги Укрпрома, то теперь у него должна быть просто истерика!



2009-11-12
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email