'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Яким чином здійснюється перерахунок за неякісну послугу?  (Прочитано 7119 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Комітет

• Гість

Віктор Іванович, доброго дня, у мене таке питання.
Викликали представника виконавця послуги, склали акт-претензію про те, що покрівля протікає. За договором і за Законом виконавець повинен здійснити перерахунок або обгрунтувати свою відмову, так от, на скільки відсотків повинен зміненитися платіж за послугу з утримання будинку? Є якась таблиця чи ще щось?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Віктор Іванович, доброго дня, у мене таке питання.
Викликали представника виконавця послуги, склали акт-претензію про те, що покрівля протікає. За договором і за Законом виконавець повинен здійснити перерахунок або обгрунтувати свою відмову, так от, на скільки відсотків повинен зміненитися платіж за послугу з утримання будинку? Є якась таблиця чи ще щось?
Якщо виконавець послуг сформував тариф на утримання будинку відповідно до постанови КМУ від 20.05.2009 р. № 529, і цей тариф затверджений рішенням органу місцевого самоврядування, тоді питання вирішується просто. Витрати на поточний ремонт будинку, закладені у розрахунок, викреслюються, і на затвердження подається новий тариф. Після цього здійснюється перерахунок. Але це в ідеалі. А насправді ніхто нічого робити не буде, поки не буде змушений або виконавчою, або судовою владою.
Записаний

Комітет

• Гість

Віктор Іванович, тариф сформовано на підставі постанови 560.
Ви маєте на увазі, що та сума, яку споживач сплачує щомісяця за утримання будинк, повинна зменшитися на суму, яка йде на "витрати на поточний ремонт будинку"?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Віктор Іванович, тариф сформовано на підставі постанови 560.
Ви маєте на увазі, що та сума, яку споживач сплачує щомісяця за утримання будинк, повинна зменшитися на суму, яка йде на "витрати на поточний ремонт будинку"?
Так.
Записаний

Комітет

• Гість

Віктор Іванович, на яку норму слід посилатися, стверджуючи, що саме на цю суму повинні зробити перерахунок?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Віктор Іванович, на яку норму слід посилатися, стверджуючи, що саме на цю суму повинні зробити перерахунок?
На ЗУ "Про житлово-комунальні послуги та постанову КМУ № 560, а від недавна - на КМУ № 529.
Записаний

Комітет

• Гість

Я продивлявся їх, але там йде мова взагалі, що споживач має право на перерахунок, а от як довести, що саме сума, яку щомісяця сплачує споживач на поточний ремонт, вираховується зі складу тарифу у випадку, якщо послуга надана неякісно.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Я продивлявся їх, але там йде мова взагалі, що споживач має право на перерахунок, а от як довести, що саме сума, яку щомісяця сплачує споживач на поточний ремонт, вираховується зі складу тарифу у випадку, якщо послуга надана неякісно.
Для цього потрібно мати розрахунок затвердженого органом місцевого самоврядування тарифу, сформованого у прозорому режимі відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ № 529. Відповідна складова частина тарифу повинна формуватися на підставі первинних документів  оперативного та бухгалтерського обліку. Як повинен вестися бухоблік - встановлено однойменним ЗУ, а також П(С)БО, затвердженими Мінфіном. При необхідності можна подати клопотання до суду у цивільній справі, якщо провадження по ній відкрито,  про проведення судово-бухгалтерської експертизи документів житлово-експлуатаційної організації. Можна також попередньо звернутися за висновком до Житлово-комунальної інспекції МінЖКГ, якщо в Кіровограді існує її територіальне відділення.
Питання непросте, і простої відповіді на нього немає.
Записаний

Комітет

• Гість

Цитувати
Для цього потрібно мати розрахунок затвердженого органом місцевого самоврядування тарифу, сформованого у прозорому режимі відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ № 529.
Триф сформовано відповідно до постанови 560.
Ситуацію, з приводу якої я ставлю питання, викладено у прикріпленому файлі. Це стаття, яку я написав для місцевої газети, але писав її від імені особи, яка звернулася до нас. 
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Для цього потрібно мати розрахунок затвердженого органом місцевого самоврядування тарифу, сформованого у прозорому режимі відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ № 529.
Триф сформовано відповідно до постанови 560.
Ситуацію, з приводу якої я ставлю питання, викладено у прикріпленому файлі. Це стаття, яку я написав для місцевої газети, але писав її від імені особи, яка звернулася до нас.
А тепер необхідно витребувати первинні документи бухгалтерського обліку та розрахунки складових частин тарифу згідно з Порядком, з забезпеченням прозорості. Після цього будете мати вартість складової тарифу, яка не надавалася.
Записаний

Комітет

• Гість

Цитувати
А тепер необхідно витребувати первинні документи бухгалтерського обліку та розрахунки складових частин тарифу згідно з Порядком, з забезпеченням прозорості. Після цього будете мати вартість складової тарифу, яка не надавалася.
Віктор Іванович, можу сказати по власному будинку де сам мешкаю, бо як голова будинкового комітету отримав розрахунок по нашому будинку. Про первинні документи бухгалтерського обліку нічого не знаю, але от маю розрахунок послуги яка звучить так - "Поточний ремонт конструктивних елементів, інженерних систем і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього благоустрою" - вартість цієї послуги 55 копійок на метр квадратний площі квартири. Ви про це говорите?
Ну от, наприклад, ця людина теж отримала такий розрахунок по тому будинку в якому вона мешкає, наприклад її квартира складає 55 квадратних метрів, виходить, що щомісяця, за цю послугу, людина сплачує 30 грн 25 коп., тепер питання - так яким же чином довести, що саме цю сумму виконавець послуги повинен вилучити з платні за послугу з утримання будинку?
Записаний

Комітет

• Гість

Цитувати
Можна також попередньо звернутися за висновком до Житлово-комунальної інспекції МінЖКГ, якщо в Кіровограді існує її територіальне відділення.
Моя адреса м.Лозова Харківської обл.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Віктор Іванович, можу сказати по власному будинку де сам мешкаю, бо як голова будинкового комітету отримав розрахунок по нашому будинку. Про первинні документи бухгалтерського обліку нічого не знаю, але от маю розрахунок послуги яка звучить так - "Поточний ремонт конструктивних елементів, інженерних систем і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього благоустрою" - вартість цієї послуги 55 копійок на метр квадратний площі квартири. Ви про це говорите?
Ну от, наприклад, ця людина теж отримала такий розрахунок по тому будинку в якому вона мешкає, наприклад її квартира складає 55 квадратних метрів, виходить, що щомісяця, за цю послугу, людина сплачує 30 грн 25 коп., тепер питання - так яким же чином довести, що саме цю сумму виконавець послуги повинен вилучити з платні за послугу з утримання будинку?
Це не розрахунок, а декларація. Витребуйте первинні документи бухобліку, з яких можна встановити, яка сума була витрачена за останній рік фактично.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Можна також попередньо звернутися за висновком до Житлово-комунальної інспекції МінЖКГ, якщо в Кіровограді існує її територіальне відділення.
Моя адреса м.Лозова Харківської обл.
Я чомусь вважав, що тему відкрив користувач Форуму Dugf з м. Кіровограду. У вашому випадку слід говорити про відділення у м. Харкові.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

дописувачу "Комітет":

в Харкові існує Харківська обласна громадська організація «Комітет громадянської безпеки». в статті " A la guerre comme a la guerre "
( http://grom-bezpeka.pp.ua/publ/a_la_guerre_comme_a_la_guerre/2-1-0-258) та
( http://grom-bezpeka.pp.ua/index/a_la_guerre_comme_a_la_guerre_2/0-52 ) комітет повідомляє:
 " Однак, члени нашого Комітету не тільки допомагають своїм товаришам підготувати необхідні для судового захисту документи. Вони ще взаємно супроводжують один одного до суду в якості представників"

"О. В. Білецький,Секретар Харківської обласноїгромадської організації«Комітет громадянської безпеки»,редактор інтернет-сайту«Громадянська Безпека»
www.grom-bezpeka.at.ua"
 електронна адреса : admin@grom-bezpeka.pp.ua

можливо ця інформація Вам буде корисною.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email