'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Технічні помилки і проблеми на форумі  (Прочитано 59139 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Вітаю Всих киян зі днем міста Києва!!!
 щодо проблеми висвітленої Тетяною Іванівною, дійсно так воно й є. причому якщо відкрити одночасно два вікна форуму з різним статусом, одне як користувач, а друге як гість, то різницю у переліку питань можна мати на одному ПК одночасно.

Те, про що пише Тетяна Іванівна, а Ви підтвердили, не є проблемою, а відноситься до повноважень власника-адміністратора сайту. Мій досвід показує, що відкривати шлюзи для всіх гостей - собі дорожче. Якщо гість не бажає зареєструватися, і не бажає задати конкретне питання, яке необхідно вирішити, то скоріш за все у нього таких питань немає. Я вимушений економити свій час і ресурси, у тому числі власні грошові кошти, щоб досягти мети сайту, задекларованого на Головній сторінці, з мінімальними втратами того та іншого.
Тому на даний час вважаю недоцільним щось міняти. Інколи бувають технічні помилки з мого боку, які виникають після чергового реформування Форуму, знову ж таки відповідно до побажань трудящих. Інколи я сам не можу їх виявити без зворотного зв'язку з користувачами. А щодо Гостей - серед них дуже багато несерйозно налаштованих. Можливо, згодом, я обмежу права доступу до Форуму для цієї категорії взагалі. Якби Ви знали, скільки часу марно витрачається не безплідні розмови з випадковими кореспондентами по телефону, навіть по мобільному, то можете собі уявити моє становище. Кожен, хто звертається, вважає, що за нього хтось повинен, повинен, повинен працювати, а він чи вона такі білоручки, що свої елементарні питання не можуть самостійно вирішити. Якщо це новачок (схоже на категорію "Гість"), то доводиться молоти воду в ступі годину-півтори. Після чого, як правило, повторно з такими самими питаннями не звертаються. Особливо цікава позиція типу "я нічого не розумію в законодавстві". Відповідаю, а Ви намагалися хоч що-небудь зрозуміти? Каже відверто: "Ні". А освіту маєте? "Так, вищу", інколи й не одну. Рекомендую, а Ви спробуйте спочатку тричі прочитати Конституцію України (вибірково), ЦК (також), ЦПК(повністю). Відповідає - а я не юрист. Доводиться умовляти, що юристами, фахівцями, просто розумними та підготовленими до складнощів люди не народжуються, а стають такими. Чомусь у галузі виховання дітей усі вважають себе спеціалістами і не відмовляються. А от Конституція чи ЦПК - не по зубах.
З точки зору ефективності використання ресурсів для обслуговування сайту кращим, на мою думку, є первісний сайт http://gro-za.io.ua. Там немає модних "прибамбасів", але ж нічого гнатися за модою. Інколи велосипед буває кращим та ефективнішим, ніж автомобіль "Мерседес". Маючи деякий досвід обслуговування так званих форумних двигунів, я залишаюся при своїй думці, але не хочу її нав'язувати. Тому підтримую обидва сайти, первісний і цей (вторинний), наскільки вистачить сил.
Прошу зрозуміти правильно.
« Останнє редагування: 30 Травня 2010, 16:38:17 від gro-za »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Вікторе Івановичу, з Вашими роздумами я цілком згодна. Тому буду повністю задоволена, якщо зможу бачити в Довідкових матеріалах розділ "Законодавство України та НПА...", який зараз зареєстрованим користувачам недоступний.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Тому буду повністю задоволена, якщо зможу бачити в Довідкових матеріалах розділ "Законодавство України та НПА...", який зараз зареєстрованим користувачам недоступний.
Тетяно Іванівно, так Ви маєте змогу зазирнути в цей розділ і зараз. Просто натисніть клавішу "Вийти" і на деякий час будьте в статусі "Гостя". Потім знову "Увійти" і Ви вже користувач.

Те, про що пише Тетяна Іванівна, а Ви підтвердили, не є проблемою, а відноситься до повноважень власника-адміністратора сайту. Мій досвід показує, що відкривати шлюзи для всіх гостей - собі дорожче. Якщо гість не бажає зареєструватися, і не бажає задати конкретне питання, яке необхідно вирішити, то скоріш за все у нього таких питань немає. Я вимушений економити свій час і ресурси, у тому числі власні грошові кошти, щоб досягти мети сайту, задекларованого на Головній сторінці, з мінімальними втратами того та іншого.
Тому на даний час вважаю недоцільним щось міняти.
Віктор Іванович!
І на думці не було пропонувати Вам додавати прав "Гостю". Я відчув що Тетяну Іванівну
хвилює те що користувач в чомусь може бути обмеженим, тому і підтвердив її спостереження. Можливо колись можна буде зробити так, щоб користувачу для доступу у розділ "Законодавство України та НПА..." не потрібно було "Виходити". Та це не є першочерговою проблемою.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Я не можу зрозуміти, у кого виникають проблеми доступу до розділу. Всі права я встановив за замовчуванням однаковими, як для більшості інших розділів. Тобто, проблеми виникають не у Гостей, а у Користувачів? Давайте будемо уточнювати, і якщо потрібно - усувати.
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Дійсно, права ті самі. Але відображення розділів регулюються через "Користувачі->Групи користувачів" і натиснути "Змінити" для групи. Далі редагувати "Доступні розділи". У групи "Активні дописувачі" дійсно не відображалося декілька розділів. Про всяк випадок зробив так, що відображаються усі.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Дійсно, права ті самі. Але відображення розділів регулюються через "Користувачі->Групи користувачів" і натиснути "Змінити" для групи. Далі редагувати "Доступні розділи". У групи "Активні дописувачі" дійсно не відображалося декілька розділів. Про всяк випадок зробив так, що відображаються усі.
Дякую, Андрію! На цьому тему закриваємо.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Звертаю увагу користувачів Форуму на неприємну особливість застосування прикріплених файлів-зображень до повідомлень у Форумі. Вона полягає у тому, що коли зображення документу містить інформацію, яку Ви бажаєте стерти чи затушувати, то може статися так, що попередня редакція файлу також зберігається в базі даних Форуму. Але не завжди відображається, якщо відкриваєте прикріплене зображення. Дивлячись, якою прикладною програмою користується Ваш браузер. Особливо "підступна" програма перегляду зображень та факсів виробництва Microsoft. Саме вона відкриває попередні, небажані варіанти редакції файлів-зображень.
Для уникнення неприємних наслідків рекомендую не здійснювати редагування повідомлень у Форумі заміною раніше прикріплених зображень. Остаточний варіант зображення слід відредагувати локально, потім переглянути зображення "підступною" програмою, упевнитися у відсутності небажаних варіантів, а потім вже наново прикріплювати до повідомлень у Форумі, попередньо видаливши непотрібні зображення.
Наприклад, йдеться про зображення документа, в якому містяться деякі небажані реквізити. Ясно, що їх можна затушувати шляхом редагування зображення. А далі можливий варіант, на який я звертаю Вашу увагу.
 :-\
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
Глюк з таблицями
« Reply #52 : 10 Червня 2010, 08:08:31 »

Проблема проявилась тут.
Помоему гдето просто "глотается" какойто ТЭГ...
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю
Re: Глюк з таблицями
« Reply #53 : 10 Червня 2010, 09:34:07 »

Вікторе Івановичу, якщо будете мати час, відтворіть у рамках цієї теми таблицю у тому вигляді, який привів до помилкового відображення у первісній темі. Я встиг подивитися тільки виправлений варіант - він досить пристойно виглядає.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю
Технічні помилки і проблеми на форумі
« Reply #54 : 10 Червня 2010, 09:48:17 »

Тема створена для повідомлень користувачів про помилки у форумному двигуні. Незабаром планується оновлення програмного забезпечення форуму і, перед цим оновленням бажано протестувати ПЗ на виправлення існуючих помилок.
« Останнє редагування: 01 Березня 2011, 15:33:04 від Андрій »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
Re: Помилки ПЗ форуму
« Reply #55 : 10 Червня 2010, 09:57:27 »

В поиске нет ссылки на необходимое сообщение :(, изза этого приходится открывать ветвь темы, и в ней искать нужное сообщение например по дате :(
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
« Reply #56 : 10 Червня 2010, 10:15:57 »

ОНО?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
« Reply #57 : 10 Червня 2010, 10:26:26 »

А вот еще: в зависимости от расположения тегов - разный результат:
[mоve][cоlor=red]вариант 1[/cоlor][/mоve]
[cоlor=red][mоve]вариант 2[/mоve][/cоlor]
[cоlor=red][mоve]вариант 3[/cоlor][/mоve]
[mоve][cоlor=red]вариант 4[/mоve][/cоlor]
ВОТ:
вариант 1
вариант 2[/color]
вариант 3[/color]
вариант 4[/color]
« Останнє редагування: 10 Червня 2010, 13:01:01 від ВАВАНчик »
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #58 : 10 Червня 2010, 10:43:44 »

Тема створена для повідомлень користувачів про помилки у форумному двигуні. Незабаром планується оновлення програмного забезпечення форуму і, перед цим оновленням бажано протестувати ПЗ на виправлення існуючих помилок.
Не впевнений, що нова версія форумного двигуна буде кращою. Якісь помилки будуть усунені, а нові додані. Всяке покращення є ворогом прийнятного. Пропоную залишити все так, як є, до того часу, поки хостінг не впаде. Перебудова дуже дорого обходиться для користувачів, і для мене, який затіяв первісний сайт. Дорогоціний час витрачається на боротьбу з вітряками. Краще зосередитися на винайденні механізму збереження локальної копії та синхронізації з існуючим сайтом, про що я вже неодноразово висловлювався.
А з недоліками можна миритися. Відомо, що в ОС Windows залишилося біля 2000 помилок, і нічого, ще не вмерли в Україні і слава, і воля. Десятки помилок щомісяця виявляються, виправляються, робляться нові у відомій платформі 1С-Бухгалтерія. І нічого, всі миряться, а хтось на цьому й заробляє. Свого часу мені доводилося самостійно виправляти такі помилки, але потім цей шлях виявився тупиковим. Мої оновлення вступали в конфлікт з оновленнями Аббі-Україна. Таке життя!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #59 : 10 Червня 2010, 10:47:21 »

ОНО?
Це не зовсім те. Дивіться мій коментар до запиту Андрія. Його цікавить первісний код, очевидно.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email