'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Допоміжні приміщення  (Прочитано 2976 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Александр Копелиович

• Гість
Допоміжні приміщення
« : 19 Березня 2010, 06:41:29 »

Шановний Вікторе Івановчу!
Я знаю, що згідно рішенню Конституційного Суду допоміжні приміщення будинку належать власникам квартир. Але як знати, допоміжне це приміщення чи ні? Наприклад, у моєму домі цілий підвальний поверх, де давно жили люди, давно розселили та користувались ним міські структури. Історія іншого великого підвалу мені не відома, там проходять коммунікації та є щось на зразок залу. Цей підвал міська влада продала майстерні. Чи мають мешканці дому (вони спробували організувати ОСББ) якісь права на ці приміщення?
 З повагою.
 Олександр.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: Допоміжні приміщення
« Reply #1 : 19 Березня 2010, 11:52:54 »

Шановний Вікторе Івановчу!
Я знаю, що згідно рішенню Конституційного Суду допоміжні приміщення будинку належать власникам квартир. Але як знати, допоміжне це приміщення чи ні? Наприклад, у моєму домі цілий підвальний поверх, де давно жили люди, давно розселили та користувались ним міські структури. Історія іншого великого підвалу мені не відома, там проходять коммунікації та є щось на зразок залу. Цей підвал міська влада продала майстерні. Чи мають мешканці дому (вони спробували організувати ОСББ) якісь права на ці приміщення?
 З повагою.
 Олександр.
Мають, якщо доведуть колишній статус цих приміщень (до приватизації власних квартир). Потрібна інформація повинна зберігатися в БТІ, а також у житлово-експлуатаційній організації. Витребовувати доведеться через суд шляхом подання заяви про забезпечення позову (подається до опдачі самої позовної заяви), або шляхом подачі заяви про забезпечення доказів до майбутнього позову. Не виключено, що доведеться звертатися також до архівних установ. Крім того, необхідно витребувати свіжий технічний паспорт на будинок з усіма поповерховими планами, подати запит до балансоутримувача щодо власників/співласників підвалу-майстерні.
Словом, боротьба буде не простою.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email