'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: АМКУ проти тарифів Черновецького у Києві  (Прочитано 6515 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

АМКУ: Немає підстав для підвищення  тарифів на ЖКП у Києві, а діючі тарифи не мають належного економічного обґрунтування.
http://www.rbc.ua/rus/newsline/show/amku-net-osnovaniy-dlya-povysheniya-tarifov-na-zhku-v-kieve--04062010125000

Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

АМКУ: Немає підстав для підвищення  тарифів на ЖКП у Києві, а діючі тарифи не мають належного економічного обґрунтування.
http://www.rbc.ua/rus/newsline/show/amku-net-osnovaniy-dlya-povysheniya-tarifov-na-zhku-v-kieve--04062010125000


Першоджерело тут: http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/article?art_id=181879&cat_id=42188
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

АМКУ вимагає прозорих і обґрунтованих тарифів для киян

Антимонопольний комітет вимагає вжити вичерпних заходів щодо забезпечення прозорих й обґрунтованих тарифів на комунальні послуги в Києві.

Такі вимоги висунуті Київській адміністрації, Держінспекції з контролю за цінами, МінЖКГ та Нацкомісії регулювання електроенергетики, повідомляє сайт АМКУ.

Про проведену роботу органи влади мають поінформувати Комітет впродовж місяця.

Зокрема, КМДА зобов'язали безумовно дотримуватися процедури встановлення комунальних тарифів - визначити виконавців послуг з централізованого опалення й постачання гарячої води та розробити план заходів щодо налагодження фактичного обліку споживання цих послуг.

Крім того, прийняти розпорядження, що визначить порядок оприлюднення, інформування споживачів та врахування позиції територіальної громади з приводу вартості таких послуг, структури тарифу, властивостей послуг тощо.

У свою чергу МінЖКГ повинне визначити критерії встановлення виробника та виконавця послуг, а проект відповідного нормативного акту подати на затвердження Кабміну.

Натомість НКРЕ має розглянути питання збалансування тарифоутворення на виробництво електроенергії та теплової енергії на ТЕЦ, що дозволить оптимізувати розподіл витрат між цими видами діяльності.

Водночас Держцінінспекція повинна надавати висновки щодо розрахунку економічної обґрунтованості планових витрат на компослуги в Києві. Висновки повинні ґрунтуватися на підставі розрахунків, наданих виробниками та виконавцями комунальних послуг, та охоплювати всі послуги за визначеним переліком, включаючи централізоване опалення та постачання гарячої води.

Крім того, з метою врегулювання цього питання АМКУ вирішив звернутися до Кабінету міністрів.

Як відомо, 31 травня КМДА прийняла розпорядження щодо підвищення з 1 липня тарифів на послуги з опалення та постачання гарячої води для населення, у зв'язку з чим Комітет провів відповідну роботу.

Комітет встановив, що 60% послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води в Києві відноситься до безоблікового споживання, що не забезпечує прозоре й обґрунтоване формування тарифів.
http://kiev.pravda.com.ua/news/4c20cf6eb0f9f/
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/publish/article?art_id=182742&cat_id=59331  -      ОЛЕКСІЙ КОСТУСЄВ: "ДЕРЖАВНІ ОРГАНИ ПОВИННІ ЗАБЕЗПЕЧИТИ СПРАВЕДЛИВІ КОМУНАЛЬНІ ТАРИФИ В КИЄВІ"

Фоторепортаж: http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/photogallery/gallery?gGroupId=129874&galleryId=182748
Антимонопольний комітет України висунув до Київської міської державної адміністрації, Державної інспекції з контролю за цінами, Міністерства з питань житлово-комунального господарства та Національної комісії регулювання електроенергетики України офіційні вимоги вжити вичерпних заходів щодо забезпечення прозорих й обґрунтованих тарифів на комунальні послуги в місті Києві. Про проведену роботу органи влади мають поінформувати Комітет впродовж місяця.
Зокрема, Київську міськдержадміністрацію зобов’язано безумовно дотримуватися передбаченої нормативно-правовими актами процедури встановлення комунальних тарифів. Міська влада має визначити виконавців послуг з централізованого опалення й постачання гарячої води та розробити план заходів щодо налагодження фактичного обліку споживання цих послуг. Крім того, прийняти розпорядження, що визначить порядок оприлюднення, інформування споживачів та врахування позиції територіальної громади з приводу вартості таких послуг, структури тарифу, властивостей послуг тощо.
У свою чергу МінЖКГ, на вимогу Комітету, повинне визначити критерії встановлення виробника та виконавця послуг з централізованого опалення й постачання гарячої води. Проект відповідного нормативного акту, що також передбачить порядок інформаційної взаємодії місцевих органів влади із споживачами під час формування комунальних тарифів, необхідно подати на затвердження Кабінету Міністрів.
Натомість НКРЕ має розглянути питання збалансування тарифоутворення на виробництво електроенергії та теплової енергії на ТЕЦ, виходячи з балансу генерації енергії, що дозволить оптимізувати розподіл витрат між цими видами діяльності.
Водночас Комітет вимагає від Держцінінспекції надавати висновки щодо розрахунку економічної обґрунтованості планових витрат на житлово-комунальні послуги в Києві у встановленому законодавством порядку. Висновки повинні ґрунтуватися на підставі розрахунків, наданих виробниками та виконавцями комунальних послуг, та охоплювати всі послуги за визначеним переліком, включаючи централізоване опалення та постачання гарячої води.
Присутні на засіданні Комітету повноважні представники державних органів погодилися з висунутими вимогами, відзначивши неузгодженість власних позицій та необхідність удосконалення нормативно-правової бази. З метою врегулювання цього питання Комітет вирішив звернутися до Кабінету Міністрів.
«Антимонопольний комітет наполягає на тому, щоб органи влади, від яких залежить економічна обґрунтованість тарифів, працювали як єдина команда, не перекладаючи відповідальність на плечі іншого. Адже регулювання комунальних тарифів – це їхні повноваження, а не Антимонопольного комітету, і ми не повинні казати, яким саме має бути тариф, високий він чи низький. Однак тарифи мають встановлюватися виключно згідно вимог чинного законодавства із врахуванням думки громади, дотриманням прозорого й обґрунтованого порядку їх формування. Вирішити ці проблеми має виконання наших вимог», – зазначив на засіданні Голова Комітету Олексій Костусєв та додав, що жодна спроба обійти закон під час встановлення комунальних тарифів не залишиться поза увагою.
Як відомо, 31 травня ц.р. Київська міськдержадміністрація прийняла розпорядження № 392 щодо підвищення з 1 липня тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення, у зв’язку з чим Комітет провів відповідну роботу.
Комітет встановив, що 60 відсотків послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води в місті Києві відноситься до безоблікового споживання, що не забезпечує прозоре й обгрунтоване формування тарифів. Не визначено ані виробника, ані виконавця цих послуг. Як наслідок, половина опалювального сезону 2009 року (89 днів) фактична температура теплоносія була нижчою за нормативну, а висновки Держцінспекції щодо обґрунтованості тарифів не ґрунтуються на інформації конкретних суб’єктів господарювання. Крім того, невизначеність з виробником та виконавцем робіт унеможливлює здійснення перерахунків із споживачами за не надані та неякісні послуги тощо.

Фоторепортаж: http://www.amc.gov.ua/amc/control/uk/photogallery/gallery?gGroupId=129874&galleryId=182748
================================================================
КОМЕНТАР :
Це саме те, що я вимагав від київської влади на протязі 10 останніх років. З цією метою і були ініційовані мною судові позови до влади. І дуже втішений, що Костусєв виявився першим в Україні чиновником високого рангу, хто зрозумів - корінь зла в монополізмі та в ігноруванні норм права.
Подивимося, як на це відреагують Черновецький та Попов. Поки-що їх публічні виступи та виступи екс-віце-мера Голубченка свідчать про повне нерозуміння питання щодо необхідності усунення порушень законодавства з боку КМДА. Не зрозумів цього і новий міністр ЖКГ Хіврич. Зрозуміли лише судді Шевченківського районного суду м. Києва, які розглядали мої позови та Віталія Кличка. Бажано, щоб зрозуміли і судді КААС, а потім ще й ВАСУ.
Я завжди критично ставився до діяльності регіоналів як в опозиції, так і після створення ними коаліції. Однак, відверто скажу, це поки-що не стосується Костусєва. Пояснити можу тим, що він набагато краще освічений порівняно з іншими чиновниками. Все-таки, справжній доктор наук, відомий вчений, свою репутацію тримає на високому рівні.
« Останнє редагування: 22 Червня 2010, 18:43:36 від gro-za »
Записаний

Александр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 66
    • Перегляд профілю

Антимонопольний комітет України висунув до Київської міської державної адміністрації, Державної інспекції з контролю за цінами, Міністерства з питань житлово-комунального господарства та Національної комісії регулювання електроенергетики України офіційні вимоги вжити вичерпних заходів щодо забезпечення прозорих й обґрунтованих тарифів на комунальні послуги в місті Києві.
А почему АМКУ так волнуется только за Киев. Шо за околицами Киева уже кончается Украина? Я отправлял запросы по вопросам тарифов и проблемам ЖКсферы во все перечисленые конторы – облгосадминистрацию, областную инспекцию по ценам, МинЖКХ, НКРЕ. Ото всех получил обычные отписки. Короче новая власть наладила их конвейер. Надо будет в АМКУ написать – шоб не забывали за остальную страну. В Киеве кстати самые низкие тарифы на Украине. Приезжали ко мне родственники из Киева (Теремки) так от наших тарифов ужаснулись. Та Черновецкий ангел по сравнению с нашим мэром.
« Останнє редагування: 23 Червня 2010, 08:45:29 від Александр »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

В Киеве кстати самые низкие тарифы на Украине.

Представьте, что в одном доме одного города 100 квартир и таких домов 10 (итого 1000 квартир). Во втором городе в одном доме 20 квартир и таких домов 2 (итого 40 квартир). Теперь вопросы. Зарплата техника, обслуживающего лифты, в переводе на каждого из 1000 жителей или же 40 жителей будет больше или меньше? Затраты на обслуживание внутридомовой сети дома на 100 и дома на 20 квартир будет больше или меньше (в переводе на 1-го жителя)? И вообще, как Вы считаете -оптом если покупать товары или оказывать услуги: цена на них должна быть больше или меньше в переводе на единицу товара (услуги)?  ???
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Антимонопольний комітет України висунув до Київської міської державної адміністрації, Державної інспекції з контролю за цінами, Міністерства з питань житлово-комунального господарства та Національної комісії регулювання електроенергетики України офіційні вимоги вжити вичерпних заходів щодо забезпечення прозорих й обґрунтованих тарифів на комунальні послуги в місті Києві.
А почему АМКУ так волнуется только за Киев. Шо за околицами Киева уже кончается Украина? Я отправлял запросы по вопросам тарифов и проблемам ЖКсферы во все перечисленые конторы – облгосадминистрацию, областную инспекцию по ценам, МинЖКХ, НКРЕ. Ото всех получил обычные отписки. Короче новая власть наладила их конвейер. Надо будет в АМКУ написать – шоб не забывали за остальную страну. В Киеве кстати самые низкие тарифы на Украине. Приезжали ко мне родственники из Киева (Теремки) так от наших тарифов ужаснулись. Та Черновецкий ангел по сравнению с нашим мэром.
АМКУ як АМКУ, але й Вам, шановні представники інших населених пунктів, не слід спати. Історично так склалося, що протести проти свавілля влади найбільш активними були саме в Києві, починаючи з 2000 року. І АМКУ регулярно втручався, з'явилися під його тиском ряд НПА, яких в інших містах немає. Але цьому передувала боротьба правозахисників.
То якщо має докази порушень законодавства з боку місцевої влади, то не кивайте на АМКУ, а починайте боротися на місцях. Тоді й АМКУ Вас підтримає.
Записаний

Александр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 66
    • Перегляд профілю

АМКУ як АМКУ, але й Вам, шановні представники інших населених пунктів, не слід спати. Історично так склалося, що протести проти свавілля влади найбільш активними були саме в Києві, починаючи з 2000 року. І АМКУ регулярно втручався, з'явилися під його тиском ряд НПА, яких в інших містах немає. Але цьому передувала боротьба правозахисників.
То якщо має докази порушень законодавства з боку місцевої влади, то не кивайте на АМКУ, а починайте боротися на місцях. Тоді й АМКУ Вас підтримає.

Уважаемый Виктор Иванович! Так мы боремся. Я по одному иску уже создавал здесь тему (Вы там принимали участие) - Обжалование решения горисполкома по тарифам на отопление для встроенно-пристроенных помещений (магазины и т.д.) - http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4741.0.html
Есть и другие иски. По одному жилищному вопросу воюю с горсоветом и исполкомом пять лет уже. Нескончаемые серии судов первой и апелляционной инстанции, новое рассмотрение. Решение суда первой инстанции в мою пользу, но апелляционный админсуд скасувал его. Я подал кассации. Перед этим по одному процедурному вопросу подавал кассацию. ВАСУ принял ее в производство (судья Бутенко). Но решения пока нет.
Вобщем сложа руки не сидим.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

На Ваше повідомлення « Reply #7 : Сьогодні в 09:26:14 »
Гаразд.
Записаний

Stag

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 116
  • City: Kiev
    • Перегляд профілю

В Киеве кстати самые низкие тарифы на Украине.

Представьте, что в одном доме одного города 100 квартир и таких домов 10 (итого 1000 квартир). Во втором городе в одном доме 20 квартир и таких домов 2 (итого 40 квартир). Теперь вопросы. Зарплата техника, обслуживающего лифты, в переводе на каждого из 1000 жителей или же 40 жителей будет больше или меньше? Затраты на обслуживание внутридомовой сети дома на 100 и дома на 20 квартир будет больше или меньше (в переводе на 1-го жителя)? И вообще, как Вы считаете -оптом если покупать товары или оказывать услуги: цена на них должна быть больше или меньше в переводе на единицу товара (услуги)?  ???
Тогда почему не сделать ОДНУ обслуживающую организацию на всю Украину - тарифы будут, следуя вашей логике, необычайно низкими.  ;)
А вообще-то существуют нормы затрат на обслуживание.
Кстати, очень интересно на себестоимость чего ложатся затраты по  поддержанию температуры ГВС в многоквартирных домах ? Жильцы платят по счетчикам, но если нет потребления, то нет услуги и нет оплаты. Но ведь затраты есть и не маленькие - круглосуточно и круглогодично поддерживать температуру воды, циркулирующую в системе (кстати, циркуляционные насосы тоже добавляют лепту в себестоимость). Предположим, жилец пользуется электрическим накопительным водонагревателем(ВН) и горячую воду не потребляет из домовой системы. Если таких много, а в тарифе на потребление ГВС, скорее всего, минимально необходимое потребление учитывается каким-то коэффициентом, то рано или поздно возникает разрыв - поставщик услуги греет и гоняет в системе горячую воду, которую потребляют все меньше и меньше. Если предположения верны, то себестоимость может быть сколь угодно большой.
Со временем то же произойдет и с отоплением по мере установки счетчиков тепла в квартирах.
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

Тогда почему не сделать ОДНУ обслуживающую организацию на всю Украину - тарифы будут, следуя вашей логике, необычайно низкими.  ;)
конечно он глупость написал... Кроме того: в других говродах уровень з/п намнооооого ниже чем в Киеве, следовательно и сантехники, электрики, дворники, мастера и т.д.  ЖЕО получают меньше при том же объеме работы.
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Тогда почему не сделать ОДНУ обслуживающую организацию на всю Украину - тарифы будут, следуя вашей логике, необычайно низкими.  ;)
А вообще-то существуют нормы затрат на обслуживание.

Ну и какая будет норма затрат в переводе на 100 квартир и 20 квартир? Например, при н/з 500 грн. в первом случае это будет 5 грн., а во втором -25 грн. Именно этим и может объясняться разница в тарифах между столицей и периферией.

Что касается одной обслуживающей организации на всю Украину... В каждой шутке есть доля шутки.  ;) Ничего не буду иметь против, если сложатся несколько таких "организаций" (во избежание монополии) с сетью филиалов по Украине, которые будут способны оптом закупать услуги, а в розницу их оказывать жителям дома. Ведь переменные затраты, как известно, изменяются пропорционально изменению объемов продукции. Постоянные затраты также могут быть снижены за счет, например, аутсорсинга, а не содержания на балансе УЖГ пьяного сантехника Васи. :) Ну и конечно внедрение энергосберегающих технологий для создания энергоэффективных домов, что в рамках среднестатистического ЖЭКа невозможно. ;) Но при установленных местным самоуправлением тарифах повысит рентабельность "организаций". 8)
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Все це ілюзії. Ніяких обслуговуючих організацій у найближчі роки не буде. Для їх створення потрібні величезні кошти, яких ні в державній скарбниці, ні у населення немає. Не варто продовжувати обговорення цієї теми - не конструктивно.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email