'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Табуляграми: Що, навіщо, чому?  (Прочитано 3071 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВАВАНчик

  • Гість
Табуляграми: Що, навіщо, чому?
« : 11 Червня 2010, 00:15:11 »

Давайте раскроем тему пользования и т.д. табуляграмм.
Кто их создает, как они выглядят, как ими пользоваться и т.д.
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: Табуляграми: Що, навіщо, чому?
« Reply #1 : 11 Червня 2010, 09:44:27 »

Давайте раскроем тему пользования и т.д. табуляграмм.
Кто их создает, как они выглядят, как ими пользоваться и т.д.

Табуляграми (більш вживаний термін "облікові картки") Київенерго - щомісячні зведені дані про обсяги "фактичного" споживання теплової енергії об'єктом замовника. У якості замовників виступають балансоутримувачі багатоквартирних будинків відповідно до укладених з ними договорів на постачання теплової енергії у гарячій воді. Під фактичним споживанням Київенерго здебільшого вважає розрахункові обсяги теплової енергії, які визначаються за його власною (неузаконеною) методикою. У деяких випадках (до 10% житлового фонду) облік ведеться з застосування теплолічильників.
Табуляграми використовуються у якості первинних документів оперативного обліку. На підставі даних табуляграм Київенерго нараховує замовникам платежі за спожиту теплоенергію. У цих правовідносинах мешканці багатоквартирних будинків юридично не приймають участі, оскільки для споживачів комунальних послуг ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" не визначає таку послугу, як "теплова енергія". Натомість мешканці багатоквартирних будинків мають обов'язок оплачувати послуги з центрального опалення (ЦО) та гарячого водопостачання (ГВП).
Зрозуміло, що при вирбництві цих послуг використовується теплова енергія. Але мешканці оплачують не складові частини витрат на ЦО чи ГВП, а вартість послуг відповідно до тарифів, сформованих відповідно з Порядком, затвердженим  постановою КМУ від 10 липня 2006 р. № 955 зі змінами та доповненнями).  Одиницею вимірювання обсягів послуг в тарифах вважається вартість опалення 1 кв.м площі квартири та, відповідно, вартість одного кубометра гарячої води.
У цих правовідносинах закладений конфлікт інтересів, який до цього часу не знайшов остаточного вирішення у законодавстві, а вирішується здебільшого у судовому порядку. Постачальники теплової енергії вважають, що діючі тарифи для населення не покривають витрати на ЦО та ГВП будинків. І законом покладений обов'язок органу, який затверджує тарифи, покривати різницю платежами з місцевого бюджету. Що приводить до конфліктів між КМДА та Київенерго, бо відповідна заборгованість або не визнається у повному обсязі, а лише частково, і не погашається своєчасно, або не визнається взагалі.
Тепер ближче до теми. Розпорядженням КМДА від 26.12.2002 р. № 2306, зареєстрованим у міському управлінні юстиції, затверджена Методика проведення перерахунків населенню за послуги з ЦО та ГВП з наслідками чергового розрахункового опалювального періоду. Перерахунки повинні здійснюватися щорічно на підставі Актів звірки, затверджених цією методикою. Акти звірки повинні складатися житлово-експлуатаційними організаціями та узгоджуватися у 2-сторонньому (ЦО) та у 3-сторонньому порядку (ГВП). Після чого ЖЕО зобов'язані надати кожному власнику/орендарю квартири Повідомлення про проведені перерахунки за встановленою цією Методикою формою.
Ілюстрації будуть додані. Але їх можна знайти в матеріалах цього та первісних сайтів -  http://gro-za.org  http://gro-za.io.ua  http://viki1234.io.ua
Для цього можна скористатися функцією "ПОШУК".
« Останнє редагування: 11 Червня 2010, 10:12:11 від gro-za »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email