'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Чому і як слід навчати школярів та студентів.  (Прочитано 10476 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Я не відкрию нічого нового. Читайте доктора Спока, Макаренка, Сухомлинського, інших видатних педагогів.
Я проти рекомендації для випускників типу "Забудьте все, чому навчали вас у школі (в університеті). У практичній діяльності це не потрібно."
Тоді виникає питання, а для чого мучилися самі і мучили дітей? Навчання повинно бути в радість, а не на горе, щоб не переживати потім за "Бесцельно прожитые годы" (з рос.).
Це стосується не тільки іноземної мови, а й рідної, математики, фізики, хімії, історії та інших предметів. Запропонував би примусити усіх шкільних вчителів пройти оцінювання їх знань з усіх шкільних предметів. Якщо, приміром, учителька української мови та літератури не зможе розв'язати математичне завдання (у межах шкільної програми), то слід зробити висновки. А може така вчителька не має права працювати у школі, а може по-іншому, такі знання нікому непотрібні?
А як віднестись до того факту, що навіть члени українського уряду суцільно безграмотні? Не володіють ні англійською, ні українською мовами, ні математикою, ні фізикою. Але керують!
Так може взагалі не потрібно нічому навчатися? Питання риторичне і провокаційне. Але відповідь повинна бути розумною, науково обґрунтованою. Не Табачником і його компанією. Виключно загальновизнаними видатними педагогами, якщо такі є в Україні. А мабуть є ... Пошукайте в Могилянці, Національному університеті ім. Шевченка, в інших університетах, в школах. Проведіть і для них тестування методом ЗНО.
« Останнє редагування: 12 Червня 2010, 12:14:58 від gro-za »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email