'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: "Відповідальний володілець особового рахунку"  (Прочитано 4619 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Re: Договора про надання ЖКП
« Reply #7 : 30 Червень 2010, 15:33:11 »

Ні, договір укладається з однією особою, яка є "відповідальним володільцем особового рахунку" і на ім`я якої виписуються платіжні документи, повістки, тощо. Термін "відповідальний володілець особового рахунку" розкривається в Законах України, наказах Держкомстату, Мін.юсту, розпорядженнях КМДА.


 Шановний Віктор Іванович! Ви цю тему " Договора про надання ЖКП" встигли закрити прямо перед тим як я натиснув "відправити". Я б не відкривав нову, але хотілось би отримати від пані Тетяни посилання на на ті Закони та НПА у яких
Цитувати
Термін "відповідальний володілець особового рахунку" розкривається.

свій допис до тії теми викладаю тут:

Цитувати
Термін "відповідальний володілець особового рахунку" розкривається в Законах України, наказах Держкомстату, Мін.юсту, розпорядженнях КМДА.
не знаю як по Розпорядженнях КМДА а по базі даних ВР пошук по фразі "відповідальний володілець особового рахунку"  результату не дає.
Принаймні у Житловому кодексі та ЗУ "Про жкг послуги" такого точно нема. Немає і в Цивільному кодексі.
За часів СРСР був термін "ответственный квартиросъёмщик", але чи був він офіційним? Чинний Житловий кодекс УРСР діє з 1983 року і в ньому такого нема.
Для квартиронаймачів (неприватизувавших квартири) обов`язок укладення договору найму квартири покладено на особу на яку виписано ордер -  ч. 2 ст. 61 ЖК УРСР:
Цитувати
Договір найму  жилого  приміщення  в  будинках  державного  і громадського  житлового  фонду  укладається  в  письмовій формі на підставі   ордера   на   жиле   приміщення   між   наймодавцем   - житлово-експлуатаційною  організацією  (а  в разі її відсутності - відповідним підприємством,  установою,  організацією) і наймачем - громадянином, на ім'я якого видано ордер.
Розірвати договір наймач може за згодою всіх членів сім`ї - ст. 107 ЖК УРСР.
Про договори на комунальні послуги кодекс відповіді не дає, можливо через те, що в той час їх не платили окремо.   В той же час на таку послугу як телефон, у разі наявності пільг на його оплату, особовий рахунок відкривався (відповідно й договір укладався) на особу що має пільгу (не завжди це був сам квартиронаймач), бо тільки в такому разі пільга діяла.
У нашому місті  плата за електроенергію завжди була окремою (напряму енергетикам), то і енергетики могли відкрити о/р на пільговика а не на квартиронаймача.
Про договори з співвласниками приватизованих квартир кодекс  теж мовчить , бо застарів. В той же час на приватизовану квартиру ордера вже нема, а у свідоцтві на право власності записані всі співвласники.  Дехто наполягає на тому що б укладала договір особа, що записана у свідоцтві першою. Але кодекси і закон "Про жкг послуги" це не регулюють. В той же час Цивільний кодекс визначає всім співвласникам рівні права та обов`язки.
Доречі зараз співвласник може мати частки не в одній квартирі, або у квартирі та приватному будинку. Часто буває що співвласник записаний першим, вже не мешкає і не зареєстрований в цій квартирі (але свою долю не відчужував), а мешкає у приватному будинку, де є одноосібним власником і де уклав договори, то що йому ще й у тій квартирі укладати? А чому б не укласти іншому співвласнику, який саме там мешкає і має право діяти за згодою інших  співвласників.
Суди при стягненні боргу стягують з усіх співвласників солідарно, а не тільки з того, хто уклав договір.
Якщо ЖЕК наполягає на укладенні договору з особою вказаною першою (або тією на яку вже відкрито о/р) а Вам потрібно інше:
1) змініть за заявою власника о/р , для співвласників немає значення на кого саме відкрито о/р  ( в деяких службах це вже платна процедура, тому може бути не вигідна);
2) візміть довіреності від інших співвласників і укладіть за довіренністю ( бажано брати за місцем роботи чи навчання щоб не тратити кошти);


Вікторе Івановичу, будь ласка дозвольте відповісти Тетяні Іванівні, а потім чи закриєте чи об`єднаєте з закритою темою.




« Останнє редагування: 01 Липня 2010, 17:24:22 від Юрій Васильович »
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Шановний Юріє Васильовичу! Цей термін дійсно розкрити не просто. Свого часу пів-дня прокопалась по базам нормативних даних та по довідковим правовим ресурсам. Зараз дуже зайнята. Трошки пізніше -  дістану, причешу всі нариті відомості та опублікую "норми права щодо володільця особового рахунку".
« Останнє редагування: 01 Липня 2010, 15:00:36 від Тетяна Academia »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Шановний Юріє Васильовичу! Цей термін дійсно розкрити не просто. Свого часу пів-дня прокопалась по базам нормативних даних та по довідковим правовим ресурсам. Зараз дуже зайнята. Трошки пізніше -  дістану, причешу всі нариті відомості та опублікую "норми права щодо володільця особового рахунку".
Шановні колеги! У даному випадку не варто копирсатися у лексичному матеріалі, якщо наслідки не будуть мати юридичного значення. Для вирішення питань, які Вас турбують, достатньо застосувати ЦК України, ЗУ "Про приватизацію житлового фонду", "Про житлово-комунальні послуги", постанови КМУ від 20.05.2009 р. № 529 та від 21 липня 2005 р. № 630.
Тема закрита.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email