'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Газета "ЧАС" про житлово-комунальні послуги  (Прочитано 9572 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю


Пошук працює тільки на одній сторінці. І слово треба точно вказувати (парадігма слова не шукається).

Калькуляція тепла - це звісно не бюрократичний термін. Я мав на увазі підрахунок кількості теплоти, яка постачалась Київенерго за конкретному будинку або на конкретний розподільчий вузел.

Якщо Ви це мали на увазі, то я Вам відповів раніше. Київенерго по кожному об'єкту теплопостачання веде облікові картки (табуляграми). Вони щомісяця надаються підприємствам та організаціям, з яким укладені договори, відповідно до умов договору.
Відносно ПОШУКу. Зараз я Вам проілюструю, як працює ця функція.
Натискуємо на кнопку ПОШУК ... Вводимо ключову фразу для пошуку ...

Натискуємо на нижню кнопку Пошук ... Отримаємо результат, у даному випадку - на двох сторінках у форматі Форуму. Якщо потрібно - зберігаємо в окремому файлі, наприклад, типу MS Word (див. вкладення).
Як видно, пошук здійснюється по всій базі даних, а не у межах однієї сторінки.
Цитувати
І слово треба точно вказувати (парадігма слова не шукається)

Пошукова фраза може складатися з кількох слів, а не з одного. До речі, "парадигма" пишеться через "и", а не через "і". Що таке парадигма? Це, в першу чергу, пануюча, загальноприйнята в даному науковому суспільстві система поглядів, знань, свого роду картина світу. Але не тільки. Парадигма - це також система оцінок, цінностей і психологічних установок, прийнята науковим співтовариством. Зрозуміло, що застосування парадигми в пошукових системах вимагає від машини наявності людського інтелекту. Такого поки-що не маємо навіть у всесвітньо-відомих пошуковиках Гугл, Яндекс, Ягуу тощо.
Коротка інструкція для користування ПОШУКом викладена на сторінці, яка відкривається при ініціюванні цієї функції.
Цитувати
Калькуляція тепла - це звісно не бюрократичний термін

Якщо Ви мали на увазі допустимість вживання довільної термінології у вирішенні питань, які мають юридичні наслідки, то не слід захоплюватися словотворенням. Розшукувати інформацію необхідно з використанням унормованої, літературної  лексики. В іншому випадку буде результат, як в російській пісні: "В каждой строчке только точки, догадайся мол сама!".
Цитувати
розподільчий вузел

Слово "вузол" пишеться через "о", а не через "е". Можливо, пошук Вам не вдається з причини використання не літературної мови, а "суржику"?
« Останнє редагування: 08 Серпня 2010, 09:07:27 від gro-za »
Записаний

Олександр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 659
    • Перегляд профілю

Відносно ПОШУКу. Зараз я Вам проілюструю, як працює ця функція.
Натискуємо на кнопку ПОШУК ... Вводимо ключову фразу для пошуку ...

Дякую за пояснення, бо зазвичай пошук проводиться навпаки - спочатку вводиться слово, а вже потім - натискається кнопка "пошук".

Як видно, пошук здійснюється по всій базі даних, а не у межах однієї сторінки.

Якщо пошук робити на цьому сайті з середини будь-якої теми, то пошук буде здійснюватися тільки у межах однієї сторінки.

Що таке парадигма? Це, в першу чергу, пануюча, загальноприйнята в даному науковому суспільстві система поглядів, знань, свого роду картина світу. Але не тільки. Парадигма - це також система оцінок, цінностей і психологічних установок, прийнята науковим співтовариством. Зрозуміло, що застосування парадигми в пошукових системах вимагає від машини наявності людського інтелекту. Такого поки-що не маємо навіть у всесвітньо-відомих пошуковиках Гугл, Яндекс, Ягуу тощо.

Звісно, я мав на увазі парадигму у мовознавстві:
"ПАРАДИГМА в языкознании - система форм одного слова, отражающая видоизменения слова по присущим ему грамматическим категориям; образец типа склонения или спряжения. Понятие "парадигма" употребляется также в словообразовании, лексикологии и синтаксисе."
http://dic.academic.ru/dic.nsf/enc3p/227294

Всі солідні словники парадигмічні (наприклад, УЛИС).
Абсолютно всі солідні пошуковики також працюють виключно з парадигмою слова (Ваш, як виявилось, також!).

Слово "вузол" пишеться через "о", а не через "е". Можливо, пошук Вам не вдається з причини використання не літературної мови, а "суржику"?

Вікторе Івановичу, це РУСИЗМИ (звичайні помилки). Я суржиком не володію (ще треба навчитись на ньому розмовляти!  ;D) , моя рідна мова - російська. Доречі, суржик буває навіть дуже мелодійний. Філологи Вам розкажуть, що суржик - норма будь-якої полієтнічної культури і він є необхідним елементом для розвитку мови нації, яка не є сталою, а формується. Тобто суржик - це не тільки шкідливо, а ще й корисно, бо він збагачує мову! :) Якби не було "механізму суржика", не було б феєрверку східнослав'янських мов! І взагалі - мови як людського феномену не було б!
« Останнє редагування: 08 Серпня 2010, 11:56:42 від Олександр »
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю



Цитувати
Дякую за пояснення, бо зазвичай пошук проводиться навпаки - спочатку вводиться слово, а вже потім - натискається кнопка "пошук".

І тут так само. Але ж спочатку необхідно звернутися до пошукової системи. Візьміть для прикладу ГУГЛ. Поки не увійдете в пошуковик, пошукову фразу нікуди буде вставити.

Цитувати
Якщо пошук робити на цьому сайті з середини будь-якої теми, то пошук буде здійснюватися тільки у межах однієї сторінки.

Це не відповідає дійсності. Функція ПОШУК є автономною і незалежною від контексту будь-якої теми, яку переглядаєте.

Цитувати
Звісно, я мав на увазі парадигму у мовознавстві:

Ми не займаємося дискусійними питаннями мовознавства. Для цього сайту вистачає однієї юриспруденції. Але, звісно, користувачі сайту не повинні засмічувати ФОРУМ неграмотними словами та словосполученнями. У тому числі й суржиком. Якщо Ви вважаєте суржик добром, а не злом, то Вам до Вєрки-Сердючки, а не на цей ФОРУМ.

Цитувати
Вікторе Івановичу, це РУСИЗМИ (звичайні помилки). Я суржиком не володію (ще треба навчитись на ньому розмовляти!  ;D) , моя рідна мова - російська.

А моя рідна - англійська. Ну то й що?

Цитувати
Філологи Вам розкажуть, що суржик - норма будь-якої полієтнічної культури і він є необхідним елементом для розвитку мови нації, яка не є сталою, а формується. Тобто суржик - це не тільки шкідливо, а ще й корисно, бо він збагачує мову! :) Якби не було "механізму суржика", не було б феєрверку східнослав'янських мов! І взагалі - мови як людського феномену не було б!


Таких філологів слід гнати в шию. Культура "полієтнічна"? "є" чи "е"? Так що, будемо створювати нову мову, український суржик на догоду російським окупантам та їх прихвосням типу Табачника? Нижче наведена авторитетна наукова точка зору. Я - вчений, і тому з повагою ставлюся до науки у будь-якій сфері. Цей сайт - україномовний, бо судочинство здійснюється державною мовою. Володіння державною мовою - ознака освіченості і культурності. Для тих, хто цього не сприймає, крім суржика існує ще матюкання. До речі, з російської мови.

Цитувати
У багатьох публікаціях суржик розглядається і оцінюється не у суто лінгвістичному аспекті, а у соціально-політичному, у контексті політичної боротьби за роль і статус української та російської мов в Україні, процесів русифікації або, навпаки, українізації. З одного боку, суржик характеризується як мовлення сільських жителів, що пристосовуються до російськомовних мешканців міста; як проміжна субмова, що виконує роль перехідного етапу в асиміляційному процесі витіснення української мови російською: «За умови виключно російськомовної школи, церкви…, адміністрації, війська, комерції тощо перехід до вищої верстви означав для українця й зміну мови… А з огляду на те, що до 80 відсотків селян були неписьменними, такий перехід до російщини відбувався через перехідну стадію суржику»; як продукт «засмічення» чистої української мови русизмами або навіть як «хворобливе явище, що загрожує українській мові внутрішньою руйнацією усіх її рівнів».  Згідно з альтернативною точкою зору деяких московських нефілологів, суржик є цілком природним явищем; деякі такі публіцисти взагалі називають суржик справжньою «народною» формою мови, а сучасну літературну українську мову — «штучним галицьким новоязом», нав'язуваним народу «націоналістами».
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D1%80%D0%B6%D0%B8%D0%BA


На цьому полеміка імперативно припиняється. Прошу не продовжувати у вибраній Вами тональності. Інакше - будуть вжиті заходи, передбачені "Реєстраційною угодою". Якщо чогось ще не навчилися - навчайтеся, але не морочте іншим голову.

Зрозумійте, словесні вправи деяких користувачів відволікають відвідувачів сайту і створюють у них негативне враження щодо наповнення сайту. І Ви також завзято хочете щось доводити. Для флуду існують інші ресурси в Інтернеті. Тобто, права на флуд можна реалізувати в іншому місці.

Тема закрита.
« Останнє редагування: 08 Серпня 2010, 13:11:57 від gro-za »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email