'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Перелік робіт з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем  (Прочитано 20720 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Dugf

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 532
    • Перегляд профілю

Шановний Комітет, нажаль, через те, що тарифи на послуги розраховують не на підставі нормативно-правових актів, як того вимагає Закон, а на підставі шкурного інтересу: скільки буде отримувати начальник, скільки будуть отримувати попричники (бухгалтера і т.д.), то розібратися в тому, що вони повинні надавати, не можуть навіть працівники ЖКГ. Тому, Віктор Іванович, Вам дав зрозуміти, що це контрпродуктивна праця, донкіхотство. Єдина правильна позиція, це доводити в судовому порядку незаконність таких тарифів. На початковій стадії, зберіть офіційні публікації з затвердженими тарифами, проаналізуйте, чи дотримана процедура їх прийняття (строки публікацій рішень у ЗМІ, дотримання ЗУ "Про ЖКП" щодо повноважень при затвердженні, постанов КМУ № 560, 529 і т.д.),  як вони розраховані (поділ по групах: поверховість, тип покрівлі і т.д.), зверніться до виконавця послуг щодо ознайомлення з розрахунками, і як показує практика, Ви отримаєте безліч доказів протиправності та незаконності цих тарифів. на підставі цих доказів, посилаючись на норми права в цій сфері, ставте вимоги про їх незаконність та протиправність.
Щодо перерахунків, то кращого способу ніж складання актів-претензій - немає, але майте на увазі, що такі порушення (якість, ненадання), краще підкріплювати фотографіями.           
Записаний

Комітет

  • Гість

Цитувати
Шановний Комітет, нажаль, через те, що тарифи на послуги розраховують не на підставі нормативно-правових актів, як того вимагає Закон, а на підставі шкурного інтересу: скільки буде отримувати начальник, скільки будуть отримувати попричники (бухгалтера і т.д.), то розібратися в тому, що вони повинні надавати, не можуть навіть працівники ЖКГ.
Шановний Dugf, у нашому місті тарифи відповідають нормативам, сформовано їх на підставі постанови 560. То вже інше питання, що повинні відповідати 529, але вони прийняті по кожному будинку окремо і я отримавши розрахунок можу бачити, яку суму, при 100% сплаті мешканцями будинку, може отримати балансоутримувач по тій чи іншій послузі, тепер треба проконтролювати, аби гроші не пішли деінде, а були використані на те, на що треба. От я і вважаю що тут, на цьому фаховому форумі ми можемо розібратися з цим.
От прибирання прибудинкової території, як воно повинно здійснюватися, що означає утримання території які роботи входять до цієї послуги.
Записаний

Комітет

  • Гість

Шановний Dugf, ну то як Ви думаєте, мій другий пост може дати відповідь на моє питання?
Ви говорите
Цитувати
Щодо перерахунків, то кращого способу ніж складання актів-претензій - немає, але майте наувазі, що такі порушення (якість, ненадання), краще підкріплювати фотографіями. 
Акт претензію можна скласти якщо є очевидне порушення, протікає покрівля, просіла відмостка, можна це сфотографувати і це має відношення до поточного ремонту будинку, але поточний ремонт це не весь тариф, як скласти Акт претензію по тій послузі, яка не може бути зафіксованою на протязі місяця або року, її наслідки можна буде побачити лише тоді, коли трубу прорвало і т.і.
Але, я так вважаю, що для того і існує послуга з технічного  обслуговування внутрішньобудинкових  систем тепло-,  водопостачання,  водовідведення і зливової каналізації, щоб не допустити протікання цієї труби, тобто не боротися з наслідками, а попередити цю аварію, щоб вона не сталася.
Записаний

Александр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 66
    • Перегляд профілю

Розмірковуючи далі.
Якщо це, воно і є, то гадаю, що перед опалювальним періодом почнуть випробовувати систему централізованого опалення, а тому слід звернути увагу на  Перелік - п.1.1.12.3. Промивання  трубопроводів  та приладів центрального опалення, а також на  Порядку формування тарифів п.13 в якому йдеться про те, що Роботи з  промивання  системи опалення виконуються за рахунок  коштів виконавця (виробника) послуг з теплопостачання. і не допустити щоб нам нарахували за ці роботи.
По системам отопления я допустим буду использовать еще вот этот НПА:

                             ПРАВИЛА
                 підготовки теплових господарств
                     до опалювального періоду

Н А К А З МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
            МІНІСТЕРСТВО З ПИТАНЬ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО
                       ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

                      10.12.2008  N 620/378
Записаний

gro-za

  • Засновник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2230
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Коментарів на цю тему було вдосталь, усі вони контрпродуктивні, тому тему закриваю.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email