'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Новини по «Київводоканалу»  (Прочитано 97000 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #45 : 10 Лютого 2014, 19:47:42 »

У Києві не працює чверть комунальних бюветів

Цитувати
Із 187 столичних бюветів 16 було виключено з причин невідповідності якості води до нормативних вимог, 39 взагалі не працюють

Про це у відповідь на звернення народного депутата України Олександра Бригинця повідомили в КМДА, предають «Київ.коментарі».

«Навіщо було безглуздо бурити за кошти киян 16 свердловин та врешті з’ясувати, що вода в них не придатна для вживання», - наголошує Бригинець.

 Серед основних причин не функціонування бюветів називають їх виключення від промислових свердловин ПАК «АК «Київводоканал» у зв’язку зі зміною схеми водопостачання міста та відсутністю у власників відомчих свердловин (до яких підключені бювети) спеціальних дозволів користування надрами.

Крім того, за словами нардепа, 7 бюветів, які побудували в минулі роки, взагалі не зараховані до комунальної власності та приречені на забуття через відсутність проектно-кошторисної документації.

«Поки нещодавно приватизоване стратегічне підприємство «Київводоканал» з’ясовує стосунки із КП столиці, хто відповідає за роботу бюветів, кияни змушені або пити небезпечну хлоровану воду з-під крану або купувати бутильовану воду сумнівної чистоти в столичних маркетах, або замовляти за кругленьку суму питну воду із доставкою додому», - коментує Бригинець.

 Зокрема, Бригинець заявив, що звернувся до КМДА з вимогою вирішити відповідне питання, оскільки жителі Києва продовжують скаржитися на відсутність необхідної кількості бюветів в місті.

Нагадаємо, усі бювети з 2011 року перебувають під юрисдикцією СВКП «Київводфонд».

http://kyiv.comments.ua/news/2014/02/10/155042.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #46 : 14 Березня 2014, 12:37:17 »

У «Київводоканалу» новий гендиректор

Цитувати
Наглядова рада ПАТ «АК «Київводоканал» затвердила на посаді генерального директора підприємства Андрія Білика. Цю інформацію підтвердив новий керівник ПАТ, передає «ForUm».

«Прийнято рішення наглядової ради. З сьогоднішнього дня я став до виконання обов`язків», - підкреслив він.

За словами Білика, вже найближчим часом він планує надати для розгляду на сесії Київради План першочергових заходів щодо схеми оптимізації роботи систем водопостачання та водовідведення в місті Києві.

«Цим планом будуть регламентуватися напрями технічного розвитку «Київводоканалу» на найближчі роки. Є також проекти аерації, проект модернізації насосних станцій, за яким, можливо, кредитором виступить Світовий банк. На сьогодні ми ці проекти не повинні втратити, вони важливі як у державному плані, так і для мешканців столиці», - зазначив керівник ПАТ.

Білик заявив про намір уже нинішнього року провести проект щодо залучення кредиту уряду Японії для реконструкції Бортницької станції аерації.

«Це кредит, який уряд Японії пропонує на дуже вигідних для української сторони умовах. Ми плануємо вийти на підписання Міжурядової угоди і вирішити всі питання щодо кредиту протягом найближчого півроку за сприяння і підтримки уряду», - підкреслив він.

Білик працює в ПАТ «АК «Київводоканал» з 1997 року. До призначення обіймав посаду заступника генерального директора ПАТ «АК «Київводоканал» з технічних питань та перспектив розвитку.

http://kyiv.comments.ua/news/2014/03/13/130050.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #47 : 14 Березня 2014, 12:42:34 »

Бондаренко намерен заняться урегулированием ситуации в "Киевводоканале" и "Киевгорстрое"

Цитувати
Новоназначенный председатель Киевской городской государственной администрации, нардеп от фракции "Батькивщина" Владимир Бондаренко намерен заняться урегулированием ситуации в компаниях "Киевводоканал" и "Киевгорстрой". Об этом он заявил журналистам в Верховной Раде, передает корреспондент РБК-Украина.

"Я в первую очередь сегодня в 14:30 хочу остановить грабеж "Киевводоканала". Два дня назад я предупредил, чтобы не продолжались процессы в "Киевгорстрое". То есть коммунальные предприятия, которые имеют в Киеве огромные структуры, сегодня контролируются разными людьми, которые работают прежде всего на себя, а не на город", - сказал Бондаренко.

Напомним, 7 марта 2014 г. исполняющий обязанности Президента Украины Александр Турчинов назначил народного депутата от "Батькивщины" Владимира Бондаренко главой КГГА.

http://www.rbc.ua/rus/news/economic/novyy-glava-kgga-v-pervuyu-ochered-nameren-navesti-poryadok-13032014133700
« Останнє редагування: 14 Березня 2014, 12:47:50 від Перо »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #48 : 29 Березня 2014, 19:14:10 »

У «Київводоканалі» протестують проти кандидатури нового керівника

Цитувати
Близько 100 працівників «Київводоканалу» провели у п`ятницю біля Шевченківської райдержадміністрації Києва пікет, аби висловити голові КМДА Володимиру Бондаренку свою незгоду з кандидатурою нового керівника, повідомляє «Укрінформ».

Як наголосив голова профспілкового комітету «Київводоканалу» Валерій Азманов, у четвер з`явилося розпорядження голови КМДА Володимира Бондаренка про проведення 30 квітня зборів акціонерів «Київводоканалу». Було визначено порядок денний з 12 пунктів і останнім пунктом значилося звільнення від обов`язків гендиректора «Київводоканалу» Андрія Білика і призначення на його місце нового керівника Федора Судніцина.

«Колектив сприйняв це негативно, тому що сім-вісім років тому Судніцин попрацював у нас близько 2,5 років на посаді директора департаменту соціального розвитку і господарського забезпечення. Ця людина без відповідної кваліфікації, у нього немає уявлення, що таке якість води, як її забезпечити, щоб не потравити 4 мільйона жителів столиці. І коли ми довідалися про можливість цього призначення, це сколихнули колектив, бо це абсурдно», - наголосив Азманов.

Відповідаючи на запитання про результати зустрічі з головою КМДА, він поінформував, що Бондаренко усно пообіцяв більше не висувати кандидатуру Судніцина.

http://kyiv.comments.ua/news/2014/03/28/153043.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #49 : 06 Травня 2014, 17:18:56 »

Володимир Бондаренко: «Я нікому не дозволю дестабілізувати роботу «Київводоканалу»



Цитувати
Голова КМДА Володимир Бондаренко зустрівся із керівництвом ПАТ «Київводоканал». Предметом зустрічі було відтворення законності під час призначення керівництва та прозорості діяльності стратегічного підприємства.

«Попереджаю, що у Києві – нова влада, тому будь-які махінації більше не пройдуть», – зазначив очільник КМДА.

За словами Володимира Бондаренка, станом на сьогодні генеральний директор ПрАТ «Київенергохолдинг» (основний акціонер ПАТ «Київодоканал») зник із печаткою та документами у невідомому напрямку.

«Я офіційно звертаюся до компетентних органів про розшук цього громадянина, а інших хочу застерегти – не грайтеся у піжмурки із законом», – сказав Володимир Бондаренко.

Голова КМДА також підкреслив, що збори акціонерів відбудуться і легітимне керівництво буде обрано.

«Ефективна робота «Київводоканалу» є вкрай важливою для життєдіяльності столиці, і я нікому не дозволю її дестабілізувати», – зазначив Володимир Бондаренко.

http://kievcity.gov.ua/news/14543.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #50 : 13 Червня 2014, 18:18:52 »

«Киевводоканал» как процветает коррупция

(click to show/hide)
http://job-sbu.org/kievvodokanal-kak-protsvetaet-korruptsiya-38915.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #51 : 17 Червня 2014, 16:35:11 »

«Киевводоканал» начал клеймить позором своих неплательщиков

Цитувати
ОАО «АК«Киевводоканал» начал публиковать фотографии и адреса частных домов, владельцы которых имеют задолженность за потребленные услуги водоснабжения и/или водоотведения, а также узнать сумму долга по каждому из них.

Таким образом, начинается второй этап кампании по прекращению предоставления услуг злостным неплательщикам столичного частного сектора, подчеркнули в водоканале.

Как отмечают на предприятии, на протяжении первого - предупредительного - этапа, который длился месяц, лишь один из неплательщиков погасил свой долг в размере более 5 тыс гривен, в последний момент избежав обнародования информации о своем доме.

http://kievvlast.com.ua/news/kievvodokanal_nachal_klejmit_pozorom_svoih_neplatelshhikov.html
http://vodokanal.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2833%3A2014-06-16-14-44-16&catid=58&Itemid=66
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #52 : 20 Жовтня 2014, 20:54:15 »

«Киевводоканал» необоснованно завысил тариф более чем в 2 раза



Цитувати
Группой специалистов, при участии депутата Киевсовета Владимира Бондаренко, был проведен анализ финансового отчета ПАО “Киевводоканал” за 2013 год, который свидетельствует о том, что тариф на водоснабжение холодной воды и водоотведения в Киеве необоснованно завышен.

Об этом KV стало известно из письма депутата Киевсовета Владимира Бондаренко (фракция “Батькивщина”) к главе КГГА Виталию Кличко.

По словам Бондаренко, согласно финансовому отчету ПАО “Киевводоканал” за 2013 год, чистый доход предприятия от водоснабжения и водоотведения составил 820 млн 914 тыс.грн, а себестоимость - 1 млрд 450 млн 583 тыс. грн. Этот доход был меньше от себестоимости на 328 млн 898 тыс. грн. грн.

“В том же году для покрытия убытков разницы в тарифах ПАО “Киевводоканал” получил бюджетное финансирование в размере 443 млн грн. Это позволило ПАО “Киевводоканал” в 2013 году получить прибыль 1 млн 934 тыс. грн”, - отметил депутат.

Таким образом, чтобы не допустить убытков в 2014 году, ПАО “Киевводоканал” необходимо было повысить тариф на общую сумму 443 млн грн. С учетом отсутствия дотации из бюджета, ПАО “Киевводоканал” мог ввести экономически обоснованный тариф, увеличенный лишь в 1,64 раза, а не в 2,35 как это было сделано.

По мнению Владимира Бондаренко, экономически обоснованный тариф за 1 куб.м. за водоснабжение и водоотведение должен составлять 5 грн 22 коп., а не 7 грн 46 коп. Разница в 2 грн 24 коп. является прямым завышением платы за каждый кубометр воды.

“Кроме этого этот монополист долгий период игнорирует проблему учета предоставления услуг, и вместо установления счетчиков использует так называемую расчетную систему.

Известно, что среднее потребление холодной воды на одного человека в Киеве составляет около 3 кубометров. А по схеме, которую использует “Киевводоканал”, жители получают платежки в объеме якобы потребленной воды в количестве от 6 до 15 кубометров и больше на одного человека”, - заявил Бондаренко.

Депутат заявляет, семья из 4 человек при необоснованном завышении объема потребления хотя бы на 5 кубометров на человека, вынуждена каждый месяц переплачивать 44 грн 80 коп. А в перерасчете на киевских потребителей в месяц эта сумма составляет около 140 млн грн.

В связи с этим Владимир Бондаренко просит мэра Киева Виталия Кличко предоставить официальное объяснение по каким причинам ПАО “Киевводоканал” взымает с киевлян экономически необоснованные средства и саботирует установление приборов учета в системе водоснабжения.

http://kievvlast.com.ua/news/kievvodokanal_neobosnovanno_zavisil__tarif_bolee_chem_v_2_raza.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #53 : 28 Жовтня 2014, 14:39:19 »

У нових платіжках киянам на рахували по 22 куби води на одну людину



Цитувати
У вересневих платіжках на компослуги киянам нарахували по 3-22 кубічні метри холодної води на кожну зареєстровану у квартирі особу.

Про це повідомляє сайт "Київводоканалу", до якого стали масово звертатися споживачі.

"Деякі мешканці, в квартирах яких відсутні лічильники води, отримали квитанції з розрахунку від 3 м3 до 22 м³ на одну зареєстровану у квартирі особу", - йдеться в повідомленні.

У водоканалі додали, що зазначені показники були розраховані у КП "ГІОЦ" на підставі показників будинкових лічильників, наданих "Київводоканалом", та даних ЖЕКів щодо зареєстрованих у квартирах мешканцях.

"Усі будинки, в яких виявлені випадки нарахування від 11 м3 і більше на одну зареєстровану особу, "Київводоканал" візьме під особистий контроль та ініціюватиме комплексну перевірку квартирних лічильників: правильність показів, своєчасність повірки, а також факти несанкціонованого відбору води власниками нежитлових приміщень", - йдеться в повідомленні.

У водоканалі також наголосили, що киянам, які мають зауваження до нарахувань по холодній воді, варто написати заяву за зразком, додати копію отриманої квитанції зі спірними нарахованими показниками та відправити на адресу Розрахункового департаменту "Київводоканалу" (вул. Електротехнічна, буд. 16, м. Київ, 02660); КП "ГІОЦ" (вул. Космічна, 12а) або залишити у своєму ЖЕКові.

Також ці документи можна надіслати на адресу електронної пошти press@vodokanal.kiev.ua

"Для уникнення подібних випадків у майбутньому, радимо мешканцям встановлювати лічильники води у квартирах та вчасно (кожні 3-4 роки) здійснювати їх повірку", - наголосили у водоканалі.

Українська правда. Київ
http://kiev.pravda.com.ua/news/544e443dab38b/
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #54 : 10 Листопада 2014, 21:45:57 »

"Київводоканал" купив "аварійок" на 12 мільйонів. Дешевшу пропозицію відкинув

Цитувати
ПАТ "АК "Київводоканал" 28 жовтня уклало угоду з ТОВ "Спец-Ком-Сервіс" на придбання аварійно-відновлювальних машин на 12,33 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Усього замовлено 12 аварійно-відновлювальних машин, вартістю від 687 тисяч до 1,3 мільйона гривень за штуку.

Також хотіли купити одну каналопромивну машину, однак через недостатню кількість пропозицій торги по цьому лоту відмінили.

Фірма "Спец-Ком-Сервіс" зареєстрована у м. Вишневе Київської області.

Засновниками є Сергій Калюш і Михайло Городових. Директором значиться Едуард Спіркін.

Видання відзначає, що участь у тендері також намагалось взяти полтавське ПП "Сап Плюс СК" з пропозицією вартістю 5,78 мільйона гривень.

Але дешевшу заявку відхилили через відсутність деяких довідок, підписів тощо.

http://kiev.pravda.com.ua/news/545cdc0921488/
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #55 : 29 Листопада 2014, 22:08:17 »

Холодна вода може знову подорожчати



Цитувати
"Київводоканал" готує нові розрахунки структури тарифу на холодну воду, які включають послугу повірки лічильників.

Новий тариф найближчим часом подадуть на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє сайт водоканалу.

Після того, як кошти за повірку лічильника включать у тариф, мешканці, які встановили нові лічильники після 1 липня 2014 року або вчасно повірили існуючі, більше не платитимуть за повірку.

"Мешканці, які встановили нові лічильники після 1 липня 2014 року або вчасно здійснили повірку, можуть розраховувати, що наступна повірка буде виконана за рахунок ПАТ "АК "Київводоканал" як виконавця послуги з водопостачання", - відзначили у водоканалі.

"Однак, навіть якщо ця складова увійде до тарифу у 2015 році – лічильники, які прострочили термін експлуатації чи повірки до 1-го липня 2014 року, не будуть повірені чи замінені безкоштовно", - попередили у водоканалі.

Більше того, у "Київводоканалі" наголосили, що прилади з простроченою повіркою чи терміном експлуатації будуть зняті з комерційного обліку, а обсяги спожитої води нараховуватимуться відповідно до показників будинкового лічильника.

Як відомо, міжповірочний інтервал приладу обліку становить 3-4 роки залежно від лічильника. Тож наступна повірка відбудеться у 2017-18 роках.

Раніше "Київводоканал" заявив, що нарахує додаткові куби води мешканцям, які не повірили квартирні лічильники, мають несправні лічильники або такі, у яких закінчився термін експлуатації.

Як відомо, у вересневих платіжках на компослуги киянам нарахували по 22 кубічні метри холодної води на кожну зареєстровану у квартирі особу. Згодом у "Київводоканалі" пояснили, що кяини без лічильників мусять платити за своїх сусідів, які шахраюють. Також водоканал нагадав, що мешканці мають повірити лічильники власним коштом. Повірка водоміра коштує від 43 до 120 гривень.

Однак юристи відзначають, що дерти гроші з киян за повірку лічильника незаконно.

"Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця послуг, яким є ЖЕК", - пояснив "Українській правді. Київ" юрист.

З 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%).

Українська правда. Київ

http://kiev.pravda.com.ua/news/547870654e738/
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #56 : 29 Листопада 2014, 23:04:15 »

Цитувати
Як відомо, міжповірочний інтервал приладу обліку становить 3-4 роки залежно від лічильника. Тож наступна повірка відбудеться у 2017-18 роках.
Маячня. Повірка проводиться індивідуально. Лічильники встановлені (або повірені) в 2013 році потрібно буде повіряти в 2016 (для 3р.) -2017 (для 4р.) роках. А встановлені (або повірені) в 2012 році потрібно буде повіряти в 2015-2016 роках.
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #57 : 24 Грудня 2014, 23:26:01 »

Перегруженные телефонные линии вынудили «Киевводоканал» ввести еще и автоматическое «справочное бюро»

Цитувати
В связи с большим количеством обращений, которые ежедневно поступают на номер Общественной приемной ОАО «АК «Киевводоканал» 280-57-57, телефонные линии часто бывают перегружены, и потребителю сложно дозвониться для получения необходимой информации.

Как стало известно KV из сообщения пресс-службы «Киевводоканала», для улучшения работы с абонентами, а также для возможности в автоматическом режиме получить ответ на самые актуальные вопросы, которые интересуют жителей города, предприятие внедряет в работу автоматический телефонный справочный центр по номеру: 200-73-33.

Указанная услуга позволит прослушать и получить актуальную общую информацию о прямых договоров на услуги водоснабжения и водоотведения, поверки счетчиков, тарифов, получения технических условий и тому подобное.

Также при необходимости существует возможность соединения с оператором Информационного центра для получения расширенной консультации.

Номер телефона Общественной приемной 280-57-57 при этом будет работать в обычном режиме, как и Центральная диспетчерская Общества, 15-81 и 200-73-01 для получения заявок о повреждении на сетях, подчеркнули в «Киевводоканале».

http://kievvlast.com.ua/news/peregruzhennie_telefonnie_linii_vinudili_kievvodokanal_vvesti_eshhe_i_avtomaticheskoe_spravochnoe_bjuro20885.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #58 : 26 Грудня 2014, 19:58:52 »

Киевлянам следует готовиться к повышению тарифов на воду



Цитувати
"Киевводоканал" получил статус исполнителя услуг, что повлечет за собой очередное повышение тарифа на воду. Предполагаемое повышение стоимости – от 30 копеек в лучшем случае и до 4 гривен - в худшем.

Об этом KV узнала из сообщения на портале golos.ua.

Как рассказал директор расчетного департамента "Киевводоканала" Станислав Каплуненко причина вероятного повышения тарифов в следующем:

Раньше водоканал подавал воду до квартиры, после чего она распределялась между жильцами жилищными организациями, которые несли ответственность за внутренние инженерные коммуникации. Теперь же "Киевводоканал" обязан подавать воду до квартиры, то есть вступать в прямые договорные отношения с каждым владельцем квартиры.

"Сейчас тариф установлен только на подачу воды до среза в дом, как мы и предоставляли воду раньше – а дальше уже жилищные организации распределяли воду по квартирам. Мы работаем над тем, чтобы подать в Нацкомиссию этот тариф", – сказал Каплуненко. Все эти новые обязанности "Киевовдоканала" требуют денежных затрат от компании, что отразится на цене за воду.

По словам Каплуненко, тариф на воду может вырасти на 30-50 копеек в лучшем случае, в худшем – на 3-4 гривны.

Напомним, что на сегодняшний день единый тариф в городе Киеве составляет 7 гривен 46 копеек за 1 куб. м воды.

http://kievvlast.com.ua/news/kievljanam_sleduet_gotovitsja_k_povisheniju_tarifov_na_vodu20965.html
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Новини по «Київводоканалу»
« Reply #59 : 03 Лютого 2015, 15:08:00 »

Хто заволодіє київською водою



http://www.epravda.com.ua/publications/2015/02/2/525911/

Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email