'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Суд відмовив у техзаписі судового засідання  (Прочитано 4520 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

pobeda

• *
  • City: Kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Сьогодні суддею було відхилено клопотання позивача про фіксування судового засідання за допомогою техзапису. Він навіть не спитав думку відповідача. Суддя сказав, що в ЦПК прямо зазначено, що в разі оголошення в с/з перерви або відкладення с/з техзапис не здійснюється і позивачу перед тим як заявляти клопотання треба читати кодекс.
Я чогось не знаю?... а може не розумію...
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Сьогодні суддею було відхилено клопотання позивача про фіксування судового засідання за допомогою техзапису. Він навіть не спитав думку відповідача. Суддя сказав, що в ЦПК прямо зазначено, що в разі оголошення в с/з перерви або відкладення с/з техзапис не здійснюється і позивачу перед тим як заявляти клопотання треба читати кодекс.
Я чогось не знаю?... а може не розумію...
Суддя не розуміє. Якщо судове засідання було відкрите, то перед його початком секретар повинен виконати вимоги Інструкції про порядок фіксування судового процесу технічними засобами, затвердженої наказом ДСА України від 21.07.2005 р. № 85 і зареєстрованої в Мін'юсті 08.08.2005 р. за № 868/11148.
Можливо, суддя не відкривав судове засідання, не перевіряв явку учасників процесу, не оголошував перерву в судовому засіданні?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

То суддя чогось не знає і не розуміє. Або блефує.
ВІдкриваємо ЦПК і читаємо статтю 197. Бажано вголос, для судді.
Цитувати
Стаття 197. Фіксування судового засідання технічними засобами
1. Суд під час судового розгляду справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.
2. Фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання або за розпорядженням головуючого інший працівник апарату суду. У разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.
3. Повне або часткове відтворення технічного запису судового засідання здійснюється на вимогу особи, яка бере участь у справі, або за ініціативою суду.
4. Носій інформації, на який здійснювався технічний запис судового засідання (касета, дискета тощо), є додатком до журналу судового засідання і після закінчення судового засідання приєднується до матеріалів справи.
5. За клопотанням особи, яка бере участь у справі, може бути за плату здійснено повне або часткове роздрукування технічного запису судового засідання за розпорядженням головуючого. Особа, яка бере участь у справі, має право отримати копію інформації з носія, на який здійснювався технічний запис цивільного процесу.
6. Розмір плати за роздрукування технічного запису судового засідання встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Мабуть Ваша суддя так своєрідно зрозуміла нову редакцію п. 2 цієї статті.

Додатково: як всім водіям треба в бардачку возити свіжі ПДР, ЗУ "Про міліцію" та десяток міліцейських  наказів, так і нам, учасникам процесів в "маленькій театральній оксамитовій сумочці-гаманці" треба за собою тягати як мінімум ЦК та ЦПК, А також тексти "тематичних" законів.

Той ЦПК таки треба знати напам`ять. І напрацювати "пам`ять пальців" - навичку відкривати кодекс на потрібній статті та сторінці протягом 2-5 секунд.
Сьогодні у мене був анекдот. Секретар с/з з абсолютно чесними очима відмовлявся виписати мені-представнику позивача повістку на наступне с/з. "Нє паложєно". Довелось нагадати про статті 26 та 74 ЦПК. Виписав.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

І ще. Клопотання про фіксування цивільного процесу подавати не треба. Повне фіксування цивільного судового процесу є обов`язковим. Знову читаємо вголос судді статтю 197 ЦПК, а також п.2-1 прикінцевих положень.
Цитувати
2-1. До 1 січня 2008 року повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу здійснюється судом тільки за вимогою особи, яка бере участь у справі, або за ініціативою суду. В усіх інших випадках хід судового засідання фіксується у протоколі судового засідання...
Можна тактовно "попередити" суддю про необхідність ведення звукозапису таким клопотанням (подавати заздалегідь, через канцелярію, з компакт-диском)
Цитувати
ЗАЯВА про надання повної копії з носія технічного запису судового процесу

У провадженні Шевченківського районного суду м. Києва знаходиться цивільна cправа №__________/2010.
У відповідності до п.5 ст.197 ЦПК України прошу надати мені повну копію з носія технічного запису судового процесу.
Прошу надати копію судового засідання від  ________ _____________ 20____ року.
Записаний

pobeda

• *
  • City: Kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Те, що повне фіксування цивільного судового процесу є обов`язковим я знаю, але 5 с/з з 6 фіксувалися за допомогою комп'ютера (протокол с/з). Тому я і заявила таке клопотання.
Можливо, суддя не відкривав судове засідання, не перевіряв явку учасників процесу, не оголошував перерву в судовому засіданні?
Суддя Новак А. зайшов до залу, оголосив с/з продовженим, після чого повідомив, що відповідачем через канцелярію були надані пояснення і спитав, чи потрібен мені час на ознойомлення з ними. Я сказала так і користуючись можливістю заявила декілька клопотань в тому числі і про техзапис с/з.
На що той сказав: "Шановна, Ви взагалі читаєте ЦПК. В кодексі зазначено, що в разі оголошення в с/з перерви або відкладення с/з техзапис не здійснюється і наступного разу перед тим як заявляти клопотання читайте кодекс".
Додатково: як всім водіям треба в бардачку возити свіжі ПДР, ЗУ "Про міліцію" та десяток міліцейських  наказів, так і нам, учасникам процесів в "маленькій театральній оксамитовій сумочці-гаманці" треба за собою тягати як мінімум ЦК та ЦПК, А також тексти "тематичних" законів.
Той ЦПК таки треба знати напам`ять. І напрацювати "пам`ять пальців" - навичку відкривати кодекс на потрібній статті та сторінці протягом 2-5 секунд.
На мої заперечення, що відповідно до ЦПК техзапис не здійснюється тільки в разі неявки всіх осіб, які беруть участь у справі, суддя сказав щоб я уважно читала кодекс і що в розділі перерви с/з або їх відкладення фіксування здійснюється за допомогою протоколу с/з.
На моє прохання назвати статтю на яку він посилається, оскільки такого розділу я не знаю і не бачу в ЦПК - оголосив с/з закінченим. От так.
Дав мені час до понеділка ознайомитися з запереченнями відповідача, оскільки справа декілька разів відкладалася з моєї вини. На мої слова, що моя відсутність в минулому с/з є поважною, оскільки я хворіла, що підтверджується лікарняними, сказав, що це моя особиста думка, і що суд буде рішати поважна причина моєї відсутності чи ні.
« Останнє редагування: 24 Вересня 2010, 22:39:01 від pobeda »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Слів немає.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email