'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: В квитанции об уплате коммунальных услуг появились новые жильцы!?  (Прочитано 13083 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Юрий Александрович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, как повести себя в таком случае? В сентябре в квитанции -- "0" проживающих, а в октябре уже "3". Оплата, естественно, увеличилась.
« Останнє редагування: 04 Листопада 2010, 11:20:25 від Юрий Александрович »
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, как повести себя в таком случае? В сентябре в квитанции -- "0" проживающих, а в октябре уже "3". Оплата, естественно, увеличилась.
Не платити на поточний рахунок КП ГІОЦ взагалі. Це марно витрачені кошти. Платіть своєму балансоутримувачу. На жаль, доведеться трохи почекати, коли буде завершене реформування комунальних підприємств по утримання житла після ліквідації районних у м. Києві рад. А потім дізнайтеся про поточний рахунок Вашого балансоутримувача і платіть йому. Платіжні документи з банківськими реквізитами КП ГІОЦ можете залишити собі на пам'ять.  Крім того, слід звернутися до нового балансоутримувача  з офертами про укладення Типових договорів, затверджених постановами КМУ №№ 630 (у новій редакції) та 529. Це його обов'язок відповідно до ст. 29 ЗУ "Про ЖКП", та інших статей цього ж Закону (вивчіть його).
Записаний

Юрий Александрович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Спасибо за быстрый ответ! Я постараюсь немного расширить ситуацию. Данная квартира перешла в собственность моей жены на правах завещания. Она приватизирована. Там никто не прописан, но там действительно проживает 3 человека (я, жена и дочь). Как они могут доказать, что мы там живём? И кто "балансоутримувач"? Не могли бы Вы подсказать, где можно почитать типовой договор и Закон о котором Вы написали.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Не могли бы Вы подсказать, где можно почитать типовой договор и Закон о котором Вы написали.

на сайті ВР : http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi
 ЗУ "Про ЖКП" : http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1875-15
Постанова КМУ № 630 : http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=630-2005-%EF
Постанова КМУ № 529 : http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=529-2009-%EF

також законодавство можна знайти на сайті НАУ : http://www.nau.kiev.ua/index.php?page=main     тут є можливість перегляду документів у всіх редакціях, які він мав і раніше ( якщо він зазнавав змін). на відміну від сайту ВР, де подається тільки остання - діюча редакція.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Спасибо за быстрый ответ! Я постараюсь немного расширить ситуацию. Данная квартира перешла в собственность моей жены на правах завещания. Она приватизирована. Там никто не прописан, но там действительно проживает 3 человека (я, жена и дочь). Как они могут доказать, что мы там живём? И кто "балансоутримувач"? Не могли бы Вы подсказать, где можно почитать типовой договор и Закон о котором Вы написали.
Законодавство дивіться на сайті Верховної Ради України. Там же й постанови Кабінету Міністрів. Крім того, можете здійснити пошук на цьому сайті. Заходите на сайт, відшукуєте кнопку ПОШУК, натискуєте, а потім у потрібному віконечку задаєте пошукову фразу, наприклад, "Типовий договір".
Якщо в квартирі немає зареєстрованих осіб, то дійсно важко буде довести, що вони повинні щось комусь платити. Але платити повинен новий власник квартири незалежно від реєстрації, бо власність зобов'язує. Тут слід мати на увазі, що при наявності приладів обліку води кількість осіб, які проживають, не має значення. Хіба що житлово-експлуатаційна організація буде намагатися через суд стягнути "заборгованість" солідарно з усіх. Послуги з опалення, а також з утримання будинку, оплачуються пропорційно площі квартири, тобто знову незалежно від кількості мешканців.
Балансоутримувач будинку встановлюється рішенням органу місцевого самоврядування. Уточнити можна в апараті райради чи міськради.
Записаний

Юрий Александрович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Спасибо! Дайте совет, как вести себя в этой ситуации? Какие шаги предпринимать?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Спасибо! Дайте совет, как вести себя в этой ситуации? Какие шаги предпринимать?
Необхідно укладати Типові договори. Потім виникнуть обов'язково переддоговірні спори, які доведеться вирішувати в суді. Вивчіть практику на цьому сайті. Тут море матеріалів по темі.
Записаний

виктор андреевич

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Уважаемый, Юрий Александрович, у нас по дому пошла молва, что председатель кооператива будет устанавливать фактическое количество жильцов путем "рейдов" по квартирам совместно с участковым и по показаниям соседей о количестве проживающих будут составляться акты и на основании данных актов будет начисляться квартплата. Возможно и у вас такая же акция?
Записаний

Юрий Александрович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

У нас пока не ходят. Но мне очень интересно почему не написали 1, 5 или 25 человек?! Потому, что соседи или дворники видели нас троих?! Я понимаю ситуация идиотская, но у нас у всех есть прописка и мы там платим. Кто решает сколько людей живёт? В июне 2010 г. жена, как владелец квартиры подписала "ТИПОВИЙ ДОГОВІР про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення". где указала. что в пункте 2. Суб'єкти користування послугами: ---. К кому идти жаловаться или решать по-мирному?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Уважаемый, Юрий Александрович, у нас по дому пошла молва, что председатель кооператива будет устанавливать фактическое количество жильцов путем "рейдов" по квартирам совместно с участковым и по показаниям соседей о количестве проживающих будут составляться акты и на основании данных актов будет начисляться квартплата. Возможно и у вас такая же акция?
Вікторе Андрійовичу, Ви ж прекрасно розумієте, що ця діяльність є злочинною. Ніхто не має права проникати в помешкання без судового рішення. Голову кооперативу разом з недолугим ментом спустіть по сходинкам вниз головою.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

У нас пока не ходят. Но мне очень интересно почему не написали 1, 5 или 25 человек?! Потому, что соседи или дворники видели нас троих?! Я понимаю ситуация идиотская, но у нас у всех есть прописка и мы там платим. Кто решает сколько людей живёт? В июне 2010 г. жена, как владелец квартиры подписала "ТИПОВИЙ ДОГОВІР про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення". где указала. что в пункте 2. Суб'єкти користування послугами: ---. К кому идти жаловаться или решать по-мирному?
Я не бачу безпосередньої загрози Ваши інтересам. Поясніть, будь-ласка, що Вас конкретно турбує? Я вже пояснив, що юридичних наслідків встановлення кількості проживаючих без реєстрації у даній квартирі немає і не може бути. Крім випадку відсутності водолічильників. Якщо це так, то це вже недбалість власника квартири. Усувайте її якомога швидше.
Записаний

виктор андреевич

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Шановний ,Вiкторе Iвановичу, в цьому вiдношеннi мене особисто нiчого не турбуе тому що не стосуеться мене нiяким боком ,це я так в порядку обмiнy досвiдом повiдомив по темi.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Шановний ,Вiкторе Iвановичу, в цьому вiдношеннi мене особисто нiчого не турбуе тому що не стосуеться мене нiяким боком ,це я так в порядку обмiнy досвiдом повiдомив по темi.
Моя репліка "Я не бачу безпосередньої загрози Ваши інтересам" була у відповідь на звернення Юрія Олександровича. Я розумію, що у Вас, Вікторе Андрійовичу, подібні проблеми не виникали. Як і в переважній більшості власників квартир у м. Києві. То якийся рідкісний випадок.
Записаний

Юрий Александрович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Випадок хоч і рідкісний, але я вважає незаконий. Підкажіть, будь ласка, чи є доказом довідка Форми №3 для оскарження чи притензії щодо проживаючих у квартирі?
Записаний

Юрий Александрович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Являются ли показания соседей аргументом для увеличения кол-ва жильцов  в квартире?
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email