'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Договір з газопостачання.  (Прочитано 6467 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Андрій

• *
  • City: Київ
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю
Договір з газопостачання.
« : 06 Грудня 2010, 21:46:06 »

Деякий час тому почав із Київгазом процес укладання договору з газопостачання. Там не проти, але вимагають спочатку сплатити борги за газ ЖЕКу. Я також не проти, але не через ГІОЦ. ЖЕК, звичайно, не приймає гроші іншою формою оплати. Цю ситуацію я виклав письмово у листі до Київгазу, і отримав у відповідь таку схему оплати:
  • Взяти довідку в ЖЕКу про суму боргу з газопостачання
  • Відповідно до неї Київгаз сформує квитанцію для сплати на свій р/р
  • Після сплати я надаю копії квитанції у Київгаз і ЖЕК
  • Укладаються договори
Питання. Чи є законною така схема оплати боргу за газ?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: Договір з газопостачання.
« Reply #1 : 06 Грудня 2010, 21:54:20 »

Деякий час тому почав із Київгазом процес укладання договору з газопостачання. Там не проти, але вимагають спочатку сплатити борги за газ ЖЕКу. Я також не проти, але не через ГІОЦ. ЖЕК, звичайно, не приймає гроші іншою формою оплати. Цю ситуацію я виклав письмово у листі до Київгазу, і отримав у відповідь таку схему оплати:
  • Укладаються договори
Цілком законно. Єдине питання може виникнути стосовно суми боргу. Тут усі учасники правочину повинні дійти до згоди.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 07 Грудня 2010, 13:54:23 »

Пане Андрію, опублікуйте будь ласка, текст Вашого листа до Київгазу. Маю схожу задачу.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 08 Грудня 2010, 15:24:10 »

Будь ласка.
Записаний

dimaden

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #4 : 18 Грудня 2010, 18:55:18 »

• Укладаються договори

1. По ПКМУ№ 938?
2. Яким чином ТАМ - не проти? Надсилали оферту в Київгаз?
3. КиївГаз вимагає сплатити борг ЖЕКу???? Яким чином?????
4. До чого тут взагалі ЖЕК?

Моя схема в березні цього року
1. Оферта в КиївГаз за договір по ПКМУ№938
2. КиївГаз погодився заключити договір, надіслав його на філію на Василенка.
3. Договір - БЕЗ будь-яких довідок з ЖЕК, тому що в ПКМУ№938 є вичерпний перелік документів, необхідних для заключення договору. Довідок з ЖЕКу там немає. В моєму випадку в договорі вказано кількість реально проживаючих - при цьому "зареєстрованих" в ЖЕКу - 0,00.
4. Договір заключений згідно Типового з ПКМУ№938 - на момент заключення договору борг за газ = 0,00грн., про що вказано в самому договорі.
5. Сплачую квитанції надані Київгазом, безпосередьно на його р/р.

При цьому ГІОЦ нараховує "борги" за газ й до сих пір.... Вже 280грн. нарахував....
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 18 Грудня 2010, 19:30:07 »

У Вас вийшло краще :). Можливо, так і мені треба було б робити. Але, вже пізно. Борг сплачений та договір укладений.
Записаний

Stag

• *
  • City: Kiev
    • Перегляд профілю
« Reply #6 : 20 Грудня 2010, 10:41:24 »

У Вас вийшло краще :). Можливо, так і мені треба було б робити. Але, вже пізно. Борг сплачений та договір укладений.
Андрей, а "БОРГ" именно за газ действительно был и какова методика его расчета? Не секрет, что сумма оплаты от жильца падает на его л\с в ГИВЦ, а от неё "автоматом" вычитается то, что идет непосредственно КП ЖКХ, и если  жилец в своей половине квитанции заполняет газ по текущим тарифам, а на КП ЖКХ платит меньше(по разным причинам - отсутствие законно установленных тарифов, низкое качество услуг и т.п.), то бухгалтерия ЖЭК  будет числить долг за все "услуги", не выделяя газ, и справку даёт только об отсутствии задолженности по услугам, а не по газу.
Как было у Вас?
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 20 Грудня 2010, 11:18:27 »

Дійсно, ЖЕК відмовився від підрахунку боргу саме за газ. Все, що я зміг від них отримати, це помісячні роздруківки з загальним боргом. Я приклав до цього квітанцію із своєю оплатою за газ, і суму боргу мені порахували в Київгазі. Сума виявилася на 10 грн більшою, ніж по квитанціях ГІОЦ, але з цим я вирішив не сперечатися. Борг сплачено на р/р Київгазу. Що вони будуть далі з ГІОЦ робити - дуже цікаве питання, на яке сподіваюся отримати письмову відповідь згодом.
Записаний

dimaden

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #8 : 20 Грудня 2010, 13:23:35 »

Борг сплачено на р/р Київгазу. Що вони будуть далі з ГІОЦ робити - дуже цікаве питання, на яке сподіваюся отримати письмову відповідь згодом.

Цирк на дроті, й годі...
"Борг" нараховувала одна "контора", сплачено його на р/р правильної контори, але при цьому не було ніяких договірних відносин, тепер мабуть КиївГаз буде просити ГІОЦ анулювати "борги", які вони нараховують...

І питання - Типовий Договор за якою постановою був заключений? Лічильник є?
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #9 : 20 Грудня 2010, 14:43:15 »

Дійсно цирк. Вони ці гроші ЖЕКу повертати зібралися. Я ж кажу, цікаво буде подивитися на кінцевий результат. Лічильнику немає. Договір в цілому відповідає типовому, затвердженому постановою КМУ від 5 липня 2006 р № 938. Однак має декілька неприємних "доповнень". Це стосується пунктів розгляду справ у третейскому суді, та зарахування поточних платежів у рахунок боргу у разі його виникнення. З цими пунктами планую розібратися пізніше, коли настане час договір переукласти. Наразі мені було важливо забрати розрахунки за газ від ГІОЦ до нового року, що я зробив, як міг.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email