'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Затвердження чи погодження тарифів для ОСББ?  (Прочитано 25067 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Всё течет, всё меняется

   
Цитувати
С древнегреческого: Panta rhei. Буквально: Всё движется.
    Первоисточник — слова древнегреческого философа Гераклита (Гераклит из Эфеса, ок. 554 — 483 до н. э.), которые для истории сохранил философ Платон: «Гераклит говорит, что всё движется и ничего не стоит, и, уподобляя сущее течению реки, прибавляет, что дважды в одну и ту же реку войти невозможно».
    Эта фраза Гераклита стала крылатой также в форме: Нельзя дважды войти в одну и ту же реку.
    Популярное выражение, используемое по поводу постоянных и неизбежных перемен в жизни человека и общества.
http://dic.academic.ru/dic.nsf/dic_wingwords/528/%D0%92%D1%81%D1%91
З дати викладення питання минуло багато часу...
ОМС втратили право погоджувати розмір тарифів у ОСББ...
ОСББ взагалі не надає послуг і не має на них тарифів. ОСББ утримує будинок ( якщо звісно не передало його комусь іншому в управління, але то інше питання). Будинок утримується за рахунок внесків співвласників на утримання, на ремонт і т.д. і т.п.
Вже нема "членів ОСББ"....  Поняття ліквідоване. Тепер є тільки "співвласники" будинку. Співвласниками є всі власники квартир та нежитлових приміщень. Всі співвласники мають однакові права і обов'язки і це не залежить від того "вступали" вони в ОСББ чи ні. Зараз в ОСББ не "вступають". ОСББ створюють. З моменту створення  ОСББ, всі співвласники отримують права і обов'язки, визначені ЗУ "Про ОСББ".
Розмір внесків затверджується виключно рішенням загальних зборів співвласників. Ніякого затвердження чи погодження у ОМС це рішення не потребує. Відносини ОСББ з ОМС визначаються ЗУ "Про ОСББ". Закон не надає прав ОМС втручатися у процес встановлення розмірів внесків у ОСББ. ЗУ "Про місцеве самоврядування" теж таких повноважень ОМС не надає.
Квартиронаймачі неприватизованих квартир, якщо такі є,  "отримують" обов'язок по сплаті внесків на підставі ЗУ "Про особливості ..." ( ЗУ № 417) ч.4 ст. 12:
Цитувати
4. Зобов’язання із здійснення витрат на управління багатоквартирним будинком у разі здачі в найм (оренду) квартир та/або нежитлових приміщень державної або комунальної власності несуть наймачі (орендарі) таких квартир та/або приміщень.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email