'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Заборгованність за комунальні послуги  (Прочитано 6328 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Beginner

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Уважаемые участники форума! Подскажите пожалуйста? Получила бумагу из
 ЖКХ о задолженности на сумму 2300 грн. Задолженность получилась  потому
 как я платила по тарифам июня  2009 года.Достаточно долго смотрела сайт
  но не смогла понять с чего начать. Как мне быть??? Мне угрожают
судами.
   Кто может "сбросить" на сайте образец "Позовных заяв" и в какую
инстанцию обращаться в первую очередь.
 Проживаю в Соломенском р-не.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Уважаемые участники форума! Подскажите пожалуйста? Получила бумагу из
 ЖКХ о задолженности на сумму 2300 грн. Задолженность получилась  потому
 как я платила по тарифам июня  2009 года.Достаточно долго смотрела сайт
  но не смогла понять с чего начать. Как мне быть??? Мне угрожают
судами.
   Кто может "сбросить" на сайте образец "Позовных заяв" и в какую
инстанцию обращаться в первую очередь.
 Проживаю в Соломенском р-не.

ВІдповідь -IMHO. Моя особиста думка.
Не сподівайтесь, що Вам викладуть конкретний "зразок", Ви його підправите і моментально зникнуть всі проблеми. На форумі викладено багато історій, в яких споживач, щось собі вирішив. Але не вжив заходів по фіксуванню порушень в наданні ЖКП, не зібрав належних і відповідних доказів, без знання процесуального законодавства, без досвіду прийшов в суд. Справу програв.

Зараз Ви знаходитесь в точці прийняття рішення. Або платити все, що від вас вимагають і не заморочуватись, або відстоювати свою позицію. Але доведеться дуже багато вчитись і дуже багато працювати. Бути готовою до поразок. Бути готовою до тиску з боку КП, звинувачень, позовів, тощо. Доведеться вивчати НПА, матеріали форуму. Фактично самостійно отримати нову професію.
Мінімальний перелік НПА я викладала в гілці http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5368.msg17429.html#msg17429

Якщо Ви приймаєте рішення захищати свої права.
Опублікуйте на сайті "бумагу из ЖКХ" (термін абсолютно беззмістовний, хто Вас почав лякати - так і не зрозуміло).
Якнайшвидше надсилаєте автору "бумаги из ЖКХ" лист, що Ви не визнаєте поточні тарифи і здійснюєте оплату послуг за тарифами ____ згідно розпоряджень КМДА ________. В платіжних документах на оплату ЖКП слід зазначати, за тарифами по якому РКМДА Ви платите.

Звернутись до РДА з запитом - хто Ваш балансоутримувач. Хто Ваш виконавець ЖКП. (тема започаткована досвідченим користувачем ВАВАНчик, http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5451.0/topicseen.html, для Вас будуть цікаві тексти запитів, фільтруєте всі дебати та суперечки)

В Солом`янському районі структура комунальних підприємствам, що надають споживачам ЖКП, досить накручена. Доведеться розбиратись. Про КП Солом`янського району та їх відносини я повыдомляла в дописах http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5392.msg17617.html#msg17617
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5392.msg17681.html#msg17681
Ще про структуру КП в Солом`янському районі в гілці http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5186.msg18207.html#msg18207

Надіслати листи, що Ви не визнаєте нових тарифів своєму балансоутримувачу, виконавцю послуг, органу місцевого самоврядування. Повторювати те саме при прийнятті київською владою нових тарифних розпоряджень.

Платити слід виключно виконавцю послуг чи балансоутримувачу. А Ви знаєте, кому конкретно Ви платите? А з кого Ви будете вимагати виконання якісних послуг? Доведеться розбиратися.

Обов`язково фіксувати порушення кількісного та якісного складу ЖКП відповідно до вимог ЗУ про ЖКП, ПКМУ № 529, 630, 151. Планомірно (в ідеалі - щомісяця) закидувати виконавця послуг та балансоутримувача претензіями. Наявність претензій щодо неякісних послуг та заяв про невизнання тарифів - перша порція доказів для захисту від судового наказу та позову про стягнення боргу. На цьому етапі дізнаєтесь, як важко добитися від КП визнання факту ненадання або неякісного надання послуг.

Ось такі рекомендації для першого кроку.
Далі - епопея з укладанням договорів. Можливо, участь в тарифних судах проти КМДА...

Раніше був сформульований перелік першочергових дій. http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5386.msg17356.html#msg17356
Ще раніше було озвучене емоційне "з чого почати, я ж не юрист" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4627.msg14403.html#msg14403

Успіхів!
Записаний

Иra

• Гість

Уважаемые участники форума, подскажите, как мне поступать дальше.Получила судебный приказ (судовий наказ від 16 серпня 2010 р.) о том, что я должна выплатить теплосети долг в размере 4325 грн.Получила письмом сегодня 2.01.11 г. Заранее меня никто не уведомил о том, что на меня подано исковое заявление, соответственно меня никто не знакомил ни с какими документами и на суде я не присутствовала.
Начисление долга в распечатке с 01.2002 г, перед этим запись-"сальдо на начало периода 2516, 43".В соответствии со статьей 257 ГКУ Украины начисление долга должно идти с 16.08. 2007г. по 16. 08.10 г.За этот период мой долг по оплате теплосети составляет 392.48 грн. Могу ли я обратиться с заявлением об отмене судебного решения?
Дополнительные сведения: квартира была мною куплена в 2004 г.Практически весь долг был создан предыдущими хозяевами. С уважением Ирина.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Могу ли я обратиться с заявлением об отмене судебного решения?

Не только можете: это нужно сделать. Пройдитесь поиском по сайту (рус, укр.).
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

... сегодня 2.01.11 г.
, блин, нужно выкинуть свой календарь, а то он конкретно тупит :).

.... (судовий наказ від 16 серпня 2010 р.) о том, что я должна выплатить теплосети долг в размере 4325 грн.Получила письмом сегодня 2.01.11 г.
Быстро почта работает :)
И всеже уточните: сегодня, или 02.01.11?!
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Іра! Для отримання дієвої поради Вам необхідно надати терміново повну інформацію:-підприємство, яке є стягувачем;
-  від якого підприємства отримуєте послуги;
- чи є договір із стягувачем на постачання послуг;
-чи є договір з постачальником (виконавцем) компослуг.
Річ у тім, що деякий час ЖЕКи заключали договори з іншими підприємствами, які надавали послуги деякий час. Ми впродовж шести років отримували від одного такого субпідрядника (аутсорсингової компанії) повідомлення про сплату заборгованості, які ми успішно ігнорували, ніяких контактів з ними (письмвих,усних ) не здійснювали. Вже більше року від них більше нема повідомлень.
 Зрозуміло, якщо у Вашому випадку була подібна ситуація, то це інші заперечення, ніж коли стягувач ЖЕК.
P.S. Не забудьте у заяві про скасування судового наказу крім того, що існує спір про право, зазначити, що сума боргу, яка стягується неправомірна, оскільки до 01 січня 2004р. існувала норма автоматичної відмови у задоволенні позову, якщо пропущений строк позовної давності, тобто незалежно від  того заявляла яка небудь сторона про це, чи ні.
  Відповідно до пп. 1, 4 Прикінцевих та перехідних положень Цивільного кодексу України цей Кодекс набирає чинності з 1 січня 2004 року. Цивільний кодекс України застосовується до цивільних відносин, що виникли після набрання ним чинності. Щодо цивільних відносин, які виникли до набрання чинності Цивільним кодексом України, положення цього Кодексу застосовуються до тих прав і обов'язків, що виникли або продовжують існувати після набрання ним чинності.

Згідно зі ст. ст. 71, 75, 76, 80 ЦК УРСР загальний строк для захисту права за позовом особи, право якої порушено (позовна давність), встановлюється в три роки. Позовна давність застосовується незалежно від заяви сторін. Перебіг строку позовної давності починається з дня виникнення права на позов. Право на позов виникає з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення свого права. Закінчення строку позовної давності до пред'явлення позову є підставою для відмови в позові.
Можете надати в додаток також Ухвалу ВСУ, де є посилання на ЦПК УРСР. Ухвала у вкладенні.
« Останнє редагування: 04 Лютого 2011, 13:11:52 від Валентина »
Записаний

Talusic

• *
  • А мені не байдуже!
    • Перегляд профілю

Скажіть будьласка, а ця ухвала суду вважаеться дійсною, беручи до уваги нову ( Януковську) редакцію деякіх законів!?  І чи може вона бути використана для оскарження судового наказу, який видав Оболонський суд на вимогу КП "Служба замовника житлово-комунальних послуг" Оболонського р-ону, також нарахувавшому борг з якогось 1996року?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Валентина, к Вам просьба: выкладывайте не в виде фалов, а ввиде ссылок на реестр. (хотя можно и так и так одновременно если не лень!)
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Скажіть будьласка, а ця ухвала суду вважаеться дійсною, беручи до уваги нову ( Януковську) редакцію деякіх законів!?
В соответствии с конституцией - законы набирают силу после их принятия, и не имеют обратной силы (за редким исключением).
При Януковиче пока не вносились изменения в конституцию.

Наташа, давайте не будем "лизти поперед батька в пекло".
Счас для Вас самое главное решение апеляционного суда, и естественно нет 100% уверенности что оно будет положительное. (опять таки: за небольшую благодарность судьям (например $1000) оно будет удобное для Вас :)
« Останнє редагування: 05 Лютого 2011, 12:44:12 від ВАВАНчик »
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

(опять таки: за небольшую благодарность судьям (например $1000) оно будет удобное для Вас :)

З приводу $1000 - це ця новина мається на увазі?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Я про нее не знал, но она тоже из этой же серии....
В основном я имел ввиду
это
, и
это
, и
это
и т.д.
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Володимир! Мені потрібно ще навчитись викладати у вигляді посилань до реєстру. На жаль, я ще не володію достатніми навичками спілкування через сайти. Я навіть не знаю, як цитувати частину тексту, а не весь текст.
Щодо вкладень,  довожу до відому всім форумчанам, що з початку цього року в файлах, де надаються рішення судів, я вписую № судового рішення у вступній частині цього рішення. Приклад: Ухвала ВСУ (згадується ЦПК УРСР) я після дати вписала          № 3067002 за ним одразу можна знайти це рішення в ЄДРСР.
« Останнє редагування: 06 Лютого 2011, 10:18:12 від Валентина »
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Я навіть не знаю, як цитувати частину тексту, а не весь текст.
Я зазвичай цитую весь текст, а потім видаляю з цитати зайве.
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Андрій! Дякую. Буває, що найпростіші рішення одразу не приходять на думку. Тепер, при работі з сайтом буду мати на увазі, що технологія цього сайту розроблена з огляду на застосування найпростіших маніпуляцій.
« Останнє редагування: 06 Лютого 2011, 10:25:51 від Валентина »
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email