'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: прошу допомоги в боротьбі з комунальним рекетом  (Прочитано 36082 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Шановний Юрій Васильович! Перепрошую форумчан, але я рівно як кожен з Вас, просто фізично не можу відсканувати, редагувати, систематизувати (як хоче  пані Тетяна Академія) та викласти  усі документи трьох томів справи.
Всі три томи й не треба. Алгоритм вказав пан Перо. Додатково можливо копії важливіших документів (доказів). Потім можливо додавати при необхідності.
Цитувати
З якого дива, рахунок виставлено саме 1 грудня 1998 року – відомо одному позивачу.
Яка Вам різниця? Всеодно це за межами строку позовної давності.
Цитувати
будинок не комунальний. Як Ви  знаєте, ОМС, законом,  має повноваження лише до комунального майна. Яким чином він міг після 2004 року затвердити  виконавцем  послуг у не комунальному будинку  своє комунальне підприємство?
Я не мав на увазі виконавцем саме для Вашого будинку (вибачте, не точно мабуть я висловився). Я мав наувазі взагалі у  місті для комунального житлового фонду ( частини фонду). А от балансоутримувач Вашого будинку може укладати договір з таким виконавцем ( не має значення комунальної чи приватної власності   цей виконавець) на обслуговування майна яке має на  балансі.  (ОСББ теж не всі самі обслуговуються, є такі що наймають ЖЕКи, як комунальні так і приватні).
Цитувати
Щодо договору, його витребував я.  Договір між двома субєктами господарювання (господарський)  не породжує обовязків третіх осіб.  Не приведений у відповідність з ЗУ Про ЖКП. Втратив чинність  1 січня 2006 року перехідними положеннями  ЗУ Про ЖКП" .
Цікаво було б його бачити.
Цитувати
Позивач мав змінити свої  позовні вимоги та вимагати стягнення боргу починаючи  не більше ніж,  з 30 січня  2005 року. Тому я заявив і  стою на тому, що строк позовної давності щодо вимог позивача сплинув.
Позивач має  право заявляти вимоги за весь час коли порушували його права, хоть за часи царя гороха. відповідач має право заявляти про сплив строку позовної давності. Зараз суд застосовує строк позовної давності лише при наявності заяви відповідача. Без такої заяви суд стягне ВСЕ. За старим кодексом суд сам автоматично застосовував строк позовної давності, тож якби суд не маючи  Вашої заяви не застосував строку позовної давності, можна було б як мінімум вимагати застосування строку за період до 01.01.2004р. бо тоді були чинними норми старого кодексу.
Щодо неналежного відповідача є роз`яснення у Пост. Пленума ВСУ № 2 от 12.06.2009г.
Цитувати
В соответствии с п. 8 Пост. Пленума ВСУ № 2 от 12.06.2009г. суд должен был:
«У разі, якщо норма матеріального права, яка підлягає застосуванню за
вимогою позивача,  вказує на те, що відповідальність повинна нести інша  особа,  а  не  та,  до якої пред'явлено позов,  і позивач не погоджується на її заміну,  суд залучає до участі  в  справі  іншу особу  як  співвідповідача  з  власної  ініціативи.  Після  заміни неналежного  відповідача  або  залучення  співвідповідача   справа розглядається  спочатку  в  разі її відкладення або за клопотанням нового  відповідача  чи  залученого  співвідповідача  та  за  його
результатами  суд відмовляє в позові до неналежного відповідача та приймає  рішення  по   суті   заявлених   вимог   щодо   належного відповідача.» - конец цитаты.
« Останнє редагування: 10 Лютого 2011, 21:45:42 від Юрій Васильович »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

http://www.newlegal.ua/ShowQuestion.aspx?id=138350

телефон довідкової служби: 044-253-11-41 У ВССУ можна дізнатися про рух Вашої касаційної скарги, якщо касаційне провадження буде відкрито,то читайте ст.329 ЦПК
« Останнє редагування: 11 Лютого 2011, 08:26:32 від focus »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Ви пишете у нас в  Україні нема прецедентного права.. Так..немає... але у нас у законодавстві є таке поняття, як перегляд судових рішень..... і повинні бути  відповідні підстави. але не треба забувати що позов подано прокурором, а він дізнався він про порушення прав, коли перевірку проводив у 2007р., якщо я не помиляюся

Якщо ви такі підстави знайдете,  можете судові рішення переглянути(якщо бажаєте). у реєстрі судових рішень можна багато чого знайти

http://www.scourt.gov.ua/clients/vs.nsf/3adf2d0e52f68d76c2256c080037bac9/16847bb38f16c44fc225772e002de548?OpenDocument
http://www.scourt.gov.ua/clients/vs.nsf/0/DFF1731BBF108198C22572290032F8A6?OpenDocument
« Останнє редагування: 11 Лютого 2011, 09:13:28 від focus »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Є новина. У справі є співвідповідач - власник майна. Він подав касаційну скаргу окремо від мене. 
Це вже цікаво. Дізнайтеся про рух  касаційної скарги співвідповідача.
Цитувати
Позивач, суд стверджує, що відносини між нами виникли  нехай  навіть у грудні 1998 року.  До 1.01. 2004 року він не звернувся у суд з позовом .  Позовна давність за старим ЦК застосовується незалежно від заяв. Таким чином, позивач, який не звернувся у суд до 01.01. 2004 року  втратив право на звернення у суд.
Це діяло б, якщо б Ви мали як борг, наприклад, якийсь разовий платіж. Ви не сплатили.  Позивач три роки пропустив. Інших зобов`язань у Вас не було. То все, для позивача, як кажуть, "потяг пішов".
Комунальні послуги надаються безперервно, розрахунковий період встановлено календарний місяць, розрахунки за отримані послуги споживач повинен здійснити до ТАКОГО-ТО числа місяця наступного за розрахунковим, якщо споживач не сплатив до ТАКОГО-ТО числа, у надавача послуг ВИНИКЛО ПРАВО звернутися до суду з позовом про стягнення плати за саме ТОЙ (попередній ) місяць ( бо саме з цього дня він дізнався ( не міг не дізнатися, бо в нього є бухгалтерія, яка веде облік) про  порушення Вами його права на отримання плати саме за ТОЙ місяць, і саме з ції дати  починається відлік строку впродовж якого надавач послуг має право звернутися до суду з вимогою стягнути кошти саме за ТОЙ місяць. СТ.  261 ЦКУ
Цитувати
Стаття 261. Початок перебігу позовної давності

1. Перебіг позовної давності починається від дня,  коли особа довідалася  або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.

Ну ніяк не може надавач послуг у 1998 році знати що його права на отримання олати, скажем,  за 2003р. будуть Вами порушені у 2003 році. В нього право на отримання плати за 2003р. з`явиться тільки після виконання робіт у 2003 році, а позов він може подати тільки як взнає про порушення цього свого права, а перебіг строку позовної давності почнеться тільки з дати коли він отримав право подати позов (бо взнав про прорушене право).
Записаний

Андрій

• *
  • City: Київ
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Прошу вибачення за наполегливість. Але я знову до того клятого строку.
Давайте спробуємо з іншого боку подивитися.
Позиція позивача: стягнути борг за 10 років.
Ваша позиція: боргу немає, бо немає цивільних відносин.

Суд у даному випадку повинен встановити чи є цивільні відносини, чи немає. На встановлення цього факту строк позовної давності не впливає.

Якщо суд встановлює відсутність цивільних відносин - проблема вирішується на Вашу користь і строк позовної давності тут ні до чого.

Якщо суд встановлює наявність цивільних відносин та наявність боргу за 10 років є два законних варіанта розвитку подій:
1. Ви заявляєте суду про застосуваня строку позовної давності і суд стягує з Вас борг за три останні роки.
2. Ви не заявляєте суду про застосування строку позовної давності і суд стягує з Вас борг за 10 років.
У обох випадках суд діє правомірно.

Ви ж, наскільки я зрозумів, намагаєтеся обгрунтувати відсутність цивільних відносин строком позовної давності. На мою думку, і на думку інших дописувачів, суд не прийме до уваги цю точку зору, бо строк позовної давності виникає у судовому процесі тільки після встановлення факту наявності боргу.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Пане funmaster.
Це той випадок, коли я кажу...у кого ручка, той правий....Хоча інколи можна і підбрехахти, коли треба. А вам просто рекомендація на майбутнє....читати уважно  позовну заяву, і знати вам потрібно те, що позивач повинен довести ті обставини, на які він посилається у своєму позові..у більшості випадків це неналежне виконання обовязків відповідачів по сплпті коштів за надані послуги

http://reyestr.court.gov.ua/Review/2352409

Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Я це довів у суді першої інстанції.
 У архіві є моя заява  про службовий підлог  у справу. Якщо Ви читали,  ані прокурор, ані РЕУ-1, ані СУБ вчасно не подавали  апеляцій. Подали лише  відповідачі. Тоді у справу зробили підлог, начебто, загубився лист з апеляцією  СУБа.  Я ознайомився з матеріалами справи, і зрозумів,  що  рішення куплено. Суду в апеляційній інстанції не було. То було Гестапо.  Тут я нічого не можу вдіяти.
 Як зауважила  пані Тетяна,  хоч і програв - але отримав досвід.

Проаналізуйте тоді це....може вам поможе..Такого не може бути.....або лист був, або не було..... і він повинен бути зареєстрований.

Інструкція, мабуть, не передбачає такого поняття, як згуба листа

Про затвердження Інструкції з діловодства  в апеляційному загальному суді http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0075-06

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0860-06 і в місцевому

А судові витрати(судовий збір і витрати на інформаційно-технічне забезпечення) (51грн(чи 25.50) +30грн )за подачу апеляції СУБ платило? Доречі, у вас рішення апеляційної інстанції є завірене належним чином? а то мудь який листочок підкласти можна буде, і те що ви зара говорити є одне, а може бути інше..
« Останнє редагування: 11 Лютого 2011, 17:47:34 від focus »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Ну нічого.. нічого..страшного немає...набераєтеся досвіду...але я вам скажу що у вас багато є  можливостей переламати хід справи, і вам треба набувати знання. і  потім продемонструвати майстер клас....це ви маєте зробити на протязі місяця...Читайте ЦПК і крутіть його....у вас багато прав... Можна просити і про розяснення рішення, і постановити додаткове рішення, і переглянути його і т.д. Тільки вам треба самому вирішувати.

Ви про судові витрати мені не сказали.. І чому апеляційний суд не вирішив про стягнення витрат ІТЗ, як просив позивач. І чи є у вас на руках належне завірене це рішення(зшите, з печатками на кожній сторінці)?
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

От тому я кажу, завжди кажу, що в таких випадках як у вас, не треба ходити нікуди взагалі, Ви нічого не докажете, а тільки буде у вас нервовий стрес., і дії ваші непрофесійні...Ви це зрозумієте потім..

строк на касаційне оскарження, це строк, протягом якого ви можете подати касаційну скаргу. На протязі 20 днів, з моменту постановлення рішення у апеляційній інстанції, ви можете подати касаційну скаргу. Якщо строк пропущений, то посуті, капец...Треба шукати поважну причину на поновлення цього строку.

За подачу апеляційної скарги, ви і позивач, повинні були заплатити судові витрати, а саме - судовий збір у сумі 25.50 і витрати на інформаційно-технічне забезпечення -30 грн. Якщо цих витрат не сплачено, то по суті може підтвердити частково  те, що вище ви казали. хоча можуть прикритися що рішенням міської ради , СУБ звільнено від оплати цих витрат... Якщо таке мало місце, то це незаконно...всі особи витрати повинні платити.

Ви собі запишіть і проаналізуйте таку думку, яка може вам пригодиться.. Позивач просив стягнути судові витрати..З рішення вбачається, що суд, при винесенні рішення, розглянув не всі вимоги позивача, а саме сплату витрат на ІТЗ. Ви І суд І позивач, можете поставити питання про постанвлення додаткового рішення. А саме, як просив позивач, стягнення витрат на ітз. Це питання судом не вирішено. .

Додаткове рішення

ст.79 ЦПК
Стаття 79. Види судових витрат

1. Судові  витрати  складаються  з  судового збору та витрат,
пов'язаних з розглядом справи.

3. До   витрат,   пов'язаних   з  розглядом  судової  справи,
належать:

1) витрати на інформаційно-технічне забезпечення;

Стаття 220. Додаткове рішення суду (ЦПК)
1. Суд,  що ухвалив рішення,  може за заявою осіб, які беруть
участь  у  справі,  чи  з  власної  ініціативи  ухвалити додаткове
рішення, якщо:

1) стосовно  якої-небудь  позовної  вимоги,  з  приводу  якої
сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

4) судом не вирішено питання про судові витрати.

2. Заяву про ухвалення додаткового рішення може  бути  подано
до закінчення строку на виконання рішення.

3. Суд  ухвалює  додаткове  рішення  після розгляду питання в
судовому засіданні з повідомленням сторін.  Їх  присутність  не  є
обов'язковою.

4. На додаткове рішення може бути подано скаргу.

ТОбто, ви вже трішки щось знаєте більше ніж тоді, і  ви ще можете показати як треба працювати насправді так, щоб і ніхто не пікнув. Запишіть думку цю..Тобто ви організовуєте суд, і надаєте суду письмові свої заперечення, клопотання, прохання..... і т.д....на які повинна бути якась реакція, а потім можлива і касація

« Останнє редагування: 11 Лютого 2011, 18:34:49 від focus »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Шановний Фокус!  Почитайте повідомлення про злочин.Ви думаєте я жартую?
У апеляції СУБа немає реєстраційного номера. Я подавав запити в суд першої інстанції.
Листа не втрачали, він не відсилався. Подав повідомлення про злочин у суд, прокуратуру. Запит в Укрпошту. Укрпошта не надає довідки щодо чужих відправлень.
Що ще можна робити в мафіозній країні? В темі яку підняв "Перо"  вказано, що дії прокуратури  оскаржити майже не можливо. Нема процесуального документа - нема як оскаржити. Добитися процесуального документа майже не можливо.
Я тому і назвав так  своє звернення ПРОШУ ДОПОМОГИ В БОРОТЬБІ З КОМУНАЛЬНИМ РЕКЕТОМ. Це не мій жарт і не перебільшення. Це лише один з епізодів,  до якого вдавалася ця команда рекетирів.
В моєму зверненні дійсно йдеться про організоване злочинне угруповання. Без всяких жартів.
Вам всі вірять. Одночасно слід розуміти, що ніякої Америки Ви не відкриваєте. Більшість учасників форуму стикалися, і то неодноразово, з корупційними, протиправними, незаконними, мафіозними діями. Багато випадків, коли учасники форуму змагалися в судах не з опонентами, а з суддями. Підробки, фальшування, підтасовки, завідомо неправосудні рішення.
Це наші реалії. І одночасно з всім комунальним рекетом боротися неможливо. Бо це боротьба з вітряками, на все життя і без жодного результату.
Однак можна просто по крокам створювати власне правове поле. Вчитись, набувати досвід, програвати, перемагати. Ось тут весь ресурс форуму Вам в допомогу. Але тут доведеться працювати. Довго, наполегливо. Вам вирішувати.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

focus: « Reply #89 : Сьогодні в 18:27:23 »
Цитувати
Ви І суд І позивач, можете поставити питання про постанвлення додаткового рішення. А саме, як просив позивач, стягнення витрат на ітз. Це питання судом не вирішено. .

Навіщо? Це не вирішить проблему.
Цитувати
ПЛЕНУМ ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

18.12.2009  N 14

Про судове рішення у цивільній справі

20. Додаткове рішення може бути ухвалено лише у випадках і за умов,  передбачених  статтею  220  ЦПК  ( 1618-15 );  воно не може змінити суті основного рішення або містити  в  собі  висновки  про права  та  обов'язки  осіб,  які  не  брали  участі  у справі,  чи вирішувати вимоги, не досліджені в судовому засіданні.

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v0014700-09&fpage=1&text=%C4%EE%E4%E0%F2%EA%EE%E2%E5&x=0&y=0
« Останнє редагування: 11 Лютого 2011, 18:58:35 від Юрій Васильович »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Так я згоден...але.. Додаткове рішення, це теж рішення, і його можна оскаржити, тим паче зразу у касаційну інстанцію. З яких підстав? Підстави я думаю, пану  funmaster вже відомі. Головне організувати судове засідання, у ньому можуть всплинути такі порушення, що комусь мало на голову не покажеться..І у додатковому рішенні суду прийдеться відмовляти, (а може і задуматися, і далі стягнути) у стягненні  30 грн ІТЗ справи з пана funmaster, оскільки як було сказано вище, прокурор діяв не в інтересах держави, тому його вимоги не підлягають до задоволення

Те що апеляційний суд  у рішенні не стягнув витрати ІТЗ, у даному випадку, на мою думку, не випадковість, а навпаки, задуманий крок.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Юрій Васильвич!  Ви не враховуєте одну важливу деталь. Це моя особиста думка.
Між мною та  позивачем відсутні  цивільно-правові  відносини.
Я враховую. Врахуйте і Ви що "відсутні  цивільно-правові  відносини" це одне питання, а "строк позовної давності" - інше. Добре виклав Андрій. Дублювати не буду.
Мабуть ВСІ учасники форуму поділяють Вашу думку про обов`язковість наявності договору між виконавцем та споживачем, але розуміють що на одній "відсутності договору" вже захист не вибудуєш. Навчилися в нас маніпулювати і "фактичними договірними відносинами" і "ухилянням від укладення договору при отриманих послугах" і т.ін. і т.п.. Тому потрібно підкріплювати свою позицію і доказами по відсутність послуг (повну чи часткову), і іншим (на форумі про це багато є).
Цитувати
наявність ц. відносин  після закінчення позовного строку за старим ЦК  нічим не підтверджується. І про це вказано  у  рішенні суду першої інстанції.

Ви взагалі рішення по своїй справі цитуєте? Нема там такого висновку.
Є "договірні відносини між сторонами по справі відсутні, Таким чином ці відносини повинні регулюватися законом". "...власник квартири повинен оплачувати надані житлово-комунальні послуги..." " Виходячі з цього комунальне підприємство має право вимагати у відповідачів оплати лише фактично наданих послуг...". "Позивач не надав ... доказів .... що коммунальне підприємство фактично надавало послуги ...не надав обрахунку фактичної вартості цих робіт".
Як би позивач НАДАВ, то то й цей суд вирішив би не на Вашу користь.
І саме про це Вам говорять учасники форуму.
А так рішення було нормальне, тільки відстояти Ви його не змогли.  Апеліційних скарг не викладено, заперечень  теж, то що Вам радити?
Цитувати
В Єдиному державному реєстрі судових рішень наразі міститься декілька десятків рішень судів Рівненщини (в.т.ч. апеляційної інстанції), якими відмовлено в задоволенні жеківських позовів про стягнення заборгованості з осіб, з якими не укладено (не приведено у відповідність) договори."
Знаєте я колись в реєстрі пререглядав цільово рішення по пільгам, то то виявив  ще й "географічний чинник". Це наші реалії. А якщо дивитися постанови та ухвали ВСУ, то загалом ВСУ відмовляє скаржникам, котріпосилаються просто на відсутність договору.
От тому я кажу, завжди кажу, що в таких випадках як у вас, не треба ходити нікуди взагалі, Ви нічого не докажете, а тільки буде у вас нервовий стрес., і дії ваші непрофесійні...Ви це зрозумієте потім..

Ну не пішов би і 100% отримав би саме той "Чорновик  заготованого рішення", але вже як рішення.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
За подачу апеляційної скарги, ви і позивач, повинні були заплатити судові витрати, а саме - судовий збір у сумі 25.50 і витрати на інформаційно-технічне забезпечення -30 грн. Якщо цих витрат не сплачено, то по суті може підтвердити частково  те, що вище ви казали. хоча можуть прикритися що рішенням міської ради , СУБ звільнено від оплати цих витрат... Якщо таке мало місце, то це незаконно...всі особи витрати повинні платити.
А якже ст. 81. п. 5 - ІТЗ не сплачується у справах  .... приймає прокурор? У першій інстанції  позивач не платив.

Да...Ви праві....Я тут не дочитався..Помилився..Вибачайте...
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email