'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: жек без кошторисів та договорів хоче гроші за халтуру  (Прочитано 3635 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alexalex

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 373
    • Перегляд профілю

заява буде потім у УЖКХ міськвиконкому, захист прав споживачів, антимонопольний комітет.Якщо є зауваження буду вдячний.


Начальнику ДП1 ЖЕК-13 ЖБК
--------------------   
46000 м. Тернопіль вул.Довженка
тел.--------- -------


                                       Власників квартир  у  будинку

по вул.-------------------, м.Тернопіль



Заява про захист прав споживачів.

 
      Відповідно з п.2 ч.1 ст.19 Закону України «Про захист прав споживачів» №1024-XII від 12.05.91 забороняється нечесна підприємницька практика (дії або бездіяльність),що вводить споживача в оману або є агресивною,коли виконавець вимагає оплати послуг на які споживач не давав прямої та недвозначної згоди-п.4 ч.5 ст.19 Закону.
      Начальник ДП1 ЖЕК13 ЖБК  -------------  проінформував мешканців будинку по вул.-----------, що бажає серед зими провести малярні та штукатурні роботи  у  під'їздах  будинку.
Однак на лютий 2011 року:

-У ДП1 ЖЕК13 ЖБК відсутні договори з власниками квартир  у  будинку.

      Законом України «Про житлово-комунальні послуги» встановлено, що відносини у цій сфері повинні здійснюватися виключно на договірних засадах (ст. 19). Обов’язок підготувати і укласти договори про надання житлово-комунальних послуг згідно з типовим договором покладений цим Законом на виконавця послуг (ч. 2 ст. 21 Закону), та балансоутримувача (ч. 1 ст. 29 Закону).  Постановою КМУ від 20 травня 2009 р. № 529 затверджено  «Типовий договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».
      Договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди – Ст.638 ЦК України.
      Законом України «Про житлово-комунальні послуги» встановлено 18 істотних умов-ст.26. Зокрема вимоги  п.3- вичерпний перелік житлово-комунальних послуг, тарифи та їх складові на кожну з цих послуг, загальна вартість послуг; Послуги надаються  відповідно  до затвердженого рішенням органу місцевого самоврядування тарифу,  його  структури,періодичності  та  строків надання послуг.  Копія такого рішення є невід'ємною частиною договору про надання послуг.


-У  ДП1 ЖЕК13 ЖБК  відсутні тарифи на житлово-комунальні послуги.

       Постановою КМУ від 20 травня 2009 р. № 529 затверджені «Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій». Відповідно до ч.2 Порядку розмір тарифів визначається по кожному будинку окремо, залежно від технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій. Ч.3 Порядку передбачено, що під час формування тарифу на послуги повинна забезпечуватися прозорість усіх його складових з визначенням вартості кожної з них в розрахунку на 1 кв. метр загальної площі. Ч. 5 – 31 Порядку встановлені формули для розрахунку складових частин тарифу.
     Виконавець доводить розрахунок тарифів  до  власників  квартир шляхом проведення щодо кожного будинку громадських слухань.
     За результатами громадських слухань перелік послуг за  кожним будинком  може  бути  зменшено  виконавцем  порівняно  з  типовим переліком за умови одержання у строк до 30 днів з дати  проведення громадських   слухань   оформленого  письмово   в   установленому законодавством  порядку  рішення   власників     квартир    про забезпечення  надання  послуг,  запропонований виконавцем перелік яких зменшено.
     У разі   коли   перелік   послуг   зменшується,    виконавець перераховує  тарифи і подає новий розрахунок тарифів відповідному органові місцевого самоврядування,  що приймає  рішення  про  його затвердження.
     З власниками     квартир  у житловому будинку укладається  договір  про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій,  що  передбачає  надання  послуг,  перелік  яких визначений за результатами громадських слухань.
      Тарифи ДП1 ЖЕК13 ЖБК  від 01.01.2010 не відповідають діючому законодавству, оскільи з 20 травня 2009 р втратила чинність  постанову КМУ від  12 липня 2005 р.N 560 ,на підставі якої вони були розраховані.

-У  ДП1 ЖЕК13 ЖБК  відсутні кошториси ремонту, що планується.
 
      Державні житлово-експлуатаційні і ремонтно-будівельні служби здійснюють за договором технічне обслуговування та ремонт будинків громадського житлового фонду і будинків житлово-будівельних кооперативів. Оплата витрат, зв’язаних з обслуговуванням та ремонтом зазначених будинків, провадиться за ставками або на умовах, установлених для обслуговування та ремонту будинків державного житлового фонду – ст.181 ЖК України.
      Дефектні акти, розцінені описи робіт у натуральному та вартісному виразі,посилання на кошторисні норми при визначенні прямих витрат у вартості будівництва- згідно Державних Будівельних Норм Д.1.1-1-2000.
      Забезпечувати ремонт житлових і нежитлових приміщень, будинків та споруд повинні балансоутримувачі відповідно до "Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій", затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17 травня 2005 року № 76.
      п.2.4.1. Організація поточного ремонту жилих  будинків  повинна проводитися відповідно до нормативно-правових та нормативно-технічних  документів   з  організації   і   технології  поточного  ремонту  жилих  будинків.
      п.1.2.2. До  складу  документації,  яка  ведеться   виконавцями послуг, входять:- кошториси, описи робіт на поточний і капітальний ремонт;- акти технічних оглядів;- журнали заявок жителів;
      п.1.5. Утримання житлового фонду  передбачає  виконання  робіт, передбачених наказом  Держжитлокомунгоспу  України  від 10.08.2004 N 150 "Про затвердження  Примірного  переліку  послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень будинків,  споруд", згідно з яким відсутні затверджені плани поточного ремонту поoб’єктно.
      п.2.4.2.Тривалість поточного ремонту визначається  за  нормами на  кожний  вид  ремонтних  робіт і обумовлюється у договорі.
      Відповідно Наказом Держжитлокомунгоспу N 59 від 04.08.97 затверджено "Типові норми часу та норми обслуговування для робітників і виробничого персоналу, зайнятих утриманням житлового фонду". Розділ III, Параграф 4 та 5 фіксують  норми обслуговування на штукатурні та малярні  роботи
      Послуги з утримання будинку та прибудинкової території, якщо і будуть надані власникам без згоди, будуть розцінюватись як добровільна, безоплатна допомога на безповоротній основі. Відповідно до абз.2 ч.3 ст.202 ЦК України, односторонній правочин може створювати обов’язки лише для особи, яка його вчинила.
      Вимагаємо здійснювати  діяльність ЖЕКа на підставі чинних,відповідно до законодавства України,нормативних актів.

______лютого 2011 року.


Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Вибачте, я подібні документи завжди читаю з кінця (з прохальної частини). Що конкретно Ви намагаєтесь захистити?
Записаний

ВАВАНчик

  • Гість

И главное от кого и КАК?
Или это "письмо в никуда" (или письмо счастья?)
Записаний

Георгий

  • Активний Дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 647
  • City: Київ
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

На мій погляд це не заява,  а конспект промови на тему "жек порушник законів".
ЖЕК не треба повчати і щось від нього вимагати в такий спосіб.
В спілкуванні с ЖЕК треба ставити питання для отримання всіляких відповедей (відписок).
Мета отримання відповідей від ЖЕК - судовий позов, де відписки можуть стати доказами.
Записаний

funmaster

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 105
    • Перегляд профілю

З власного досвіду: заяву  треба викладати  коротко і зрозуміло. Не більше 1 сторінки.
Не обовязково детально цитувати норми.  Вони (ЖЕКи-РЕУ) зобовязані знати Закон (у мого у штаті  є "цілий Юридичний відділ" з начальником).  Незнання закону не звільняє від юридичної відповідальності.  В іншому, підтримую позицію  колег-форумчан. 
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email