'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Допоможіть будь ласка! Ціна справи - доля моєї сімї.  (Прочитано 19496 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

David

• *
  • City: Kiev
    • Перегляд профілю

З 1998р. користуюся земельною ділянкою в м. Києві, сплачую податок на землю, є право підтверджуючі документи (довідки ради місцевого самоврядування).
В 2004-2005р. розпочалось активне будівництво на оточуючих земельних ділянках (самовільне буд.).
В 2006р. рішенням КМР надано дозвіл на розробку проектів відведення земельних ділянок для будівництва на цьому полі, зокрема на дану зем. ділянку, якою я користуюся, надано дозвіл мені. В даному рішенні ця земельна ділянка має номер 1 по своїй вулиці.
В 2007р. побудувався (самовільне буд.).
Розробкою проектів займалася створена робоча группа (огран самоорганізації населення). Сплачував усі надані робочою групою квитанціі (висновки СЕС та інше є квитанції).
В 2009р. ОСН збирали приблизно по 30000 грн (без жодної квитанції). Обіцяли надати державний акт на дану земельну ділянку мені. Але випадково, в ході зясування меж між ділянками виявилось, що рішенням КМР 2008р. зем. ділянку надали іншій людині (особою1 ), яка отримала акт на земельну ділянку. Обіцянками в робочій групі просто затягували час.
Проте тим же рішенням мені надали зем. ділянку під садівництво, в зовсім іншому місці, (будинок перенести). Намагався улагодити справу з особою1 до суду (обмін), але марно, відповіді не отримав.
На моє звернення в грудні 2009р. Державна інспекція з контролю за використанням земель виявила порушення земельного законодавства, прокуратура порушила кримінальну справу
В грудні 2009р. було відкрите провадження в цивільній справі за моїм позовом до КМР, третя особа людина, що отримала акт на земельну ділянку №1. Розгляд затягнувся до літа 2010р., і в зв’язку зі змінами законодавства справа стала відноситись до компетенції адмін. судів, куди і була перенаправлена.
Восени 2010р. я отримав повідомлення, що відкрито цивільне провадження за позовом особи2 до мене з в’язку з тим, що я побудувався на її зем. ділянці (№2). Як виявилось для заплутування ситуації при розробці проектів
1.   ряд людей перемістили так, щоб було якомога складніше знайти кінці
2.   Окрім того, було змінено нумерацію ділянок на вулиці:
За рішенням 2006р. про надання дозволу моя земельна ділянка має №1, а за рішенням 2008р. про виділення земельних ділянок вона має вже №2.
Документів про зміну нумерації немає. А маючи дозвіл на ділянку №1, мій позов до КМР стосується ділянки №1.
Будинок побудований на ділянці, яка зараз як виявилося має №2.
Так сталося (моя дурна голова, наївність та проблеми у мого адвоката), що мені необхідно готуватися до апеляції по справі цивільного провадження.
Хоч я і долучив особу2 як третю особу до адмін. суду за моїм позовом до КМР,  подавав клопотання про зупинення   провадження у цивільній справі до мене, але марно.
Напевно, суддя мав попередню домовленність з позивачем або .... __.03.2011 суддя проголосив ухвалу. В суді пообіцяли, що ухвала повинна бути готова __.03.2011.

Наступне друге засідання в адмін. суді  _.03.2011р. (необхідно змінювати позов – потрібна порада)

http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/995BDCA1B24E479DC2257650006877E8?OpenDocument  рішення 922/922
« Останнє редагування: 12 Квітня 2011, 15:27:27 від David »
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Андрію! Необхідно викласти копії документів. Я Вам говорила, надати позовну заяву, Ваші заперечення,ухвали,  рішення суду. Без викладених документів важко давати якісь поради.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

З 1998р. користуюся земельною ділянкою в м. Києві, сплачую податок на землю, є право підтверджуючі документи.

Що за документи -викладайте. А також дати подачі заяв до КМР Вами і особами_1, _2. І підстави для землекористування особою_2 (яка подала до Вас цивільний позов). Чому дві особи на одній зем. ділянці (особи-1, _2)?
Записаний

funmaster

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
З 1998р. користуюся земельною ділянкою в м. Києві, сплачую податок на землю, є право підтверджуючі документи
Ситуація типова по питанням із земельними ділянками. Чиновники за хабар видали ( треба узнати по копіям чи оригіналам  документів  коли це сталося)  державний акт іншій людині.
Цитувати
Розробкою проектів займалася створена робоча група. В 2009р. обіцяли надати державний акт на дану земельну ділянку, але як виявилось рішенням 2008р. зем. ділянку надали іншій людині (особі1), яка отримала акт на земельну ділянку Обіцяючи мені в робочій групі просто затягували час.
Чи подавали Ви заяву на виготовлення Державного Акту. Коли? Що за робоча група?
Обіцяли надати Державний Акт? Як це обіцяли?  Ви уклали договір на виготовлення Державного Акту? Гроші за його виготовлення сплатили? Тоді, чого обіцяли. Зобовязані виготовити.
Цитувати
Проте тим же рішенням мені надали зем. ділянку під садівництво, в зовсім іншому місці, але будинок перенести не в моїх силах. Намагався улагодити справу з особою1 до суду (обмін), але марно, відповіді не отримав.
Але ж ви раніше пишите, що
Цитувати
З 1998р. користуюся земельною ділянкою в м. Києві, сплачую податок на землю, є право підтверджуючі документи
З сказаного Вами виходить, що у Вас є право на користування  двома ділянками. Одна та де Ви побудували будинок,  друга в іншому місці - під садівництво.
Колеги правильно Вам пояснили. З описаного  тяжко зробити  виснновок.  Отримайте зі справі усі  копії  документів Ваших і Інших Осіб. Можливо Ви  ще самі  не вникли у ситуацію.
Я так розумію, що  Ви наразі  маєте право  отримати Державні Акти на ДВІ ділянки.
Але чи правильно Ви ним скористалися?
Записаний

David

• *
    • Перегляд профілю

З форумом познайомився тільки вчора, тому поки складно зорієнтуватись. Документи сьогодні викладу. Вчора відсканував.

« Останнє редагування: 07 Березня 2011, 17:15:48 від David »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Чому у Вас немає кадастрового номеру зем. ділянки, щодо якої є спір? Нічого не зрозумів щодо Севрюкової і Мельник -кадастровий номер в одної, державний акт -в іншої (ідентифікувати ділянки по адресам неможливо). Чи це різні ділянки або одна накладається на іншу? З ким саме у Вас спір? У все викладене належить детально вникати, щоб зформулювати правову позицію. У Вас же є представник, що займається справою. Тож у чому саме Ви чекаєте допомоги ще від когось?
Записаний

funmaster

• *
    • Перегляд профілю

Шановний David! Ознайомився з викладеними Вами документами.  Все запутано і перетасовано.  Не розумію головного: в чому спір і з ким?  Сьогодні  8,  а у Вас на 30 призначено засідання. Час працює  не на Вас. Не зрозуміло чому "відлинює" Ваш адвокат?  Теж не розуміє ситуацію,  не професійний,  чи не  зацікавлений?
Виклавши матеріали,  Ви отримаєте поради колег,  як сформулювати свою правову позицію. Але  чи зможете Ви самостійно  відстояти її в суді? На жаль, ця справа стосується земельних ділянок і  нерухомості у м. Київ.  Все визначається ціною питання. Якщо Ви слідкуєте за пресою та дивитесь телевізор - повинні знати  ціну, за яку купується  рішення  в  районному суді.  Зверніть увагу на розділ запитання. На сьогодні  нема  визначення,  що таке корупція і нема жодного закону про корупцію. Дозволено все, що не заборонено. 
   Ви  вже  "прочувствовали"  що таке "судовий захист"  у виконанні  зацікавленого суду. На Вас вже почали наступ.  З моєї точки зору - напад є найкращим способом захисту. Судовою тяганиною Вам не дадуть  жити розміреним життям  і  вирішувати  поставлені  питання.   Можливо Вам варто перейти в напад?   На мою думку (особисто я поступив би так),  Ви не зможете обійтися у  цій справі  без  професійної  підтримки  і  допомоги.  Необхідно  знайти  людину, яку не тільки "не трусить"  від дій суду та опонентів,  а саме  таку,  щоб  їх трусило від  його  зважливості,  майстерності і  професійності.  На жаль  про згаданого  Вами представника (адвоката) цього сказати не можна. 
Послуги такого спеціаліста  коштують не дешево, але  ж  ціна питання - доля Вашої сімї. 
Записаний

funmaster

• *
    • Перегляд профілю

Якщо можна  поясніть наступне: як розуміти  посилання " с. Жуляни в Соломянському районі м. Києва?" .  Та адреса не належить м. Київ ? Якщо належить, то для чого так ускладнювати, чим  заплутувати  ситуацію? 
Чому цивільний позов до Вас подає не гр. Мельник Л. М. , а гр. Севрюкова? Ви вказуєте  третью особою гр. Мельник, чому не згадуєте про Севрюкову?
Можливо для початку Вам  треба своїм детальним розясненням  розставити точки над і. Простіше  розібратися, листаючи матеріали справи і задаючи Вам питання  напряму, а так - ситуація викладена  не зрозуміло.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Шановний David! Для прояснення ситуації - ще раз подивіться тему "FAQ ПРАВИЛО: Как задать вопрос. (для новичков)" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5746.0.html
Додатково. Дуже важливе зауваження висловили учасники форуму. Є справи, які вести повинен кваліфікований спеціаліст (з відповідною оплатою його роботи). Учасники форуму, навіть розібравшись в справі, зможуть надати якісь свої рекомендації та поради. Одночасно, хто ці поради буде реалізовувати?
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Андрій! Коли ви отримали рішення суду на яке Вам потрібно скласти апеляційну скаргу. Вийдіть на мій E-mail. Підготуйте копії всього, що у Вас є, подзвоніть мені. Без перегляду усіх документів, безпосередньо, у Вашій справі швидко не розібратись, а як я зрозуміла Вам необхідно подати апеляцію і у Вас обмаль часу.
Записаний

David

• *
    • Перегляд профілю

Дякую!!!
Вітаю зі Святом, Щастя, Радості Бажаю!!!

Записаний

David

• *
    • Перегляд профілю

Стосовно допомоги спеціаліста , я з Вами повністю згоден.

Даною справою повинен був займатися не я, але... :(. Вчуся на помилках.
Якби ж знав де впадеш...

Представник мій не безкоштовний. Нарікань в нього не було.

Я намагався як омога скоротити розміри пояснення, але цим не зміг пояснити ситуацію. 
Буду доповнювати, разяснювати.

Ще раз дякую за поради.
« Останнє редагування: 08 Березня 2011, 21:00:27 від David »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Я настільки зрозумів, що у пана David, було рішення щодо користування земельної ділянки, тому, я б радив би йому ознайомитися з ст1 ЗУ Про державний контроль за охороною та використанням земель, це невеличкий але плюс на його сторону

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=963-15

Стаття 1. Визначення термінів

У цьому  Законі  наведені  нижче  терміни вживаються в такому
значенні:
...
 самовільне  зайняття  земельної  ділянки  - будь-які дії, які свідчать  про   фактичне   використання   земельної   ділянки   за
відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у
користування  (оренду) або за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки, за винятком дій, які відповідно до закону
є  правомірними.  {  Абзац  статті  1  в  редакції Закону N 271-VI ( 271-17 ) від 15.04.2008

Доречі у тій статті є і поняття охорона землей
« Останнє редагування: 08 Березня 2011, 20:54:50 від focus »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Да...тут мені така думка на голову прийшла....Поки ви будете судитися, вашу ділянку тричі продадуть і ви вже нічого не зробите, оскільки будуть добросовісні набувачі...тому ви порадьтеся з адвокатом.....вам треба якось просити суд, щоб до винесення судового  рішення, заборонити будь-які дії (всім- і владі і так званому власнику), щодо спірної ділянки
« Останнє редагування: 08 Березня 2011, 21:12:46 від focus »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email