'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Укладання договорів за 529 та 630 постановою  (Прочитано 19467 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Lilith

• *
    • Перегляд профілю

Отримав сьогодні договір, у двох екземплярах, за 529 постановою.
Прошу надати зауваження або поради щодо протоколу розбіжностей складеного до нього.
Усі файли у вкладеннях до цієї теми.

Також надіслали договір за 630 постановою, але пустий та у 1 примірнику, запрошують прийти до КП для заключення, як ви вважаєте, є сенс власноруч надати оферту?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Это плоды борьбы с ветряными мелицами, которые 6заложил В.И.
Я неоднократно убедился, что заставлять через суд заключить какой-нибудь договор - есть ЗЛО.
После решения суда - ЖЕО даст на подписание именно такой текст договора как в предложенном варианте.

ПС: читайте тему "ЭВРИКА! про заключение договоров!"

ПС2: такой договор подписывать НЕЛЬЗЯ!
Записаний

Lilith

• *
    • Перегляд профілю

Подписывать этот вариант не намерен, для этого и составил протокол разногласий. Собираюсь все же отправить, чтобы у них не было возможности заявить, что я согласился с предоставленным договором. Как я понимаю, если в 30 дней от них не будет возражений, изменения из протокола разногласий вступят в силу.

Цитувати
заставлять через суд заключить какой-нибудь договор - есть ЗЛО.
Какой тогда альтернативный законный метод?

Цитувати
Прочел, буду подавать оферту на заключение договора по 630 самостоятельно.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Шановні учасники форуму, хочу сказати - щось в лісі здохло, і дуже велике!
Легендарно відоме своїми масовими порушеннями законів КП Дирекція сподобилось в законний спосіб оформити преамбулу договору (коректно прописані повноваження особи, яка підписує договори від імені ЖЕО).
Хоча, слід почитати текст довіреності.
Однак ліміт законності на цьому завершився. Далі йдуть суцільні порушення.
1. КП Дирекція Солом`янської районної в м.Києві ради? При тому, що рай. ради ліквідовані.
2. Невід`ємного додатку з структурою тарифу, періодичністю та строками надання послуг - немає.
3. Тариф - невідомого походження. Ймовірно - з чергового незареєстрованого в мін. юсті Розп. КМДА.
4. Оплата - на рахунок 2603, на користь незаконно створеного КП ГІОЦ.
5. Не зазначений конкретний розмір пені.
6. Феєричні інші умови, прописані балансоутримувачем (п. 23 Договору).

Це - короткий перелік порушень, які бачиш "з льоту", без порівняння з текстом Типового договору по ПКМУ № 529.
Дійсно, такий договір підписувати не можна.

Одночасно, категорично не погоджуюсь з думкою Володимира Юрійовича.
Это плоды борьбы с ветряными мелицами, которые 6заложил В.И.
Я неоднократно убедился, что заставлять через суд заключить какой-нибудь договор - есть ЗЛО.
После решения суда - ЖЕО даст на подписание именно такой текст договора как в предложенном варианте.
ПС2: такой договор подписывать НЕЛЬЗЯ!
Вважаю найбільш правильним шляхом - подачу власної оферти. І потім - судовий процес з вимогою укласти договір, що відповідає вимогам чинного законодавства.
Додатково. Я не тішу себе ілюзіями. В судовому процесі по укладанню договорів теж є безліч підводних каменів. І подальше виконання судового рішення - теж окрема тема для великої роботи.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

В судовому процесі по укладанню договорів теж є безліч підводних каменів. І подальше виконання судового рішення - теж окрема тема для великої роботи.

Слід пам'ятати по тлумачення договору або його окремих частин судом (ст. ст. 213, 637 ЦК). Наприклад, якщо договори відповідають вимогам ПКМУ, але в них написано, що на час їх укладання тариф складає певну суму, з якою Ви не погоджуєтесь, слід виключити цей пункт або викласти редакцію у цій частині на кшталт нейтрального формулювання "застосовуються тарифи, затверджені в порядку, установленому законом".
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Мабуть вже на часі - систематизація і підготовка пам`ятки щодо особливостей судового укладання договорів на ЖКП.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Я не против, но я сегодня "маху дал"....
И у меня не состоялся один очень долгожданный процесс. Завтра еще один такой-же, если вдруг состоится - то будет большая почва.... Если нет, то следущий 19.

Вот результаты именно одного из этих процессов и могут лечь в основу оформления очередного ФАКа (по теме договоров).
Кроме этого есть 3 прошлогодних процесса. Из них я очень много вынес для себя. Пока о подробностях тоже "молчек".
Записаний

Lilith

• *
    • Перегляд профілю

Згідно Ваших порад, зробив оферту, викладаю на рецензію.
« Останнє редагування: 11 Травня 2011, 10:48:10 від Lilith »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Цитувати
В зв’язку з тим що  цей договір не відповідає за змістом типовому, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 р. №529, я був змушений підготувати договір (додаток 1), відповідно до змісту договору.
1. Бажано чіткіше прописати, що ЗУ Про ЖКП і Типовому договору не відповідає саме наданий КП Дирекція проект.
2. "підготувати договір (додаток 1), відповідно до змісту договору" - мабуть, відповідно до змісту Типового договору, затвердженого ПКМУ № 529.
3. Вважаю доцільним додати посилання на ст. 646 ЦК України.
Цитувати
Стаття 646. Відповідь про згоду укласти договір на інших умовах
1. Відповідь про згоду укласти договір на інших, ніж було запропоновано, умовах є відмовою від одержаної пропозиції і водночас новою пропозицією особі, яка зробила попередню пропозицію.
Тим самим Ви встановлюєте новий строк для узгодження і підписання договору, 30 днів з дати подачі Вами оферти.

Додатково. З`являються у нас такі ось публікації. http://fakty.ua/132638-esli-do-10-maya-kievlyane-ne-poluchili-tipovoj-dogovor-s-zhekom-rukovoditelya-zheka-mogut-uvolit

Для захисту себе від можливих "наїздів" КП Дирекція можна надіслати звернення до голови КМДА з повідомленням, що КП Дирекція підсовує споживачам для підписання тексти, що не відповідають змісту Типового договору. Наголошувати на відсутність обов`язкового додатку, незаконні тарифи, незаконні вимоги платити на КПГІОЦ. Додатками - копію наданого Вам для підписання договору. І адаптований під нову задачу протокол розбіжностей (можна назвати протоколом невідповідностей).
Буде цікаво подивитись на відповідь.
Записаний

Lilith

• *
    • Перегляд профілю

Дякую за зауваження, здається виправив, також зменшив власний договір, щоб він умістився на 1 лист А4.

Цитувати
адаптований під нову задачу протокол розбіжностей (можна назвати протоколом невідповідностей)
Тобто викласти у листі розбіжності між договором наданим КП "Дирекція" та запропонованим у оферті?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Виявлені Вами розбіжності - це недотримання з боку КП Дирекція вимог законодавства. І невідповідність наданого  до підписання проекту змісту Типового договору та вимогам п. 1 статті 647 ЦК України
Цитувати
Стаття 648. Договір та правові акти органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування
1. Зміст договору, укладеного на підставі правового акта органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування, обов'язкового для сторін (сторони) договору, має відповідати цьому акту.
Записаний

Lilith

• *
    • Перегляд профілю

Чернетка листа до КМДА
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Lilith, а яка печатка стоїть на договорі? КП "Дирекція" чи ВСП "Залізничне"? На скані неможливо розгледіти. Сам отримав оферту де аналогічна ситуація. Теж КП "Керуюча дірекція" у особі директора КП "ЖЕК "Нивки" ... далі по тексту... і в кінці печатка саме КП "ЖЕК "Нивки". Якось аж Булгакова пригадав.
Записаний

Lilith

• *
    • Перегляд профілю

На договорі стоїть печатка ВСП "Залізничний", планую зробити інформаційний запит до КП "Дирекція", що до надання положення ВСП.
Згідно сторінки 2, вкладеного файлу.
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

То у Вас ситуація може ще і законна. Хоча я все одно не розумію, як на договорі може не бути печатки юр. особи з якою договір укладається?
А в мене дещо інша ситуація. КП "Дирекція" і КП "ЖЕК" є двома різними юр. особами. З договору випливає що КП "Дирекція" уповноважила директора КП "ЖЕК" укласти договір. До чого тут саме КП ЖЕК - не можу зрозуміти. Також не можу зрозуміти повноваження саме директора КП по укладанню договорів. Хіба він працює у КП Дирекція за сумісництвом. Повноваження самого КП "ЖЕК" зрозумілі - я бачив відповідний договір між КП Дирекція і КП ЖЕК.
Добила мене фраза на початку договору: КП Дирекція в особі директора КП ЖЕК що діє на підставі статуту.
От сижу і думаю, хто з них діє на підставі статуту? КП Дирекція чи директор КП ЖЕК? Якщо директор КП ЖЕК, то на підставі якого саме статуту? Статуту КП "Дирекція" чи статуту КП ЖЕК?
Думаю, якщо такий договор буде розглядатися судом зазначені формулювання відкривають широке поле для різного роду манипуляцій.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email