'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Устанавливаем придомовую территорию. (возможно будет FAQом)  (Прочитано 21649 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

ВАВАНчик

• Гість

Вот интересная мысль: а если есть акт, то на каком основании ЗА НИХ жители должны оплачивать уборку ?
Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Я поняла теперь что речь шла о схеме уборки, а не о схеме придомовой территории.
Документ, який надала представник КП УЖГ в якості доказу утримання будинку та прибудинкової території суддя назвала "Зведена відомость прибиральних площ техдільниці №6".
І зазначила в рішенні, що відповідач каже, що не знає який розмір земельної ділянки закріплений за будинком, в якому він проживає, і яку суму за утримання будинку та прибудинкової території , виходячи з цього, він має платити.
Далі - "...із зведеної відомості прибиральних площ техдільниці вбачається, що за територією будинку місця проживання відповідача закріплений робітник з комплексного прибирання з приведенням переліку виконувальних робіт з утримання будинку."
От і все.
Відомость підписав майстер техдільниці, та економіст, затвердив її начальник ДЕЖ-901(тепер це КП "Залізничне"), значить бухгалтер нараховує сплату за послуги.
Ніякого акту на потрібно(на думку суду), так суддя казала на с.з.
За будинком закріпили працівника, він прибирає, значить нараховується плата за послугу.
А в "Зведеній відомості..." вся площа, яка має прибиратись та утримуватись розподілена на такі частини:
1)Асфальт вулиць
2)Асфальт двору
3)Газони вулиць
4)Газони двору
5)Дерева до 10 років.(Виявляється, що навколо мого дому декілька десятків(або сотень, незрозуміло) дерев, які я повинен утримувати)
6)Горища та підвали
7)Каналізаційні колодці
« Останнє редагування: 29 Травня 2011, 02:51:15 від stepan »
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Площа, яку прибирає працівник може включати і загальну площу, яка не відноситься до прибудинкової території конкретного будинку та крім реальної ще ідеальну частину, яка визначається при проведені розмежувань прибудинкових територій.
 Відповідно до ст.1 ЗУ "Про ОСББ" - " прибудинкова територія - територія навколо  багатоквартирного будинку,  визначена  актом  на  право  власності  чи  користування земельною  ділянкою  і    призначена    для     обслуговування
багатоквартирного будинку".
У відповідності до ч.3 ст.42 ЗК України - "Розміри  та  конфігурація  земельних  ділянок, на яких розташовані  багатоквартирні жилі будинки,  а також належні до них будівлі,  споруди  та  прибудинкові  території,  визначаються   на
підставі  проектів  розподілу  території кварталу,  мікрорайону та
відповідної землевпорядної документації".
Отже ніякі папірці підписані майстром ЖЕО не є належним документом, і не визначає площі прибудинкової території.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Валентина, сюда больше подойдет ч. 1 ст. 42
Цитувати
     Стаття 42. Земельні ділянки багатоквартирних жилих будинків

1. Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками. ...
и приказ Мін ЖКГ № 76
Цитувати
Прибудинкова територія - територія навколо багатоквартирного будинку, визначена актом на право власності чи користування земельною ділянкою і призначена для обслуговування багатоквартирного будинку.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

В связи с тем, что за последние 3 дня я получил инфу про отсутствие придомовой территории в 2х местах из 4х - стал вопрос про написание исков.
Точнее первый иск уже написан, и еще позавчера отослан в суд.
Но он явно не будет иметь результата, ибо мы ограничены ст. 16 ЦК, а под п. 2  ст. 256 ЦПК его не получится подогнать.

Поэтому исковые требования после открытия производства будут меняться.
Я же обращаюсь ко всем кто мог бы помочь: как составить исковое требование, чтобы в судубном порядке доказать ОТСУТСТВИЕ придомовой территории! (именно опираясь на ст. 16 ЦК)
Цитувати
Стаття 16. Захист цивільних прав та інтересів судом

1. Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

2. Способами захисту цивільних прав та інтересів можуть бути:

1) визнання права;

2) визнання правочину недійсним;

3) припинення дії, яка порушує право;

4) відновлення становища, яке існувало до порушення;

5) примусове виконання обов'язку в натурі;

6) зміна правовідношення;

7) припинення правовідношення;

8) відшкодування  збитків  та  інші   способи   відшкодування майнової шкоди;

9) відшкодування моральної (немайнової) шкоди;

10) визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади,  органу  влади  Автономної  Республіки  Крим  або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб.

Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом.

3. Суд може відмовити у захисті цивільного права та  інтересу особи  в разі порушення нею положень частин другої - п'ятої статті 13 цього Кодексу.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

ибо мы ограничены ст. 16 ЦК,

Це помилкова думка, що притаманна суддям, які не люблять складних справ. Складних -у розумінні нешаблонних. Бо треба думати, а думати ніхто не хоче. Тому, щоб не думати, пишуть -обраний спосіб захисту не відповідає положенням ст. 16 ЦК, у позові відмовити. Але ст. 16 ЦК -це певний дороговказ, а не імперативна вимога закону. На що, зокрема вказує:

Цитувати
Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом.

Слід також мати на увазі, що інтерес є самостійним об'єктом судового захисту (рішення КСУ N 18-рп/2004 від 01.12.2004 р.). Можна захищати інтерес у визначенні меж Прибудинкової території, у той же час без визнання права на неї.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

У меня бредовая идея:
"визнати право постійного користування"

В иске 100% откажут, но будет доказательство отсутствия права пользования этой землей (придомовой территорией)

ПС: кстати я уже высказывал свое мнение про оплату уборки придомовой территории, на которую есть АКТ на право постоянного пользованя землей.
Раз этот акт выдан на компанию ХХХ - то логично что эта компания и должна проводить уборку этой территории за СВОЙ СЧЕТ :)
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

но будет доказательство отсутствия права пользования этой землей (придомовой территорией)

Не факт, що це буде встановлено у рішенні.
Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

У меня бредовая идея:
"визнати право постійного користування"
В отношении  "права постійного користування" прочитал такое:
Цитувати
Державний комiтет України по земельним ресурсам
Листi вiд 16.05.2006 р. N 6-7-726/409.
На думку Комiтету, у разi припинення дiяльностi державних чи комунальних пiдприємств, установ та органiзацiй, їх право постiйного користування земельною дiлянкою припиняється i в порядку правонаступництва не переходить.
Если например КП УЖГ даже имело "Державний акт на право постійного користування", то получаеться, что оно это право должно было утратить в результате реорганизации(ЖЭКи были реорганизованы в КП), и даже "правонаступнику" это право не должно было перейти. 
Можно ли это письмо использовать в качестве доказательства отсутствия "права постійногo користування" у реорганизованных предприятий?
« Останнє редагування: 03 Червня 2011, 01:45:20 від stepan »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Но ведь новые организации могли получить это право самостоятельно!
Вот это и нужно проверить!

ПС: я имел ввиду: признать (в суде) это право пользования ЗА МНОЙ!
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Можно ли это письмо использовать в качестве доказательства отсутствия "права постійногo користування" у реорганизованных предприятий?

Чому б ні? ;)
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Вот получил 5 таких примерно одниковых ответов.... (разные адреса)

Жду еще ответ от Киевзема!
« Останнє редагування: 08 Червня 2011, 18:05:46 від ВАВАНчик »
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Допоможіть розібратися, що може означати така інформація, яку залишив один із користувачів сайту нашого будинку у форумі:

Согласно данным Государственного земельного кадастра по состоянию на январь 2009 г. в г. Киеве
по адресу ул. Маршала Тимошенко, 15-г числится земельный участок:
кад № ділянки/78:046:001/
р-н/Обо/
назва землекористувача/Житлове управління "Лівобережне" дочірнього підприємства по експлуатації та ремонту житлового фонду та об'єктів соціально/побутового призначення "Екос" акціонерного товариства холдінгової компанії "Київміськбуд"/
код користувача/24926162/
адреса землекористувача/02125, м. Київ, р/н Дніпровський, вул. Петра Запорожця, 13/
адреса ділянки/вул. Маршала Тимошенка, 15г/
площа ділянки, мкв/7436,25/
коди оціночних зон, процент перетину, базова вартість/402,,100% (783.17)/

Я розумію, що це не документ. Але якщо абстрагуватися, що це дані із земельного кадастру, то
чи правильно я розумію, що витрати по утриманню і обслуговуванню цієї ділянки
несе землекористувач, т.б. ЖУ "Лівобережне", за власний кошт, а не власники квартири цього будинку.

« Останнє редагування: 07 Липня 2011, 21:26:26 від Nimfa »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Я розумію, що це не документ. Але якщо абстрагуватися, що це дані із земельного кадастру, то
чи правильно я розумію, що витрати по утриманню і обслуговуванню цієї ділянки несе землекористувач ЖУ "Лівобережне" за власний кошт, а не власники квартири цього будинку.
Я эту мысль уже высказывал.....
Вопрос спорый.
Получается внутренняя несогласованность законодательства, в частности ЗК.
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

чи правильно я розумію, що витрати по утриманню і обслуговуванню цієї ділянки несе землекористувач ЖУ "Лівобережне" за власний кошт, а не власники квартири цього будинку.
Я эту мысль уже высказывал.....
Вопрос спорый.
Получается внутренняя несогласованность законодательства, в частности ЗК.
По закону я должна содержать свою собственность.
Там не видно, что я совладелец этого зем.участка или землекористувач. 
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email