'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Про захист персональних даних  (Прочитано 119052 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
Re: Про захист персональних даних
« Reply #45 : 08 Листопада 2011, 00:21:46 »

Може фахівці пояснять - чи можна в такому випадку у разі оскарження постанови про відмову в порушенні крим справи, строк оскарження якої сплив - за допомогою подання клопотання про поновлення строку на оскарження постанови про відмову, вирішити це питання?

Постанова оскаржується протягом тижня після її отримання. Відписка не є постановою, а є бездіяльністю, яку можна оскаржити у будь-який час.
Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #46 : 08 Листопада 2011, 01:33:29 »

Може фахівці пояснять - чи можна в такому випадку у разі оскарження постанови про відмову в порушенні крим справи, строк оскарження якої сплив - за допомогою подання клопотання про поновлення строку на оскарження постанови про відмову, вирішити це питання?

Постанова оскаржується протягом тижня після її отримання. Відписка не є постановою, а є бездіяльністю, яку можна оскаржити у будь-який час.
Дуже важливе для мене питання:
На мою заяву про злочин, прокуратура переадресувала мою заяву до райуправління МВС.
Райуправління МВС постановило відмовити мені в порушенні крим. справи постановою.
Я її оскаржив до прокуратур - районної, міської та Генеральної.
Зараз Генеральна прок. переадресувала мою заяву знову до районної прокуратури(через районну).
То якщо районна мені знову відмовить в скасуванні постанови про відмову РУ МВС, то чи можу я її оскаржити до суду в будь який час?
І що тепер оскаржувати?
Постанову РУ МВС, чи відписку районної прокуратури?
« Останнє редагування: 08 Листопада 2011, 02:04:48 від stepan »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #47 : 08 Листопада 2011, 01:55:29 »

То якщо районна мені знову відмовить в скасуванні постанови про відмову РУ МВС, то чи можу я її оскаржити до суду в будь який час?
І що тепер оскаржувати?

Так, майбутня постанова прокурора оскаржується по ст. 236-2 КПК. Постанова міліції вже оскаржена. Якщо оскаржувалася постанова міліції одночасно до району, міста і ГПУ (за ст. 99-1 КПК), то остання через місто має повернути скаргу до району. Якщо ж на постанову міліції районна прокуратура надала відписку, то: 1) слід подати заяву про видачу постанови; 2) одночасно оскаржити до суду бездіяльність прокуратури по ст. 110, 234, 236 КПК з посиланням на ст. ст. 55, 124 Конституції.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #48 : 08 Листопада 2011, 02:03:47 »

І що тепер оскаржувати?

Так, майбутня постанова прокурора оскаржується по ст. 236-2 КПК. Постанова міліції вже оскаржена. Якщо оскаржувалася постанова міліції одночасно до району, міста і ГПУ (за ст. 99-1 КПК), то остання через місто має повернути скаргу до району. Якщо ж на постанову міліції районна прокуратура надала відписку, то: 1) слід подати заяву про видачу постанови; 2) одночасно оскаржити до суду бездіяльність прокуратури по ст. 110, 234, 236 КПК з посиланням на ст. ст. 55, 124 Конституції.
Дякую, спробую так зробити.
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю
« Reply #49 : 17 Листопада 2011, 23:57:54 »

Шановні Дмитре та Тетяно, дякую за Вашу реакцію на "їхню" бездіяльність та мої питання. Вчасно не побачила.
Зрозуміло, що у мене відписка, але її офіційно названо "постановою". Тобто оскарження через суд не буде.
З'явилося бажання і час написати знову, наприклад, у прокуратуру Києва чи ГУ МВС скаргу, що моя заява була передана не за належністю, що слідчі дії проводилися не по суті заяви.
Або почати все знову і подати початкову заяву про розголошення персональних даних в СБУ (ніби-то ніяких заяв я раніше нікуди не подавала).
Або зробити і те, і те одночасно.
А от виходити на контакт з тими людьми, чиї дані мені розголосили, не маю часу. І не впевнена, що зможу їм пояснити, як це важливо. Не впевнена, що їм захочеться з цим тягатися (хоча, хто знає  ;))

Думаю в суді заявити, що ЖЕК надає фальшиві докази (Ф-3, яку ЖЕК додав до позову громадянину ХХХ ніколи не видавалася, бо він її ніколи не замовляв).
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
« Reply #50 : 18 Листопада 2011, 11:42:24 »

Пробуйте. Успіху!
Про перспективи - Вам повідомляли. Шанси на позитивне вирішення наближаються до нуля. Однак, "крапля камінь точить". А якщо не робити нічого, то нічого й не зміниться.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #51 : 20 Листопада 2011, 03:12:40 »

Думаю в суді заявити, що ЖЕК надає фальшиві докази (Ф-3, яку ЖЕК додав до позову громадянину ХХХ ніколи не видавалася, бо він її ніколи не замовляв).
А я подумав: може в таких випадках подати "Зустрічний позов" з метою визнання подання до суду довідки ф.3 в якості доказу, без згоди на це особи(відповідача) - фактом поширення персональних даних особи, в порушення закону "Про захист персональних даних"?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #52 : 21 Листопада 2011, 22:20:25 »

Зрозуміло, що у мене відписка, але її офіційно названо "постановою". Тобто оскарження через суд не буде.

Ще раз.  Постанова оскаржується (ст. 236-1 КПК). А відписка -оскаржується як бездіяльність по відсутності постанови.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #53 : 21 Листопада 2011, 22:30:15 »

може в таких випадках подати "Зустрічний позов" з метою визнання подання до суду довідки ф.3 в якості доказу, без згоди на це особи(відповідача)

Зустрічний позов навряд чи буде прийнятий судом. Бо взагалі це інший предмет спору. Щодо довідки ф. № 3 слід заявити як про доказ, одержаний з порушенням закону (ч. 1 ст. 59 ЦПК), який не може братися до уваги судом. Але при цьому слід не визнавати своє проживання у квартирі, щоб таким чином спробувати формально довести про відсутність доказів подачі позову про стягнення ЖКП до належного відповідача. 
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #54 : 18 Грудня 2011, 16:19:01 »

Викладено рішення ЄСПЛ SHIMOVOLOS v. RUSSIA
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6964.0.html
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #55 : 20 Грудня 2011, 00:18:05 »

Шановні дописувачі!
У мене та в багатьої із нас - аналогічна ситуація щодо ф.3 (НЕЗАКОННІСТЬ)!
Я також збираюся подати через прокуратуру Заяву про скоєний злочин.
Але, надії маловато....
А ПЕРО щось у цьому плані робив чи ні?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #56 : 20 Грудня 2011, 03:16:29 »

А ПЕРО щось у цьому плані робив чи ні?

Щодо мене ніяких довідок ф. № 3 не видавалося, а тому немає підстав оскарження. Спробувати слід не через прокуратуру, а через СБУ, посилаючись на ст. ст. 361-2, 362 КК. Це стосується одночасно і рахунків КП ГІОЦ.
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #57 : 20 Грудня 2011, 09:42:01 »

Цитата: genna1950 від Сьогодні в 00:18:05
А ПЕРО щось у цьому плані робив чи ні.

Дякую Перо за відповідь та підсказку.
Можливо і є сенс подати до СБУ Заяву як проти КП УЖГ так і КП ПОЦ (щодо розповсюдження інформації та персональних даних).
А чи хтось звертався у цю "КОНТОРУ"?
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #58 : 20 Грудня 2011, 15:42:46 »

Щодо мене ніяких довідок ф. № 3 не видавалося, а тому немає підстав оскарження. Спробувати слід не через прокуратуру, а через СБУ, посилаючись на ст. ст. 361-2, 362 КК. Це стосується одночасно і рахунків КП ГІОЦ.

Якась не зовсім чітка підслідність визначена КПК України, відносно статей 361-2,  362 КК України.
В одній статті вказана підслідність і МВС і СБУ одних і тих самих статей.
Мої заяви прокуратура направляє до МВС, а ті відповідають, що у вас склались цивільно правові відносини, звертайтесь в суд.
Спробую до СБУ подати заяву, але вони напевно її відправлять до МВС.
Цитувати
Кримінально-процесуальний кодекс України

Розділ другий

{ від статті 94 до статті 236-8 } http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1002-05
     Стаття 112. Підслідність

У  справах про злочини, передбачені статтями ... 364, 364-1,
365, 365-1, 365-2, 366...Кримінального кодексу  України  досудове  слідство
провадиться   слідчими  прокуратури.
     У  справах  про  злочини, передбачені статтями.....
361-2,  362,  Кримінального кодексу  України,  а  також  у  всіх  справах про злочини, вчинені
неповнолітніми,  досудове слідство  провадиться  слідчими органів
внутрішніх справ.

У  справах  про  злочини, передбачені статтями .....
361-2,  362, .....  Кримінального  кодексу  України,  досудове
слідство провадиться слідчими органів Служби безпеки України.

Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #59 : 20 Грудня 2011, 15:45:17 »

Можливо і є сенс подати до СБУ Заяву як проти КП УЖГ так і КП ПОЦ (щодо розповсюдження інформації та персональних даних).
А чи хтось звертався у цю "КОНТОРУ"?
Цікаво буде звернутись, може в них порядку більше, ніж в МВС?
Хоча навряд.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email