'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ЖЕК подал исковое в суд  (Прочитано 16161 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

mata

• *
    • Перегляд профілю
Re: ЖЕК подал исковое в суд
« Reply #15 : 24 Червня 2011, 20:02:23 »

В заявлении на судебній приказ ЖЕК соврал заявив, что я частично проводил оплату и тем самым признал долг.
Договор заключается 9 марта. В договоре говорится, что расчетный период - календарній месяц т.е. с 1 марта по 30 марта.
Если я провожу оплату начислений за март, то с 9 марта - это по договору, а с 1 по 8 это  без договора - т.е. признание долга за 10 лет.
Мне кажется это заготовка ЖЕКа для следующего иска по взысканию долга за 10 лет..
« Останнє редагування: 24 Червня 2011, 20:30:10 від mata »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
« Reply #16 : 24 Червня 2011, 20:41:08 »

Глупость, ибо в платежке будет написано: "оплата в соответствии с договором ХХ от 09.03.2011г. за март 2011"! Это во первых.
Во 2х: в СН был предметом период с 1 по 8 марта?
В 3х: за март можно заплатить:
Х*23/31*стоимость=сумма к оплате. И никаких проблем не будет.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #17 : 24 Червня 2011, 21:28:53 »

У нас нет возможности что-то указать в платежке.
Там есть только:

утримання будинку
нараховано на 1 квітня .... грн.
борг .......... грн.
Сумма переказу за утримання будинку ... грн.
Отримувач ......

Никаких ссылок на договор и делений суммы на до и после договора.

Такая платежка 1 квітня дает возможность трактовать платеж как такой в котором проведена оплата за весь март т.е. и 1 по 8 и с 9 по 30 марта.
Та часть, которую ЖЕК зачислит с 1 по 8 марта НАШ Суд засчитает как признание долга за 10 лет.
Даже если я заплачу за март 1 грн ЖЕК заявит, что это за 1 марта и НАШ СУД согласится и засчитает эту гривну как принание долга за 10 лет.
Может в Киеве и можно самому указать назначение платежа, но у нас все схвачено и такой возможности ни у кого нет.
Ни один банк в НАШЕМ ГОРОДЕ не соглашается писать в назначении платежа для ЖЕКа кокой бы то нибыло текст по просьбе плательщика.

По этой причине я считаю, что эту возможность надо пресечь в тексте договора.
« Останнє редагування: 24 Червня 2011, 21:35:11 від mata »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
« Reply #18 : 24 Червня 2011, 21:37:20 »

ЛЮБОЙ банк принимает платеж на любой р/с!
Вот и приходите в банк со свом бланком платежки!
Есть еще 1 вариант: не платить за март вообще. Если подадут в суд - тогда и оплатить (по решению суда!)
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #19 : 24 Червня 2011, 22:09:00 »

Насчет Банка - Вы ошибаетесь. У нас нельзя, а ездить в Киев - дорого.
Да, можно за март не платить, а потом когда дело дойдет до суда - что-то думать.
Это откладывает решение на потом.
Но можно и сразу в договоре забить, что начисления проводятся за период с даты заключения договора.
Что тут глупого?
Ну, или заключать договор с начала календарного месяца.
Хотя все равно хочется воспользоваться случаем и вставить в договор какой-то хитрый текст компрометирующий ранее начисленный долг.
« Останнє редагування: 24 Червня 2011, 22:12:46 від mata »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
« Reply #20 : 24 Червня 2011, 22:12:02 »

НИЧЕГО!
Просто из-за 1го слова судиться?! помоему не стоит, особенно учитывая кол-во возможностей не обращать на него внимание!!
ПС: кстати за март можно будет заплатить после решения в исковом производстве (не доводя до повторного СН)
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #21 : 24 Червня 2011, 22:18:29 »

Я не могу выбирать - судиться или не судиться.
Я не подавал в суд.
ЖЕК подал в суд и по этой причине суд будет независимо от моего желания.
ЖЕК хитрит и этим иском хочет меня подловить на платеже за период
до даты заключения договора.
А потом подать иск о взыскании долга за 10 лет.
Мне надо парировать и что-то придумать в ответ.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #22 : 25 Червня 2011, 08:04:35 »

Господа,
Как называется мой отзыв на исковое - заперечення до позову, зустрічний позов чи як?

И хочу разобраться в вопросе о сторонах договора

1. в нашей квартире 3 собственника (у одного две доли и у двух других по одной доле, а зарегистрированы в квартире два собственника).
ПРЕЖО требует заключить один договор на двух  зарегистрированных в квартире собственников.
- Сколько должно быть договоров, с кем и где это указано?
- Сколько должно быть ОСОБОВЫХ РАХУНКІВ и где это указано?
- Как должна распределяться сумма платежа и сумма ранее начисленного долга где это указано?

2. В доме все квартиры приватизированы и ПРЕЖО выступает не как собственник дома, а как хозяйствующий субьект.
В этом случае на ПРЕЖО не лежит "ТЯГАР УТРИМАННЯ ВЛАСНОГО МАЙНА".
Исполнителем ЖК услуг ПРЕЖО является если со мной заключен договор, а его нет.
Я понимаю, что мои соседи (владельцы квартир и дома) несут "тягар утримання свого майна" и вправе через суд понудить меня заключить договор о содержании дома и таким образом участвовать в общих расходах на содержание нашего общего имущества.
- А вот имеет ли право "особа не співвласник майна (типа прохожий)" через суд требовать от меня "власника майна" - участвовать в общих расходах на его содержание?
(Обратите внимание - я не спорю, что я обязан заключить договор. Я спрашиваю кто имеет законное право требовать от меня участия в расходах на содержание общего неделимого имущества)

3. Имеет ли право ПРЕЖО как бы выдавать мне справку о том кто зарегистрирован в моей квартире (если я ее не просил) и отдавать ее не мне, а направлять ее в суд?
« Останнє редагування: 25 Червня 2011, 08:31:32 від mata »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
« Reply #23 : 25 Червня 2011, 09:39:09 »

Господа,
Как называется мой отзыв на исковое - заперечення до позову, зустрічний позов чи як?
Смотря что Вы подаете. Если ИСК - то "зустричный позов" если просто объяснения в которых не соглашаетесь с мыслями истцы, и пишите свои мысли: "заперечення". К встречному иску нужно давать копии, дополнения,квитанции. К "запереченням" - ничего не нужно. (можно дать копию, но можно не давать).
Цитувати
И хочу разобраться в вопросе о сторонах договора
Вам какая разница, кто будет стороной?
Цитувати
1. в нашей квартире 3 собственника (у одного две доли и у двух других по одной доле, а зарегистрированы в квартире два собственника).
ПРЕЖО требует заключить один договор на двух  зарегистрированных в квартире собственников.
- Сколько должно быть договоров, с кем и где это указано?
- Сколько должно быть ОСОБОВЫХ РАХУНКІВ и где это указано?
Можно заключить со всеми (один большой договор на всех, с каждым в отдельности), можно с одним из совладельцев . В законе нет четкого расписания как это должно быть.
Цитувати
- Как должна распределяться сумма платежа и сумма ранее начисленного долга где это указано?
В случае суда - пропорционально частям квартиры.

Цитувати
2. В доме все квартиры приватизированы и ПРЕЖО выступает не как собственник дома, а как хозяйствующий субьект.
хорошо
Цитувати
В этом случае на ПРЕЖО не лежит "ТЯГАР УТРИМАННЯ ВЛАСНОГО МАЙНА".
Для этой конторы есть персональный ЦК?
Цитувати
Исполнителем ЖК услуг ПРЕЖО является если со мной заключен договор, а его нет.
Исполнителем они являются, если прошли "соответсвенную процедуру"! И договор тут не при чем!
Цитувати
Я понимаю, что мои соседи (владельцы квартир и дома) несут "тягар утримання свого майна" и вправе через суд понудить меня заключить договор о содержании дома и таким образом участвовать в общих расходах на содержание нашего общего имущества.
это странное заявление. Если сосед отремонтировал ЗА СВОЙ СЧЕТ подъезд (совместную собственность) то он может требовать с Вас компенсации ему пропорционально части Вашей собственности в общем имуществе  его затрат. (немножко сложно закрутил, но надеюсь понятно)
Цитувати
- А вот имеет ли право "особа не співвласник майна (типа прохожий)" через суд требовать от меня "власника майна" - участвовать в общих расходах на его содержание?
нет конечно! Поэтому закон и требует ДОГОВОР!
Цитувати
(Обратите внимание - я не спорю, что я обязан заключить договор. Я спрашиваю кто имеет законное право требовать от меня участия в расходах на содержание общего неделимого имущества)
никто. Но если рухнет крыша, никто и отвественен не будет!
Тут стоит вспомнить о спец субекте "балансодержатель" - который делая затраты на содержание имущества (ремонты, и т.п., может на сособственников положить эти затраты)
Цитувати
3. Имеет ли право ПРЕЖО как бы выдавать мне справку о том кто зарегистрирован в моей квартире (если я ее не просил) и отдавать ее не мне, а направлять ее в суд?
Я считаю что НЕТ. ПЕРО считает что ДА. Плюрализм мнений!
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #24 : 25 Червня 2011, 15:45:47 »

Уважаемый ВАВАНчик,
как Вы считаете можно ли пойти таким путем

документ назвать "Заперечення на позов ..."
в тексте пояснить что и почему неправильно в договоре ПРЭЖО
и в конце просить суд
обязать Истца заключить со мной договор
и считать договор заключенным в редакции Ответчика в такой форме:
и далее дать текст договора в моей редакции со всеми оговорками в прочих условиях о том что с даты подписания договора все предыдущие договоренности и начисления недействительны.
Вдруг проканает

И второе
это Заперечення в двух экземплярах сдать в канцелярию суда за неделю до предварительного заседания?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
« Reply #25 : 25 Червня 2011, 17:11:25 »

СОВЕТ: если Вы четко знаете что хотите от договора - попытаться заключить "МИРОВУЮ" с истцом!
Если не получится, то: ответчик не может просить суд о чем либо кроме "отказать иисцу в иске"
"удовлетворить иск"
"удовлетворить иск частично"
Еще ответчик может признать иск. (тогда решение выносится без судебного заседания.)
Следовательно, если истец не подал исковое требование
Цитувати
и в конце просить суд
обязать Истца заключить со мной договор
и далее дать текст договора в моей редакции со всеми оговорками в прочих условиях о том что с даты подписания договора все предыдущие договоренности и начисления недействительны.
, то и просить этого не стоит.
Для того чтобы это просить - нужно подать встречный иск с соответственными требованиями!
Можно подать встречный иск "врегулювання переддоговирного спору", и в этом иске просить то что вы предлагаете!
НА счет даты сдачи "заперечення" - в опредении про открытие производства написано до какого числа ответчик может его подать.
Если не написано, то подать можно прямо во время с/з.
Но даже если написана дата, то все-ранвно можно подать в с/з.
По поводу необходимости копий - я писал. (хош - даешь; не хош - не даешь!)
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #26 : 25 Червня 2011, 17:53:27 »

Спасибо за разьяснение.

Мировую ПРЭЖО наверно не захочет. Я им предлагал свой вариант договора - не хотят.
А я хочу попытаться помещать им дальше обращаться в суд.

Т.е. получается мне надо подготовить встречный иск
Можно точно такого же как у них содержания, но
приложить копии своих писем с предложением заключить договор
и в конце просить суд
Обязать Истца заключить со мной договор
Вдруг проканает

Подготовить его
и можно встречный иск с приложениями дать истцу на первом заседании.
Так будет правильно?
Надо ли за встречный иск что-то оплачивать? ИТЗ, пошлину ....
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #27 : 25 Червня 2011, 19:10:13 »

Цитувати
Стаття 123. Зустрічний позов
     1.  Відповідач має право пред'явити зустрічний  позов  до початку розгляду справи по суті.
{ Частина перша статті 123 в редакції Закону N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України   та  Вищого  спеціалізованого  суду  України  з  розгляду цивільних  і  кримінальних  справ  вводяться  в  дію після початку
діяльності   Вищого   спеціалізованого  суду  України  з  розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року }
     2. Зустрічний  позов  приймається  до  спільного  розгляду  з первісним  позовом,  якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним,  зокрема,  коли  вони  виникають  з  одних правовідносин,  або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися,
або коли задоволення зустрічного позову  може  виключити  повністю або частково задоволення первісного позову.
     3. Вимоги  за  зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.
     Стаття 124. Форма і зміст зустрічної позовної заяви
     1. Зустрічна  позовна  заява,  яка  подається  з  додержанням загальних правил пред'явлення позову,  повинна відповідати вимогам статей 119 і 120 цього Кодексу.
     2. До зустрічної позовної заяви,  поданої з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, застосовуються положення статті 121 цього Кодексу.

Цитувати
Стаття 119. Форма і зміст позовної заяви
     1. Позовна заява подається в письмовій формі.
     2. Позовна заява повинна містити:
     1) найменування суду, до якого подається заява;
     2)  ім'я  (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх  місце  проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс,  номери  засобів  зв'язку,  якщо  такі  відомі;  { Пункт 2
частини  другої статті 119 в редакції Закону N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України   та  Вищого  спеціалізованого  суду  України  з  розгляду цивільних  і  кримінальних  справ  вводяться  в  дію після початку
діяльності   Вищого   спеціалізованого  суду  України  з  розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року }
     3) зміст позовних вимог;
     4) ціну позову щодо вимог майнового характеру;
     5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги;
     6) зазначення  доказів,  що  підтверджують  кожну  обставину, наявність підстав для звільнення від доказування;
     7) перелік документів, що додаються до заяви.
     3. Позовна   заява   підписується    позивачем    або    його представником із зазначенням дати її подання.
     4. Позовна   заява   повинна   відповідати   іншим   вимогам, встановленим законом.
     5. До позовної заяви додаються  документи,  що  підтверджують сплату  судового  збору  та оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
     6.  До  позовної  заяви,  що подається у випадках, визначених частиною третьою статті 118 цього Кодексу, мають бути додані копії ухвали  про  відмову  у прийнятті заяви про видачу судового наказу або ухвали про скасування судового наказу.{  Статтю 119 доповнено новою частиною згідно із Законом N 2453-VI (  2453-17  )  від  07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного  Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з
розгляду  цивільних  і  кримінальних  справ  вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року }
     7. У разі пред'явлення позову особами,  які діють  на  захист прав,  свобод  та  інтересів  іншої  особи,  в  заяві повинні бути зазначені підстави такого звернення.
     8. Якщо позовна заява подається  представником  позивача,  до позовної   заяви  додається  довіреність  чи  інший  документ,  що підтверджує його повноваження.
     9. Позовна  заява,  подана  після  забезпечення  доказів  або позову,  повинна  містити,  крім зазначеного у частині другій цієї статті, відомості про забезпечення доказів або позову.
     Стаття 120. Подання копії позовної заяви та доданих до неї  документів
     1. Позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів,  що додаються до  неї,  відповідно  до  кількості відповідачів і третіх осіб.
     2. Правила  цієї  статті  щодо  подання  копій  документів не поширюються на позови,  що виникають з трудових  правовідносин,  а також  про  відшкодування  шкоди,  завданої  внаслідок  злочину чи каліцтвом,  іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної  особи,
незаконними  рішеннями,  діями  чи бездіяльністю органів дізнання, досудового слідства, прокуратури або суду.
     Стаття 121. Залишення позовної заяви без руху, повернення заяви
     1. Суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог,  викладених у статтях 119  і  120  цього  Кодексу,  або  не сплачено    судовий    збір    чи    не    оплачено   витрати   на інформаційно-технічне забезпечення  розгляду  справи,  постановляє
ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що  повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який  не  може  перевищувати  п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.
{  Частина  перша  статті  121  із  змінами,  внесеними  згідно із Законом  N  2453-VI  (  2453-17  )  від  07.07.2010  -  зміни щодо здійснення   повноважень   Верховного   Суду   України  та  Вищого спеціалізованого  суду України з розгляду цивільних і кримінальних
справ   вводяться   в   дію   після   початку   діяльності  Вищого спеціалізованого  суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року }
     2. Якщо позивач відповідно  до  ухвали  суду  у  встановлений строк виконає вимоги,  визначені статтями 119 і 120 цього Кодексу, сплатить  суму  судового  збору,  а  також  оплатить  витрати   на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи,  позовна заява
вважається поданою в день первісного її подання  до  суду.  Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачеві.
     3. Крім цього, заява повертається у випадках, коли:
     1) позивач  до відкриття провадження у справі подав заяву про повернення йому позову;
     2) заяву подано недієздатною особою;
     3) заяву  від  імені  позивача  подано  особою,  яка  не  має повноважень на ведення справи;
     4) справа не підсудна цьому суду;
     5) подана  заява  про  розірвання  шлюбу  під  час вагітності дружини або до  досягнення  дитиною  одного  року  без  дотримання вимог, встановлених Сімейним кодексом України;
     6)  подана заява без дотримання порядку, визначеного частиною третьою  статті  118  цього  Кодексу.  {  Частину третю статті 121 доповнено  пунктом  6  згідно із Законом N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010  -  зміни  щодо  здійснення повноважень Верховного Суду
України   та  Вищого  спеціалізованого  суду  України  з  розгляду цивільних  і  кримінальних  справ  вводяться  в  дію після початку діяльності   Вищого   спеціалізованого  суду  України  з  розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року }
     4. Про повернення позовної заяви суддя постановляє ухвалу.
     5. Повернення   позовної   заяви  не  перешкоджає  повторному зверненню із заявою до суду,  якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Не "дать истцу", а подати до суду.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #28 : 25 Червня 2011, 19:48:19 »

Ясно Юрий Васильевич.
Т.е. во встречном иске я - Позивач, а ВРЕЖО - Відповідач,
а все остальное как обычний иск.
« Останнє редагування: 25 Червня 2011, 19:52:54 від mata »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
« Reply #29 : 25 Червня 2011, 23:57:07 »

Иногда называют:
"контрпозивач" и "контрвідповідач" соответственно :)
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email