'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Цивільний спір с Новобудовою - третій раунд у суді першої інстанції  (Прочитано 21216 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Викладаю апеляційну скаргу на рецензію. Декілька запитань:

1. Вирішив сплатити судовий збір. Повна сума первісного позову була 20775,69. Державне мито, що платила Новобудова було 207,75. Чи правильно я порахував до сплати 103.88 судового сбору?
2. Чи є сенс включати текст, що позначено синім кольором?
3. Що більш доречно просити - скасувати рішення, чи змінити рішення?
4. Чи потрібно додатково до викладеного наводити опис того, что суд не врахував мій розрахунок, відповідно до я кого я повинен сплачувати за тарифами в договорі (ще ті 0,58 коп) і власне підтвердження квитанціями, що я все сплатив?

Планую подавати 26 липня. Дуже потрібні ваші поради.
Дякую.
« Останнє редагування: 25 Липня 2012, 06:02:46 від aliv »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
недоведеності обставин, що мають значення для справи, які суд вважав встановленими.
недоведеності обставин, що мають істотне значення для справи, які суд вважав встановленими.

По інфляц. та 3% можливо використаєте наступне ( тільки замініть стягувача на позивача):
Цитувати
Стягувачем, заявлено вимоги щодо стягнення інфляційних втрат та 3% річних на підставі ст. 625 ЦК України. Проте зазначена стаття не може бути підставою для нарахування та стягнення сум інфляційних втрат та 3% річних щодо боргу за житлово-комунальні та комунальні послуги бо норми ЦК України є нормами загального законодавства. А правові відносини у сфері житлово-комунальних послуг регулюється спеціальним ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» від 24.06.2004 № 1875, норми якого превалюють над нормами загального законодавства. Ч. 3 ст. 20 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» встановлено імперативну норму щодо штрафних санкцій до споживача за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг  - сплату Пені у розмірі, встановленому договором або законом. Інших штрафних санкцій спеціальний  ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» не передбачає.
Стягувачем не надано доказу наявності укладеного договору з Боржниками. А закону, яким би був встановлений розмір пені, на даний час не існує. Тому Стягувачем не висуваються вимоги щодо нарахування та стягнення Пені. Вимоги ж Стягувача про стягнення сум інфляційних втрат та 3% річних щодо боргу за житлово-комунальні та комунальні послуги не основані на нормах права.
Колегія суддів судової палати у цивільних справах  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в мотивувальній частині Ухвали від 25.01.2012р. по справі № 6-850св12 за позовом Державного комунального підприємства «Луцьктепло» про стягнення заборгованості за послуги по теплопостачанню,зазначає:
 «Разом з тим, суд першої інстанції безпідставно стягнув з відповідачів на користь позивача 2922 грн. 20 коп. індексу інфляції та 584 грн.13 коп. процентів річних, оскільки правовідносини між сторонами щодо надання комунальних послуг регулюються нормами житлового законодавства, а також Законом України «Про житлово-комунальні послуги», пунктом 10 частини 3 статті 20 якою передбачено, що у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово - комунальні послуги, споживач зобовязаний сплачувати пеню у встановленому законом чи договором розмірі. Застосування інших фінансових санкцій цим законом не передбачено.
Враховуючи вказане, суд апеляційної інстанції дійшов вірного висновку про те, що вимоги позивача про стягнення з відповідачів на підставі ст.625 ЦК України інфляційних нарахувань та процентів річних не підлягають задоволенню за їх безпідставністю.
Апеляційним судом не були порушені норми процесуального права, правильно застосовано норми матеріального права».
Ухвала є загальнодоступною на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням:  http://reyestr.court.gov.ua/Review/21432707 ( Роздруківку ухвали з сайту ЄДРСР додаю –додаток №
і додати посилання на ч.3 ст. 61 ЦПК з обґрунтуванням, що і відповідно до Вас ці обставини є встановленими.
Коротко по питанням:
1. Так (але можна було не платити, якщо в зустрічному позові було зазначено "на захист прав позивача" аналогочно слід було вказати й у ап/скарзі).
2. Як на мене, то непотрібно ( на перший погляд - може хтось обґрунтує інше).
3. Скасувати рішення 1-ї інстанції і постановити нове, яким у задоволенні позову Новобудові відмовити, а зістрічний позов задовільнити. ( а як суд вирішить тільки змінити, то він і сам змінить).
4. Потрібно. І потрібно наполягати на тому, що саме Ваш розрахунок є вірним, на відміну від розрахунку Новобудови.
« Останнє редагування: 25 Липня 2012, 13:46:08 від Юрій Васильович »
Записаний

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Щиро дякую.
Сьогодні вночі планую закінчити. Планую дещо змінити формулювання на обороти по типу "Суд вважає, що твердження Відповідача про те, що розпорядження КМДА згідно яких нараховувалась плата за житлово-комунальні послуги не були зареєстровані в органах юстиції, а тому вони не підлягають застосуванню, спростовується наступним ..."

Дякую за коментарі іншим участникам.
Записаний

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Сьогодні апеляційну скаргу подано через канцюлярію Голосіївського суду. Згодом опублікую текст.
Записаний

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Текст апеляційної скарги у додатку. Засідання призначено на 18.09.2012.

Запитання до більш досвідчених колег: чи потрібно додаткого готувати пояснення у письмовому вигляді?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Додатково у поясненнях можна вказати на те, чого немає в апеляційній скарзі: РКМДА щодо встановлення/затвердження тарифів на ЖКП є регуляторними актами, проекти яких не оприлюднювалися, отже ці РКМДА є незаконними. РКМДА № 516-520 зупинені розпорядженням Кабміну № 842-р від 17.07.2009 р. Також слід вказати на незастосування судом постанови Пленуму ВСУ від 01.11.1996 № 9 "Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя".
Записаний

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Мою апеляційну скаргу було відхилено. Суддя апеляційного суду м Києва Желепа задавала такі питання Новобудові, із яких було очевидно про її упередженість, так що можно записувати її в чорний список суддів. Все засідання тривало 15 хвилин, мої пояснення та доповнення були прийняті, але вбачаючи рішення - проігноровані. Очевидно, що рішення було підготовлено до засідання.

Наразі питання:

1. Рішення було прийняте 18 вересня, повний текст рішення я отримаю у наступну середу, термін в 20 днів для касації закінчиться 08 жовтня (якщо рахувати від сьогодні). Час є, але небагато. Чи правильно я розумію, що подавати касацію потрібно у Вищий спеціалізований адміністративний суд?
2. Потрібні приклади касаційних скарг для підготовки моєх власної. Буду вдячний за посилання.
3. Чи правильно я розумію, що оскільки мою апеляційну скаргу було відхилено, мені потрібно сплатити той борг, що був ухвалений до сплати рішенням суду першої інстанції? Якщо так, то яка процедура?

Дякую.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

на касацію вссу можете не розраховувати, точніше на те що рішення скасують. дана команда-стягувати.

рішення видно незаконне. -майновий спір- просять стягнути кошти- пеню, інфляцію і тд а також заявлено позовну вимогу про стягнення з вас ітз + судовий збір. -тому ітз у цій справі 120 грн.
допоки, як у вашому випадку, позови будуть подавати неповноважні особи -начальники юридичних відділень, а суди будуть розглядати такі позови, не буде правосуддя
Записаний

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

ну, а не подавать касацию еще глупее, чем на нее не рассчитывать :)

вопрос в том, чтобы написать там правильные требования - насколько я понимаю, доказательства и процией вещи васу рассматривать не будет, а исключительно были ли нарушены нормы закона и процедурные вещи или нет
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Наразі питання:

1. Строки відраховуються з 19.09.2012 р. (це перший день). У випадку затягування видачі повного тексту ухвали АСК слід клопотанням поновляти строки. Касація подається безпосередньо в ВССУ.
2. Слід керуватися не прикладами, а готувати власну скаргу. Касаційна скарга суттєво відрізняється від апеляційної -правильність встановлення і неналежність доказів у ВССУ нікого не цікавить. Тільки неправильне застосування норм матеріального права і порушення процесуальних норм. Див. ст. 335 ЦПК.
3. Чекаєте на постанову ДВС про відкриття виконавчого провадження, а далі сплачуєте борг добровільно у наданий строк або він стягується після цього примусово.
Записаний

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Дякую, Перо. Ще одне запитання до вас і до всіх - хто б із досвідчених колег-юристів по форуму зміг зустрітись десь в зручному для вас місці на годину, для обговорення, що буде найефективнішим в касаційній скарзі? Можно у приватні повідомлення.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Дякую, Перо. Ще одне запитання до вас і до всіх - хто б із досвідчених колег-юристів по форуму зміг зустрітись десь в зручному для вас місці на годину, для обговорення, що буде найефективнішим в касаційній скарзі? Можно у приватні повідомлення.

Часу обмаль -можу щось порадити тільки тут, на Форумі.
Записаний

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Часу обмаль -можу щось порадити тільки тут, на Форумі.
Дякую, отримаю копію рішення - опублікую тут і далі будемо визначатися.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Отримуйте копію, публікуйте.
Свого часу при підготовці касації Віктор Іванович мені давав такі поради. Щоб структурувати думки.По матеріалам справи  скласти такі таблички. Перелік норм матеріального права, порушених 1 інстанцією. Перелік процесуальних порушень, які вплинули на рішення. Аналогічно - апеляційним судом.
Дмитро В`ячеславович вже повідомив ключові рекомендації при підготовці касації. Додатково. Касаційна скарга повинна бути якомога коротшою. З переліку порушень - вибирати найістотніші.
Варто сподіватись на краще, але розраховувати на відмову. Після підготовки касації - скарги на суддів (за наявності підстав та доказів). І підготовка скарги до ЄСПЛ. Там будуть свої нюанси.
Тримайтесь! Успіху!
Записаний

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Копія ухвали.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email