'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Вікторе Івановичу! Ви дуже доречно даєте текс...  (Прочитано 2904 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Дмитрий_прав

• Гість

Шановний Вікторе Івановичу! Ви дуже доречно даєте тексти заяв до суду та інших документів, але власне рішень суду майже нема (або я погано дивився). Між тим кожне рішення суду повинне бути розміщено у Інтернеті відповідно до закону про доступ до судових рішень (http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=3262-15).
Нажаль, цей закон не виконуюється у повній мірі: переважної більшості рішень не опубліковано. Як Ви вважаєте, чи є шанси поновити наші з вами права на доступ до судових рішень у судовому порядку?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Що стосується моїх справ, то судові рішення я розміщав на Форумі, в нарисах сврго та інших сайтів. Здається, не залишилося жодної позовної заяви без судового рішення. Можливо, щось пропустив, тоді нагадайте, будь-ласка.
Відносно Закону - сумніваюсь, що коли-небудь він буде виконуватися у повному обсязі. Фактично для цього не вистачить ресурсів у держави. Дай Бог, щоб принаймі ухвали апеляційних інстанцій були опубліковані.
Чи варто боротися за доступ до судових рішен? На мою думку, якщо взагалі - не варто. Якщо це стосується конкретної справи, то звісно суди зобов\\\\\'язані відповідні рішення надавати. У конкретних випадках боротися слід.
А кількість, як відомо, може перейти в якість.
Записаний

Дмитрий_прав

• Гість

Конкретні, кажете? А як бути, якщо я немаю жодного відношення до справи, але ознайомитися з рішенням хочу, суд знаходиться у іншому місті та на письмовий запит відповідає відпомою (ви не сторона по справі)?
Друге. Закон про доступ до судових рішень надає кожному право знайомитися з усіма судовими рішеннями через Інтернет. Право є, а можливості -- нема. Порушене право. Чому Ви вважаєте, що боротися не треба? А є у держави ресурси, чи нема -- це вже проблеми держави, уряду, Президента -- кого завгодно, бо держава для людини, а не навпаки.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Скажу чому. Право дійсно є, але немає можливості. У нас в Конституції також багато чого гарантовано, але дійсно відсутні можливості для реалізації навіть фундаментальних прав. Бо держава бідна, тому, що люди дурні. Люди дурні, тому що держава бідна. Коло замкнулося.
Чому я вважаю, що стосовно вільного доступу до усіх судових рішень боротьба на даний час недоцільна? Тому, що практична реалізації цього права на даний час нездійсненна. Подумайте, будь-ласка, як це можна забезпечити технічно. Сканувати тексти рішень? А хто і за яку зарплату буде цим займатися? А хто буде фінансувати відповідні сервери гігантську пошукову машину в Інтернеті?
Отже, це приблизно такаж мета, як повернути знецінені вклади в Ощадбанку СРСР.
Як згоден з Вашою думкою, що це проблеми держави. Але не першочергові. Дай Бог нашій державі створити умови для своїх громадян для заможного життя, відродити економіку, забезпечити усіх робочими місцями (не на ринках!), соціальним житлом (кому потрібне), подолати епідемії СНІДУ, туберкульозу, усунути від влади дурнів та побудувати пристойні дороги, відродити село. Та багато ще чого. А рішення місцевих судів не так вже й важливі для нас з Вами, якщо безпосередньо не зачіпають наших прав. Для країн з прецедентним правом це набагато важливіше, але у нас такого права немає.
Однак нагадувати владі про цю проблему не завадить, щоб не розслаблялася.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email