СВІЖА ПЕРЕПИСКА з "Комітетом" у режимі ICQ:
===================================
viki (06:38 PM) :
Добрий вечір. Що нового у Комітеті?
Комитет (06:46 PM) :
Добрий вечір.
Приймаю участь у проекті якій фінансується міністерством фінансів Великої Британії, це пілотний проект і стосується він координації діяльності місцевих громадських організацій для вирішення нагальних проблем у місті. З причини того що я цікавлюся житлово-комунальними послугами та маю з цього приводу досвіт, я запропонував вести роботу у напрямку створення Будинкових комітетів. Я знаю Вашу точку зору з цього приводу, але повітре
ці комітети не є додатком місцевої ради, вони самостійні. На цьому підгрунті у мене вже виник конфлікт з заступником міського голови який не бажає бачити Будинкові комітети як контролерів, він бажає бачити їх як додаток до виконкому. Ну те що він бажає не означає що так буде. Чому вони незадоволені моєю діяльністю - причина цьому пункти які я заклав у положення, в них говориться що Будинковий комітет як представницький орган співвласників
будинку має право організовувати та проводити тендер з обрання підприємства яке обслуговуватиме будинок.
Зараз готужмо план дій на лютий місяць плануємо провести громадькі слухання, ну звичайно, якщо нам це дозволять, а не дозволять проведемо круглий стіл на тему: Хто є власником багатоповерхових будинків і хто несе відповідальність за їх стан!
Вже не одноразово виступав з цими питаннями на місцевому телебаченні та друкувалися ствтті за
моює участю. По троху рухаємося.
Комитет (06:49 PM) :
Як Ваші справи з гуртожитками ?. Чув, що там відбуваються якісь зміни, згідно з якими ці гуртожитки буде дозволено приватизувати.
viki (06:49 PM) :
Зрозуміло. Але як і раніше не поділяю Вашу віру в будинкові комітети, які можуть якимось чином впливати на стан речей. Чинне законодавство надало їм дуже мало повноважень. Набагато менше, ніж ОСББ. Але й ці структури нічого не можуть вирішити у багатьох питаннях.
viki (06:53 PM) :
Мені останнім часом доводиться вирішувати у суді суперечки між ОСББ, ЖБК, виробниками послуг, мешканцями. Дуже туго вирішуються.
А будинковий комітет - у нього ще менше повноважень, такий собі дорадчий орган з пенсіонерів.
viki (06:54 PM) :
Причому діє лише у межах строків повноважень відповідної ради, яка його зареєструвала.
Комитет (06:55 PM) :
Я переслідую мету, пробудження свідомості у громадян, щоб вони зрозуміли, що за свою власність треба боротися.
Я приймав участь у зустрічі, яка відбувалася у виконкомі, з представниками обласної адміністрації, представниками виконкому, комунальниками, та членами будинкового комітету. На зустріч ьрав із собою диктофон, а потім надрукував стенограму зустрічи. Пропоную її Вам:
http://www.infoport.com.ua/pages/komitet/stenogramma.htmlviki (06:56 PM) :
Ясно, що він буде підконтрольним чиновникам, бо від них залежить наявність чи відсутність фінансування для здійснення делегованих повноважень.
Комитет (06:57 PM) :
"А будинковий комітет - у нього ще менше повноважень, такий собі дорадчий орган з пенсіонерів."
У будинкового комітету - є функції контролера, за якістю послуг що надаються, і цого досить, для того аби примусити виконавця послуг дотримуватися правил утримання будинків та прибудинкових територій та ЗУ Про ЖКП
Комитет (06:58 PM) :
Ясно, що він буде підконтрольним чиновникам, бо від них залежить наявність чи відсутність фінансування для здійснення делегованих повноважень.
А Будинковому комітету не потрібні кошти, якщо він створений без створення юридичної особи.
viki (06:58 PM) :
Дякую за стенограму. Але я б на Вашому місці пробуджував свідомість у громадян шдяхом створення ГО - громадської організації, незалежної від влади. Це набагато складніше, бо знову питання про джерела фінансування. Але - молодим скрізь у нас дорога. Я особисто, наприклад, вже невзмозі звалити на себе створення та керування ГО. Тяжка це справа для літніх людей.
Комитет (07:01 PM) :
Але я б на Вашому місці пробуджував свідомість у громадян шдяхом створення ГО - громадської організації, незалежної від влади.
Чим зараз і займаюся, сьогодні читав Ваш статут, який розміщений на Вашому сайті.
Комитет (07:02 PM) :
Робоча назва “Громадянське суспільство: крок за кроком” або "Крок за кроком, до громадянського суспільства"
viki (07:04 PM) :
Добре, якщо моя робота не пропаде даремно. У Києві по-суті ніхто не зацікавився.
А стенограма дуже корисна, я вже оприлюднив посилання на неї на своєму сайті. Дякую за цей матеріал.
viki (07:04 PM) :
А якщо створите подібне ГО - у Вас будуть великі перспективи. Бажаю успіху!
Прошу інформувати про наслідки.
Комитет (07:06 PM) :
А стенограма дуже корисна, я вже оприлюднив посилання на неї на своєму сайті. Дякую за цей матеріал.
І Вам дякую, може когось зацікавить та допоможе комусь.
Зараз веду боротьбу з виконкомом з приводу прийняття в експлуатацію мого об\\\'єкту. Я виконав реконструкцію але виконкомівські працівники не підписують акту державної комісії. Шукають різні, висмоктані з пальця приводи аби не підписувати акт. Ось посилання на наш форум, де я про це говорю:
Комитет (07:06 PM) :
http://www.infoport.com.ua/forum/viewtopic.php?t=774viki (08:15 PM) :
Уважно прочитав стенограму. Що сказати? Позиція влади мене не здивувала. Мене порадувала Ваша позиція. Влада Вас боїться і хоче Вас різними способами або приручити (робота в ДЄЗі), або відлучити від мешканців, керуючись принципом - дуже розумні нікому не потрібні, бо розумною істотою неможливо керувати, як бидлом.
Бажаю Вам наснаги у Ваші боротьбі, щиро Вам співчуваю, і готовий у чомусь посприяти порадами.
Тепер я зрозумів, що реєстрація
Сообщение отправлено. Пользователь не в сети.
Сообщение будет доставлено этому пользователю, когда его состояние станет \\\'В сети\\\'.
viki (08:19 PM) :
Будинкового комітету у Вашому випадку - принципове завдання, від якого у жодному випадку не слід відмовлятися.
Стосовно створення ОСББ у ветхому житловому будинку - демагогія влади. Нічого путнього з цього не вийде. І ніхто ніколи не змусить владу провести капремонт будинку, який на думку тієї ж влади приречений на знос.
Тому я дійшов до висновку, що Ваші дії є розумними, виваженими, адекватними ситуації з владою у місті та області.
viki (08:22 PM) :
Якщо зареєструєте Будинковий комітет - це буде вагомим досягненням в очах решти мешканців.
Але на цьому зупинятися не слід.
На черзі - створити ГО.
Паралельно усувати порушення прав через судові рішення. Як би це владі не подобалося. По-суті вони бояться Вас, бояться судових рішень, бо після набрання законної сили рішення суду майже неможливо спростувати (скасувати).
Ще раз - успіхів Вам!