'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доступ в приватну квартиру працівників КП  (Прочитано 4936 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Сьогодні отримав у поштову скриньку повідомлення від КП "Залізничне" такого змісту:
... в з"язку з тим, що заборгованість по Вашій квартирі складає 6191 грн, зобов"язуємо 15 грудня надати доступ в квартиру працівникам КП для відключення Вашої квартири від холодного та гарячого водопостачання з послідуючим опломбуванням запірної арматури.
Хто небуть з учасників форуму ще отримував такі повідомлення?
Квартира моя приватна, договір з КП я не укладав.Суд з КП "Дирекція" за період з 2008 по 2010 програв, заборгованість по виконавчому листу сплатив.
Записаний

Андрій

• *
  • City: Київ
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Такого не отримував. Отримував інші від КП УЖГ. Начебто збиралися робити нарахуваня за воду по середньому. Пару разів відповів їм. Попросив підтвердження повноважень на укладання договорів. Поки не прислали. У Вас може бути накладка. Ви сплатили по виконавчому листу, але не через КП ГІОЦ. Наскільки я бачив один з позовів там у вимогах розрахунковий рахунок КП. Хтось там чи полінувався, чи права не має підкоригувати заборгованість. Коли я рік тому борг за газ платив через Київгаз, мені теж півроку розбиралися з урахуванням цієї суми.
Як на мене, зобов'язати Вас вони права не мають. Тільки через суд і виконавчий лист.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Як на мене, зобов'язати Вас вони права не мають. Тільки через суд і виконавчий лист.
Навіщо тоді вони прислали це повідомлення?
Вони ж зі мною судились, суд виграли за 2008-2010 роки.
Правда я іх по судах трохи потаскав.
Чому не йдуть тим самим шляхом?
Десь місяць назад дзвонила якась дама з ЖЕКу, представилась бухгалтером, каже - в вас заборгованість, якщо не сплатите, подамо до суду.
Я кажу - подавайте.
А вона почала допитуватись, чому я не плачу.Я знов кажу - подавайте до суду.
Бачу, що від неї трудно відчепитись, сказав що не маю часу з нею говорити.

Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

А вона почала допитуватись, чому я не плачу.
Так Попов же розпорядився, у кожного боржника з'ясувати, чому не платить.
Потім, мабуть, у своїх папірцях під назвою "рахунок-попередження" напишуть: вказівку виконано, бесіду проведено, причину неплатежів боржник пояснити не зміг  ;D.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Зберігайте як доказ. А для початку -в прокуратуру повідомлення про приготування до злочину (ст. 162 КК). 
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Степане! Мені таку цидулку КП Чоколвське ще влітку кинуло. Коли після спілкувань щодо лічильників зрозуміли, що тисяч на вісім прогавили "типу боргу" за ГВП та ХВП.
Погрози були з штампом КП і без підпису.
Наслідок - моя скарга до прокуратури та до КМДА.

В цих погрозах міститься як мінімум: порушення ЗУ Про ЖКП, "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення".
По КК - вимагання, зловживання службовим становищем.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Зберігайте як доказ. А для початку -в прокуратуру повідомлення про приготування до злочину (ст. 162 КК).
Дякую за ідею, якщо встигну, то завтра занесу таку заяву до прокуратури.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Степане! Мені таку цидулку КП Чоколвське ще влітку кинуло. Коли після спілкувань щодо лічильників зрозуміли, що тисяч на вісім прогавили "типу боргу" за ГВП та ХВП.
Погрози були з штампом КП і без підпису.
Наслідок - моя скарга до прокуратури та до КМДА.
В моєму випадку повідомлення - на невеличкому клаптику паперу, мабуть менше 1/4 від стандартного листа А4, без штампу і підпису.
А на конверті заповнено тільки графи "адреса одержувача".
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Cпробував сьогодні подати заяву з повідомленням про можливе готування до злочину(ст.14 КК України) за ст.162, 364 КК України.
Помічник прокурора відмовився приймати заяву, мотивував тим, що по цій справі потрібно звертатись до міліції, та райадміністрації.
Правда він все одно щось записав в свою книгу обліку.Я помічав і раніше, що вони навіть коли не приймають заяву, то все одно записують в свою реєстраційну книгу, в туж саму, в яку записують і коли заяву приймають.
Можливо вони записують - як "усне повідомлення" від громадян, на особистому прийомі?
Я поклав свою заяву в скриньку, завтра подзвоню, та дізнаюсь про зареєстрований номер.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Помічник прокурора професійно зіграв в гру під назвою "спихбол".
Рекомендую роздрукувати і дарувати помічникам прокурорів цитату з ЗУ "Про звернення громадян".
Цитувати
Стаття 7. Заборона відмови в прийнятті та розгляді звернення
Звернення, оформлені належним чином і подані у встановленому порядку, підлягають обов'язковому прийняттю та розгляду.

Забороняється відмова в прийнятті та розгляді звернення з посиланням на політичні погляди, партійну належність, стать, вік, віросповідання, національність громадянина, незнання мови звернення.

Якщо питання, порушені в одержаному органом державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, об'єднаннями громадян або посадовими особами зверненні, не входять до їх повноважень, воно в термін не більше п'яти днів пересилається ними за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянину, який подав звернення. У разі якщо звернення не містить даних, необхідних для прийняття обгрунтованого рішення органом чи посадовою особою, воно в той же термін повертається громадянину з відповідними роз'ясненнями.

Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються.
В спілкуваннях з прокуратурою досить зручно відсилати рекомендовані листи. Або при особистих відвідуваннях повідомити, що реалізується право на звернення. Вимагати вхідний номер і письмову відповідь. Не обговорюючи з клерком предмет звернення.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

На повідомлення про злочини і приготовування до злочинів порядок визначений ЗУ "Про звернення громадян" не пошируюється. Обов'язково слід писати "в порядку ст. 97 КПК", щоб потім свою відписку прокуратура не могла пойменувати належним реагуванням на звернення громадянина.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

На повідомлення про злочини і приготовування до злочинів порядок визначений ЗУ "Про звернення громадян" не пошируюється. Обов'язково слід писати "в порядку ст. 97 КПК", щоб потім свою відписку прокуратура не могла пойменувати належним реагуванням на звернення громадянина.
Я саме так і написав, в порядку ст.97.
Номер зареєстрованої заяви сьогодні дізнався по телефону.
З КП ніхто сьогодні не прийшов.
Але на диво, якраз у час, вказаний мною в заяві про злочин, на площадці біля мого будинку(прямо перед вікнами) чергував десь більше години міліцейський патрульний "Хюндай"(що ніколи раніше не було біля мого будинку), і двоє патрульних начебто дивились на вікна моєї квартири.
Чи це просто збіг обставин, чи подіяла моя заява про готування до злочину, і прокуратура доручила почергувати біля мого будинку - не зрозуміло.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Продовжуйте контролювати хід звернення. Одним випадком це як правило не завершується.
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Отримав 26.12.11 погрози від Печерської РДА на свої інформаційні запити (відписки готувалися "у стінах" КП УЖГ "Печерськжитло") щодо відключення певних інженерних мереж. Готуюся подати до прокуратури Повідомлення аналогічного зразку.
« Останнє редагування: 27 Грудня 2011, 11:57:45 від genna1950 »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

31.12.11 р. отримав копію повідомлення(від 20.12.11 р.) від Солом. прокуратури до Голови Солом. РДА, про те, що: "...направляєм для перевірки та вжиття заходів звернення [моє прізвище]..."
Отже на моє повідомлення(в порядку ст.97) про можливе готування до злочину, знову реакція прокуратури, як на "звернення громадян".
І це вже після рішення КС України від 14.12.11 р. про тлумачення положень ст.97 КПК України. http://www.ccu.gov.ua/uk/doccatalog/list?currDir=165571
« Останнє редагування: 02 Січня 2012, 15:35:17 від stepan »
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email