'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Справа за позовом ЖЕО до дописувача Gelo. Борг за ЖКП  (Прочитано 38624 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Gelo

• Гість

Card)))Якщо суддя явно буде проявляти упередженість , завляйте заперечення на дії головуючого відповідно до ст.160 ЦПК.(((
Проявлять предубежденность-Как это может выражаться?

)))Про послуги краще неговорить і нічого не писать.(((
На это и не обратил внимание. Сейчас понял существенную разницу. Спасибо!

)))Якщо немає належного позову, то  в цьому хтось зацікавлений. Хто, я думаю Ви знаєте.(((
Кто заитересован? конечно знаю! К счастью это не цари, а местные царьки.
Пойду на заседание. Думаю, что не так страшен черт, как его рисуют. Привести убедительные доводы, для отказа присутствовать в суде всегда успею!(хотя уже придумал какие). Их примут. В этот ведь будет заинтересован судья.

Валентина )))якщо представник позивача не прибуде у судове засідання без поважних причин не полінуйтесь підготуйте заяву про залишення без розгляду, щоб мати можливість при неприбутті вдруге без поважних причин, доповнити заяву від руки.(((
Хорошее предложение! В каком кодексе об этом прочитать?

)))Готуючись до суду, готуйте письмові нотатки по всім обставинам, на які ви будете посилатись, обов'язково контролюйте себе. Не посилайтесь на обставини не підтверджені належними доказами, краще про них не згадувати зовсім, щоб не давати привід судді використати це, як необгрунтованість заперечень.(((
Вот за этот совет, отдельное спасибо! Могут действительно завести в мой тупик.

Неделю назад я был в шоке от самого судейского произвола и наличия самого суда. Пообщавшись с юристами понял, что в этом от них помощи не будет. Нет специалистов в этом направлении.
С этим и пришел на форум. За неделю почитав различные проблемы и вопросы. Получая ответы на свои, понял как и куда мне идти. С юристом конечно было бы хорошо, но он должен быть своим человеком.В другом варианте, это деньги на ветер.
Знаю, что в этом вопросе мне будет плыть трудно. Не знаю самых элементарных судебных порядков, законов, правил и требований. Зато есть вера и голова с извилинами..
Из многочисленных советов, предложений, рекомендаций и ... беру все, в что применимо к моему вопросу.

Записаний

Card

• Гість

Цитувати
Пойду на заседание. Думаю, что не так страшен черт, как его рисуют. Привести убедительные доводы, для отказа присутствовать в суде всегда успею!(хотя уже придумал какие). Их примут. В этот ведь будет заинтересован судья.

Не можна вам туди йти. і кому ви хочете доказати? Ви мені не можете толком сказати....Чи є у відповідача борг? в що казати про суд? чому ви не платите? ухиляєтеся від оплати? і тд...а це все напишуть у рішенні
Записаний

Lana

• Гість

Gelo! Я бачу Ви нічого не зрозуміли з дописів форумчан і зробили для себе не правильний висновок:

Цитувати
За неделю почитав различные проблемы и вопросы. Получая ответы на свои, понял как и куда мне идти. С юристом конечно было бы хорошо, но он должен быть своим человеком.В другом варианте, это деньги на ветер.
Знаю, что в этом вопросе мне будет плыть трудно. Не знаю самых элементарных судебных порядков, законов, правил и требований. Зато есть вера и голова с извилинами..
Из многочисленных советов, предложений, рекомендаций и ... беру все, в что применимо к моему вопросу.
Запишіть собі у зошит, або хоч дату запамятайте, потім, через рік -півтора,  перечитаєте  поради на форумі, і переглянете  свіє  рішення.
  Ручка у судді.  Підете в суд,  посмикаєтесь, подоказуєте.  Позивач, разом з суддею,  розведуть Вас недосвідченого, як кролика.  Отримаете рішення.  Оскаржуватимете.  Але....   Готуйте  гроші.  Це просто відтягування часу розплати за неправову судову систему.
Не вірите -  заходьте в ЄДРСР -  набирайте ключові слова,  як у Вашій справі  - і читайте  рішення.  Не Ви перший.
Ви ніколи не  вирішите проблему, якщо будете  думати так, як той хто її створив.  Боротися треба, але грати  треба за своїми а не за їхніми  правилами.  Правильних рекомендацій Ви не зрозуміли, а тому не використаєте.
  Бажаю перемоги. 

На форумі є зареєстрований дописувач Лана. Існує вірогідність, що допис є спробою сховатися за чужий (формально трохи змінений) Нік.
« Останнє редагування: 09 Січня 2012, 10:45:23 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Автор: Валентина Активний Дописувач:
Цитувати
Шановний Gelo! Хочу Вас попередити. Рекомендації гостей, які не реєструються і не викладають матеріали своїх справ, можуть бути шкідливими (адже Вони не несуть відповідальності, їх досвід не можна відслідкувати).
Дуже слушна порада. Останнім часом на форумі спостерігається тактика від дописувачів, чиї псевдопоради зазнавали суттєвої критики більш досідчених учасників, виступати без реєстрації і під різними Ніками одночасно - щоб уникнути критики та не отримувати штрафних санкцій за порушенння правил форуму по основному Ніку. Тому поради таких "радників" потрібно як мінімум дуже ретельно фільтрувати. До того ж слід мати на увазі, що і Ваші опоненти мають можливість відвідувати форум і, під вигядом "сторонніх відвідувачів" спонукати Вас до помилкових дій.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Автор: Card Гість:
Цитувати
Але з огляду на те що ви порушували цпк, не ходили на суд, і суд тому виніс заочне рішення, то ви, вже по суті не маєте права подавати заперечення. оскільки ця стадія судового процесу відбулася. Як ви отримали позовну заяву??? Офіціфно чи не офіційно
МАЯЧНЯ! (росс. - БРЕД!) Отримав заочне Рішення, Ви вправі подати заяву про його перегляд. В заяві Ви повинні зазначити:
Цитувати
ЦПК України Стаття 229. Форма і зміст заяви про перегляд заочного рішення
     1. Заява про перегляд заочного рішення повинна бути подана у письмовій формі.
     2. У  заяві  про  перегляд  заочного  рішення  повинно   бути зазначено:
     1) найменування суду, який ухвалив заочне рішення;
     2) ім'я (найменування) відповідача або його представника, які подають заяву,  їх місце  проживання  чи  місцезнаходження,  номер засобів зв'язку;
     3) обставини,  що  свідчать  про  поважність  причин неявки в судове засідання і неповідомлення їх суду, і докази про це;
     4) посилання на докази,  якими  відповідач  обґрунтовує  свої заперечення проти вимог позивача;

5) клопотання про перегляд заочного рішення;
Ви заяву вже подали. Отримали копії документів. після ознайомлення з ними маєте право уточнити свої заперечення ( ст. 27 - Вам Валентина дуже радила вивчити її). Тобто на наступне засідання Ви подаєте: "Заява про перегляд заочного рішення. Уточнена."
« Останнє редагування: 09 Січня 2012, 10:46:39 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Автор: Card Гість:
Цитувати
Цитувати
при цьому не треба звертати увагу шодо якості послуг, періодичності надання і тд.
Обов`язково треба звертати увагу! Також треба звертати увагу на відсутність у справі доказів на підтвердження надання послуг. Копія особового рахунку з розрахунком боргу не є доказом того, що послуга надавалась. Це є доказ того, що платня нараховувалась. А якщо послуга надана не була, то ці нарахування безпідставні. Ніхто не повинен сплачувати за те, чого не отримав.
До того ж ООО не довело, що воно взагалі мало право на надання послуг і отримання плати за них ( договір з КО недійсний!).

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

У Вас теж відсутній договір з ООО на надання послуг. Тобто Ви не доручали ООО виконувати будь-які дії з Вашою власністю ( Ви є співвласником обладнання, допоміжних та службових приміщень будинку). І якщо ООО навіть виконало якісь роботи по підтриманню Вашої власності у належному стані  і навіть потратило на це свої кошти, воно було зобов`язане зразу ж повідомити Вам про це і надати звіт. В іншому випадку воно втрачає право навіть на повернення своїх затрат.
 ЦК України:
Цитувати
Стаття 1159. Надання звіту про вчинення дій в майнових інтересах іншої особи без її доручення
     1. Особа,  яка  вчинила  дії  в  інтересах іншої особи без її доручення,  зобов'язана негайно після закінчення  цих  дій  надати особі, в майнових інтересах якої були вчинені дії, звіт про ці дії і передати їй усе, що при цьому було одержано.
     Стаття 1160. Відшкодування витрат, понесених особою у зв'язку  із вчиненням нею дій в майнових інтересах іншої   особи без її доручення
     1. Особа,  яка вчинила дії в майнових інтересах  іншої  особи без її доручення,  має право вимагати від цієї особи відшкодування фактично зроблених витрат,  якщо вони були виправдані обставинами, за яких були вчинені дії.
     2. Якщо  особа,  яка  вчинила  дії в майнових інтересах іншої особи без її доручення,  при першій нагоді не повідомила цю  особу про  свої дії,  вона не має права вимагати відшкодування зроблених витрат.
Записаний

Card

• Гість

Юрій Васильович, Ви не правильно мене зрозуміли.
Я говорю про заперечення відповідача, передбачені ст 128 ЦПК, Глава 3 - ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ДО СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ 

Цитувати
Після  одержання  копій ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви відповідач має право подати суду  письмове
заперечення  проти позову із зазначенням доказів, що підтверджують його заперечення.

2. Відповідач може заперечувати проти позову,  посилаючись на незаконність вимог позивача,  їх необґрунтованість,  відсутність у
позивача  права  на  звернення  до суду або наявність перешкод для відкриття провадження у справі.

Стаття 27. Права та обов'язки осіб, які беруть участь                 у справі

2. Особи,  які беруть участь у справі позовного  провадження, для  підтвердження  своїх  вимог або заперечень зобов'язані подати
усі  наявні  у  них  докази  до  або під час попереднього судового засідання,   а   якщо  попереднє  судове  засідання  у  справі  не
проводиться - до початку розгляду справи по суті.

Стадія досудового розгляду відбулася. Оскільки відповідач неналежно виконував свої процесуальні  обовязки, винесено  заочне рішення.

Я думаю що ви не будете заперечувати, що право щодо заперечення у відповідача, передбачені гл 3 (ст.128), це одне право, а право подати заяву про перегляд заочного рішення - це інше право. 
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Автор: Gelo:
Цитувати
Законно ли сегодня заключение договора в соответствии с Типовым договором пост.№560.
В ЖЭКе сказали, что с этого года будет Новая редакция Типового договора, согласно пост.№869 (кажется).
Ні незаконно. Зараз діє Типовий договір по ПКМУ № 529. ПКМУ № 869 затверджує "Порядок..." розрахунку тарифів на ЖКП. Ним відмінено "Порядок..." , який раніш був затверджений ПКМУ № 529.
Зараз в ПКМУ № 529 залишився " Типовий договір".
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Юрій Васильович, Ви не правильно мене зрозуміли.
Я говорю про заперечення відповідача, передбачені ст 128 ЦПК, Глава 3 - ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ДО СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ 

Цитувати
Після  одержання  копій ухвали про відкриття провадження у справі і позовної заяви відповідач має право подати суду  письмове
заперечення  проти позову із зазначенням доказів, що підтверджують його заперечення.

2. Відповідач може заперечувати проти позову,  посилаючись на незаконність вимог позивача,  їх необґрунтованість,  відсутність у
позивача  права  на  звернення  до суду або наявність перешкод для відкриття провадження у справі.
Стаття 27. Права та обов'язки осіб, які беруть участь                 у справі

2. Особи,  які беруть участь у справі позовного  провадження, для  підтвердження  своїх  вимог або заперечень зобов'язані подати
усі  наявні  у  них  докази  до  або під час попереднього судового засідання,   а   якщо  попереднє  судове  засідання  у  справі  не
проводиться - до початку розгляду справи по суті.

Стадія досудового розгляду відбулася. Оскільки відповідач неналежно виконував свої процесуальні  обовязки, винесено  заочне рішення.

Я думаю що ви не будете заперечувати, що право щодо заперечення у відповідача, передбачені гл 3 (ст.128), це одне право, а право подати заяву про перегляд заочного рішення - це інше право.
Щоб Вас розуміли потрібно точно формулювати свою думку.
Відповідач не брав участі в процесі. Отримав заочне рішення. Бажає  це рішення переглянути. Подав заяву про перегляд. Заявив про неотримання копій позовної заяви та додатків. Розгляд перенесено. Копії отримані. Ознайомившись з копіями, відповідачмає право уточнити заяву про перегляд. А через те, що заява про перегляд писалась без ознайомлення з копіями ( тобто всліпу, аби тільки щоб "зачепитися" за можливість перегляду ) подавати уточнення конче потрібно.  Що незрозуміло?

Доречі. Gelo, на наступне засідання потрібно бути готовим на 100%, бо воно може бути і останнім. Навіть якщо заочне рішення буде відмінене, то зразу можете отримати і очне,  якщо суд вважатиме що наявних доказів у справі достатньо, і не вважатиме за потрібне проводити попереднєзасідання ( а Ухвала про скасування заочного рішення вже була в перший день ( або її заднім числом буде написано)). Тому важливо бути присутнім, а також мати і заявити клопотання про витребування від позивача належних доказів. У разі Вашої заяви розглянути справу без Вашої присутності, сподіватись на задоволення клопотань ( якщо Ви їх подасте письмово через кацелярію і завчасно) марно. Позивач буде заперечувати ( аргументи: "не стосується справи", "це наша "внутренняя документация""), а суд його послухає.
« Останнє редагування: 12 Січня 2012, 00:40:21 від Юрій Васильович »
Записаний

Card

• Гість

Цитувати
Відповідач не брав участі в процесі. Отримав заочне рішення. Бажає  це рішення переглянути. Подав заяву про перегляд. Заявив про неотримання копій позовної заяви та додатків. Розгляд перенесено. Копії отримані. Ознайомившись з копіями, відповідачмає право уточнити заяву про перегляд. А через те, що заява про перегляд писалась без ознайомлення з копіями ( тобто всліпу, аби тільки щоб "зачепитися" за можливість перегляду ) подавати уточнення конче потрібно.  Що незрозуміло?

Ну як же не брав?  Є ухвала про відкриття провадження, яка вступила у законну силу, є відповідач і є позивач. Надіслано позов. Але у звязку з тим що відповідач неналежно виконує свої процесуальні права та обовязки, винесено заочне рішення у відповідності з цпк (224, 169).

Але я кажу про інше, ну скасують заочне рішення..і що? Що далі? заперечення у відповідності до ст128 не може подати відповідач щодо вимог позивача.

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати

Ну як же не брав?  Є ухвала про відкриття провадження, яка вступила у законну силу, є відповідач і є позивач. Надіслано позов. Але у звязку з тим що відповідач неналежно виконує свої процесуальні права та обовязки, винесено заочне рішення у відповідності з цпк (224, 169).

Але я кажу про інше, ну скасують заочне рішення..і що? Що далі? заперечення у відповідності до ст128 не може подати відповідач щодо вимог позивача.
Уточнюю. Не брав участі у судових засіданнях. "за участю представника позивача: ОСОБА_1" і все.
Цитувати
Справа № 2-н-3750/11                                                                                                     

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2011 року Комсомольський районний суд м. Херсона в складі:

головуючого-судді:                          Котьо І.В.

при секретарі:                                   Способ Н.В.

за участю представника позивача: ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Україна»до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості по сплаті на утримання житлового будинку та прибудинкової території, інфляційних збитків і трьох відсотків річних, –

встановив:
Автор: Card:
Цитувати
заперечення у відповідності до ст128 не може подати відповідач щодо вимог позивача.
Відповідач МОЖЕ викладати заперечення у тексті заяви про перегляд заочного рішення як і в заяві про скасування СН.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Прошу у форумчан пробачення - від ВАс  ховають  правду. Мої повідомлення видалили.  Це з іншого  правового форуму. Посилання загідно Правил надати не можу шукайте. Робіть висновки. Хто прав хто ні.
Цитувати
Потому что от похода туда только вред себе. Вы сами подметили, что судья за них. Правосудием там и не пахнет. Убеждай, не убеждай, они для себя уже давно приняли решение. На черное будут цинично говорить белое и своим присутствием эту стену не прошибить. Головой будете биться, а им без разницы, их интересует только нужный им вариант решения и под него они выхватывают информацию из материалов дела и высказываний ответчика. Своей явкой на этот спектакль ответчик только усугубляет свое положение, так как в ходе процесса у него выпытывают нужную инквизиторам информацию (а она записывается) и потом на отрывочных цитатах из этой информации они стряпают отказ в своей ухвале (уже не обращая внимания на сказанное в запереченни или апелляционом заявлении).
У разі завідомої "Заангажованості" судді, шансів на отримання правосудного рішення Ваша відсутність не додає. Неправосудність судових рішень це вже інша тема.
Цитування  окремих висловлювань з інших форумів нічого не доводить. Там можливі і  інші думки, які тут автором цитати навмисно не цитуються. Посилань на адресу форуму не наведено. без посилання цей текст взагалі не може вважатись цитатою.
Думка про невідвідування судових засідань дуже часто висловлювалась і нашим дописувачем focus. Це не нове. Можно було б і focusА цитувати.
Заради справедливості, необхідно зазначити, що така тактика дій як відповідача,  так і позивача, як подання заяви про розгляд без його участі в принципі має право на життя. І інколи доцільна. Але все це дуже індивідуальне. І не доцільно  її застосовувати будь-де і будь-ким без розбору.
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Юрій Васильвич!
У мене, як Ви бачите з моїх повідомлень на форумі, засідання 11.01.12 о 14.00 в Пещерному суді (суддя Цокол) про стягнення заборгованості.
Якщо є можливість та спільне БАЖАННЯ зрушити щось з "мертвого" місця - ОСОБИСТО ЗАПРОШУЮ ВАС на це засідання!
Чекаю відповіді!
Записаний

Card

• Гість

Цитувати
Відповідач МОЖЕ викладати заперечення у тексті заяви про перегляд заочного рішення як і в заяві про скасування СН.

Ясно. Ви ще викладіть свої заперечення на стадії касаційного розгляду. Маєте право.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email