'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Справа за позовом ЖЕО до дописувача Gelo. Борг за ЖКП  (Прочитано 38632 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Валентина )))якщо представник позивача не прибуде у судове засідання без поважних причин не полінуйтесь підготуйте заяву про залишення без розгляду, щоб мати можливість при неприбутті вдруге без поважних причин, доповнити заяву від руки.(((
Хорошее предложение! В каком кодексе об этом прочитать?

ч.3 ст.169 ЦПК України

Цитувати
Стаття 169. Наслідки неявки в судове засідання особи,
                 яка бере участь у справі
3.  У  разі  повторної  неявки  в  судове засідання позивача, повідомленого належним чином, якщо від нього не надійшла заява про розгляд  справи за його відсутності, суд залишає позовну заяву без розгляду.

Редагування : Додано цитату.
« Останнє редагування: 10 Січня 2012, 02:04:52 від Юрій Васильович »
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Шановний Gelo!
Я думаю, що є необхідність прислухатись до порад Юрія Васильовича.
Не звертайте уваги на страшилки. "Не боги горшки обжигают".Ще у 2001 році, не знаючи жодної правової норми, моїй сім'ї вдалось виграти справу тоді ще у УЖГ Оболонського району і відбити 3000 грн. боргу за ЖКП. На п'яте судове засідання прийшов третій представник позивача (вже начальник юридичного бюро), запевняв, що нам не вдасться його довести до розпачу, як першого їх юриста ( молоду дівчину), але змушений був на шостому засіданні запропонувати мирову угоду і підписав її на наших умовах.
З Ваших дописів мені здалось, що Ви людина розумна, сильна і зможете дати достойну відсіч противній стороні.
Підготуйтесь до засідання. Накидайте клопотання про витребування доказів. Не зазначайте все в одному клопотанні, розбийте на кілька. Вимагайте доказів надання по місяцям види послуг, об'єми. Нехай позивач надасть докази щодо права вимоги до Вас і т.д.

Але все це, після скасування заочного рішення.
Повторююсь. Як тільки отримаєте якісь Ухвали, рішення, якщо потрібна буде порада форумчан, не затягуйте, одразу викладайте документи.
Успіху Вам.
« Останнє редагування: 09 Січня 2012, 16:25:20 від Валентина »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Юрій Васильвич!
У мене, як Ви бачите з моїх повідомлень на форумі, засідання 11.01.12 о 14.00 в Пещерному суді (суддя Цокол) про стягнення заборгованості.
Якщо є можливість та спільне БАЖАННЯ зрушити щось з "мертвого" місця - ОСОБИСТО ЗАПРОШУЮ ВАС на це засідання!
Чекаю відповіді!
На жаль я ж мешкаю в іншому місті.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Відповідач МОЖЕ викладати заперечення у тексті заяви про перегляд заочного рішення як і в заяві про скасування СН.

Ясно. Ви ще викладіть свої заперечення на стадії касаційного розгляду. Маєте право.
Ясно,що Ви ніколи не писали заяв про перегляд заочних рішень.
Записаний

Gelo

• Гість

С освоением законом и кодексов еще можно напрягаться.
Не могу найти, где можно ознакомиться с порядком судебных заседаний, в процессе рассмотрения заявления и подачей различных заявлений в период судебного рассмотрения. Пересмотрел форум и пытался в интернете. Не нашел.

Успокоил себя тем, что это накопительная информация, что и называется опытом.
Такого не написано в природе. Не таблица умножения. Ошибаюсь ли я???
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Читайте ЦПК.
Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Порядок проведення судового засідання, подачі клопотань, дії головуючого і все до закінчення процесуальної дії «розгляд судової справи» повинен відповідати ст.ст. ЦПК України  №№ 163 – 196.
   Уважно ознайомившись із цим розділом  Ви безпомилково визначитесь які статті Вам треба застосовувати і яких притримуватись.
      На практиці подача заяв, клопотань може відбуватись як через канцелярію суду (більш надійно)  та безпосередньо у судовому засіданні в усній або письмовій формі (Краще письмово)
   Процесуальна дія проводиться після встановлення осіб, які прибули у засідання, вирішення питання заявлених відводів,  після запитання судді  чи є в кого заяви або клопотання ( іноді деякі судді не запитують, треба проявити ініціативу і повідомити, що у Вас є клопотання чи заява).
   Спочатку  надається можливість позивачу заявити клопотання, потім  відповідачу.
    Всі заяви та клопотання треба обґрунтовувати і підтверджувати доказами. У клопотанні про витребування доказів необхідно зазначати причину неможливості самостійно їх отримати, куди звертались з цими питаннями і надати копії отриманих відповідей або зазначити відсутність відповідей.
   Клопотання, заяви я, наприклад, готую у двох примірниках, якщо надаю безпосередньо у суді і три коли через канцелярію. При подачі через канцелярію один екземпляр з усіма додатками подається до суду, один екземпляр (тільки заява або клопотання без додатків) надається  для відмітки канцелярії про отримання і третій разом з додатками підшиваю до свого екземпляру повної копії справи.
   Кожен суддя по своєму проводить засідання, добре б було Вам до свого засідання побувати у засіданні слухачем по інших справах (краще попередньому і зовсім добре у того судді, що веде і Вашу справу). Більш впевнено будете себе почувати.

Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Спочатку  надається можливість позивачу заявити клопотання,
Останній раз в апеляційному суді я мав досвід, коли суддя на мою думку навмисно не надав мені можливості заявити клопотання, хоча я своє клопотання зареєстрував за день до судового засідання в канцелярії, і хотів ще раз зачитати його в судовому засіданні.
А коли я всеж почав клопотання зачитувати під час виступу, то суддя мене перервав.А потім ще й виявилось, що технічний аудіозапис судового засідання виявився ушкодженим, з технічних причин, як вони написали у відповіді.
Записаний

Card

• Гість

Цитувати
Відповідач МОЖЕ викладати заперечення у тексті заяви про перегляд заочного рішення як і в заяві про скасування СН.

Ясно. Ви ще викладіть свої заперечення на стадії касаційного розгляду. Маєте право.
Ясно,що Ви ніколи не писали заяв про перегляд заочних рішень.

А коли зустрічний позов подавати?
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Дивіться УВАЖНО ст.123 ЦПК. Зустрічний позов

1.  Відповідач має право пред'явити зустрічний позов до початку розгляду справи по суті.
{ Частина перша статті 123 в редакції Закону N 2453-VI ( 2453-17 ) від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого  спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться  в  дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду
цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року }
     2. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним  позовом,  якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин,  або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову  може  виключити  повністю або частково задоволення первісного позову.
     3. Вимоги за  зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.
« Останнє редагування: 10 Січня 2012, 21:26:20 від genna1950 »
Записаний

Card

• Гість

Розгляд справи вже був. Винесено заочне рішення. Якщо помиляюся, підправте
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

С освоением законом и кодексов еще можно напрягаться.
Не могу найти, где можно ознакомиться с порядком судебных заседаний, в процессе рассмотрения заявления и подачей различных заявлений в период судебного рассмотрения.

http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5212.0.html
Продається також в книжкових магазинах -тільки берить з останніми змінами.
Записаний

Gelo

• Гість

Сейчас будет слушания по заявлению об отмене заочного решения. Отменят, потом судебное заседание по сути, так?
В чем разница, рассматривая заявление об отмене и заседания по сути? Используемые основания для отмены (доказательства, законы и т.д.), также будут применяться  при заседании по сути.
Если я правильно запомнил, до заседания по сути, можно предъявлять и добавлять доказательства   т.д. Как быть,новые предъявления... и для защиты нужно время и определенные действия
 Так можно до бесконечности добавлять и отлаживать суд!!!!!

Сложновато у вас ;) ! Сложновато....
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

В березні 2012 року у мене проти КП УЖГ "стукне" аж 5 років, коли я воюю проти КП УЖГ "Печерськжитло"!
Так що, у ВАС тільки он починається, якщо Ви будете БОРОТИСЯ!
« Останнє редагування: 11 Січня 2012, 19:54:23 від genna1950 »
Записаний

Gelo

• Гість

В березня 2012 року у мене проти КП УЖГ "стукне" аж 5 років, коли я воюю проти КП УЖГ "Печерськжитло"!
Так що, у ВАС тільки он починається, якщо Ви будете БОРОТИСЯ!

Да вы меня просто успокоили!!!!!!! ;D
Я думал, одно заседание,... ну еще одно и все.... Отстрелялся!!!
Буду на этом форуме за вахтера.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email