'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Відсутність повноважень ЖЕО щодо укладання договору на надання послуг  (Прочитано 23583 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

...Я також наголосив, що з новим власником Київрадою не укладений Контракт директром КП Дворніком, відсутній договір на управління будинками, не затверджений новий статут, не перейменовано КП УЖГ.
Пане Геннадію, на підставі чого Ви вирішили, що документи, зазначені у Ваших питання в п.п.3-6:
Цитувати
1. Копію рішення КМР щодо комунальних унітарних підприємств житлового господарства в Печерському районі м. Києва.
2. Копію рішення КМР щодо затвердження нового Статуту КП УЖГ «Печерськжитло» в Печерському районі м. Києва  Київською  міською  радою.
3. Копію розпорядження про перепризначення директора КП УЖГ «Печерськжитло» в Печерському районі м. Києва Дворніка Сергія Петровича..
4. Копію Контракту між новим Власником – Київською міською радою та директором КП УЖГ «Печерськжитло» в Печерському районі м.Києва Дворніком Сергієм Петровичем..
5. Копію договору «Про управління  будинками» між новим Власником – Київською міською радою та директором КП УЖГ «Печерськжитло» в Печерському районі м.Києва Дворніком Сергієм Петровичем.
6. Чи вносилися зміни щодо назви КП УЖГ «Печерськжитло» в Печерському районі м. Києва.
7. Чи  приводилися  у  відповідність  ст..78  Господарського  Кодексу  України  назви  комунальних унітарних  підприємств  житлового  господарства  в Печерському  районі міста  Києва та їх  Статутні документи, в тому числі і по КП  УЖГ  «Печерськжитло».
8. На 08.01.2012р. чи має повноваження КП УЖГ «Печерськжитло» у Печерському районі м.Києва і його директор Дворнік Сергій Петрович  здійснювати  будь-які  дії  щодо  відчуження  майна,  управління  та  видачі  будь-яких довіреностей своїм представникам представляти його інтереси КП  УЖГ  в установах, організаціях та підприємствах.
повинні існувати? Чому "Контракт"? Чому повинна була змінитися назва КП? І потім, КМР має право заключати договори по утриманню утримання тільки будинків комунальної власності. Будинок, в якому Ви живете - власність громади міста (комунальний)?

Ось що я писав у запереченні судового наказу з аналогічного приводу:
Цитувати
Рішенням Київської міської ради від 09.09.2010 р. №7/4819 «Про питання організації управління районами в місті Києві» припинені з 31 жовтня 2010 р. шляхом ліквідації районні в м. Києві ради та їх виконавчі органи, у тому числі Дарницьку районну в м. Києві раду та Дарницьку районну в м. Києві державну адміністрацію.

На виконання рішення Київської міської ради від 09.09.2010 р. №7/4819, розпорядженням виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) від 30.09.2010 р. №787 «Про організаційно-правові заходи, пов'язані з виконанням рішення Київської міської ради від 09.09.2010 №7/4819 «Про питання організації управління районами в місті Києві»» (Додаток 1) з 31 жовтня 2010 р. припинені шляхом ліквідації Дарницька районна у місті Києві рада, Дарницька районна у місті Києві державна адміністрація. Утворені з 31 жовтня 2010 р. комісії з припинення Дарницької районної у м. Києві ради та Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації (ліквідаційні комісії). Також встановлено, що з 31 жовтня 2010 р. ліквідаційні комісії набувають усіх повноважень щодо прийняття кадрових, управлінських та розпорядчих рішень, розпорядження коштами та іншим майном, координації діяльності створених або підпорядкованих підприємств, які належали юридичним особам, що ліквідуються.

Стягувач не надав суду жодних доказів на підтвердження ліквідаційною комісією Дарницької районної в м. Києві повноважень директора КП “УЖГ» з 30.10.2010 вирішувати в судовому порядку будь-які спірні питання у відносинах між владою, створеними нею комунальними підприємствами та споживачами житлово-комунальних послуг.
Взагалі - який має бути повний перелік документів у КП для підтвердження повноважень балансоутримувача?
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Повноваження КП УЖГ визначені в ЦКУ, ЖКУ, ГКУ, Законів України про ЖКП, Посатновами КМУ, наказами, Статуті підприємтсва та багатьої інших підзаконних актів, як унітарного комунального підприємства територіальної громади.
« Останнє редагування: 16 Лютого 2012, 20:10:58 від genna1950 »
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Повноваження КП УЖГ визначені в ЦКУ, ЖКУ, ГКУ, Законів України про ЖКП, Посатновами КМУ, наказами, Статуті підприємтсва та багатьої інших підзаконних актів, як унітарного комунального підприємства територіальної громади.
Так би й сказали, що не знаєте.
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Так би й сказали, що не знаєте.
На жаль, Ви не зовсім праві у своїх зауваженнях...
Але, не знання законів не звільнює і Вас від відповідальності!
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Я не питав, "де визначені повноваження КП УЖГ", я питав зовсім інше:

Цитувати
який має бути повний перелік документів у КП для підтвердження повноважень балансоутримувача?

Приміром, у ЗК "Про ЖКП" про це сказано лише:
Цитувати
балансоутримувач будинку... - власник або юридична особа,  яка  за  договором  з  власником...

Мені потрібен вичерпний перелік конкретних документів, наприклад:

а) довідка про реєстрацію у ЄДРПОУ;
б) новий Статут КП;
в) підтвердження ліквідаційною комісією Дарницької районної в м. Києві повноважень директора КП “УЖГ»;
г) договір з власниками на балансоутримання моїм будинком (99,9% - що його немає);
д) ...?
(що ще?)

(У Вас цей перелік набагато ширше, що мені не зрозуміло.)
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Я робив інформаційні запити як до КМДА, так і до Печерської РДА та витребовував необхідні документи, які потім використаю в судових засіданнях як доказ або витребування належних доказів. Після ліквідації рад я отримав декілька відповідей щодо відсутності нового статуту, про неукладення контракту між директром, відсутність договору на утримання будинів між КП УЖГ та власником (тоді Печерською радою), відсутність ліцензії, відсутність держаного акту на прибудинкову територію та багато іншого. У мене 20.02 о 10.00 на Хрещатику,42-а в суді засідання (суддя Горкава) щодо недійсності печатки КП УЖГ "Печерськжитло"- маєте можливість та бажання - приходьте та поговоримо
« Останнє редагування: 17 Лютого 2012, 11:27:41 від genna1950 »
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Я робив інформаційні запити як до КМДА, так і до Печерської РДА та витребовував необхідні документи, які потім використаю в судових засіданнях як доказ або витребування належних доказів. Після ліквідації рад я отримав декілька відповідей щодо відсутності нового статуту, про неукладення контракту між директром, відсутність договору на утримання будинів між КП УЖГ та власником (тоді Печерською радою), відсутність ліцензії, відсутність держаного акту на прибудинкову територію та багато іншого. У мене 20.02 о 10.00 на Хрещатику,42-а в суді засідання (суддя Горкава) щодо недійсності печатки КП УЖГ "Печерськжитло"- маєте можливість та бажання - приходьте та поговоримо
Дякую (чи я зможу я прийти - не знаю). У мене аналогічна ситуація. Ліцензія у мого КП "УЖГ" є, але тільки на виробництво та постачання теплової енергії (див. вкладення). Мабуть це не та ліцензія? Я маю зразок одного Вашого запиту. Може порадите ще щось (інший запит?)...
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Ліцензуванням певних видів діяльності (відповідно до сфер діяльності суб'єкта господарювання) здійснює управління держвного архітектурно-будівельного контролю виконавчого органу Київської міської ради (КМДА). Така ліцензія у сфері виробничої діяльності суб'єкта господарювання має певні коди: 3.00.00, 3.01.00, 3.02.00, 3.03.00, 3.04.00.
Напавте інформаційний запит до управління держвного архітектурно-будівельного контролю виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) щодо отримання ліцензії
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Ліцензуванням певних видів діяльності (відповідно до сфер діяльності суб'єкта господарювання) здійснює управління держвного архітектурно-будівельного контролю виконавчого органу Київської міської ради (КМДА). Така ліцензія у сфері виробничої діяльності суб'єкта господарювання має певні коди: 3.00.00, 3.01.00, 3.02.00, 3.03.00, 3.04.00.
Напавте інформаційний запит до управління держвного архітектурно-будівельного контролю виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) щодо отримання ліцензії
А яку ліцензію мусить мати КП "УЖГ", щоб бути балансоутримувачем багатоквартирного житлового будинку (робити ремонти, вести бухгалтерію і т.д.)?
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Прошу звернути увагу відносно ч.3 ст.91, та ч.1 ст.92 ЦК України, де зазначено, що юридична особа може здійснювати окремі види діяльності, перелік яких встановлюється законом, після одержання нею спеціального дозволу (ліцензії). Юридична особа набуває цивільних прав та обовязків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно до установчих документів. Порядок створення органів юридичної особи встановлюється установчими документами та законом. Хочу зазначити, що КП УЖГ "Печерськжитло" на мій запит зі здивуванням відповіло, що Статут Київрадою іще не затверджений та ВОНИ НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНІ МАТИ ліцензію. Повний "улюксь"! Цей доказ я подам у сіді. Доречно всім дописувачам зробити такий запит до КМДА щодо ліцезій!
« Останнє редагування: 22 Лютого 2012, 16:51:48 від genna1950 »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Доречно глянути у ЗУ "Про ліцензування..."
Перелік видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, значно скоротився.
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Доречно глянути у ЗУ "Про ліцензування..."
Перелік видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, значно скоротився.
Дивимось:
Цитувати
17) централізоване водопостачання та водовідведення;
31) діяльність  арбітражних  керуючих  (розпорядників  майна,
керуючих санацією, ліквідаторів);
?
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1775-14
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

п. 31) то точно не про ЖЕО.
Але там ще є п.11). в першій частині ст. 9
Цитувати
Відповідно  до  спеціальних  законів  ліцензуванню підлягають такі види господарської діяльності:

11) будівельна діяльність;
Записаний

genna1950

• *
    • Перегляд профілю

Зверніть форумчани увагу:
п.17 Централізоване водопостачання та водовідведення.
п.42 Виробництво теплової енергії, транспортування її магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання теплової енергії.
Все це СТОСУЄТЬСЯ КП УЖГ, ЖЕКів, ОСББ, ЖБК - тобто всі вони підпадіють під Закон України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".
Не випадково, (із повідомлення дописувачів) що в Києві вже мають такі ліцензії ТОВ "Новобудова", КП УЖГ Дарницького району...
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Зверніть форумчани увагу:
п.17 Централізоване водопостачання та водовідведення.
п.42 Виробництво теплової енергії, транспортування її магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами та постачання теплової енергії.
Все це СТОСУЄТЬСЯ КП УЖГ, ЖЕКів, ОСББ, ЖБК - тобто всі вони підпадіють під Закон України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".
Не випадково, (із повідомлення дописувачів) що в Києві вже мають такі ліцензії ТОВ "Новобудова", КП УЖГ Дарницького району...
КП УЖГ Дарницького району по моїй інформації має ліцензію на виробництво та постачання теплової енергії. Можливо воно має і інші ліцензії - не знаю.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email