'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Украинцы начали массово отказываться от оплаты коммуналки  (Прочитано 100760 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Андрій

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 490
  • City: Київ
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

"Сегодня"
В ноябре задолженность украинцев за потребление жилищно-коммунальных услуг увеличилась на 10,2% - до 11 млрд грн, сообщила Государственная служба статистики.

По данным Госстата, долг украинцев за квартирную плату по состоянию на 10 декабря уменьшился на 11,5 миллионов гривен - до 2 013,7 млн. Долг за отопление при этом увеличился до 5 630,1 млн грн, за газоснабжение увеличился до 2 083,7 миллионов гривен.

Самая большая задолженность за отопление среди регионов зафиксирована в Донецкой, Днепропетровской и Харьковской областях. Что касается газоснабжения, то наибольшие долги по Украине обнаружились в Днепропетровской, Харьковской и Луганской областях.

Квартирной платой в ноябре пренебрегли больше всего в Донецкой, Днепропетровской областях и в Киеве.

Как сообщал Госстат ранее, в октябре долг за потребленные жилищно-коммунальные услуги увеличился на 6,9%, или на 680,3 млн грн - до 10 559,2 млн грн.
Записаний

Андрій

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 490
  • City: Київ
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

"Українська правда"
Столична влада не дотрималася обіцянки зробити ремонт у десяти тисячах під’їздів. Мільйони бюджетних гривень, виділені на ремонти столичних під’їздів, безсоромно розікрали, а люди залишилися жити в облуплених стінах.
Про це повідомляє телеканал СТБ.
Журналісти перевірили на що пішли виділені 120 мільйонів гривень і з'ясували, що за паперами гроші пішли на ремонт, однак у парадних марафетом і не пахне.
Так, у парадному однієї з хрущовок потрібно було замінити вікна, електромережу, відремонтувати систему опалення. Натомість бюджетним коштом їм вирішили пофарбувати стіни.
На те, що мешканці недавно пофарбували стіни власним коштом, ніхто не зважав.
"По 60 гривень здавали і своїми коштами зробили ремонт. Я вважаю, що це неправильно. Навіщо ж ремонт на ремонт робити?", - бідкається мешканка Ольга Безсмертна.
Як тільки мешканці здійняли скандал, ті самі малярі, що фарбували, прийшли стирати плоди своєї праці. Будь що коментувати вони відмовилися.
Грошей на ремонт цього під'їзду в підрядників було задосить – 70 тисяч гривень. Голова КМДА Олександр Попов назвав таку ціну справедливою.


Так вигладає ремонт, на який виділили 70 тисяч гривень

"Це ж не тендер, це ринкова ціна. Якщо ви вважаєте, що там є якісь зловживання… Я переконаний, що їх не може бути", - сказав Попов.
Однак, за словами активістів громадської організації "Зупиніть розкрадання", розкрадають кошти на  ремонті кожного будинку.


Частина фарби уже відпала

"Якщо приблизно розділити виділені гроші, то на один квадратний метр припадає десь тисяча-півтори гривень. Я навіть не знаю, який ремонт має бути за такі гроші! Але після виконання робіт залишається такий совдепівський ремонт", - сказав член громадської організації Євген Тренкін.
Він додав, що контролю за використанням цих величезних сум немає, бо кияни часто не в курсі, скільки виділено на їхній конкретний під'їзд.
Щоб люди могли слідкувати за тим, чи не крадуть у них грошей, активісти розробили спеціальну інструкцію.
"Ми розробили покрокову інструкцію: що робити, які запити подавати, які скарги писати і де можна дізнатися, скільки грошей було виділено на будинок, встановити реальну вартість ремонту", - сказав Тренкін.
Записаний

Андрій

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 490
  • City: Київ
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

"Українська правда"
Київрада дала згоду на передачу в заставу приміщення служб районних держадміністрацій під кредит у сумі 750 мільйонів гривень, який був узятий в 2010 році в "Укрексимбанку" для погашення різниці в тарифах перед "Київенерго".

За таке рішення на засіданні 29 грудня проголосували 72 депутати, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Начальник Головного управління комунальної власності КМДА Дмитро Парфененко нагадав, що Київрада в якості застави в 2010 році, при залученні даного кредиту, передала векселі. Разом з тим, у договорі було зазначено, що в наступному році векселі "конвертуються в заставу майна". За його словами, "Укрексимбанк" звернувся до КМДА із проханням вжити відповідних заходів.

"Насправді майна, яке можна передати в заставу, не так багато. Ми перебрали все, що є, вибрали найменш значимі об'єкти, які не можуть бути приватизовані або здаватися в оренду", - відзначив Парфененко.

За його словами, у підсумку були відібрані приміщення служб райдержадміністрацій, зокрема приміщення ЖЕКів, комунальних підприємств.

Разом з тим, у цей перелік не включені будинки, у яких розміщені самі райдержадміністрації.

"Нам потрібно вийти на 750 мільйонів гривень, однак, насправді, оцінка там (у рішенні Київради) не прописана", - додав він.

Нині Головне управління комунальної власності повинне провести оцінку затвердженого перцева приміщень і вийти на суму 750 мільйонів гривень.

Як відомо, КМДА у серпні 2010 року залучила кредит на загальну суму 1,5 мільярда гривень строком на 3 року під 12,75% річних, у тому числі 1 мільярда в "Ощадбанку" і 500 мільйонів гривень в "Укрексимбанку".

У грудні 2010 року КМДА залучила ще 500 мільйонів строком на 1 рік під 12,5% річних, по 250 мільйонів в "Ощадбанку" і "Укрексимбанка".

Уся сума була спрямована на погашення заборгованості по компенсації різниці в тарифах на послуги з теплопостачання перед "Київенерго".
Записаний

genna1950

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 298
    • Перегляд профілю

У мене з жовтня по грудень квартплата зросла з 183,78грн. до 602,03грн., - 3,3 рази!!!
Во, як покращилося життя в киян при Попкові!
В березні 2007р., після славнозвісного підпищення в Києві тарифів на ЖКП в 4,5-5 разі, я подав позов до Пещерного суду і до цих пір не плачу ЖОДНОЇ КОПІЙКИ! Судовий процес трває і досі. Наступне судове засідання - 13.01. о 14.15. Маю підтвердження того, що КП УЖГ "Печерськжитло" (після ліквідації районних рад та держадміністрацій) не має повноважень в зв'язку з відсутністю Статуту підприємства, відсутні з ним укладені Типові договори, відсутній Контракт між директром та новим Власником в особі Київради та його виконавчого органу (КМДА).
Боротьба триває і потрібно мати мужність та велику силу волі, щоб відстоювати свої права.
З понеділка збираюся подати до Державної служби доступу до персональних даних Скаргу про розповсюдження конфіденційної інформації щодо мене відразу на - КП УЖГ, Печерську РДА, ТОВ "Служба стягнення заборгованості" та КП ГІОЦ!
Записаний

Пересічний

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 86
    • Перегляд профілю

Подивився перше фото — перша думка: то це ж зйомка нашої щитової! Якби не було зеленої труби, один в один.
До речі, звернув увагу, що часто звідти чую потріскування, запах ізоляції...і не тільки на нашому поверху. І вже були інциденти — горіло, визивали аварійку. Дослідження показало: поганий (ослаблений) гвинтовий контакт там, де приєднується загальна нульова шина, нагрівається, підгорає,
З’ясував, що електрики повинні регулярно вимірювати  електричний опір петлі фаза-ноль, або хоча б перевіряти (з пірометром в руках) і  і підтягувати ослаблені з'єднання. Цей захід запобігає і втратам електроенергії (не тільки пожежна безпека).
« Останнє редагування: 08 Січня 2012, 16:35:32 від Пересічний »
Записаний

Пересічний

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 86
    • Перегляд профілю

25.1.2012 Администрация президента отказалась сообщить, кто из жителей правительственных резиденций «Конча-Заспа» и «Пуща-Водица» имеют льготы на коммунальные услуги. Об этом говорится в ответе на запрос, полученный от администрации президента, пишет Украинская правда.

В письме сказано, что порядок оплаты за пользование помещениями в резиденциях «Пуща-Водица» и «Конча-Заспа» определено закрытым распоряжением Кабмина №31 от 19.01.1994 года.

«Информация, содержащаяся в данном документе, отнесена Кабинетом Министров к информации с ограниченным доступом", - сказано в письме.

Кроме того, как утверждает администрация президента, перечень чиновников, имеющих льготы, запрещает распространять закон "О защите персональных данных».

«Согласно статье 22 Закона Украины «О доступе к публичной информации» распорядитель информации имеет право отказать в удовлетворении запроса, если информация, которая запрашивается, относится к категории информации с ограниченным доступом», - сказано в письме.

Ранее издание сообщало о существовании практики предоставления льгот на оплату коммунальных услуг чиновниками, проживающими в резиденциях «Конча-Заспа» и «Пуща-Водица».

Достоверно известно, что 50% скидку на комуслуги в «Конча-Заспе» секретным указом президента Ющенко получил спикер парламента Владимир Литвин.

Вместе с тем полный перечень льготников засекречено.
Джерело
« Останнє редагування: 25 Січня 2012, 13:09:16 від Пересічний »
Записаний

genna1950

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 298
    • Перегляд профілю

З березня 2007 року, після 4-5 разового підняття тарифів, з позовом я звернувся в Пещерний суд м. КИєва. Справу розглядало аж 6 суддів! Але, після ухвали судді Волкової в жовтні 2010р., апеляційний суд м.Києва скасував цю ганебну ухвалу та повернув позов. Нині справа розглядається під головуванням заступника голови судді Мельника А.В. Тож, якба хоч 1-2% киян та інших не платили та йшли до судів - тарифи не піднімалися б! А так, чекають, коли прийдуть та будуть відбирати квартири, за допомогою... колекторів!
Записаний

Пересічний

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 86
    • Перегляд профілю

Тож, якба хоч 1-2% киян та інших не платили та йшли до судів - тарифи не піднімалися б!

Важко зараз нетямущим українцям з комунальним боргом і судовим наказом у поштовій скрині.
Тому гасять борг.
Записаний

genna1950

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 298
    • Перегляд профілю

Поки ми будумо ЛОХАМИ, з нами так і потрібно поступати! Іншого не дано!
Записаний

Пересічний

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 86
    • Перегляд профілю

Поки ми будумо ЛОХАМИ, з нами так і потрібно поступати! Іншого не дано!
Дуже категорично. Нагадаю ваші слова:
Цитата: genna1950
Боротьба триває і потрібно мати мужність та велику силу волі, щоб відстоювати свої права.
Додам до цього ще і необхідність достатнього вільного часу. Тому іноді бандитам легше заплатити.
Записаний

genna1950

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 298
    • Перегляд профілю

..... Тому іноді бандитам легше заплатити.
Ваша думка не тільки хибна а й ЗЛОЧИННА!
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Чи платити бандитам, чи захищати і відстоювати свої права - кожен вирішує для себе сам.
Одночасно, злочином не можуть бути визнані самі по собі думки,почуття, побажання або ідеологічні, політичні, релігійні чи інші переконання особи.

Прекрасно розумію, що проблема наболіла. І рівень беззаконня в державі зашкальний.
Однак, прошу учасників форуму не переходити на особистості.
Записаний

Пересічний

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 86
    • Перегляд профілю

genna1950, певно вам прийде до душі актуальний зараз вірш про президента України.
Кажуть, що Луценко тримає його текст у себе в камері на стіні.
ВІРШ
До речі, депутат від компартії Леонід Грач знайшов почуття поета Юрія Винничука злочинними і надіслав на нього жалобу в Генпрокуратуру.
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Українці усе більше ігнорують рахунки за "комуналку"

У грудні борг населення за спожиті житлово-комунальні послуги збільшився на 1,4%, або на 165,6 млн гривень до 11 797,8 млн гривень.

Борг за квартирну плату станом на 10 січня зменшався на 9,4 млн гривень до 2 004,3 млн гривень, пише "Сегодня" з посиланням на "Українські новини".

Борг за опалення збільшився на 95,8 млн гривень до 5 725,9 млн гривень.

Борг за газопостачання збільшився на 96 млн гривень до 2 179,7 млн гривень.

У грудні, як і в листопаді, серед регіонів найбільша заборгованість за опалення зафіксована в Донецькій (1 069,810 млн гривень), Дніпропетровській (899,123 млн гривень) і Харківській (728,411 млн гривень) областях.

За газопостачання найбільша заборгованість минулого місяця – у Дніпропетровській (297,918 млн гривень), Харківській (211,440 млн. гривень) і Луганській (179,201 млн гривень) областях.

Найбільша заборгованість за квартплату в грудні зафіксована в Донецькій (365,809 млн гривень), Дніпропетровській (315,272 млн гривень) областях і в Києві (204,365 млн гривень).

У листопаді 2011 року борг населення за спожиті житлово-комунальні послуги збільшився на 10,2%, або на 1 073 млн гривень до 11 632,2 млн гривень.
http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/30/6941651/
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Украины массово избавляются от долгов за "коммуналку"
Задолженность услуги ЖКХ уменьшилась до 11,6 млрд гривен.



http://www.segodnya.ua/news/14403141.html
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email