'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Запоріжжя: заява про скасування судового наказу  (Прочитано 21614 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nataly

  • Гість

Это очень срочно! Пожалуйста помогите!
20.02.2012 г. я получила судовий наказ про стягнення заборгованостi  на користь Концерну «Мiськi тепловi мережi» в сумме 1400,19 грн. и еще плюс расходы на информационно-техническое обеспечение 30.00 грн. И плюс судебный сбор 25,50 грн.
Кроме судового наказу больше ничего не было. В судовом наказе ссылки на ст.ст.11,526,541,543,ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування», ст.ст.64,66-68 ЖК  України.
Как писать заявление об отмене судового наказу?
Во-первых, я не заключала с ними договор. Во-вторых, почему именно такая сумма? Из чего она состоит?
 В-третьих, у меня совершенно нет никаких механизмов сэкономить на обогреве квартиры.  Даже если я в ней не живу, я не могу отключить отопление и мне начисляют эти безумные суммы платежей.
В-четвертых, я безработная и не могу пока оплатить эти долги и не могу позволить себе платного юриста, а бесплатной правовой защиты не существует.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #1 : 22 Лютого 2012, 12:08:17 »

1. Срочно нужно посетить суд и ознакомиться с материалами дела ( для этого нужно подать заявление на имя судьи). Сфотографировать ( скопировать) листы дела (заявление на выдачу СН, приложения к нему), переписать себе нумерацию листов дела.
Одновременно подать заявление на предоставление копий заявления на выдачу СН, приложений к нему т.к. эти копии не были Вам предоставлены одновременно с СН ( норма ст. 104 ЦПК У
Цитувати
Стаття 104. Надіслання боржникові копії судового наказу
     1. Після видачі судового наказу суд не пізніше наступного дня надсилає   його   копію   боржникові   рекомендованим   листом  із повідомленням.
     2. Одночасно з копією судового наказу боржникові надсилається копія заяви стягувача з копіями доданих до неї документів.
). ( изготовление и выдача займёт некоторое время, поэтому и нужно всё  скопировать ранее, для последующей аргументации в заявлении на отмену СН).
Подать жалобу на имя председателя суда о том, что  вместе с СН не были присланы заявление на выдачу СН, приложения к нему ( пусть "вставит ума" работникам канцелярии).
2. Составить и подать ( лично в суд или отправить почтой) заявление об отмене СН (последний день 01. марта ).
Образцы заявлений найдёте в разделе по СН.
Составляйте и выкладывайте сюда на рецензию. Подправим, если нужно  будет.


Записаний

Nataly

  • Гість
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #2 : 22 Лютого 2012, 22:04:18 »

Уважаемый Юрий Васильевич, большое Вам спасибо! В суде мне дали заяву на видачу СН и приложения к нему без заявления(канцелярия была уже закрыта). Но в материалах дела я написала, что получили заяву на выдачу СН 22.02.2012г.
По образцу написала свое заявление. Пожалуйста посмотрите.
До Орджонiкiдзеського  районного суду  міста Запорiжжя
 69035, м.Запорiжжя, вул.Перемоги, 51.

Справа №  2н-3875/2011    09 грудня 2011 року                       
Суддя:  В.М.Леусенко

 Стягувач: Концерн «Мiськi тепловi мережi»,
 Юридична адреса: 69091, місто  Запорiжжя, бульвар  Гвардiйський ,
 будинок № 137,
 р\р 26030301001951 у фiлiї Запорізького обласного управління ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 313957, Код ЄДРПОУ 32121458

Боржник:


                   
               З А Я В А
             про скасування судового наказу
Справа №2н-3875/2011    09 грудня 2011 року   (отримано 20.02.2012 р.), суддя В.М.Леусенко

 «09» грудня 2011 року, Орджонікідзевським районним судом міста  Запоріжжя, справа №2н-3875/2011 було винесено судовий наказ про стягнення з мене ХХХХХХХХХХ (надалі Боржника) на користь Концерну «Мiськi тепловi мережi» (надалі Стягувач) заборгованість у розмірі 1400 грн. 19 коп. (одна тисяча чотириста гривень 19 копійок), державного мита у розмірі 25 грн. 50 коп. (двадцять п'ять гривень 50 копійок), витрат за інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у розмірі 30 грн. 00 коп. (тридцяти гривень 00 копійок).
 З судовим наказом не погоджуюсь, вважаю вимоги стягувача повністю незаконними та необґрунтованими, подаю заяву про скасування судового наказу з наступних підстав.
1. Згідно ч.2 ст.95 ЦПК України, із заявою про видачу судового наказу може звернутися лише особа, якій належить право вимоги, але Стягувач не навів належних доказів того, що нібито він таке право має. Замість доказів Стягувач лише посилається на статті законів, які або зовсім не можна застосувати в даному випадку (ст.68 ЖКУ), так як вони регулюють інші правовідносини, або такі, які вимагають наявність угоди, якої Стягувач не надав (ст.19 Закону України “Про житлово-комунальні послуги ).
Так, наприклад, Стягувач в якості підґрунтя своїх прав посилається на ст.68 Житлового Кодексу України, але вона регулює правовідносини між комунальним підприємством та наймачем державного житлового фонду, а не між комунальнім підприємством та власником житла.  Я не є наймачем житла у державному чи громадському фонді. (Свiдоцтво №386 від 21.10.1998р. про право власності на житло додається).
Стаття 68. Строки внесення квартирної плати та плати за комунальні послуги
Наймач зобов'язаний своєчасно вносити квартирну плату та плату за комунальні послуги.
Квартирна плата та плата за комунальні послуги в будинках державного і громадського житлового фонду вносяться щомісяця в строки, встановлені Радою Міністрів Української РСР.
 У своїй заяві на видачу судового наказу стягувач посилається на ст.526 Цивільного кодексу України ( у частині обовязків боржника), але ж ці посилання є безпідставними. Згідно з ч. 2 ст. 509 Цивільного кодексу України: « 2. Зобов'язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.». Тим часом, застосовуючи законодацтво у системному зв,язку ( а не вібірково як це робить стягувач) очевидно, що у правовідносинах сфери житлово-комунальних послуг, для виникнення обов'язків – необхідна наявність договору.
Правовідносини, що виникають між виробниками, виконавцями, споживачами у процесі створення, надання та споживання житлово-комунальних послуг, є предметом регулювання спеціального Закону України “Про житлово-комунальні послуги”.
Згідно статті 19 цього Закону:
1. Відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах.
2. Учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є: власник, споживач, виконавець, виробник.
3. Виробник послуг може бути їх виконавцем.
4. Особливими учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є балансоутримувач та управитель, які залежно від цивільно-правових угод можуть бути споживачем, виконавцем або виробником.
Згідно статті 29 цього Закону,
1. Договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою.
2. У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем.
3. Процедура погодження умов договору відбувається протягом одного місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін.
При укладанні договору повинні бути дотримані вимоги статті 26 цього Закону, а саме: сторонами повинні бути узгоджені вичерпний перелік житлово-комунальних послуг, тарифи та їх складові на кожну з цих послуг, загальна вартість послуг; порядок перерахунків розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості; порядок вимірювання обсягів та визначення якості наданих послуг, тощо.
При цьому повинен бути дотриманий принцип відкритості, доступності та прозорості структури цін/тарифів для споживачів та суспільства.
На виконання вимог прикінцевих положень цього Закону Кабінет Міністрів України розробив і затвердив Постановою № 560 від 12.07.2005 року, № 529 від 20.05.2009 року “Типовий договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”.
Згідно статті 208 ЦК України, у письмовій формі належить вчиняти:
1) правочини між юридичними особами;
2) правочини між фізичною та юридичною особою, крім правочинів, передбачених частиною першою статті 206 цього Кодексу;
3) правочини фізичних осіб між собою на суму, що перевищує у двадцять і більше разів розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, крім правочинів, передбачених частиною першою статті 206 цього Кодексу;
4) інші правочини, щодо яких законом встановлена письмова форма.

Згідно ст. 638 ЦК України такий договір може вважатися укладеним тільки після досягнення сторонами в належній формі згоди з усіх істотних умов договору, тому в даному випадку, без письмового договору нема ані юридичних підстав для стягнення зобов'язань, ані самих зобов’язань з оплати комунальних послуг, та вбачається спір про право між сторонами (п.3, ч.2, ст.100 ЦКУ).
Для підтвердження свого права вимоги стягувач повинен був надати докази про те, що:
- стягувач є учасником правовідносин у сфері житлово-комунальних послуг (власник, споживач, виконавець, виробник, балансоутримувач, управитель);
у стягувача встановлені договірні правовідносини з боржником, між сторонами укладені письмові договори на надання житлово-комунальних послуг, які по формі та за змістом відповідають Типовим договорам.
2.Також слід зазначити, що Стягувач, наводячи цифри суми вимог, не додав жодного документу, який би підтверджував виконання Стягувачем зазначених у заяві po6iт (надання послуг) у визначеному обсязі. Зазначені документи були б нeo6xідні для визначення достовірності здійснених Стягувачем та отриманих Боржником послуг.
Тобто, належними доказами, відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 року № 529 та від 12.07.2005 року № 560, мають бути розрахунки витрат, акти чи інші документи, які підтверджують надання послуг.
3. Щодо обґрунтування стягувачем суми боргу в у розмірі 1400 грн.19 коп. слід зазначити наступне.
Суд, видаючи судовий наказ не звернув увагу на той факт, що надані стягувачем таблиці під назвою «Расчет суммы иска», підписані начальником СУПУ«ГТС» Орджонокидзеского района , проте ніяких підтверджень повноважень (довіреності та статуту) вказаної посадової особи на підписання фінансових та бухгалтерських документів стягувачем не надано.
 Додатково слід зазначити, що вищезазначені таблиці суперечать вимогам Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». За відсутності договірних відносин між стягувачем та боржником та за відсутності узгодженого сторонами тарифу за житлово-комунальні послуги стягувач не надав суду первинних документів бухгалтерського обліку, які б підтвердили понесені стягувачем витрати на надання житлово-комунальних послуг в сумі стягуваного боргу.
Також звертаю увагу суду, що в заяві Cтягувача на видачу судового наказу сума заборгованності становить 1400,19 грн., в таблиці під назвою «Расчет суммы иска» вона склада 1377,10 грн. а в документі під назвою «Претензія» (сторінка  9 матеріалів справи) вказана сума 1471,00 грн.

 Тобто Стягувач, зловживаючи своїм правом на подання заяви до суду про видачу судового наказу з вимогою стягнути з мене заборгованість яка не відповідає її фактичному розміру.
 Таким чином, зазначений Стягувачем розмір заборгованості за надання послуг не є безспірною сумою тому і не може бути розглянуто у наказному проваджені.
 Відповідно до ст. 105 ЦПК України, боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Судовий наказ мною було отримано «20 » лютого 2012 року, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення листа з зазначеним судовим наказом.
У зв’язку з викладеним, керуючись нормами статей 100, 206, 208 Цивільного кодексу України, статей 105, 105-1 Цивільного процесуального кодексу України, статей 19, 20, 29 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»

 П Р О Ш У:

1.Прийняти заяву про скасування судового наказу до свого розгляду.
2.Судовий наказ Орджонiкiдзеського  районного суду міста Запорiжжя від «09» грудня 2011 року, по справі № 2н-3875/2011 скасувати.

 Перелік документів, що додаються до заяви:

1.Копія заяви – 2 прим.
2.Копія паспорту  (нужна??)
3.Свiдоцтво №386 від 21.10.1998р. про право власності на житло.
3.Копія Судового наказу від «09» грудня 2011 року справа  №2н-3875/2011 (додатки тоже копировать???)



 «_____» ________________ 20___ року                                          __________________ П.I.Б.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #3 : 23 Лютого 2012, 20:33:42 »

Оперативно.
1). п.3 "таблиці суперечать вимогам Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»."  Необходимо уточнить каким именно ( там ст. 9 если я не ошибаюсь, откройте посмотрите).
2). "застосовуючи законодацтво" - законодавство ( описка ).
3). "На виконання вимог прикінцевих положень цього Закону Кабінет Міністрів України розробив і затвердив Постановою № 560 від 12.07.2005 року, № 529 від 20.05.2009 року “Типовий договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”. - У Вас же "опалення, ГВП, ХВП" т.е. постанова № 630 - 2005г. переделайте.
4). "Тобто, належними доказами, відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 року № 529 та від 12.07.2005 року № 560, мають бути розрахунки витрат, акти чи інші документи, які підтверджують надання послуг." то же, что и в 3. Есть ли у Вас общедомовой счетчик тепла?. если да, то - ежемесячные акты  снятия показаний, если нет, то почему суммы к оплате ( верхняя строка - отопление) каждый месяц разные?
5). " Також звертаю увагу суду, що в заяві Cтягувача на видачу судового наказу сума заборгованності становить 1400,19 грн., в таблиці під назвою «Расчет суммы иска» вона склада 1377,10 грн. а в документі під назвою «Претензія» (сторінка  9 матеріалів справи) вказана сума 1471,00 грн." Здесь у Вас прокол : 1377,10 это сумма  полученных денег по субсидии. Начислено 4574,33 ; оплачено 1797,04    Долг 4574,33 - 1797,04 - 1377,10 = 1400,19 грн.
а «Претензія» 1471,00 грн. нужно посмотреть на какую дату этот долг выставлялся?
в их расчете ошибка или описка долг в сумме 1400,19 это не на 01.10.2011г. , а на 01.11.2011г. без учета начислений за октябрь ( не начислено пустая клетка).
 на 01.10.2011г. долг 1476,40 а потом прошла в октябре оплата 42,97 + 33,24.
1476,40 - 42,97 - 33,24 = 1400,19
6). додатки:
 1. копия заяввления 1 экз.
2 копия паспорта не нужна. можно копию тех паспорта квартиры.
4. копия СН не нужна а додатки тем более не  нужны - это все в деле уже есть.
7). Есть ли копия решения ОМС об утверждении стягувача исполнителем услуги? Есть ли копии решений об утверджении тарифов?


 
Записаний

Олександр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 659
    • Перегляд профілю
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #4 : 23 Лютого 2012, 21:38:36 »

...копия паспорта не нужна. можно копию тех паспорта квартиры.
Юрію Васильовичу, а у мене технічний паспорт квартири не переоформлений на моє ім'я з моменту купівлі квартири на вторинному ринку у 2003 році. Наскільки це важливий документ і коли він може знадобиться? Його переоформляє ЖЕД?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #5 : 24 Лютого 2012, 01:35:36 »

...копия паспорта не нужна. можно копию тех паспорта квартиры.
Юрію Васильовичу, а у мене технічний паспорт квартири не переоформлений на моє ім'я з моменту купівлі квартири на вторинному ринку у 2003 році. Наскільки це важливий документ і коли він може знадобиться? Його переоформляє ЖЕД?
Коли? В розумінні часу - невідомо коли, можна й життя прожити і ні разу не дістати його на світ божий.
Коли? В розумінні події - Випадків багато, наприклад під час оформлення пільг чи субсидії потрібно копію до УПСЗН надати. В суді, якщо, наприклад ЖЕД невірно розміри пощі в розрахунках застосовує.
Переоформлює БТІ, принймні покищо.
Записаний

Nataly

  • Гість
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #6 : 24 Лютого 2012, 05:26:42 »

      Уважаемый Юрий Васильевич! Спасибо, что  Вы меня не бросаете !
Я переделала заяву. Посмотрите пожалуйста.
1.Спасибо, что заметили мой прокол с суммами. Приглядевшись попристальнее к этой таблице, заяве на видачу СН и претензии, я увидела, что там все еще интереснее.
2.Копия решения ОМС не прилагалась.
3.Завтра в ЖЕК узнаю про счетчики.
« Останнє редагування: 24 Лютого 2012, 19:27:38 від Юрій Васильович »
Записаний

Nataly

  • Гість
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #7 : 24 Лютого 2012, 05:38:15 »

забыла сказать, что копии решений об утверждении тарифов тоже не прилагались.
Записаний

Nataly

  • Гість
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #8 : 24 Лютого 2012, 08:16:09 »

Я, оказывается, часть этого долга погасила 18.01.2012г. Наверное, об этом надо тоже сказать и приложить копию платежки.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #9 : 24 Лютого 2012, 09:12:43 »

В посте № #3 « : 23 Лютий 2012, 20:33:42 » "Оперативно." Это сказано о Вас.
Цитувати
1.Спасибо, что заметили мой прокол с суммами. Приглядевшись попристальнее к этой таблице, заяве на видачу СН и претензии, я увидела, что там все еще интереснее.
В Таблице желательно всё пересчитать, я только итоговые суммы пересчитывал. ( Бывает, что допускают "ошибки" и "случайно" в свою пользу.
Так же нужно проверить все ли Ваши платежи в таблице указаны.
Цитувати
Я, оказывается, часть этого долга погасила 18.01.2012г. Наверное, об этом надо тоже сказать и приложить копию платежки.
Нужно. Хотя СН был выдан ранее, но Вы то о его существовании ещё не знали. Т.е. как минимум нужно приказ изменить ( уменьшить сумму подлежащую взысканию).
Цитувати
копии решений об утверждении тарифов тоже не прилагались.
Т.е. правильность расчета суммы долга не подтверждена.
Цитувати
Копия решения ОМС не прилагалась.
Т.е. статус исполнителя услуг не подтверждён.

Заявление посмотрю вечером.
 
Записаний

Nataly

  • Гість
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #10 : 24 Лютого 2012, 10:32:31 »

Юрий Васильевич, здравствуйте! Спасибо! Вы не можете себе представить, что значит для меня Ваша поддержка. Вы меня из ада вытащили.
Я хочу попросить Вас удалить заяву, которую я прислала в 5:26:42. Я сейчас кладу последний вариант.
Записаний

Nataly

  • Гість
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #11 : 28 Лютого 2012, 20:39:01 »

Уважаемый Юрий Васильевич, здравствуйте! Скажите пожалуйста, моей заяве на скасування СН больше не нужны исправления?  Можно ли мне нести ее в суд?  Я не написала жалобы на имя предсеедателя суда на то, что к СН не были приложены заявление Стягувача на выдачу СН и приложения. Надо ли это сделать, если в приемной судьи мне их выдали без письменного заявления? Если надо, где можно увидеть образец?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: заява про скасування судового наказу
« Reply #12 : 29 Лютого 2012, 00:55:52 »

Если никакой новой информации нет, подавайте последний вариант.
Записаний

gontarenko

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 30
  • City: Запорожье
    • Перегляд профілю
    • Email

В итоге скасували судовий наказ?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

В итоге скасували судовий наказ?
Наказ скасували. МТМ звернулось до суду вже з позовом: http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8336.msg43607.html#msg43607
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email