'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: расход воды  (Прочитано 4278 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

psandra

• *
  • City: Kiev
    • Перегляд профілю
расход воды
« : 13 Березня 2012, 13:40:02 »

подскажите, что делать в такой ситуации: практически ежемесячно расход горячей воды больше, чем холодной на 1-2 куба, причем никто специально воду горячую из кранов не льет вхолостую, унитазы естественно, смываются холодной водой, т.е. все как и должно быть у нормальных людей, где искать причину такой разницы? спрашивала у знакомых, как правило все говорят, что горячей воды расходуется меньше холодной почти в 2 раза... смотрела счетчик - крутит как обычно, как холодную, так и горячую...
Записаний

Helen

• *
    • Перегляд профілю
Re: расход воды
« Reply #1 : 13 Березня 2012, 14:06:08 »

Причин може бути де-кілько:
або лічильник дуже "підбрехує" або Ви дійсно використовуєте більше гвп (я влітку вистачаю більше гарячої ніж холодної, оскільки вона подається "просто теплою" і я взагалі не здійснюю "подміс" холодною).
Третього варианта у мене немає ..
Записаний

psandra

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 13 Березня 2012, 16:46:55 »

Причин може бути де-кілько:
або лічильник дуже "підбрехує" або Ви дійсно використовуєте більше гвп (я влітку вистачаю більше гарячої ніж холодної, оскільки вона подається "просто теплою" і я взагалі не здійснюю "подміс" холодною).
Третього варианта у мене немає ..

напор горячей воды ниже, чем холодной, приходится кран с горячей откручивать по максимуму, может поэтому? вообще то горячая вода действительно горячая.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 13 Березня 2012, 16:59:09 »

Цитувати
смотрела счетчик - крутит как обычно, как холодную, так и горячую...
Візуально по тому як лічильник "крутит" Ви різницю не побачите. Як правило на побутових лічильниках можна рахувати  літри. Візьміть ємність десь літрів на 10-15-20 (тільки точно, можливо потрібно буде перевірити мірною кружкою, тобто доведеться "погратися". Банками можете не міряти - у них фактичний об`єм більше номіналу) наберіть декілька раз і подивіться що порахував лічильник.
Записаний

psandra

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #4 : 13 Березня 2012, 17:03:42 »

Цитувати
смотрела счетчик - крутит как обычно, как холодную, так и горячую...
Візуально по тому як лічильник "крутит" Ви різницю не побачите. Як правило на побутових лічильниках можна рахувати  літри. Візьміть ємність десь літрів на 10-15-20 (тільки точно, можливо потрібно буде перевірити мірною кружкою, тобто доведеться "погратися". Банками можете не міряти - у них фактичний об`єм більше номіналу) наберіть декілька раз і подивіться що порахував лічильник.

Спасибо, придется видать вспомнить детство :)
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 13 Березня 2012, 20:17:28 »

У випадках недогріву ГВП - витрати гарячої води дійсно збільшуються.
З досвіду експлуатації 4-тарифного лічильника. За 7 місяців спостережень - отримали 11 кубометрів "гарячої води" з температурою нижче 40 градусів.

Спасибо, придется видать вспомнить детство :)
Якось займалась подібними "розвагами". Мірний кухлик з позначками (для цукру, борошна, тощо...) - досить зручна річ. Дослідним шляхом встановила, що механічні лічильники працюють точно. :)
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email