'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Підкажіть будьласка, як мені забезпечити своєправо на  (Прочитано 2699 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Doc.

• Гість

Підкажіть будьласка, як мені забезпечити своєправо на ознайомлення з бухгалтерською документацією свого ЖЕО чи КП УЖГ по моєму будинку (офіційно), та як зробити копіювання Технічного паспорту будинку(як цілісного комплексу з прибудинковою інфраструктурою)? Я ж маю право знайомитись з такою інформацією?
Записаний

Doc.

• Гість

Яким чином вони мають передати мені скопійовану документацію, і що я маю їм заплатити за це?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Зверніться з письмовою заявою та обгрунтуйте необхідність отримання інформації. Що стосується копіювання, то його вартість відноситься до канцелярських витрат, які враховуються у тарифах на утримання будинку. Ви можете просити вислати необхідну Вам інформацію поштою. У разі відмови - подаєте до суду заяву про забезпечення доказів до майбутнього позову. На цій стадії позовну заяву можна не подавати.
На жаль, практика показує, що ЖЕО ніякої інформації щодо своєї діяльності добровільно не бажають надавати. З цього й виходьте.
Можна ще оскаржити прокуророві району у зв\\\'язку з порушенням ЗУ "Про інформацію".
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Вимогу про надання потрібної Вам інформації можете обґрунтувати також посиланням на постанову КМУ від 12.07.2005 р. № 560, яка передбачає прозорість формування усіх складових тарифу на утримання будинку та прибудинкової території. А Порядок формування тарифу також затверджений цією постановою. Єдина проблема - розтлумачити дурням зміст поняття "прозорість". На жаль, це не юридичний термін, і для його правильного розуміння потрібен деякий інтелект, якого у начальників не вистачає. Вихід із цього становища - звернення до тлумачних словників. Або запит до Мін\\\'юсту України з проханням роз\\\'яснити, що таке "прозорість" по відношенню до формування складових частин тарифу. Таке роз\\\'яснення у подальшому буде служити доказом і в суперечках з начальниками.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email