'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: у судовій справі відсутні процесуальні документи про фіксування судового процесу  (Прочитано 16003 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Як нікого нема в суді, то що фіксувати? Тишину, шоркання взуття судді і секретаря та шмигання носом?
От ви і дали відпоідь на своє питання.
Ви подали клопотання про відкладення засідання, на яке не можете з'явитися.
Друга сторона на нього також не з'явилася. Суддя має прийняти ухвалу щодо вашого клопотання, але у с.з. нікого з учасників немає. То суддя має сам собі в голос під тех.запис зачитати ухвалу про відкладення?
Навіщо?
До речі ви досі продовжуєте ухилятися від прямої відповіді на запитання, чи брали участь сторони у судових засіданнях.
Записаний

Гість

• Гість

Як нікого нема в суді, то що фіксувати? Тишину, шоркання взуття судді і секретаря та шмигання носом?
От ви і дали відпоідь на своє питання.
Друга сторона на нього також не з'явилася. Суддя має прийняти ухвалу щодо вашого клопотання, але у с.з. нікого з учасників немає. То суддя має сам собі в голос під тех.запис зачитати ухвалу про відкладення?
Навіщо?
До речі ви досі продовжуєте ухилятися від прямої відповіді на запитання, чи брали участь сторони у судових засіданнях.
Ну це вже занадто, шановна Німфа.
Цитувати
Навіщо?
А це вже зовсім брехня і образа  на мою адресу. Де це я писав, що
Цитувати
подали клопотання про відкладення засідання, на яке не можете з'явитися.
Цитувати
Навіщо?
  А оце де?  Що з Вами, шановна?
Цитувати
Ні на всі запитання я відповів.
Цитувати
Автор: Гість
« : 24 Травня 2012, 21:10:42 » Цитата
Цитувати
1. Опублікуйте будь ласка "проблемні протоколи"
2.Надайте відповіді на питання.
Цитата: stepan від 23 Травня 2012, 22:46:55
А в протоколах вказано - чому не відбувалась фіксація технічного запису с.з.?
Ви були присутні на с.з.?
Чи проводилась фактично фіксація ходу с/з технічними засобами.
Чи завершений розгляд справи, чи прийняте вже рішення у справі?

Тема буде перенесена в розділ "Запитання по судовому розгляду" Пропоную для продовження обговорення зареєструватись на форумі.
На жаль протоколи опублікувати не можу. Їх не дали скопіювати. Переписував  ручкою.
Не вказано чому не проводилось фіксування.
Сторони були присутні, не були лиш мене, бо суд мене  не повідомив.
Рішення першою інстанцією прийнято. Справа в апеляційнй інстанції.

На форумі зареєструвався. Зайти під своїм іменем не можу. Код активації на імейл не надходить. 
За такі "продєлки" я певно повинен натиснути кнопку Модератора? Чи почекаьти вибачень?

Записаний

Гість

• Гість

А от що говорить з даного приводу ВСУ:
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/v0002700-09/page2
Цитувати
35. Фіксування судового процесу  є  однією  з  гарантій  його
гласності  як  основоположного  принципу  правосуддя.  Це  означає
обов'язковість процесуального оформлення документів,  які фіксують
процесуальні  дії  суду,  сторін  та  інших  учасників  цивільного
процесу,  а також обставини (факти) при розгляді справи. У зв'язку
з  цим  суди мають забезпечити суворе виконання вимог статей 197 -
200 ЦПК ( 1618-15 ) про порядок складання та оформлення журналів і
протоколів та їх зміст.

Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Сторони були присутні, не були лиш мене, бо суд мене  не повідомив.
Рішення першою інстанцією прийнято. Справа в апеляційнй інстанції.
Якщо рішення суду було "заочним", то чи подавали Ви заяву про його скасування?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Шановні Форумчани!
Ознайомився зі своєю цивільною справою. Виявив, що замість журналу судових засідань та  технічного  запису у справу суддя вклав протоколи судових засідань.  Читаю ЦПК, там протоколи лише у статті 200. більше ніде згадок нема.  Стаття 27 не передбачає права на подання зауважень на протоколи, а лише на журнал і запис.
А справу фальсифіковано. Те що написанов протоколах насправді в суді не було.
Що порадите робити в такій ситуації?

Можливо то є саме журналом, але з іншою назвою. Тому слід подати зауваження на журнал (протокол) судового засідання (ст. 199 ЦПК).
Записаний

Гість

• Гість

Можливо то є саме журналом, але з іншою назвою. Тому слід подати зауваження на журнал (протокол) судового засідання (ст. 199 ЦПК).

Ну що Ви, Перо! журнал і звукозапис ведуться  програмно-апаратними комплексами «Тритон», «Оберіг» та «Камертон».  Тож помилка виключається.
http://court.gov.ua/tu04/16/84/
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

На Форумі ніхто не бачив, про що йдеться. Яке запитання -така й відповідь. Зауваження все одно подавайте, незалежно від того, що і як називається.
Записаний

Дятел

• *
  • Вода камень точит, а дятел - долбит!
    • Перегляд профілю

Наверно 3х дневный срок пропущен!
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

А це вже зовсім брехня і образа  на мою адресу. Де це я писав, що
Цитувати
подали клопотання про відкладення засідання, на яке не можете з'явитися.
Я вам навела приклад випадку, у якому здійснення тех.запису було б абсолютною дурнею.
Якби я повторювала ваш коментар, то я б його процитувала. Все, що не цитоване - то мої слова, а не ваші.
Тому не приписуйте мені того, чого не було.

Редагування: Виправлено межі цитування.
« Останнє редагування: 26 Травня 2012, 00:29:25 від Юрій Васильович »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Шановний Гість! Щодо протоколу і журналу. Цілком може бути, що в суді наплутали назви. Рівень професіоналізму і суддів, і секретарів - загальновідомий. А ляпи ще й не такі бувають. Тож, скористайтесь порадою ПЕРО. Можливо, з заявою про поновлення строку.

Цитувати
1. Опублікуйте будь ласка "проблемні протоколи"
На жаль протоколи опублікувати не можу. Їх не дали скопіювати. Переписував  ручкою.
Така відмова - порушення статті 27 ЦПК.
Треба звернутись до апеляційного суду з заявою на ознайомлення з матеріалами справи. У випадку відмови - скаржитись начальнику канцелярії, голові суду. Письмово.
Отриману справу самостійно скопіювати за допомогою цифрового фотоапарату чи портативного сканера.
Опублікувати протоколи. За потреби - видалити персональну інформацію. Далі можна буде щось радити більш конкретно.
Без опублікованих документів подальше обговорення є безпредметним і буде припинено.

Додатково. Звертаю Вашу увагу на правила Форуму, зокрема пункти 3, 7, 8, 10, 16. Прошу дотримуватись Правил.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Шановні Форумчани!
Ознайомився зі своєю цивільною справою. Виявив, що замість журналу судових засідань та  технічного  запису у справу суддя вклав протоколи судових засідань.  Читаю ЦПК, там протоколи лише у статті 200. більше ніде згадок нема.  Стаття 27 не передбачає права на подання зауважень на протоколи, а лише на журнал і запис.
А справу фальсифіковано. Те що написанов протоколах насправді в суді не було.
Що порадите робити в такій ситуації?

Це безполезно

у мене була така подібна ситуація.
склали протокол.Внесли до нього неправдиві відомості. Я подав на нього заперечення.Суд відмовив . Оскільки технічне фіксування не велося. Хоча відповідно до судових документів була присутня сторона позивача. Диск з записом засідання -відсутній.

Тому не можна ніяк перевірити і спростувати що позивач був на суді чи не був, так само і відповідач. а двічі неявка позивача без поважних причин- є основою для залишення позову без розгляду.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

На форумі зареєструвався. Зайти під своїм іменем не можу. Код активації на імейл не надходить.

Рекомендації надані в другій Вашій темі http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7658.msg37045.html#msg37045
Записаний

Carlovich

• *
  • City: Ірпінь
  • Судья, осуждающий невинного, осуждает самого себя.
    • Перегляд профілю

Цитувати
Шановний Гість! Щодо протоколу і журналу. Цілком може бути, що в суді наплутали назви. Рівень професіоналізму і суддів, і секретарів - загальновідомий. А ляпи ще й не такі бувають. Тож, скористайтесь порадою ПЕРО. Можливо, з заявою про поновлення строку.
Отримав повідомлення з суду:  Фіксування не велося, тому що не було вільних судових зал, а кабінет судді не обладнаний  апаратурою запису.
Цитувати
Така відмова - порушення статті 27 ЦПК.
Треба звернутись до апеляційного суду з заявою на ознайомлення з матеріалами справи. У випадку відмови - скаржитись начальнику канцелярії, голові суду. Письмово.
На жаль, у ст. 27 нема права на копіювання ПРОТОКОЛІВ.  Скаргу голові суду подав.
Виходить, що фіксування зовсім не обовязкове. Хочу фіксую, хочу ні. Які наслідки відсутності журналів судових засідань і запису?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Всі раніше надані рекомендації залишаються в силі.
Отримав повідомлення з суду:  Фіксування не велося, тому що не було вільних судових зал, а кабінет судді не обладнаний  апаратурою запису.
Протиправна позиція. Ваші процесуальні права повинні дотримуватись. Отже - пишете вимогу, щоб засідання проводились під ТЗ, як того вимагає закон. Хай шукають зали, або дообладнують кабінети.
Доцільно самостійно здійснювати аудіофіксацію судового процесу власними портативними засобами (диктофон, мобільний телефон з спец. функціями). У мене в засіданнях портативний аудіозаписуючий пристрій включається і демонстративно розміщується на столі.

Цитувати
На жаль, у ст. 27 нема права на копіювання ПРОТОКОЛІВ.
Така позиція не відповідає нормам процесуального закону. Уважно вивчіть ст. 27 ЦПК, зокрема:
1. Особи, які беруть участь у справі, мають право знайомитися з  матеріалами  справи,  робити  з  них  витяги,  знімати  копії з документів,  долучених до справи...
Перша рекомендація, яку надають новачкам при захисту від позову "борг за ЖКП". Подати заяву на ознайомлення зі справою. Взяти справу і сфотографувати її ВСЮ. З усіма обкладинками, чеками, супровідними листами, журналами і протоколами. Без жодних дозволів чи недозволів щодо копіювання окремих аркушів.

Цитувати
Виходить, що фіксування зовсім не обовязкове. Хочу фіксую, хочу ні. Які наслідки відсутності журналів судових засідань і запису?
Умови, за яких обов`язкове фіксування судового процесу ТЗ, чітко виписані в процесуальному законі.
Той факт, що ЦПК судді масово порушують - загальновідомий. З порушеннями боротись скаргами, відводами, тощо.
Записаний

Дятел

• *
  • Вода камень точит, а дятел - долбит!
    • Перегляд профілю

Цитувати
10. Хід судового засідання фіксується технічними засобами. Порядок фіксування судового засідання технічними засобами встановлюється цим Кодексом.
11. Офіційним записом судового засідання є лише технічний запис, зроблений судом.
Нет записи, не было и судебного заседания!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email