'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Добрий день,Вікторе Івановичу,  (Прочитано 2789 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

top-natalia

• Гість
Добрий день,Вікторе Івановичу,
« : 07 Лютого 2008, 14:59:11 »

Добрий день,Вікторе Івановичу,
Дякую за відповідь на мої питання. Відповідаю тепер на Ваші питання до мого листа:
1) квартира знаходиться у моїй власності;
2) доказом про те, що залиття було з вини ЖЕКу є те, що я визивала аварійну службу, було складено акт (службою) але в одному примірнику, копію я зробити не мала можливості ( копіювальної техніки вдома у мене не має, а в 10-11 годин ночі копію зробити було ніде); друге залиття -приходила комісія ЖЕКу - акт склали, але копію я отримати неможу. Прихожу до ЖЕКу а мені акти просто не дають, я розумію, що виглядає глупо, але що робити? Стоїть ксерокс, а працівники говорять що його немає і немає можливості надати копію;

3) нажаль, для того щоб проявити ініціативу по викликанню спеціалістів(оцінщиків) - основна причина банальна відсутність коштів, я тоді була безробітною, тобто шукала роботу.
Вікторе Івановичу, а хіба не є доказом те, що були видані Розпорядження РДА? Орієнтовні дати Розпоряджень це 31.03.2003р., 15.12.2006р. та 18.05.2007р. Вони ж складаються на підставі якихось первинних документів(тобто формально збитки визнані)? Може Ви порадите де і в кого я можу отримати копію Розпоряджень( до них мають бути копії актів та кошторис).
Наскільки я знаю, то строк позовної давності 3 роки з моменту, коли стало зрозуміло, що мої права порушено.... Але я не юрист, думала, оскільки ведеться робота по складанню Розпоряджень,я отримую листи-відписки, то була хоч якась надія на їх виконання. Прошу дати пораду про подальші дії. Щиро дякую.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Виклик аварійної служби не є доказом того, що залиття відбулося з вини ЖЕКу. Відсутність копії акту аварійної служби - це Ваша необачність. Не маєте ксероксу - робіть знімки цифровим ф/апаратом. Не маєте ні того, ні іншого - складайте акт під копірку. Не маєте копірки - переписуйте від руки і просіть підписати учасників ліквідації аварії. Але зараз про це пізно згадувати. Важливо те, що акт аварійної служби не встановлює винуватця аварії. Аварійна служба лише припиняє залиття.
Щодо копії акту по другому залиттю. Якщо такий акт існує в природі - пишіть заяву про надання копії. Якщо не нададуть або відмовлять - тоді можна й на них подати позов. Однак, я вже про це повідомляв, досить було самостійно скласти акт і підписати двома-трьома мешканцями.
Стосовно розпоряджень РДА - я сумніваюсь, що такі розпорядження існують, не той випадок. Але якщо Ви впевнені, то зверніться до загального відділу РДА, відділ зобов\\\'язаний надати Вам копії, які Вас стосуються. У разі відмови - до начальника відділу. Якщо не дпомагає - скарга на ім\\\'я голови РДА. Відсутність відповіді або беззмістовна відписка - це доказ для подальшого оскарження в суді.
Якщо позовна давність пропущена, можна, звертаючись з позовом до суду, водночас подати клопотання про поновлення строку позовної давності, якщо він був пропущений з поважних причин. Поважність причини слід додатково обгрунтувати.
Якщо говорити про подальші дії, то схема їх загальновідома:
1) Претензія до винуватця з конкретною вимогою про відшкодування.
2) Запит до причетних осіб про надання інформації (доказів).
3) Позовна заява до суду. Одночасно с нею заява про забезпечення доказів, якщо вони існують, але відповідач чи треті особи відмовляють.
Ну а далі - мистецтво можливого. Судочинство - це різновидність мистецтва, змагальність сторін, чиї доводи є більш переконливими, і так далі. Окрема пісня. Вивчіть мої "Нариси", повідомлення на цьому Форумі, купіть ЦК України, ЦПК України, КАС України, Конституцію України, наберіться теоретичних знань, а потім - практичного досвіду. Три-чотири справи програєте, потім дечому навчитеся. Далі будете вигравати. Навіть сьогодні багато чого можна виграти. Читайте судові рішення у справі Смирнової, Дєнкової, інші - це в "Нарисах".
Хай Вам щастить!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email