'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: И снова нежилые помещения. Прошу грамотной помощи  (Прочитано 9936 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Schevchenko

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Вот и ответ на заявление.  >:(

Записаний

Schevchenko

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

И ответ на мой самый первый информационный запрос. Первые 2 страницы идентичны ответу на моё заявление. Это третья страница

Теперь мне нужна помощь и я хочу идти до конца. В Юридических терминах я не очень, но своими словами опишу так:

1.Согласно ДСТУ Б В.2.5-34:2007 (СМІТТЄПРОВОДИ ЖИТЛОВИХ І ГРОМАДСЬКИХ БУДИНКІВ) они ОБЯЗАНЫ БЫТЬ И ФУНКЦИОНИРОВАТЬ, я не думаю, что застройщик рискнул менять целевое назначение помещения мусоропровода под "кладовки"
2.Целевое назначение согласно проекту дома никто не менял.
3. Я есть совладельцем этих помещений
4.Разрешение на изменение целевого назначения я не давал.
5. Значит я остаюсь владельцем этих помещений.
Как мне действовать дальше, готов встретится с человеком который мне поможет .
Записаний

Helen

• *
    • Перегляд профілю

Вполне закономерный и ожидаемый ответ для "В.о."  с такой фамилией (которая, лишний раз подтверждает своё неслучайное  присваивание...роду последнего).
Остальное в «личку».
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Как мне действовать дальше

Готувати позови: адміністративний -до місцевої ради з вимогою скасування незаконного рішення; цивільний -до осіб, які є фактично користувачами приміщення, що є предметом спору.
Записаний

Schevchenko

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Сейчас подожду ещё один ответ на инфозапрос, а далее необходима будет помощь при составлении иска.
Записаний

Schevchenko

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Вот это помещение под №1
Записаний

Schevchenko

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Згідно п. 1 ст. 1 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" и ст. 19 та 29.
…. балансоутримувачем будинку, споруди, житлового комплексу, комплексу будівель і споруд є власник, або юридична особа, що за договором із власником (Вами) утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну й іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки засобів, необхідних для своєчасного проведення капітального, поточного ремонтів і утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію відповідно до закону.
Что означает "управління цим майном"?
Также согласно п. 3.6 Правил управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд, особа, що здійснює управління будинком, зберігає та веде технічну документацію щодо стану, утримання та експлуатації об'єкта. Технічна документація довготривалого зберігання містить: план ділянки в масштабі 1:1000 - 1:2000 з усіма будинками та спорудами, що на ній розташовані; проектно-кошторисну документацію та виконавчі креслення на кожний будинок та споруду; акт технічного стану житлового будинку на момент укладення договору управління; схеми внутрішньобудинкових мереж централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізованого опалення тощо; паспорти котельного господарства, котлові книги; паспорти ліфтового господарства; паспорти на кожний житловий будинок та земельну ділянку; виконавчі креслення контурів заземлення (для споруд, які мають заземлення).
Могу ли я получить какие либо их этих документов  в городской администрации или получить по инфозапросу в БТИ?
« Останнє редагування: 04 Вересня 2012, 14:25:17 від Schevchenko »
Записаний

Helen

• *
    • Перегляд профілю

Шановний Schevchenko!
Починайте по трохи вивчати базове законодавство, а саме - ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" :

п. 1 ст. 1
....управитель -  особа,  яка  за  договором   з   власником   чи
балансоутримувачем   здійснює   управління   будинком,   спорудою,
житловим комплексом  або  комплексом  будинків  і  споруд  (далі -
управління  будинком)  і  забезпечує  його  належну   експлуатацію
відповідно до закону та умов договору;
...утримання будинків і прибудинкових територій  -  господарська
діяльність,   спрямована   на   задоволення  потреби  фізичної  чи
юридичної особи  щодо  забезпечення  експлуатації  та/або  ремонту
жилих та нежилих приміщень, будинків і споруд, комплексів будинків
і споруд,  а також  утримання  прилеглої  до  них  (прибудинкової)
території   відповідно  до  вимог  нормативів,  норм,  стандартів,
порядків і правил згідно із законодавством;

Розділ V        ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СПОЖИВАЧІВ, ВИКОНАВЦІВ, ВИРОБНИКІВ

Стаття 19. Учасники договірних відносин у сфері
                житлово-комунальних послуг

4. Особливими учасниками відносин у сфері житлово-комунальних
послуг  є  балансоутримувач  та  управитель,   які   залежно   від
цивільно-правових  угод  можуть  бути  споживачем,  виконавцем або
виробником.

Стаття 25. Права та обов'язки управителя
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Сейчас подожду ещё один ответ на инфозапрос, а далее необходима будет помощь при составлении иска.
Як неодноразово повідомлялось, тема ЖКГ є специфічною, яка потребує багато спеціальних знань. Одночасно послуги юристів по складанню досудових, судових документів є досить недешевими. Можете пошукати в мережі, орієнтовна вартість юридичних послуг доступна.
Щоб захистити свої права. Доведеться ставати підкованим в юридичній термінології.
Зараз варто опрацювати "прожитковий мінімум" законодавства: Конституцію, ЦК (вибірково), ЦПК України, КАС України, ЗУ "Про житлово-комунальні послуги".
Доцільно опрацювати матеріали сайту, на сайті є багато зразків позовних заяв.
Складайте тексти позову, публікуйте в цій темі для отримання рецензії.

Всю документацію щодо будинку Ви маєте право вимагати у балансоутримувача чи виконавця ЖКП. Не факт, що їх Вам нададуть, але то вже інша пісня.  :)
Запит щодо того, хто є балансоутримувачем, управителем, виконавцем ЖКП і на підставі яких документів, надсилається до органу місцевого самоврядування.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Могу ли я получить какие либо их этих документов  в городской администрации или получить по инфозапросу в БТИ?
Можете, як співвласник, ознайомитися з ними у балансоутримувача чи управителя. Але слід мати на увазі, що ними можуть чинитися Вам перешкоди у доступі до цих документів, бо Ви ж можете, на їхню думку, взнати "зайвого".
Наприклад, що приміщення, що Вас зацікавили, є "допоміжними", а аж ніяк не "нежитловими".
Слід врахувати, що "НЕЖИТЛОВІ" приміщення в будинку мають своїх власників і на  кожне таке приміщення повинні бути свої техпаспорт та документ, що засвідчує власність. Допоміжні приміщення є у співвласності і на них окремих  документів не оформлюють.
У відповіді чиновника зазначено, що рішення про зміну статусу і призначення приміщень не приймалось. Тобто вся подальша писанина про те, як місцева влада переймається проблемами мешканців, не має значення.
Записаний

Schevchenko

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

И вот продолжение истории. Получил ответы "не на все вопросы" особенно почему именно 51 % жителей должен дать разрешение на аренду, а не 100% ;D
Вообще, в ответе они такое понаписывали, что я не знаю . ОНИ НАПИСАЛИ,ЧТО МОГУТ СДАВАТЬ В АРЕНДУ ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ ПОМЕЩЕНИЯ  ??? ;D
Ответ на 20стр. (Но я Вам скажу очень и очень интересные сказочники). Буду готовить им снова интереснейшие вопросы или сразу в суд?

Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Будь-яке листування слід розглядати виключно як збір доказів для позову.
Записаний

Schevchenko

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Снова отказываются отвечать. Спросил кто подал заявку на аренду помещения, ответили что согласно конституции и т.д. это персональные данные и они не дадут эту информацию. По поводу проектной документации на дом и т.д. ответили,  что у них нет и не было никогда (тогда как они знают где расположены коммуникации и как они их обслуживают ;D). По поводу 51% жителей потребовал копию согласия жителей, не дали так как снова это конфиденциальная информация. Всё ка вы и предвидели. Сейчас администрацию торбит прокуратура (выборы ;)), может написать туда или в суд сразу?  И как поступить подать за не ответ на информацию или сразу в суд о защите своего имущества?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Сейчас администрацию торбит прокуратура (выборы ;)), может написать туда или в суд сразу?  И как поступить подать за не ответ на информацию или сразу в суд о защите своего имущества?

Ознакомьтесь с материалами проверки прокуратуры -там должны быть установлены факты (арендатор, копии договоров и т. п.), которые затем можно использовать в суде в порядке ЦПК (о защите прав собственника, признании недействительным договора аренды -в зависимости от способа защиты). А по КАС админ. иск о незаконности решений власти можно подавать уже сейчас, если известны реквизиты таких решений.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email