'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Оскарження дій слідчого (експертизи)  (Прочитано 8409 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

kadr

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 15
    • Перегляд профілю

Шановні! Допоможить, будь ласка, порадою щодо такого.
Слідством призначено медичну експертизу, на яку слідчим (який прикриває злочинця) умисно не направлено достатньо матеріалу - не направлено в повному обсязі історію хвороби, виписку із стаціонару, тощо. Також експертизу проведено без потерпілого. Відповідно до цього експертиза робить висновок: "...по причине отсутствия в представленых на экспертизу медицинских документах сведений о внешних повреждениях пострадавшего, нельзя однозначно утверждать о том, что причиной падения потерпевшего является применение к нему физического воздействия...(примерно так)". У зв"язку з цим, на підставі заяви потерпілого слідчий призначає комесійну експертизу, але вже за участю потерпілого та з додаванням додаткових медичних документів, які зберігались в мене. Висновок комісійної експертизи: " ...тяжкие телесные повреждения получены в результате падения, которое произошло по причине полученного удара в область челюсти с правой стороны...(примерно так)".
Що ж робить начальник слідчого відділу? Він направляє справу на мед експертизу до головного бюро СМЕ, для проведення ТРЕТЬОЇ експертизи "...у зв"язку з виявленням явних протиріч між висновками попередніх експертиз!!!!!" Але ж у чому тут протиріччя?
Справа в тому, що висновки експертизи будуть отримані не раніше 2014 року, коли вже сплине строк для притягнення підозрюванного до кримінальної відповідальності. Отже, що ж робити???       
« Останнє редагування: 03 Вересня 2012, 19:44:28 від Перо »
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю
Re: Оскарження дій слідчого (експертизи)
« Reply #1 : 03 Вересня 2012, 19:48:50 »

З тієї інформації, що є, -оскаржуйте дії слідчого до суду в порядку ст. 234 КПК. Крім того, -повідомлення про злочин до прокуратури в порядку ст. 97 КПК на недбалість при направленні матеріалів на першу експертизу.
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email