'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Суд тривалий час не розглядає касаційну скаргу  (Прочитано 5070 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Богдан

• Гість

Прошу поради  форумчан, як діяти в такому випадку:
У листопаді 2009 року я звернувся до окружного адміністративного суду з позовом до районного суду загальної юрисдикції та одного з суддів з позовом про визнання дій незаконними за зобовязання вчитити певні дії: а саме суд (суддя Х.Х) відмовив мені у винесенні додаткового процесуального документа згідно ст. 11 ЗУ " Про порядок відшкодування шкоди, завданої
громадянинові незаконними діями  органів дізнання, попереднього слідства, прокуратури і суду".
Окружний суд відмовив у відкритті провадження. КААС  мою апеляцію відхилив.   1 грудня 2011 року ВАСУ відкрив касаційне провадження.
З того часу і до сьогодні жодних відомостей про рух справи від ВАСУ добитися не можу - на письмові запити не відповідає.  Рішення по справі не отримував, в ЄДРСР відсутнє.
Як порадите діяти в такій ситуації?
« Останнє редагування: 02 Жовтня 2012, 17:37:00 від Перо »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Продати скаргу до голови суду. Щодо недотримання та затягування строків розгляду справи. Та щодо ненадання відповідей на запити.
Подати скаргу до прокуратури на порушення законодавства "Про звернення громадян". Ненадання відповідей на запити.
Відвідати ВАСУ. Зареєструвати заяву на ознайомлення з матеріалами справи. Отримати справу. Ознайомитись.
Звернутись на особистому прийомі до голови суду. З копіями поданих скарг.
Записаний

Богдан

• Гість

Отримав відповідь від ВАСУ. Мотивують порушення розумного строку розгляду справи тим, що начеб-то  витребувані ВАСУ справи нещодавно (тіко) надійшли  з окружного суду.
Надії, що скоро отримаю  судове  рішення, тим більше справедливе -  НЕМА.
Чи можу я не маючи рішення касаційної інстанції звернутися до Євросуду?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Відсутність рішення касації -це невичерпання усіх можливостей. Слід дочекатися остаточного рішення.

P. S. Назву теми виправлено.
Записаний

Богдан

• Гість

Чекайте! Я якже розумний строк? Його вже давно порушено! Тобто порушено ст. 6 Конвенції:

Цитувати
Право на справедливий суд
     1. Кожен має право на справедливий і публічний  розгляд  його  справи  упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим  законом,  який  вирішить  спір  щодо  його  прав  та обов'язків  цивільного  характеру
Я звернувся до суду касаційної інтсанції. Маю ухвалу про відкриття провадження. Законмо встановлено строк для її розгялду. Моє право порушено? Чого я маю чекати? Щоб потім мені з ч "вручили" рішення  датоване наприклад 2009 роком (по якому  пропущено строк оскарження до Євросуду)?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Чекайте! Я якже розумний строк? Його вже давно порушено! Тобто порушено ст. 6 Конвенції:

Ви можете вивчити умови, за яких Ваша заява буде прийнятною у ЄСПЛ:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5638.msg37750.html#msg37750
Записаний

Carlovich

• *
  • City: Ірпінь
  • Судья, осуждающий невинного, осуждает самого себя.
    • Перегляд профілю

Відсутність рішення касації -це невичерпання усіх можливостей. Слід дочекатися остаточного рішення.
P. S. Назву теми виправлено.
Шановний Богдане! Дійсно умовою прийняття Заяви до Євросуду є вичерпання національних  засобів  юридичного захисту. На сьогодні Ви їх не вичерпали, а тому  Вашу Заяву визнають неприйнятною.
В даному випадку ст. 6 Конвенції, а саме розумний строк,  порушує ВАСУ.
Неправомірні дії та бездіяльність  ВАСУ оскаржується до вищої ради юстиції. Отже, раджу Вам звернутись  зі скаргою  до ВРЮ. В разі, якщо відповідь на скаргу Вас не влаштує  - шлях до Євросуду Вам відкритий. 
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Щоб потім мені з ч "вручили" рішення  датоване наприклад 2009 роком (по якому  пропущено строк оскарження до Євросуду)?
Цитувати
c) Вручення рішення
77. Вручення рішення заявникові: якщо заявник має право на офіційне передання йому копії остаточного національного рішення, тоді предмет і мета пункт 1 статті 35 Конвенції  вважаються  краще  дотриманими,  якщо  відлік  шестимісячного  строку починається з дати вручення копії рішення(Worm проти Австрії, § 33).
Записаний

Carlovich

• *
  • City: Ірпінь
  • Судья, осуждающий невинного, осуждает самого себя.
    • Перегляд профілю

Цитувати
КАСУ  стаття 167.
     Судове рішення вважається  врученим, у  тому  числі  у  разі повернення  поштового  відправлення,  яке  не  вручено  адресату з  незалежних від суду причин, та у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі,  за адресою,  повідомленою цими особами суду, або  за адресою місцезнаходження (місця  проживання),  що  зазначена  в
Єдиному  державному  реєстрі  юридичних  осіб  та  фізичних осіб - підприємців,  чи  для  фізичних  осіб,  які   не   мають   статусу  підприємців,  за адресою їх місця проживання чи місця перебування, яка зареєстрована у встановленому законом порядку.

Ввжаєте, шо  не отримували рішення у  2009 році? Ми Вам надсилали....
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Цитувати
Право на справедливий суд
     1. Кожен має право на справедливий і публічний  розгляд  його  справи  упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим  законом,  який  вирішить  спір  щодо  його  прав  та обов'язків  цивільного  характеру
Я звернувся до суду касаційної інтсанції. Маю ухвалу про відкриття провадження. Законмо встановлено строк для її розгялду. Моє право порушено? Чого я маю чекати? Щоб потім мені з ч "вручили" рішення  датоване наприклад 2009 роком (по якому  пропущено строк оскарження до Євросуду)?
Щоб зафіксувати порушення розумного строку - подати скаргу голові суду, що на Вашу касаційну скаргу не отримано жодної реакції за такий-то період. І повторювати такі заяви раз на 2-3 місяці.
Тим самим отримаєте додаткові докази для Стразбургу про порушення розумного строку. І про те, що Ви вживали всіх можливих заходів.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

1 грудня 2011 року ВАСУ відкрив касаційне провадження.

У мене є відкрите провадження на початку квітня 2011 р. Причому той же суддя ВАСУ вже вирішив справи за провадженнями, відкритими у червні 2011 р. Йдеться про рішення по суті. У Вас оскаржуються ухвали (рішення по суті не було) -має вирішуватися швидше.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email