'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Аппеляция  (Прочитано 7988 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alex

• *
  • City: kyiv
    • Перегляд профілю
    • Email
Аппеляция
« : 24 Жовтня 2012, 16:37:09 »

Здравствуйте, уважаемые форумчане.

Прошу вашей помощи (а еще желательно участие в процессе) для дальнейших действий.
Сегодняшнее решение суда и исковое заявление жека - в приложении.
К процессу подготовиться не успел за один вечер. На устные заявление судья никак не реагировал.
Что посоветуете ? Какие действия предпринимать дальше ?
Заявление об аппеляции, а затем аппеляционную жалобу ?
Все сюда на резенцию ?
« Останнє редагування: 24 Жовтня 2012, 18:55:19 від alex »
Записаний

alex

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Аппеляция
« Reply #1 : 24 Жовтня 2012, 16:43:10 »

продолжение...
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 24 Жовтня 2012, 19:28:45 »

1. Я бы проверил совпадает ли текст судебного приказа с текстом искового заявления. Если есть несовпадения, то можно говорить, что на данное исковое нет отмененного судебного приказа и согласно ЦПК суд должен был вернуть его без расмотрения по сути.
2. Насколько я понимаю судебный приказ отменили т.к. договор не о ЖК услугах, а о совместном содержании общего имущества.
В этом случае я бы скрупулезно вычитал тексты правоустанавливающих документов на дом и на квартиру. Что там буквально написано. Проверил бы на каком основании ЖЭК называет себя владельцем дома, а Вас совладельцем (и совладельцем чего).
Если Вы не зарегистрированы в правоустанавливающих документах и в гос реестре прав собственности на недвижимое имущество в качестве совладельца дома, то можно говорить, что Вы заключили договор по ошибке. Если владельцем дома зарегистрирован только ЖЭК, то Вы не обязаны содержать чужую собственности.

А вообще - договор подписали...
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 24 Жовтня 2012, 19:33:03 »

Какие действия предпринимать дальше ?

Отримувати протягом 5 днів повний текст (з мотивувальною частиною) рішення, зафіксувавши у суді дату отримання. Якщо не надається повний текст -писати скарги до суду (собі залишати другий примірник). Строк на оскарження -10 днів, починаючи з 25.10.2012 р. (див. ЦПК). Все це зазначено на Форумі, див. розділ Цивільні справи:
http://gro-za.org/forum/index.php/board,41.0.html
У скарзі передусім вказати, що РКМДА № 617, як і № 1292 не пройшли процедури державної реєстрації, а тому не підлягають застосуванню, додавши постанову ВСУ від 28.11.2011 р.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7554.0.html
« Останнє редагування: 24 Жовтня 2012, 19:43:01 від Перо »
Записаний

alex

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #4 : 24 Жовтня 2012, 20:34:14 »

1. Я бы проверил совпадает ли текст судебного приказа с текстом искового заявления. Если есть несовпадения, то можно говорить, что на данное исковое нет отмененного судебного приказа и согласно ЦПК суд должен был вернуть его без расмотрения по сути.
2. Насколько я понимаю судебный приказ отменили т.к. договор не о ЖК услугах, а о совместном содержании общего имущества.
В этом случае я бы скрупулезно вычитал тексты правоустанавливающих документов на дом и на квартиру. Что там буквально написано. Проверил бы на каком основании ЖЭК называет себя владельцем дома, а Вас совладельцем (и совладельцем чего).
Если Вы не зарегистрированы в правоустанавливающих документах и в гос реестре прав собственности на недвижимое имущество в качестве совладельца дома, то можно говорить, что Вы заключили договор по ошибке. Если владельцем дома зарегистрирован только ЖЭК, то Вы не обязаны содержать чужую собственности.

1. Так вроде и решение и иск тут есть и вроде совпадает с текстом искового заявления
2. Судебное решение пока  не отменили, аппеляцию не подавал

Договор я подписал, но никаких изменений к нему нет, я плачу по таким тарифам (все по счетчикам, есть квитанции):

ХВ - 0,82
ГВ - 3,72
Электричество - 0,2154
тепло - 65,3
придомовая территория  - 1,1 (единственный тариф, который совпадает с договором)

Долг возник из-за неправильного применения тарифов (Черновецкого+Попова), я на суде сказал, что я оплачиваю все по утвержденным минюстом тарифам, но суд во внимание это не принял.
Записаний

alex

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #5 : 24 Жовтня 2012, 20:41:04 »

Какие действия предпринимать дальше ?

Отримувати протягом 5 днів повний текст (з мотивувальною частиною) рішення, зафіксувавши у суді дату отримання. Якщо не надається повний текст -писати скарги до суду (собі залишати другий примірник). Строк на оскарження -10 днів, починаючи з 25.10.2012 р. (див. ЦПК). Все це зазначено на Форумі, див. розділ Цивільні справи:
http://gro-za.org/forum/index.php/board,41.0.html
У скарзі передусім вказати, що РКМДА № 617, як і № 1292 не пройшли процедури державної реєстрації, а тому не підлягають застосуванню, додавши постанову ВСУ від 28.11.2011 р.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7554.0.html

Спасибо, Перо, так и сделаю !

А иск можно одновременно подать с жалобой по поводу заключения типовых договоров, компенсации оплаты по поверке теплосчетчика в счет оплаты коммунальных услуг (я за свои поверку делал).
Я меня есть длительная бестолковая переписка с жеком. Могу выслать.

Может все-таки мне кто-то может помочь отстоять дело в суде ? Или тут такая помощь (небесплатная) не практикуется ? А то опыта в судах пока нет и хотелось бы его набрать с чьей-то помощью. Небесплатно, конечно. Но не хочется обращаться к кому угодно - тут все-таки эксперты !
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #6 : 24 Жовтня 2012, 21:07:48 »

1. Так вроде и решение и иск тут есть и вроде совпадает с текстом искового заявления

Договор я подписал, но никаких изменений к нему нет, я плачу по таким тарифам (все по счетчикам, есть квитанции):

ХВ - 0,82
ГВ - 3,72
Электричество - 0,2154
тепло - 65,3
придомовая территория  - 1,1 (единственный тариф, который совпадает с договором)

Долг возник из-за неправильного применения тарифов (Черновецкого+Попова), я на суде сказал, что я оплачиваю все по утвержденным минюстом тарифам, но суд во внимание это не принял.
Вы меня не поняли.
Есть два обязательных этапа - вначале ЖЭК подает заявление на судебный приказ, а если суд его отменит, то ЖЭК получает право подать исковое заявление на эту же тему.
Вот про эти два документа я ир говорю. Исковое аявление Вы опубликовали, а заявление ЖЭКа на выдачу судебного приказа нет.

Если поняли, то найдите заявление ЖЭКа на судебный приказ и перечитайте мой совет еще раз.
Записаний

alex

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #7 : 24 Жовтня 2012, 22:17:52 »

ХВ - 0,82
ГВ - 3,72
Электричество - 0,2154
тепло - 65,3

Вы меня не поняли.
Есть два обязательных этапа - вначале ЖЭК подает заявление на судебный приказ, а если суд его отменит, то ЖЭК получает право подать исковое заявление на эту же тему.
Вот про эти два документа я ир говорю. Исковое аявление Вы опубликовали, а заявление ЖЭКа на выдачу судебного приказа нет.

Если поняли, то найдите заявление ЖЭКа на судебный приказ и перечитайте мой совет еще раз.

Есть только вот такое.

Но самого заявления ЖЭКа у меня нет.

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 24 Жовтня 2012, 22:41:55 »

Автор: mata:
Цитувати
А ви перечитайте ще раз позовну заяву. В ній зазначено, що у видачі СН відмовлено. І чому теж зазначено.
« Останнє редагування: 24 Жовтня 2012, 23:38:04 від Юрій Васильович »
Записаний

alex

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #9 : 24 Жовтня 2012, 22:48:45 »

Цитувати
А ви перечитайте ще раз позовну заяву. В ній зазначено,що у видачі СН выдмовлено. І чому теж зазначено.

А то, что отказ про выдачу судебного приказа на двух человек (меня и моей жены), а в исковом заявлении пишется только обо мне - никак нельзя использовать ?
Видимо, в заявлении просили взыскать долг с двоих человек (владельцем являюсь только я, но зарегистрирована в квартире - только моя жена и дети).
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 25 Жовтня 2012, 10:54:49 »

Автор: mata:
Цитувати
А ви перечитайте ще раз позовну заяву. В ній зазначено, що у видачі СН відмовлено. І чому теж зазначено.
"Позовна заява щодо вимог, визначених у частині першій статті 96 цього Кодексу, може бути подана тільки в разі відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом."
Полагаю, что позовна заява и заява про выдачу судебного приказа должны текстуально (или хотя бы по обстоятельствам дела, доказательствам и аргументации) совпадать.
Если этого нет, то суд обязан был вернуть исковое без рассмотрения.
Самой Заявы про выдачу судебного приказа здесь нет.
Я бы взял ее в суде, проверил, сличил с исковы зявлением и в случае несовпадений использовал в апелляции как нарушение процессуального законодательства.

Это если формально по букве закона. Хотя по логике совпадать наверное должна только причина отмены судебного приказа.
« Останнє редагування: 25 Жовтня 2012, 11:10:36 від mata »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
« Reply #11 : 26 Жовтня 2012, 18:41:59 »

Опублікований договір не відповідає Типовому згідно ПКМУ 529.
Часу на розкачку у Вас небагато. Рекомендації Ви отримали. Готуйте апеляцію. Публікуйте, отримаєте рецензію.
Зверніть увагу, ЦПК вже на передбачає подання заяви про апеляційне оскарження.

А иск можно одновременно подать с жалобой по поводу заключения типовых договоров, компенсации оплаты по поверке теплосчетчика в счет оплаты коммунальных услуг (я за свои поверку делал).
Я меня есть длительная бестолковая переписка с жеком. Могу выслать.
Ці питання - предмет окремих позовів. Звичайно можете подавати.
Листування потрібно було приєднувати до матеріалів справи, для обгрунтування своїх заперечень.
Для подачі доказів на етапі апеляції необхідно буде обгрунтувати, з яких поважних причин вони не були подані до суду першої інстанції.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю
« Reply #12 : 26 Жовтня 2012, 19:00:58 »

Щодо витрат на платного юриста, представника в суді. Слід усвідомлювати наступне. Вартість юридичних послуг в країні є досить високою. Подивіться, в мережі Інтернет є достатньо інформації про розцінки як приватних юристів, так і юридичних фірм. Вартість юридичного супроводження справи може бути співмірною з  сумою "боргу за ЖКП"

Справи "борг за ЖКП" вимагають великих обсягів підготовчої роботи, досить багато спеціальних знань щодо предмету спору, віднімають дуже багато часу (порівняно з іншими справами) на ведення процесу.
На нашому форумі зібрано і систематизовано достатньо матеріалів, тих самих "спеціальних знань", щоб споживач ЖКП зміг їх використати і захистити себе сам.
Учасники форуму зможуть Вам допомогти, прояснити незрозумілі моменти, виконати рецензію документів. Але у виконанні основної роботи варто розраховувати на самого себе.
В справах "Борг за ЖКП" доцільно діяти за правилом: "Спасіння потопаючих - в руках самих потопаючих".
« Останнє редагування: 26 Жовтня 2012, 19:21:46 від Тетяна Academia »
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю
« Reply #13 : 26 Жовтня 2012, 22:52:03 »

А з якого переляку ЖЕК називає себе у Договорі "Власником будинку" ?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю
« Reply #14 : 30 Жовтня 2012, 15:02:53 »

Вчергове розв`язана дописувачем mata полеміка перенесена до відповідного розділу. http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7901.0.html
Змушена попередити дописувача. У випадку повторного порушення Правил наслідками буде блокування дописувачу доступу до сайту.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email