'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Віктор Іванович! Я розміщувала у вас на форум  (Прочитано 2788 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ozira

• Гість

Шановний Віктор Іванович! Я розміщувала у вас на форумі позов про усунення перешкод в користуванні квартирою ... ( про домофон). Знайшла людину, яка подавала позов про обмеження користування квартирою, але відповідачем була жителька, суд не задовольнив позов, я читала рішення, де зокрема сказано "В судовому засіданні позивачка позовні вимоги підтримала, та просила ще стягнути 100 грн за витрати на мобільний зв"язок. пояснила, що в неї немає ключів від вхідних дверей, що вона не може безперешкодно зайти в свою квартиру, а також не можуть зайти члени родини, але яким чином їй перешкоджають користуватися житлом, не могла відповісти в судовому засіданні". Хочу в позові дописати яким чином моїй родині перешкоджають користуватися житлом і внутрішньобудинковими приміщеннями, щоб суду було зрозуміліше, а що саме написати .... підкажіть будь-ласка!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Не можу коментувати судове рішення, якщо його не бачив на власні очі. Що стосується вимог про усунення перешкод, то вони очевидні. Це, як шлагбаум, який самочинно встановлений всупереч нормам ЦК України (читайте ст.ст. 382, 369). Вимога про компенсацію витрат на мобільний зв\\\'язок безпідставна, особливо, коли вдома нікого немає, то для чого тоді телефон? Викликати мешканця можна дешевшим способом, наприклад, дитячою радіо-іграшкою Walkie-Talkie.
Слід вимагати інше - усунути перешкоди, заборонити стягнення коштів на утримання будинку, крім передбачених законодавством, узгодити проект з балансоутримувачем будинку, забезпечити аварійний доступ на випадок непередбачуваних ситуацій, надати безкоштовно 15-20 ключів доступу.
Але це так би мовити юридичні вправи.
А практично питання вирішується так. Я отримав 15 ключів безкоштовно, поставив таку вимогу перед ініціаторами, і вони добровільно погодились. Роздав їх родичам та знайомим. Кому не вистачило - замовили собі клони. Ключі-таблетки досить елементарно імітуються (клонуються).
По-друге, вдень взагалі ці ключі майже не потрібні, тому, що мешканці постійно заходять і виходять.
Крім того, електромагнітний замок елементарно відкривається монтажною лопаткою, плоскою викруткою тощо. Зусилля відкривання в 300 кг трансформується важелем у 10 кг, згадайте Архімеда.
Крім того, ЦК України передбачає право кожної особи на самозахист порушених прав.
Пролетарі усіх країн, самозахищайтеся!
А щодо судової справи, то вона може мати інтерес лише, як приклад неправосудного вирішення справи. Боротися з недоліками судової влади слід, якщо Ви бажаєте присвятити цьому частину свого життя. У іншому випадку - собі дорожче.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email