'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ЖЕК подав у суд про стягнення заборгованості  (Прочитано 7286 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ustassha

• Гість

сім доброго дня!
Терміново потрібна допомога. У 2009 році, я Придбав квартиру за адресою: вул. Жукова, будинок 33-А в м. Києві, у забудовника. 11 вересня 2009 року отримав свідоцтво про право власності на свою квартиру.
По факту  Будинок у якому знаходиться моя квартира на момент отримання мною свідоцтва вже обслуговував приватний ЖЕК – ТОВ «ДІМСЕРВІС», якому будинок було передано на баланс та який як визначено у статуті ТОВ «ДІМСЕРВІС» утворено забудовником.
12 січня 2010 року мною, як власником квартири, було укладено Договір №166 про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (далі Договір)
За певними обставинами період з дати укладання Договору 12.01.2010 року  по теперішній час у Квартирі ніхто не проживає, квартира знаходиться у стані після будівельників, будівельних робіт в квартирі не проводилось та не проводиться. У зв’язку з цим фактом я, неодноразово, нажаль тільки в усній формі, звертався до ТОВ «ДІМСЕРВІС» з проханням про зменшення нарахування розміру щомісячної плати послуг за Договором оскільки я не користуюсь  в повному обсязі частиною, які включені до розміру щомісячної плати по  Договору.
Слід зауважити що розмір оплати за договором немаленький 5,22 за 1 кв.м2
п.21. Договору передбачалось що  Договір укладається на один рік і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами. Договір вважається щороку продовженим, якщо за місяць до закінчення дії цього договору однією із сторін не буде письмово заявлено  про розірвання або необхідність перегляду Договору.
Виходячи з цієї умови я  07.12.2011 року направив цінними листами із описом вкладення на адреси визначені в Договорі, Заяву про розірвання договору №166 від 12.01.2012 року. Вищезазначені листи із Заявами були вручено  представнику ТОВ «ДІМСЕРВІС» 14.12.2011 та 16.12.2011 року ( згідно інформації отриманої на сайті ДП «Укрпошта», сервіс «Відстеження пересилання поштових відправлень»  - http://www.ukrposhta.com/www/upost.nsf/search_post?openpage).
Послуги по грудень 2011 року мною були оплачені повністью окрім спірного рахунку по теплопостачанню за жовтень 2011 року.
Незважаючи на отримання моєї заяви ТОВ «ДІМСЕРВІС» , до поштової скриньки постійно надходили квитанції на сплату послуг   ТОВ «ДІМСЕРВІС».
25.12.2012 року та 15.01.2013 року за вимогою ТОВ «ДІМСЕРВІС» Деснянським районним судом м.Києва було видано судові накази про стягнення з мене заборгованості за послуги по утриманню будинку та прибудинкової території.
 Ці накази мені вдалось скасувати шляхом подання заяв про їх скасування.
06.02.2013 за позовною заявою ТОВ «ДІМСЕРВІС» суддею Деснянського районного суду м.Києва Лісовська  О.В. було відкрито провадження про стягнення з мене  заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.
Ухвалу мені було надіслано рекомендованим листом з повідомленням. До ухвали додавалась позовна заява але без  додатків.
Призначено справу досудового розгляду на 26.02.2013 року.
ТОВ «ДІМСЕРВІС» у позові ніяким чином не згадує про мою заяву щодо розірвання договору.
Прошу допомоги:
1. У визначені порядку дій
2.  прошу надати зразок  заперечення проти  позову та інших документів у разі їх потреби.

Скани документів додаю
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • City: Київ
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7629.0.html
Починайте потроху формувати та публіковати своє заперечення.

Записаний

Валентина

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Негайно подайте заяву до ЖЕКу, що Ви не будете проживати в цій квартирі певний час ( наприклад -один рік). Зазначте, що довідку про тимчасове проживання надасте після сплину цього терміну. Якщо є можливість тимчасово на рік зареєструйтесь у селі чи садоводчеському товаристві ( щоб не надавати після року довідку про сплату комунальних послуг за місцем тимчасової реєстрації).
Зауважу, щоб тимчасово зареєстуватись виписуватись нема потреби, Вам дадуть вкладиш.
 Тепер, що необхідно терміново здійснити, ЩОБ ПІДГОТУВАТИСЬ ДО ПОПЕРЕДНЬОГО СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ:
Викладіть на форумі позовну заяву до Вас і додатки до неї. Це дасть можливість учасникам форуму надавати Вам поради більш кваліфіковані.
Якщо є можливість надайте докази або напишіть заяву судді про виклик свідків, які можуть підтвердити постійне проживання за іншою адресою (якщо є квартирні лічильники за тією адресою проблем із збільшенням плати за комунальні послуги там не виникне, в іншому разі необхідно буде готувати докази оплати додатково за користування цими послугами Вами.
Найдіть кілька сусідів, які підпишуть Акт, в якому буде зазначений нинішній стан квартири і що відсутні ознаки проживання в квартирі будь-кого.
Суддя Лісовська може взяти це до уваги і це буде підмогою у Вашому спорі із договором.
В запереченнях посилайтеся тільки на обставини, які Ви можете безапеляційно  підтвердити доказами, або своїм свідченням під клятвою чи інших свідків.
Подумайте про подачу зустрічного позову про захист прав споживача ( при цьому судовий збір не сплачується).
І головне, необхідно уважно ознайомитись і навіть скасти невеличкий конспект щодо статей ЦПК України стосовно судового розгляду у судах першої інстанції ( сподіваюсь, оскільки Ви вже були у судових засідання при скасуванні судового наказу , то з правами і обов'язками учасників і сторін Ви вже ознайомлені).
« Останнє редагування: 23 Лютого 2013, 08:47:31 від Валентина »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Часу обмаль, тому вивчайте і використовуйте процесуальні документи з інших цивільних справ:
http://gro-za.org/forum/index.php/board,41.0.html
В судовий розгляд слід подати усі наявні документи, на які посилаєтесь. Обов'язково посилайтеся на нечинність застосованих РКМДА, що не зареєстровані в ГУ юстиції м. Києва і подайте постанову ВСУ від 28.11.2011 р.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7554.0.html

Див. також щодо ТОВ "Дімсервіс":
http://reyestr.court.gov.ua/Review/15026765
http://reyestr.court.gov.ua/Review/21092970
Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Мабуть треба дізнатись, чи має ТОВ «ДІМСЕРВІС» ліцензії на постачання тепла.
Можливо це допоможе подати позов про захист прав споживача про скасування рішення про визначення товариства балансоутримувачем будинку, та скасування нарахування боргу за теплопостачання квартири.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Автор: Валентина:
Цитувати
Викладіть на форумі позовну заяву до Вас і додатки до неї.
Позовна заява у вкладенні. Для перегляду потрібно спочатку зберегти архів,  а потім розархівувати. Додатків автор сам не має: Автор: ustassha: 
Цитувати
До ухвали додавалась позовна заява але без  додатків.

Цитувати
Негайно подайте заяву до ЖЕКу, що Ви не будете проживати в цій квартирі певний час ( наприклад -один рік). Зазначте, що довідку про тимчасове проживання надасте після сплину цього терміну. Якщо є можливість тимчасово на рік зареєструйтесь у селі чи садоводчеському товаристві ( щоб не надавати після року довідку про сплату комунальних послуг за місцем тимчасової реєстрації).
Зауважу, щоб тимчасово зареєстуватись виписуватись нема потреби, Вам дадуть вкладиш.
По-перше: Навіщо?
По-друге: Дописувач і так зареєстрований по  іншій адресі.
Цитувати
Якщо є можливість надайте докази або напишіть заяву судді про виклик свідків, які можуть підтвердити постійне проживання за іншою адресою (якщо є квартирні лічильники за тією адресою проблем із збільшенням плати за комунальні послуги там не виникне, в іншому разі необхідно буде готувати докази оплати додатково за користування цими послугами Вами.
Найдіть кілька сусідів, які підпишуть Акт, в якому буде зазначений нинішній стан квартири і що відсутні ознаки проживання в квартирі будь-кого.
Суддя Лісовська може взяти це до уваги і це буде підмогою у Вашому спорі із договором.
Яке відношення має стан квартири до утримання будинку? Інших послуг не надається, навіть за опалення не нараховано  з січня 2012р. Утримання будинку не передбачає робіт в межах квартири.
Записаний

ustassha

• Гість

Добрий вечір!
Дякую за допомогу та кментарі.
Сьогодні подав до суду Заперечення.
Завтра о 10-00 засідання
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Ще така дрібничка. В позові 3% річних аргументують наявністю такої умови в договорі ( п. 15). Але в договорі такої умови нема,  п. 15 - пеня згідно до закону чи договору. Пеня та 3% річних це різні речі. Договором 3% річних не передбачено. Без наявності такої норми в договорі, застосування її незаконне.  Пеня договорм не передбачена: п. 9 розмір пені - прочерк.
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • City: Київ
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Ще таке.
Підготуйте кілька пояснень  (письмових).
Пояснення повинно . на мою думку. бути дуже  стислим і поясняти щось одне, але дуже просто і спиратися на докази або на пункт. статтю, певного НПА.
Наприклад пояснення стосовно виконавців послуг з водопостачання  в Києві. того, що позивач повинен мати відповідну ліцензію (а її не має).
Пояснення відностно того. що спосіб захисту своїх, нібито порушенних прав позивач обрав такі що не передбачені ст.16 ЦКУ.
Стосовно відсутності доказів того. що позивач. наприклад не має з відповідачем договору, на надання послуг з холодного та гарячого водопостачання, та опалення. згідно ПКМУ №630.
Та таке інше...
Пояснення не обов'язково подавати всі одразу. (на одне засідання)
« Останнє редагування: 25 Лютого 2013, 23:57:22 від Георгий »
Записаний

Lana

• Гість

ТЕКСТ ПОВІДОМЛЕННЯ ВИДАЛЕНО

Зауваження: Не слід засмічувати різні теми форуму ( це вже друга ) одним і  тим же повідомленням.
Тим паче, що поставлене питання не стосується питання, яке обговорюється в темі.
Поставити своє питання Ви маєте можливість створивши свою тему у розділах "Запитання", "Запитання по судовому розгляду", "Запитання по ЖКП".
« Останнє редагування: 21 Березня 2013, 17:39:51 від Юрій Васильович »
Записаний

ustassha

• *
    • Перегляд профілю

Доброго дня!
Хронологія подій:
18.04.2013 ЖЕК  подав заяву про збільшення позовних  вимог на які я подав заперечення
14.05 2013  відбулось засідання Деснянського районного суду, результат :ЖЕКу в задоволенні позовних вимог про стягнення заборгованості було було відмовлено
 посилання на рішення - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/31319822
22.05.2013  - ТОВ "ДІМСЕРВІС" подано апеляційну скаргу до апеляційного суду м.Києва
розгляд  справи призначено на 04.07.2013 року
01.07.2013  - мною до апеляційного суду подано  заперечення на апеляційну скаргу.
04.07.2013 - відбувся розгляд справи головуючий суддя М.М.Панченко
було оголошено рішення про задоволення позовних вимог ТОВ "ДІМСЕРВІС" частково.
названо розмір  - 6853,00 грн. ( сумма для мене зовсім не зрозуміла, та як я бачу і для Позивача також)
через 5-ть днів отримаю копію Рішення.
Планую подавати на Касацію. Буду вдячний за допомого та коментарі.

« Останнє редагування: 04 Липня 2013, 23:01:11 від Юрій Васильович »
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Співчуваю  :(
У рішенні не згадується про ч.6 ст.26 ЗУ Про ЖКП, але саме нею регулюється питання розірвання договору та відмови від отримання послуг.
Цитувати
Стаття 26. Істотні умови договору між виконавцем/виробником
                та споживачем
6. У разі зникнення потреби в отриманні послуги  або  відмови споживача  від  користування послугою виконавця/виробника споживач має право розірвати договір у порядку, встановленому законом.
Усі ваші дії по відношенню до ЖЕКи цілком відповідають цій нормі закону.
Але чхать хотів АСК на норми закону.
П.С. 5,22 грн за кв.м - це мабуть "моршинською" МЗК миють, а інженерні комунікації латають золотими нитками, а у кожну квартиру підведено індивідуальний ліфт.
Записаний

ustassha

• *
    • Перегляд профілю

Отримав рішення.
Я в шоці, я ухиляюсь від укладання договору?!?
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

А як же ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", зокрема ч.6 ст.26, де чітко визначено факт відмови від послуг????????????????????????

Цитувати
Стаття 26. Істотні умови договору між виконавцем/виробником
                та споживачем
...
    6. У разі зникнення потреби в отриманні послуги  або  відмови
споживача  від  користування послугою виконавця/виробника споживач
має право розірвати договір у порядку, встановленому законом
.
Я в шоці, я ухиляюсь від укладання договору?!?
Це таке комунальне рабство: розірвав договір - зобов'язаний зразу ж укласти новий!!!
« Останнє редагування: 12 Липня 2013, 23:09:39 від Nimfa »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email