'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Віктор Іванович! Сьогодні написав ще одного л...  (Прочитано 2767 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

pidgirna

• Гість

Шановний Віктор Іванович! Сьогодні написав ще одного листа Міністру з питань житлово-комунального господарства України Кучеренко Олексій Юрійович (minjkg@ukr.net).
Поки у мене немає жодної його відповіді. Спробував ще раз. Ось воно:

Шановний Олексій Юрійович! Ми знаємо, що Ви бажаєте створити закон про «повноцінні ОСББ» и у зв’язку з цим проводите ряд зустріч з головами ОСББ та головами асоціацій.
Я, Муха Юрій Володимирович очолюю громадську організацію – Громадське об`єднання власників житла «Наше місто» у м. Павлограді, Дніпропетровської області. ГОВЖ була створена у 2000 році для виконання агітаційної і методичної роботи по створенню ОСББ у місті Павлограді. За цей час у місті було проведено 112 зустрічів біля багатоквартирних будинків і двічі видавався підручник ПАДКО по створенню ОСББ. Цій справі, я віддав найдорожче – свою жінку яка стала головою ОСББ «Підгірна-2». У 2007 році наш будинок було визнано найкращім ОСББ (серед 26) у місті Павлограді. Але, сьогодні, я жалкую про те що приклав немало зусиль для впровадження цієї програми у нашому місті.
Сьогодні влада у місті блакитна і я перестав з нею співпрацювати, хоча вона і розкрутила цю програму.
Про зроблене мною, сьогодні я дуже жалкую. Ми не мали на меті, при створенні ОСББ, лягти безкоштовно і безвідповідально під «комуно» - монополістів: РЕМ, теплові мережі, міськводоканал, міськгаз і ін.
Мета була одна – замінити ЖЕК в межах звичайних тарифів. Але тепер монополісти напали на ОСББ з вимогами на виконання контролюючих, обслуговуючих і ревізуючи органів – та ще й БЕЗКОШТОВНО! Десь років 10 тому, всі вони відраховували покриття витрат на утримання внутрішньо-будинкових мереж, але потім якась «розумна» голова повісила ці відрахування у повітря. Тобто цього ніде не має ні у тарифах, ні у монополістів, ні у ЖКГ, ні у ОСББ. Окрім того, ці вимоги до голови правління та прибиральниці – все одно, що космонавта до прибиральниці. Надання таких послуг пов’язано з ліцензуванням, сертифікацією, охороною праці, пожежною безпекою, санітарією і тощо.
Своїй дружині, я сказав – негайно кидай і ліквідуй ОСББ. Держава підіграла монополістам і вирішила усі проблеми повісити на Вас, а Ви будите відповідати за копійки за всі ЧП і негаразди у будинку. Далі віника вам ходити просто заборонено! Тому попросив її прислухатися до висновків експертів ось у такому форматі:

1. ні в якому випадку не погоджуватися з КП УЖКХ, РЕМом Дніпроенорго, тепломережами, міськводоканалом іншими на складання будь яких угод (договорів) з ОСББ;

2. ні в якому випадку не приймати будинок на баланс;

3. ні в якому випадку не приймати землю (прибудинкову теріторію) на баланс чи у оренду ;

4. намагайтеся зобов`язати балансоутримувача КП УЖКГ встановити лічильник ел. енергії для визначення витрат на освітлення місць загального користування і платити йому напряму, а у разі непогодження нехай він сам і платить. Відключати освітлення під`їздів заборонено законом;

5. не йдіть на жодні угоди з органами місцевого самоврядування, що стосується нав`язування додаткових послуг ОСББ окрім Ваших прямих статутних завдань;

6. у разі свавілля потрібно завжди бути готовими до початку ліквідації ОСББ, використайте максимально інформаційний негатив у Вашому місті, щоб влада почала думати головою, а не ...;

7. при прийнятті рішення про ліквідацію ОСББ, розрахуйтеся зі всіма кредиторами та використайте усі кошти на благоустрій будинку, бо це буде вашою останньою доброю справою;

8. якщо ви живете за заробітну плату не здумайте організовувати на свою голову ОСББ.

9. наша держава, на сам перед, підіграла монополістам "комунальних" послуг и зробила закони вигідні тільки їм;

10. не втратьте свого права на власність (на квартиру) через потрійні угоди між Вами, ОСББ і "комунальниками"! Будьте пильними!
Дякуємо за увагу! Бажаємо зрозуміти наших простих людей, які відгукнулися на добру справу, а потрапили до халепи. З повагою Юрій.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Коли Кучеренко виступає публічно, створюється враження небайдужої людини. Але, як у всіх чиновників, у нього не вистачає часу та бажання продумувати деталі. Відповіді за нього пишуть чиновники рангом нижче, у яких світогляд та можливості ще більш обмежені.
Юрій Вікторович цілком правильно окреслив ситуацію, в яку чиновники загнали ОСББ. Я з ним солідарен. Єдине, що можливо не слід поспішати з ліквідацією ОСББ. Наявність юридичної особи, яка має право захищати інтереси мешканців будинку, у тому числі в суді, це плюс. А мінус у тому, що потрібно грамотно відбиватися від "наїздів" акул монополізму. Зважте плюси та мінуси, і приймайте адекватне рішення.
Я особисто вважаю, що ідея створення ОСББ в Україні ще довго не буде панацеєю від негараздів в утриманні житлового фонду, на відміну від закордонних кондомініумів. В наших умовах - це повернення до колгоспів, тільки у іншій галузі. Там, де колективне, там нічиє. Крім того, з мешканцями, членами і не членами ОСББ часто буває важко домовлятися. Бо там, де 2 українці, обов\\\'язково будуть 3 гетьмани - любиме прислів\\\'я винахідника "кравчучки". А спробуйте зібрати загальні збори з необхідним кворумом - утопія!
Ба, навіть у коханні, згідно з дослідженнями зарубіжних вчених, через деякий строк настає розчарування. У них це в середньому 4 роки. А у нас?
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email