'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Доброго дня усім!!!  (Прочитано 2618 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Doc.

• Гість
Доброго дня усім!!!
« : 19 Лютого 2008, 16:42:41 »

Доброго дня усім!!!
У мене є маленьке питання.
Сьогодні мені дзвонив директор КП УЖГ і говорив, що провести повірку моїх лічильників вони не можуть бо мої лічильники встановлювали ми самі і КП не приймало їх на баланс (на облік вони прийняті до ЖЕО за актом), а тому цільове використання коштів на повірку не може бути можливим!!!
Як розтлумачити цю колізію?
Дуже Вам дякую!
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Директор погано обізнаний з нормами права. Однак, Вашої інформації для формулювання точної відповіді недостатньо. Що означає "лічильники встановлювали ми самі"? Якщо це здійснив невідомий "дядя Вася" - то це одне. А якщо спеціалізована організація, яка має ліцензію, то зовсім інше. Що стосується прийняття лічильників на баланс комунальним підприємством - це вигадка директора.
Насправді, колізій права у цьому питанні немає. Якщо лічильник встановлений легально, то подальше його обслуговування, включаючи монтаж, демонтаж, ремонт, повірку, здійснюється також спеціалізованою організацією, яка має ліцензію, причому вартість робіт відповідно до постанови КМУ № 560 від 12.07.2005 р. входить в плату за утримання будинків та прибудинкової території. Лічильники беруться балансоутримувачем будинку не на свій баланс, а на абонентський облік. З єдиною метою, щоб визнати факт законного встановлення та проведення розрахунків за їх показами. Порядок проведення розрахунків регламентований постановою КМУ № 630 від 21.07.2005 р. Тією ж постановою затверджений Типовий договір про надання відповідних послуг, а постановою № 560 - Типовий договір про надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.
Колізій не буде, якщо Ви змусите балансоутримувача укласти з Вами ці договори, які є обов\\\'язковими.
Насправді, колізія залишається з огляду на те, що в нашій державі ніхто добровільно не дотримується законодавства, доводиться примушувати через суд.
Я особисто пройшов усі етапи боротьби з комунальниками вже у багатьох випадках, захищаючи свої права, своїх родичів, сусідів, знайомих. А коли виникає питання про чергову повірку лічильників ХВП, ГВП, ЦО - підписую договір з організацією, яка має ліцензію, монтаж і демонтаж здійснюю згідно з цим договором, повірку - в іншій спеціалізованій організації. А потім ці витрати, підтверджені документально, враховую у платі за утримання будинку. Крім транспортування, бо ці витрати мізерні. І нічого мій директор КП УЖГ не може заперечити, навіть не намагається.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email