'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Процедура затвердження тарифів: у якій послідовності, хто і що перевіряє  (Прочитано 2412 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nimfa

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 1047
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Шановні форумчани, хто знає, як це відбувається у м.Києві?
Маю на увазі таке. ЖЕКа розрахував тариф, заклавши туди визначену ним структуру тарифу.
А що далі? Які етапи він має пройти для того, щоб тариф був затверджений ОМС і зареєстрований в ГУЮ? Допоможіть скласти або доповніть чи виправіть ланцюжок:
ГУ ЖКП чи цінової політики КМДА (що воно робить, перевіряє правильність складових та нарахувань, чи що саме?) - КМДА (яке вважає себе ОМС і видає РКМДА) - ГУЮ Києва (яке реєструє, просто реєструє чи перевіряє правильність розрахунків, чи перевіряє правильність проходження по попередніх ланках ланцюжка?) - публікація і тарифи вводяться в дію.
1. Що маю на увазі? Наприклад, ЖЕКа включив у тариф прибирання приміщень сміттєзбірників у будинку, але у будинку немає сміттєзбірників, або обслуговування ліфтів, а будинок насправді без ліфта. Потім подає цей тариф на затвердження.
Чи мають і як вищевказані ланки перевірити, що такі складові дійсно необхідні і мають відношення до цього будинку, і чи перевіряють, що тариф розраховано правильно і на підставі чого (які документи має подати ЖЕКа разом з розрахунком тарифу, адже розрахунок залежить від площ приміщень тощо) ?
2. Якщо тариф пройшов процедуру затвердження з урахуванням вищевказаних послуг, то хто має нести відповідальність, окрім ЖЕКи, якщо з'ясується що затверджений тариф містить складові, підстав для яких у будинку немає.
3. Деякі складові розраховуються в залежності від площі МЗК (є формула), хтось перевіряє, чи правильні дані підставив ЖЕКа, коли вираховував вартість складової по формулі?
Може є нормативний документ, який регулює послідовність проходження процедури затвердження тарифу по кожному будинку у м.Києві?
Чи подати запит до ГУ ЦП, щоб роз'яснили, як це відбувається, які документи має подавати ЖЕКа.
Може хтось, хто створював ОСББ розкаже, як затверджували їх тарифи.

« Останнє редагування: 18 Липня 2013, 22:43:45 від Nimfa »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email